Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Πρόταση για ανάπλαση Κηφισού Kηφισός … “ Ο Ποταμός της Αθήνας ”

Τo in.gr παρουσιάζει τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει περιβαλλοντική ανάλυση και προτάσεις για την ανάπλαση του Κηφισούποταμού. Η πρόταση προέρχεται από μια ομάδα αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και ειδικών συμβούλων, που ξεκίνησε το 2007 και έκτοτε συνεχίζει να  εργάζεται με εθελοντική προσφορά.

Η μελετητική ομάδα αποτελείται από αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, μηχανικούς περιβάλλοντος και αρχιτέκτονες τοπίου  όλοι τους  μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων (British Graduates Society– BGS) με συντονιστή τον Βασίλη Ζώτο, αρχιτέκτονα-πολεοδόμο και πρόεδρο του BGS.
Η μελετητική ομάδα πλαισιώνεται  με σύμβουλους από διάφορες επιστημονικές ειδικότητες. Οι μελετητές έλαβαν πολλά γράμματα από ξένους οργανισμούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κλπ (έχοντας δει την μικρή περίληψη της μελέτης που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του BGS: British Graduates Society | Greece | BGS Kifissos…”the Athens river”) από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από μακρινές χώρες όπως η Νότια Κορέα, με πολύ ενθαρρυντικές παρατηρήσεις και σχόλια.
Για τον Βασίλη Ζώτο , όπως λέει ο ίδιος,  η πρόκληση για την ανάπλαση του Κηφισού ποταμού ήρθε σαν μία φυσική συνεχεία μίας καριέρας όπου η ανάπλαση αστικών ποταμών έχει αφήσει ένα δυνατό σημάδι στην επαγγελματική του ζωή. Ξεκίνησε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του 1960 με τη διδακτορική του  διατριβή με  θέμα τον ποταμό  Τάμεση στο Λονδίνο (ειδικότερα: πως αλλάζει ο ρόλος του ποταμού σε μία πόλη που αλλάζει). Η διατριβή του είχε βραβευτεί , ενώ θυμάται τα λόγια που άκουσε στο Λονδίνο  ότι «… χρειάστηκε ένας Έλληνας για να μας δείξει τι θα πρέπει να κάνουμε με τον Τάμεση…».
Δεν ήταν τόσο θέμα πρότασης ανάπλασης,επισημαίνει,  γιατί αυτό ακολούθησε μετά, όσο ήταν  η αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει στις παραποτάμιες ζώνες και ποιος θα έχει την αρμοδιότητα ελέγχου για τον ποταμό, δηλαδή ένας Φορέας που θα έχει αρμοδιότητα για οικοδομικές άδειες, για τον καθαρισμό … για τα πάντα ώστε να μπορεί να ελέγχει τον σημαντικό αυτό πνεύμονα της πόλης.

Η πρόταση
Σκοπός της μελέτης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δημιουργία πλαισίου για την αποκατάσταση του ποταμού και την ανάπλαση των παραποτάμιων περιοχών.
Η πρόταση αναπτύσσεται σε δύο μέρη.  Αρχικά έγινε μια περιβαλλοντική ανάλυση όλου του Κηφισού όπου εξετάζονται περιοχές καθ' όλο το μήκος του ποταμού και εντοπίζονται ζώνες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοναδικά προβλήματα. Ως στρατηγική αντιμετώπισης καθορίζονται τρεις χαρακτηριστικές περιοχές:  
Περιοχή Α, εντός της υφιστάμενης ζώνης προστασίας του ποταμού. Αυτό το τμήμα, που είναι σε φυσική μορφή, μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς σα φυσικό δρυμό. Η περιοχή αυτή παρ’ όλα τα γνωστά προβλήματα δεν έχει μεγάλες καταστροφές. Μπορούν να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις και φύτευση δέντρων, όπου χρειάζεται.
Περιοχή Β που περνάει μέσα στον αστικό ιστό (στις περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια, Αγ. Ανάργυροι, Περιστέρι) Αυτό το τμήμα έχει μελετηθεί σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Περιλαμβάνεται το τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο προτείνετε  ανάπλαση. Και προβλέπετε δημιουργία αστικών πάρκων, με πόλους πρασίνου, ανοιχτούς χώρους, υπαίθρια αναψυχή, διαμόρφωση του ποταμού, σύνδεση με το κατοικημένο περιβάλλον κ.ά. Αυτό φυσικά θα καθορίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών. Γίνεται ένταξη του ποταμού στον αστικό ιστό με διαβάσεις πεζών, γέφυρες, σκάλες, ράμπες προς το νερό και ειδικό φωτισμό με χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Περιοχή Γ αφορά το τμήμα του ποταμού που δυστυχώς βρίσκεται κάτω από την υπερυψωμένη λεωφόρο Κηφισού. Εκεί προτείνετε να γίνει μια πλατφόρμα για δραστηριότητες ώστε ο ποταμός να ενώνει, αντί να χωρίζει, τις εκατέρωθεν περιοχές. Θα μπορούσαν να γίνουν εκεί υπαίθρια αγορά, πάρκο για αθλητικά δρώμενα, υπαίθρια γλυπτοθήκη και εκθεσιακοί χώροι ή χώροι εκδηλώσεων κ.ά.
Το δεύτερο μέρος της μελέτης επικεντρώνεται στην περιοχή Κόκκινος Μύλος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επιλογή της οφείλεται στο ότι είναι εκτός της καθορισμένης ζώνης προστασίας, μία παραμελημένη ζώνη πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό. Μετά από μία πλήρη ανάλυση του τοπίου και καταγραφή των αναγκών του, η  πρόταση για την ανάπλαση του ποταμού ενώ απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες παραποτάμιες περιοχές ανάλογων περιπτώσεων. Βασικοί στόχοι της πρότασης είναι :
·    Να γίνει ο Κηφισός ένα επίμηκες μητροπολιτικό πάρκο  και  συγχρόνως να αποτελέσει ένα διάδρομο κλιματισμού για την Αθήνα. Αυτό είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ
·      δημιουργία παραποτάμιου υπερτοπικού πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου καθ΄όλο το μήκος του Κηφισού και σύνδεση με τον προτεινόμενο παραλιακό ποδηλατοδρόμο Ν.Φαλήρου – Βάρκιζας
·      δημιουργία παραποτάμιου μονοπατιού καθ' όλο το μήκος του Κηφισού
·      βελτίωση πρόσβασης ποταμού
·      βιώσιμη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών.
·      σύνδεση με το κατοικημένο περιβάλλον και ένταξη στον αστικό ιστό (διάβαση πεζών, γέφυρες, σκάλες, ράμπες)
·      δημιουργία πόλων πρασίνου υπαίθριας αναψυχής
·      εναλλακτικές αθλητικές και πολιτιστικές λειτουργίες
·      φωτισμός με τη χρήση εναλλακτικής ενέργειας
·      ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων και φορέων της περιοχής μέσω
     εκθέσεων και εκδηλώσεων για θέματα  περιβαλλοντολογικά και οικολογικά
·      μείωση ηχορύπανσης από παρακείμενες οδούς (ιδιαίτερα Εθνική οδός)
·      πυκνή φύτευση

περισσότερα http://www.in.gr/

Στηρίζει τον αδερφό του ο Γιάγια Τουρέ


Αδερφική στήριξη προσέφερε ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι στον αδερφό του και συμπαίκτη του στην ίδια ομάδα, Κόλο Τουρέ, μετά την ανακοίνωση πως ο τελευταίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

«Ο αδερφός μου είναι λογικός άνθρωπος, δεν θα έκανε ποτέ χρήση ουσιών που είναι παράνομες. Ο ίδιος καταστρέφεται αλλά η ομάδα είναι σίγουρο πως θα επηρεαστεί καθώς ο Κόλο είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς» τόνισε ο τέως παίκτης της Μπαρτσελόνα και γνώριμος μας από τη «θητεία» του στον Ολυμπιακό, Ιβοριανός μέσος Γιάγια Τουρέ.

Ο Κόλο Τούρε βρέθηκε θετικός σε τυχαίο έλεγχο που υποβλήθηκεκαι πλέον κινδυνεύει με τιμωρία, που θα φτάνει ακόμα και τα δυο χρόνια αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι για όλα φταίει ένα χάπι αδυνατίσματοςπου πήρε από τη γυναίκα του προκειμένου να ελέγξει τα κιλά του.

http://www.star.gr/

Στο ύψος τους!


Ξεπέρασαν τον εαυτό τους στον τελικό του ύψους στο Παρίσι οι Κώστας Μπανιώτης και Δημήτρης Χονδροκούλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.
Οι δύο αθλητές μας έπιασαν εξαιρετική απόδοση και βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τα ατομικά τους ρεκόρ, σε έναν τελικό με μεγάλο ανταγωνισμό. Ο Μπανιώτης ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.15 μ., 2.20 μ., 2.25 μ., με τη δεύτερη τα 2.29 μ. και με την τρίτη τα 2.32μ. Στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 2.34 μ., χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο Χονδροκούκης από την πλευρά του, ξεχώρισε από την πρώτη του παρουσία του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης στην κατηγορία των ανδρών. Ο νεαρός πρωταθλητής μας κατάφερε να αντεπεξέλθει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ξεπερνώντας τα 2.29μ, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια θέση για το Παγκόσμιο του καλοκαιριού. Νωρίτερα είχε καταφέρει να περάσει με επιτυχία τα 2.15 μ., 2.20 μ., 2.25 μ., ενώ επιχείρησε και στα 2.32μ., αλλά είχε τρεις άκυρες.

«Ήταν φοβερός αγώνας, με τρομερό ανταγωνισμό και πραγματικά χαιρόμουν πολύ που έβλεπα τον Δημήτρη να κάνει τόσο καλό αγώνα. Εδώ σήμερα αγωνιζόμασταν για την Ελλάδα και θα ήταν φοβερό εάν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο στο βάθρο. Υπολόγιζα ότι το μετάλλιο θα πάει στα 2,32 μ., όμως δεν ήταν αυτοσκοπός μου το μετάλλιο. Ήθελα να κάνω έναν καλό αγώνα. Και τελικά φεύγω από το Παρίσι με ένα νέο ατομικό ρεκόρ», δήλωσε ο Μπανιώτης μετά το τέλος των προσπαθειών του.

Ο Χονδροκούκης δήλωσε με τη σειρά του: «Στόχος μου ήταν να περάσω στον τελικό. Από εκεί και πέρα ήθελα να διασκεδάσω στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι τα 2.29 μέτρα. Εννοείται από τη στιγμή που φεύγω από εδώ με νέο ατομικό ρεκόρ, δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος. Είδα και τον εαυτό μου στα 2.32 μ. και ειδικά στο πρώτο άλμα ήμουν καλός. Τώρα μπορώ να σκέφτομαι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ανοιχτού γιατί σήμερα έπιασα το όριο. Εκεί φυσικά θέλω να είμαι πάλι στον τελικό», τόνισε ο Χονδροκούκης.

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρώσος Ιβάν Ούκοφ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 2.38 μ., με δεύτερο τον Τσέχο Γιάροσλαβ Μπάμπα με 2.34 μ. τρίτο τον Ρώσο Αλεξάντερ Σούστοφ με ατομικό ρεκόρ στα 2.34 μέτρα.
http://www.gazzetta.gr/

Θεσσαλονίκη: Ένας πολιτιστικός προορισμός για τους ποδηλάτες

Στις ημέρες μας παρατηρείται έντονη ζήτηση για νέες ταξιδιωτικές προτάσεις ,καθώς φαίνεται πως οι συνήθεις επιλογές απλών ταξιδιών...μετακινήσεων, να φαντάζουν πλέον από ανιαρές έως παρωχημένες στα μάτια των περισσοτέρων τουριστών. Φυσικό είναι η τουριστική βιομηχανία να αναζητάει πλέον νέα πακέτα και τρόπους για να ικανοποιεί τους ταξιδιώτες όσον αφορά στο θεματικό τουρισμό, που να συνδυάζεται επιτυχώς με το ραγδαία αναπτυσσόμενο θεσμό του city-break

Η Θεσσαλονίκη εκτός του ότι αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό που προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην πλούσια ιστορία της, αποτελεί και ένα προορισμό με πολλαπλές επιλογές στον τομέα της διασκέδασης, που την έχουν αναδείξει υψηλά στην παγκόσμια κατάταξη του ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet. Εκτός των άλλων η Θεσσαλονίκη αποτελεί και έδρα αξιόλογων πολιτιστικών διοργανώσεων όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ, που της έχουν προσδώσει ένα ιδιαίτερο στίγμα στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη. Επίσης η πόλη διαθέτει πάμπολλες θεατρικές και μουσικές σκηνές που προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη, που αποζητάει μια πολιτιστική απόδραση.

Ένα από τα μυστικά της πόλης που προσκαλεί τους επισκέπτες να το ανακαλύψουν είναι ο συνδυασμός του ποδηλάτου με τον πολιτισμό. Αφού το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χτισμένο σε επίπεδο, όπως και ότι πάμπολλοι τόποι πολιτισμού βρίσκονται περί της παραλίας ή σε σχετικά κοντινή απόσταση από αυτήν. Καθιστώντας έτσι ευκολότερη τη μετακίνηση για τον επισκέπτη, που θα επιλέξει να μετακινηθεί με το ποδήλατο του για να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση, κινηματογραφική ταινία, και μετά να απολαύσει το ποτό ή το φαγητό του. Σε αντίθεση με τη Θεσσαλονίκη, θα δούμε πως άλλες μεγαλουπόλεις διαθέτουν μεν πολιτιστικούς χώρους αλλά διασπαρμένους σε μεγάλες αποστάσεις, και έτσι ο επισκέπτης αναλώνει απ’τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτει για αναψυχή σε χρονοβόρες και κοπιαστικές μετακινήσεις.

Αντιλαμβανόμενοι το πλεονέκτημα που προσφέρει η πόλη στον τομέα της εύκολης πρόσβασης με ποδήλατο στους χώρους πολιτισμού, οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί οργανισμοί της πόλης όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχουν επανειλημμένα συνεργαστεί με ομάδες της πόλης. Με πιο χαρακτηριστικές τις συνεργασίες με την ποδηλατική πρωτοβουλία Bikerespect, σε δράσεις που προσέλκυσαν την πανελλήνια προσοχή, και απέδειξαν πως μπορεί να συνδυαστεί εποικοδομητικά ο πολιτισμός με το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια έχουν να γίνουν πολλά βήματα στον τομέα των υποδομών που θα κάνουν περισσότερο θελκτική στα μάτια των μελλοντικών επισκεπτών αυτή τη νέα μορφή θεματικού τουρισμού. Αφού ακόμα δεν υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ενοικιαζόμενων-κοινόχρηστων ποδηλάτων, και με τη ζήτηση να αυξάνεται αλματωδώς από τουρίστες. Η πρόκληση για τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές βρίσκεται πλέον στο να δώσουν τη δέουσα βαρύτητα σε επενδύσεις που θα αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση με ποδήλατο. Μπορεί και να εκπλαγούν από τα αποτελέσματα που αυτές θα φέρουν, στο να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας πολιτιστικός προορισμός, φιλικός για τους ποδηλάτες και όχι μόνο.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_4147.html

Περιφερειακό : Tα αποτελέσματα στον 9' όμιλο....ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΜΟΣΧΑΤΟ 2-0


Άνετη νίκη με 2-0 για την Προοδευτική επί του Αχαρναικού σε ένα παιχνίδι που παρακολούθησε πολύς κόσμος. Μεγάλη νίκη για βαθμολογικούς λόγους  για τον Σαρωνικό επί του Περάματος με 3-0, και εξίσου σημαντική νίκη για το Λαύριο με 2-0 επί του Μοσχάτου.Αναλυτικά τα αποτελέσματα...




http://www.stoplekto.gr/2011/03/t-9.html

.
9oς ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΙΓ.- ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  3-0
ΚΟΡΩΠΙ - ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ  0-0
ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ  0-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΜΟΣΧΑΤΟ  2-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  2-0
ΜΥΚΟΝΟΣ - ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ  3-0 Α.Α
ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡ.  0-0
ΩΡΩΠΟΣ - ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ  0-2

Στον τελικό του επί κοντώ η Κυριακοπούλου

Σε έναν προκριματικό για γερά νεύρα η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι, ισοφαρίζοντας μάλιστα το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 4,15 μ., 4,35 μ., 4,45 μ., με τη δεύτερη τα 4,50 μ. και στην συνέχεια η πρόκριση κρίθηκε στο όριο που αρχικά είχαν θέσει οι διοργάνωτες, στα 4,55 μέτρα. Η Κυριακοπούλου πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (16.00 ώρα Ελλάδας).

«Ψυχολογικά αισθάνθηκα μεγάλη πίεση στον προκριματικό. Στα 4,50 μ. είχαμε μείνει 9 αθλήτριες και έπρεπε να περάσω τα 4,55 μ. για να μην μείνω εκτός τελικού. Ευτυχώς τα πρώτα άλματα τα πέρασα με τις πρώτες προσπάθειες γιατί αλλιώς θα αισθανόμουν μεγάλη κούραση», τόνισε η άλτρια του επί κοντώ που προπονείται με τον Μανώλη Καραγιάννη και συνέχισε αναφερόμενη στον αυριανό τελικό: «Όλα είναι πιθανά να συμβούν εκεί. Εάν κάνω μια επίδοση ίδια με του προκριματικού αλλά και παραπάνω θα είμαι ευχαριστημένη. Το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στα 4,75 μ. με 4,80 μ. και τα υπόλοιπα από 4,70 μ. σε 4,65 μέτρα. Εννοείται ότι από την στιγμή που θα είμαι στον τελικό θα προσπαθήσω να βελτιώσω το Πανελλήνιο ρεκόρ».

Η Κυριακοπούλου στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπη με τις: Ρογκόβσκα (Πολωνία), Ρίζιχ (Γερμανία), Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία), Νικάνεν (Φινλανδία), Σβέντοβα (Λευκορωσία), Κιριάσοβα (Ρωσία), Γκαντσιέβ (Γερμανία), Πτσατσνίκοβα (Τσεχία).



http://www.zougla.gr/

Ετοιμάζει το βίντεο της η Kim Kardashian

Το τραγούδι της κυκλοφόρησε, σύντομα θα δούμε και το βίντεο της Kim Kardashian. Το κομμάτι έχει τίτλο Jam (Turn it Up) και κυκλοφόρησε για την ώρα από το ραδιόφωνο KIIS FM. Σύντομα βέβαια θα βγει και ως σινγκλ, ενώ η Kim Kardashian ετοιμάζει το βίντεο και έβαλε τις πρώτες φωτογραφίες στη σελίδα της στο διαδίκτυο. Μίλησε για τον Hype Williams συνεργάτη της, ο οποίος έχει αναλάβει το ντύσιμο της, πλέκοντάς του το εγκώμιο.




http://www.gossip-tv.gr/

Γυναίκες «ποντικοί» πιάστηκαν στην φάκα

Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Τυμπάκι Ηρακλείου, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Μεσσαράς, όταν προσπάθησαν να μπουν σε σπίτια της περιοχής προκειμένου να αρπάξουν χρήματα ή οτιδήποτε πολύτιμο έβρισκαν.

Οι γυναίκες, ηλικίας 40,28,26 ετών συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να μπουν στα σπίτια δύο ανδρών, ενός 46χρονου κι ενός 49χρονου, παραβιάζοντας τις εισόδους των σπιτιών τους.

Για κακή τους τύχη, έγιναν αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.



http://www.zougla.gr/

Οι Σπερς ισοπέδωσαν τους Χιτς!


Μεγάλη νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς, που ισοπέδωσαν τους Μαϊάμι Χιτ με 125-95, στην επιστροφή του Πάρκερ. Ιστορική νίκη των Νετς επί των Ράπτορς με 116-103 στο πρώτο παιχνίδι κανονικής περιόδου που διοργανώθηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο!

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μαϊάμι Χιτ 125-95
Ντάνκαν 11, Τζέφερσον 11, Μπλερ 10, Πάρκερ 15, Τζινόμπιλι 20, Μπόνερ 18, Νόβακ 6, Χιλ 11, Τζέφερς 2, Νιλ 16, Σπλίτερ 5 - Μπος 17, Τζέιμς 26, Νταμπίερ, Ουέιντ 19, Τσάλμερς 7, Χάουαρντ 2, Ιλγκάουσκας 6, Μπίμπι 4, Χάους, Μίλερ 12, Τζόουνς 2

Θα μπορούσε να είναι μια ματιά στο μέλλον και συγκεκριμένα στους τελικούς του ΝΒΑ. Αν είναι έτσι οι Σπερς έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν κι αυτό γιατί συνέτριψαν τους Χιτ, ένα από τα φαβορί της Ανατολής, με 30 πόντους διαφορά! Ο Μανού Τζινόμπιλι σκόραρε 20 πόντους για τους πρωτοπόρους του ΝΒΑ, που διεύρυναν το σερί τους στο 22-0 εντός έδρας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.
Για το Μαϊάμι αυτή ήταν η πιο "βαριά" ήττα της σεζόν κι 3η συνεχόμενη. Είναι χαρακτηριστικό, όμως, ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κι η παρέα του έχουν 1-8 ρεκόρ απέναντι στα "Σπιρούνια", στους Σέλτικς, στους Μάβερικς, στους Μπουλς και στους Λέικερς. Το Σαν Αντόνιο επέβαλλε την κυριαρχία του από το ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκε με 24 πόντους από το τέλος του πρώτου δωδεκάλεπτου κιόλας (36-12). Συνολικά οκτώ από τους παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς είχαν διψήφιο νούμερο σκοραρίσματος.

περισσότερα http://www.sport.gr/

Στο τιμόνι της Εθνικής ο Ζούρος


Ο Ηλίας Ζούρος είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών για τα προσεχή δύο χρόνια καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΕΟΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Κολοκυθάς. συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωϊ με τον Ηλία Ζούρο.Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο».
Ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας έκανε στο «Sentra fm» τις πρώτες του δηλώσεις: «Είναι τιμή και ευθύνη να αναλαμβάνεις την εθνική ομάδα. Στόχος είναι να μείνει στο υψηλότερο σημείο, εκεί που της αρμόζει να είναι».
http://www.newsbomb.gr/ 

«Νίκη ή θάνατος» το μήνυμα των διαδηλωτών στη Λιβύη


«Νίκη ή θάνατος» είναι το σύνθημα των εξεγερμένων στη Λιβύη, καθώς συνεχίζονται οι μάχες, μεταξύ των δυνάμενων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών. Δακρυγόνα και πυροβολισμοί επιστρατεύτηκαν στην Τρίπολη, ενώ περίπου 13 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Ζαουίγια, εξαιτίας των βιαιοτήτων που ξέσπασαν το μεσημέρι, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
Από την πλευρά του το άλλο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσε - χωρίς η πληροφορίανα έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή - ότι στην ίδια περιοχή πάνω από 50 πολίτες έχουν σκοτωθεί και πάνω από 300 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με το αραβόφωνο κανάλι σκοτώθηκε ο τοπικός ηγέτης των αντικαθεστωτικών ανταρτών, ο Χασάν Ουαρμπόκ.

Και στην πρωτεύουσα της Λιβύης όμως, την Τρίπολη, η κατάσταση δεν είναι ήρεμη, αφού, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο, «πολλές συγκρούσεις έχουν σημειωθεί μεταξύ μικρών ομάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών και οπαδών του Καντάφι».
Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, διαδηλωτές υπέρ και κατά του Καντάφι συνεπλάκησαν χωρίς όπλα στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της Τρίπολης, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν μέχρι τώρα οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν περικυκλώσει το σημείο.
Το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης έχει ζητήσει αεροπορικές επιδρομές με την υποστήριξη του ΟΗΕ εναντίον των αφρικανών μισθοφόρων που μάχονται για τον Καντάφι.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στα ανατολικά, όπου ο έλεγχος της περιοχής έχει περιέλθει στους αντικαθεστωτικούς. Εκτεταμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στα περίχωρα της πόλης Ρας Λανούφ, που βρίσκεται 660 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.
Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας δήλωσε σήμερα πως οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών απώθησαν αυτές του Καντάφι που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μπρέγκα. Πρόσθεσε ακόμη ότι σημειώνονται συγκρούσεις στην πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. To αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι 13 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια βιαιοτήτων στην πόλη αυτή.

http://www.tanea.gr/