Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τον ποδηλατόδρομο Κηφισιά - Φάληρο




O ποδηλατόδρομος Κηφισιά - Φάληρο  αποτέλεσε  το αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.
Στην  συνεδρίαση της επιτροπής, που  πραγματοποιήθηκε στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε συζήτηση για να  διαμορφωθεί  η εισήγηση της επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία του νέου  ποδηλατόδρομου της Αθήνας,(τμήμα απο οδός  Φόρνεζη εως οδός Αγίου Κωσταντίνου  και τμήμα οδού θεσσαλονίκης μέχρι τήν οδό Αγίου Κωσταντίνου όσο αφορά τον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου)

Συγκεκριμένα,αποφασίστηκε  η Επιτροπή θα εισηγηθεί θετικά για την έγκριση  της προμελέτης του έργου "Ποδηλατικός Άξονας Φαληρικός Όρμος - Κηφισιά και Αναπλάσεις σε ελεύθερους χώρους κατά μήκος του άξονα. Τμήμα Φαληρικός Όρμος - Γκάζι".
Επιπλέον, η επιτροπή θα εισηγηθεί για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του έργου, δικαιοδοσίας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.


Στην συνεδρίαση εκτός απο τον Δήμαρχο  και την επιτροπή μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων και απλοί πολίτες του  Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου ώπου   μπόρεσαν  να εκφράσουν  την γνώμη τους.
Το σημαντικό είναι ότι συμφώνησαν όλοι θετικά για την αναγκαιότητα του έργου αλλά με τον εκπρόσωπο του συλλόγου επιστημόνων Μοσχάτου να ζητάει λίγο περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να καταθέσει φάκελο με αναλυτική μελέτη για το έργο.
Επίσης συμμετείχε και εκπρόσωπος απο το μπόκ μας ώπου επεσήμανε ότι πρέπει εκτός απο τον ποδηλατόδρομο  να υπάρχει και παράλληλος πεζόδρομος για τους πολίτες και ειδικά στον Ιλισσό απο την οδός Μεταμόρφωσης μέχρι την όδο Αγίου Κωσταντίνου πρέπει να προσεχθεί η μελέτη γιατί σε αυτή την απόσταση ο δρόμος γίνεται ποιό στενός.


Σίγουρα το έργο που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας και μέσα απο το μπλόκ μας θα το στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. 



Ξανά στο προσκήνιο η Βalco

Με δέκα χρόνια αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο μάνατζερ 10 αθλητών του στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Μπλοκ, για τη συμμετοχή του σε διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων ουσιών.
Αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Balco στις ΗΠΑ και η υπόθεση παραμένει «ανοιχτή». Ένας ακόμη που αποδείχθηκε ότι είχε άμεση σχέση με τον Βίκτορ Κόντε είναι ο ατζέντης και προπονητής, Μαρκ Μπλοκ, στον οποίο αφαιρέθηκε η ιδιότητα για τα επόμενα δέκα χρόνια από την επιτροπή αντιντόπινγκ της χώρας.

Ο Μπλοκ, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν ένας από τους συνεργάτες του Κόντε, καθώς υποκινούσε και παρότρυνε κι άλλους στη χρήση ουσιών. Μεταξύ αυτών ήταν η σύζυγός του και σπρίντερ Ζάνα Μπλοκ. Η ποινή του έχει ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου 2009 μέχρι και το 2019.

Ικανοποίηση από την IAAF

Η IAAF χαιρέτισε τη συγκριμένη απόφαση, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Νικ Ντέιβις να δηλώνει:  «Ο Μαρκ Μπλοκ που εκπροσωπεί αθλητές από το 1997 έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της ποινής του. Πρόκειται όμως για σημαντική απόφαση για το άθλημά μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της IAAF να συνεχίσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Αυτές οι αποφάσεις δεν στρέφονται μόνο κατά αθλητών, αλλά και ενάντια σε αυτούς που τους περιβάλλουν και τους συμβουλεύουν. Η ποινή των 10 χρόνων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους όσοι περιβάλλουν και συμβουλεύουν αθλητές. Η ποινή είναι σύμφωνη με τη δέσμευσή μας να αναζητήσουμε τις ισχυρότερες δυνατές κυρώσεις για το ντόπινγκ, όπου αυτό υπάρχει.

Η IAAF επιθυμεί να αναγνωρίσει το εξαιρετικό έργο που διεξήγαγε η USADA σε αυτή τη υπόθεση, καθώς και σε άλλες που προέκυψαν από το σκάνδαλο ντόπινγκ με το εργαστήριο BALCO. Η IAAF έχει εργαστεί στενά με τη USADA από το 2003 για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι αθλητές και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι που συμμετέχουν στο σκάνδαλο θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».



http://www.gazzetta.gr/

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF)


Η «αποκαθήλωση» των Ελλήνων Ολυμπιονικών συνεχίζεται

Η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑF) με αποκλεισμό δύο ετών καθώς δεν έδωσε δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ωστόσο το περασμένο φθινόπωρο η Ολυμπιονίκης στο τριπλούν επέστρεψε στην ενεργό δράση και τότε η IAAF, παρακάμπτοντας μάλιστα τον ΣΕΓΑΣ επανεκίνησε τις διαδικασίες για την τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι το όνομα της Δεβετζή είναι στη λίστα της ΙΑΑF με τους πρόσφατα τιμωρημένους αθλητές που διατηρεί στην ιστοσελίδα της για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.

http://www.newsbeast.gr/

Ρήμαξαν σουβλατζίδικα και φαστ φουντ!


Ψιλικατζίδικα, σουβλατζίδικα, φούρνοι, μέχρι και MacDonalds στο στόχαστρο ληστών τα τελευταία 24ωρα.

Στην οδό Δεληγιάννη στου Ρέντη τρία άτομα εισέβαλλαν σε κατάστημα ψιλικών επιτέθηκαν στον 74χρονο ιδιοκτήτη άρπαξαν 500 ευρώ και διέφυγαν.

Στη Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο δύο άτομα εισέβαλαν σε MacDonalds και με την απειλή όπλου άρπαξαν 250 ευρώ.

Στην οδό Μηδείας στα Πατήσια δύο άτομα επιτέθηκαν στον 42χρονο Πακιστανό διανομέα ψητοπωλείου άρπαξαν 400 ευρώ.

Στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ένα άτομο μπήκε σε μικρογεύματα Μερακλήδες, και άρπαξε από την Αλβανίδα υπάλληλο 200 ευρώ.

Στην οδό Ελλησπόντου στον Βύρωνα, δύο άτομα εισέβαλλαν σε κατάστημα ψιλικών, ακινητοποίησαν την 83χρονη ιδιοκτήτρια, άρπαξαν 100 ευρώ και διέφυγαν.

Στην οδό Παρθενώνος στο Π. Φάληρο ένα άτομο εισέβαλε σε φούρνο, με την απειλή όπλου άρπαξε από την 37χρονη Ουκρανή υπάλληλο, 500 ευρώ και εξαφανίστηκε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69464&catid=4#

ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ "ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΑ"



ΤΟ" ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ" 
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ


ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ.....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Shaya: Από την Σουηδία στην Ελλάδα και στο τραγούδι


Η Shaya εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση σε ένα reality τραγουδιστών και από τότε ξεκίνησε την δική της καριέρα.

Καλεσμένη στο «Αξίζει να το ζεις» άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια:

«Ήρθα στην Ελλάδα 12 ετών. Μόνο με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Εκείνος έμαθε αμέσως τα ελληνικά, εγώ δυσκολεύτηκα λίγο. Πήγα σε σχολείο ελληνικό. Στη Θεσσαλονίκη πάνω στα Kάστρα. Όταν αλλάζεις χώρα ωριμάζεις πολύ πιο γρήγορα. Στην ουσία έπρεπε να είμαι και μάνα, γιατί η μητέρα μου δεν ήξερε ελληνικά και έπρεπε να βοηθάω τον αδερφό μου αλλά και να μεταφράζω για τη μάνα μου».

Η Shaya μιλώντας για την καταγωγή της εξήγησε ότι ο πατέρας της είναι από τη Δανία και η μητέρα της από τη Βενεζουέλα: «Ο πατέρας μου είναι ξανθός με μπλε μάτια», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την πιο δυσάρεστη και την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της απάντησε: «Το πιο δύσκολο ήταν όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα. Ήταν τόσο διαφορετικό από τη Σουηδία που έπαθα σοκ. Δεν ήξερα τη γλώσσα, δεν υπήρχαν πολλά μαύρα παιδάκια και με κοιτούσαν περίεργα. Οι ευτυχισμένες ήταν πολλές. Η γέννηση του αδερφού μου, οι Hi Five αλλά και το καινούργιο CD».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=278035&cid=11

Έτρεξε μαζί με τα άλογα


 Διαδηλωτής διέκοψε ιπποδρομία

Τον «έπνιξε» το δίκιο και σκέφτηκε πως έπρεπε να το μάθουν κι άλλοι. Εξαγριωμένος διαδηλωτής εισέβαλε στον ιππόδρομο για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη διοίκηση γνωστής αεροπορικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο πληρώνει διαφήμιση και δίνει χορηγίες στον ιππόδρομο, αλλά δεν πληρώνει το προσωπικό της!


http://www.newsbeast.gr/

Δυστυχώς πέθανε ο πεζός που παρέσυρε το τραμ στην παραλιακή στο ύψος του λυκείου Μοσχάτου.




Η ανακοίνωση της  ΤΡΑΜ Α.Ε. 


«Δυστύχημα στο δίκτυο τραμ»
  
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΜ Α.Ε. εκφράζουν τη θλίψη τους για τον τραγικό χαμό συμπολίτη μας μετά από ατύχημα που σημειώθηκε εχθές, 15/03, στις 18:25 στο δίκτυο του τραμ.
 
Το περιστατικό συνέβη μετά τη στάση ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΣΕΦ και ενώ το όχημα τραμ ήταν εν κινήσει, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΕΦ (Αριστοτέλης).
 
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Πειραιά, όπως επίσης και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας.
 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση.

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου
ΤΡΑΜ Α.Ε.
τηλ. 210 9978 078
e-mail: press_office@tramsa.gr

http://www.tramsa.gr/index.cfm
 

75-69 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη Μπάσκετ: Κινδύνευσε αλλά πήρε τους δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός

Μία αντεπίθεση του Άρη στο τελευταίο δεκάλεπτο παραλίγο να κοστίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως κατάφερε να περάσει με 75-69 από το «Αλεξάνδρειο». Ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, με τον Άλεκς Μάριτς να παίρνει σχεδόν τέσσερα λεπτά συμμετοχής μετά από απουσία τεσσάρων μηνών.


Οι "πράσινοι" θεωρούσαν ότι είχαν κερδίσει το ματς και άρχισαν να σκέφτονται την Μπαρτσελόνα και έτσι λίγο έλειψε να χάσουν από μία ομάδα που είχε 15 ριμπάουντ λιγότερα και 20 άστοχα τρίποντα! Κορυφαίος του αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς ξεχώρισαν από πλευράς Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75

ΑΡΗΣ (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1), Ουίντερς 9 (1), Ταπούτος 8 (2), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (1), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1), Τόμας 10
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 12, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου



http://www.enet.gr/

Σε τροχιά γύρω από τον στόχο Αγγελιαφόρος της NASΑ φτάνει στον άγνωστο Ερμή


Βαλτιμόρη
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, το Messenger (Αγγελιαφόρος) της NASA έγινε το πρώτο σκάφος που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον Ερμή. Η αποστολή του θα διαρκέσει ένα χρόνο και έχει διπλό στόχο: Θα προσπαθήσει να εξακριβώσει γιατί ο μυστηριώδης πλανήτης είναι ο πυκνότερος στο Ηλιακό Σύστημα και θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ύπαρξη πάγου στους σκοτεινούς κρατήρες που κρύβονται στους πόλους.

Το Messenger, το οποίο εκτοξεύθηκε το 2004, έχει περάσει ως τώρα τρεις φορές κοντά από τον Ερμή ακολουθώντας μια πορεία που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε, σταδιακά, να το θέσει σε τροχιά γύρω του. Την ώρα μηδέν, στις 02.45 ώρα Ελλάδας, το σκάφος αιχμαλωτίστηκε από την βαρύτητα του πλανήτη.

Τέθηκε έτσι σε μια έντονα ελλειπτική τροχιά, με περίοδο 12 ωρών. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς των ειδικών, θα περνάει σε απόσταση 200 χιλ. από την επιφάνεια του Ερμή στο κοντινότερο σημείο της και σε απόσταση 15.000 χιλ. στο πιο μακρινό.

Η πρώτη εξερεύνηση

Αν όλα συμβούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Messenger θα αρχίσει να στέλνει ξανά τις εικόνες του το νωρίτερο σε μια εβδομάδα. Αυτό γιατί, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να παραμείνει για ένα διάστημα εκτός λειτουργίας.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες που ηγούνται της αποστολής, στη μέχρι τώρα διαδρομή του το σκάφος έχει βρεθεί στην κατάλληλη απόσταση από τον Ήλιο ώστε να «δοκιμαστεί» στην ακτινοβολία του, τώρα όμως θα δεχθεί επί πλέον τη θερμότητα που εκπέμπεται από την επιφάνεια του πλανήτη, οπότε για να περιοριστούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι και να παραταθεί η διάρκεια ζωής του θα πρέπει να εκτεθεί στις νέες συνθήκες χωρίς να λειτουργεί.

Το μοναδικό άλλο διαστημικό ερευνητικό σκάφος που έχει «επισκεφτεί» από απόσταση τον Ερμή ήταν το Mariner 10 της NASA το οποίο είχε περάσει τρεις φορές από κοντά του το 1974 και το 1975 και χαρτογράφησε μόλις το 45% της επιφάνειας.

«Ο Ερμής είναι ένας σχετικά ανεξερεύνητος πλανήτης, αν λάβει κανείς υπ’ όψη πόσο κοντά μας βρίσκεται στο Ηλιακό Σύστημα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος Σον Σόλομον του Ιδρύματος Κάρνεγκι της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA η πρώτη εικόνα που θα «τραβήξει» ο Messenger από θέση τροχιάς θα δημοσιευτεί στις 29 Μαρτίου.

Ο Ερμής είναι ο μικρότερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος και αυτός που βρίσκεται πλησιέστερα στον Ήλιο. Στην πλευρά που βλέπει το φως, η επιφάνεια βράζει στους 427 βαθμούς Κελσίου. Στην πλευρά που βασιλεύει το σκοτάδι, πέφτει στους -183 βαθμούς.

Ο Ερμής διαθέτει ακόμα μαγνητικό πεδίο όπως η Γη. Είναι επίσης εξαιρετικά πυκνός, καθώς εκτιμάται ότι αποτελείται κατά τα δύο τρίτα του από σίδηρο.




Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/

Απορρίφθηκε η αίτηση του Δημοσίου Και στους αναπληρωτές της Δευτεροβάθμιας το επίδομα των 176 ευρώ, λέει ο Αρειος Πάγος



Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούνται τη μηνιαία πρόσθετη παροχή (επίδομα) των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 306/2011 απόφασή του.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν αίτηση του Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καστοριάς, η οποία είχε δικαιώσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε επιδικάσει για τη διετία 2005-2006 το επίδομα των 176 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Ειδικότερα, έκρινε ότι η κατ' εξαίρεση μη χορήγηση της εν λόγω παροχής (επιδόματος) σε ορισμένες μόνο κατηγορίες υπαλλήλων συνιστά άνιση δυσμενή μεταχείριση αυτών έναντι των υπολοίπων εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.

Μάλιστα, οι δικαστές επισημαίνουν ότι το επίδομα των 176 ευρώ δεν μπορεί να συμψηφιστεί με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης που καταβάλλεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με του νόμους 2470/1997 και 3205/2003.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Newsroom ΔΟΛ
http://www.in.gr/

Παραμένουν τα ειδικά μισθολόγια


Διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για 285.000 υπαλλήλους

Παραμένουν σε ισχύ όλα τα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία θα μελετηθούν τα περιθώρια αναμόρφωσης, ανεξάρτητα από το προωθούμενο ενιαίο μισθολόγιο. 
Φρένο στα σενάρια περί κατάργησης των ειδικών μισθολογίων έβαλε με κατηγορηματικό τρόπο η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενιαίου μισθολογίου δεν θα θιγούν οι ειδικοί αυτοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι στρατιωτικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικαστικοί λειτουργοί, οι διπλωματικοί υπάλληλοι και τα μόνιμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού. 
Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», τα ειδικά μισθολόγια θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των συναρμόδιων υπουργείων μετά την ολοκλήρωση της καθιέρωσης του ενιαίου μισθολογίου για τους υπόλοιπους υπαλλήλους και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναμόρφωσής τους. 
http://www.newsbeast.gr/

Θέμα ωρών η επίθεση στη Λιβύη


Αεροπορικές επιδρομές εναντίον του στρατού του Καντάφι

Τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένεται να αρχίσει η στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη. 

Αυτό αποκάλυψε αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος τόνισε ότι η επέμβαση θα ξεκινήσει λίγο μετά τη λήξη της συνόδου που έχει συγκαλέσει για σήμερα στο Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι όσοι συμμετάσχουν στη σύνοδο θα συμμετάσχουν και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. 

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο o ανταποκριτής στις ΗΠΑ, Μ. Ιγνατίου, η στρατιωτική επέμβαση θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της αεροπορίας του Καντάφι, αλλά και εναντίον αρμάτων μάχης που βρίσκονται στα περίχωρα της Βεγγάζης
.
http://www.newsbeast.gr/

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πρώτος στόχος τα αεροπλάνα και τα τανκς


Καταφτάνουν στρατεύματα στη Λιβύη

Πρώτος στόχος θα είναι τα αεροπλάνα και τα τανκς του Καντάφι, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σε δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τονίζει ότι «ο Καντάφι επέλεξε το δρόμο της καταστροφή».

Παράλληλα, έχει αρνηθεί να σχολιάσει λεπτομέρειες μίας επιχείρησης, η οποία είναι ακόμη στο σχεδιασμό, ενώ, όπως μεταδίδει το Reuters, αγγλικά και γαλλικά αεροπλάνα ενδέχεται να πετάξουν πάνω από τη Λιβύη για «συμβολικούς λόγους» ακόμη και πριν από την αυριανή Σύνοδο που θα ληφθούν αποφάσεις και θα «κλειδώσει» το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν και αμφίβια σκάφη στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης βίας στη Λιβύη.

«Ο Καντάφι πρέπει να σταματήσει», λέει ο Ομπάμα και η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στο λαό τις χώρας. «Αν ο Καντάφι δε συμμορφωθεί πλήρως, θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση», προειδοποιεί, ενώ τονίζει ότι οι ΗΠΑ ΔΕ θα χρησιμοποιήσουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.

H μονάδα USS Bataan Amphibious Ready Group θα αναπτυχθεί στις 23 Μαρτίου «πριν από το αρχικό της χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ανακουφίσει τις μονάδες από το USS Kearsarge (Amphibious Ready Group) που επί του παρόντος βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα», ανέφερε σε δήλωσή του
.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/141580/protos-stohos-ta-aeroplana-kai-ta-tanks/

Ανεσύρθη από πλωτό γερανό ...Εντοπισμός ακίνδυνου πυρομαχικού υλικού στη μαρίνα Φαλήρου

Μεταλλικό αντικείμενο, που πρόκειται για το μεσαίο τμήμα τορπίλης ατμού και θεωρείται ακίνδυνο, ανεσύρθη από πλωτό γερανό στη μαρίνα Φαλήρου, όπου εκτελούνται έργα εκβάθυνσης των εκβολών του Κηφισού ποταμού.

Το μεταλλικό αντικείμενο ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Από το Ε' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ειδοποιήθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου για τις περαιτέρω ενέργειες απομάκρυνσης του αντικειμένου.



http://www.protothema.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                          Mοσχάτο   16/03/2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου  Τ.Κ. 183.45
Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                                                Προς:  τους Φορείς
 Fax: 210-9416154                                                           Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

6ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
Αριθμ. Πρωτ.: 6339
 

Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) 
στις 23 Μαρτιου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30  με το εξής θέμα:

     

Κ


1. Ενημέρωση για τον αγωγό της  οδού  Ελευθερίας.







                                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» στα σχολεία

«Μαύρες» σημαίες στα υπό κατάργηση σχολεία και πανό διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας υψώνουν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί, ύστερα από απόφαση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αντιδρώντας στο «μνημόνιο» που ανακοίνωσε για τα σχολεία τουπουργείο Παιδείας



Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 μ.μ., η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου. Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη απεργίας στις 13 Απριλίου.
Τις κινητοποιήσεις συνεχίζουν και γονείς, μαθητές και τοπικοί φορείς σε όλη τη χώρα, με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα.

περισσοτερα http://www.enet.gr/

Είναι ενθουσιασμένη με…


Μπορεί οι τηλεοπτικές δουλειές της Κατερίνας Παπουτσάκη να είναι περισσότερες από τις κινηματογραφικές, ωστόσο εκείνη δηλώνει ενθουσιασμένη με τη μεγάλη οθόνη.

Η ηθοποιός, τον Απρίλιο θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας «Μαμάδες Βορείων Προαστίων», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Παυλίνας Νάσιουτζικ.

Πηγή: Hello



http://www.zougla.gr/

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΑΡΓΟ,ΧΑΛΚΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ

Τα 101 δολάρια το βαρέλι ξεπέρασε η τιμή του αργού καθώς στην Ιαπωνία σημειώνεται πρόοδος στην κατεύθυνση επίλυσης της πυρηνικής κρίσης και ενώ τα κράτη της Δύσης έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στην απόφαση παρέμβασης στη Λιβύη. Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού τύπου light sweet, παραδόσεως... 
Απριλίου ενισχύθηκε κατά 3,44 δολάρια ή 3,5% στα 101,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου brent σημείωσε άνοδο 4,30 δολαρίων το βαρέλι, ή 3,9% στα 114,9 δολάρια το βαρέλι.
"Εκτιμώ πως οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν πως η κατάσταση στην Ιαπωνία, το πυρηνικό αυτό φιάσκο, αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο", σχολιάζει ο Peter Donovan, αντιπρόεδρος της Vantage Trading στη Νέα Υόρκη.
Ξανά πάνω από τα $1.400 ο χρυσός, ράλι 3,5% ο χαλκός
Το επίπεδο των 1.400 δολαρίων ανά ουγγιά κατοχύρωσε ξανά την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς η Ιαπωνία προσπάθησε να θέσει την κρίση στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα υπό έλεγχο και ενώ αυξήθηκε ο ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 8,10 δολάρια ή 0,6% στα 1.404,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Αλλά και η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ανέκαμψε σήμερα έπειτα από τρεις διαδοχικές ημέρες απωλειών με φόντο τις ανησυχίες μετά το φονικό σεισμό της Ιαπωνίας, το τσουνάμι αλλά και την πυρηνική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωθώντας ορισμένους επενδυτές στην πώληση παγίων με στόχο την άντληση ρευστότητας.
"Παρατηρείται άμβλυνση των πιέσεων για πώληση κάθε στοιχείου που απειλεί την ακεραιότητα του χαρτοφυλακίου", σχολιάζει αναλυτής εμπορευμάτων της TD Securities στο Toronto. Την Πέμπτη οι επενδυτές ήταν λιγότερο αρνητική, καθώς η κατάσταση στην Ιαπωνία κρίνεται λιγότερο κρίσιμη από ό,τι προηγουμένως, είπε.
Στήριξη στο χρυσό πρόσφερε εξάλλου το αποδυναμωμένο δολάριο αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,5% το Φεβρουάριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε άνοσο 0,2%, ξεπερνώντας ελαφρώς τις προβλέψεις.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός κατέγραψε ράλι 3,5% εν μέσω πεποιθήσεων ότι η ανοικοδόμηση περιοχών στην Ιαπωνία θα δημιουργήσει πιέσεις στην προμήθεια μετάλλου που ήδη χαρακτηρίζεται από στενότητα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη στην καλωδίωση στις κατασκευές. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Μαΐου κέρδισε 15 σεντς στα 4,34 δολάρια η λίβρα.
Χαμηλότερα έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο του Μαΐου να χάνει 21 σεντς ή 0,6% στα 34,26 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα Απριλίου σημείωσε άνοδο 6,40 δολαρίων ή 0,4% στα 1.706,90 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 11,75 δολάρια ή 1,7% στα 716,80 δολάρια ανά ουγγιά.




http://fimotro.blogspot.com/

Την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Λιβύη ώρα μηδέν Απειλές των κυβερνητικών δυνάμεων για αντίποινα σε όλη τη Μεσόγειο



Με 10 ψήφους υπέρ, καμία κατά και πέντε χώρες (Γερμανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) να απέχουν της ψηφοφορίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους αντικαθεστωτικούς στη βορειοαφρικανική χώρα, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες υποχωρούν μετά την προέλαση των πιστών στον Καντάφι στρατιωτικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο, δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη “κάθε απαραίτητου μέτρου” προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες της Λιβύης. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν εξαπολύσει τα 
τελευταία 24ωρα μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον των αντικαθεστωτικών, οι οποίοι υποχωρούν διαρκώς προς τη Βεγγάζη. Το ψήφισμα είχαν προτείνει ενώπιον του Συμβουλίου η Βρετανία, η Γαλλία και ο Λίβανος.
Στην πόλη της Βεγγάζης χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε αναμονή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και μόλις αυτό έγινε γνωστό ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα οι συγκεντρωμένοι “υποδέχτηκαν” την απόφαση με πυροβολισμούς στον αέρα και πυροτεχνήματα, ενώ στα κεντρικά σημεία της πόλης ανεμίζει η σημαία των αντικαθεστωτικών. Ως “ισχυρή απάντηση” χαρακτήρισε το ψήφισμα και το αποτέλεσμα της διαδικασίας στο Συμβούλιο ο Αμερικανός πρέσβης στα Ηνωμένα Εθνη, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Βρετανία και Γαλλία φέρονται ως έτοιμες να επιβάλουν την απόφαση του Συμβουλίου “εντός ωρών” σύμφωνα με ανταποκρίσεις διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.
Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας η Ιταλία ανακοίνωσε πως οι στρατιωτικές της βάσεις είναι διαθέσιμες για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου. Η Ιταλία φαίνεται πως θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην εφαρμογή του ψηφίσματος, καθώς ορισμένες βάσεις της, όπως αυτή που βρίσκεται στην Σιγκονέλα στη Σικελία, είναι πολύ κοντά στη Λιβύη.
περισσοτερα http://www.enet.gr/

“Μπλόκα” της εφορίας για τα τέλη κυκλοφορίας

Κλήσεις για να προσέλθουν να δώσουν εξηγήσεις οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζονται να στείλουν οι εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών θα τους ελέγξει όμως και για άλλες οφειλές που τυχόν έχουν προς το δημόσιο, ώστε να μπει άμεσα χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες και τους ζητά ζητά να ξεκινήσουν διασταυρώσεις στοιχείων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2010. Θα συγκριθούν με τις πληρωμές του 2008, οπότε είχε γίνει ανάλογος έλεγχος και, σύμφωνα με τη διαταγή, θα ελέγχεται και πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας άλλων ετών.

Καταρχάς οι φορολογούμενοι θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, θα τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο.

Όπως είχε δείξει και η προηγούμενη εμπειρία, προ τριετίας, το φαινόμενο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη είναι περισσότερο συνηθισμένο στην επαρχία.

Οι εφορίες έχουν εντολή να διερευνούν εξονυχιστικά «το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος για τα συγκεκριμένα έτη στα οποία συντρέχει οφειλή» επειδή, σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, «η υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό».

Πρόστιμα και για λάθη της εφορίας

Για να αποφύγει τη χρέωση κάποιος, θα πρέπει να αποδείξει ότι νομίως δεν το όχημα είχε απαλλαγεί από τα τέλη, ή ότι τα όφειλε άλλος ιδιοκτήτης και όχι ο ίδιος.

Θα πρέπει έτσι οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται τα τέλη. Ακόμα και αν τα έχουν πληρώσει αλλά το σύστημα τους εμφανίζει να χρωστούν, θα πρέπει να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, για την εποχή που έπρεπε να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

Αν η Εφορία πειστεί από τις εξηγήσεις ότι ο πολίτης έχει κάνει τις νόμιμες ενέργειες (ακινησίες, αποσύρσεις, μεταβιβάσεις κ.λ.π.) αλλά αυτές δεν είναι καταχωρημένες στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, ο φορολογούμενος απαλλάσσεται και τα λάθη διορθώνονται (ενημέρωση του συστήματος, διόρθωση του αριθμού κυκλοφορίας ή του ΑΦΜ κλπ).

Και αν όμως αποδείξουν, με βάση τα στοιχεία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, ότι τα εν λόγω οχήματα έχουν διαγραφεί οριστικά από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ή έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, θα ελέγχεται αν υφίσταται οφειλή τελών κυκλοφορίας για τα προηγούμενα έτη.

Με βάση τον ΑΦΜ του κατόχου του οχήματος θα πρέπει να αναζητούνται και πιθανές οφειλές τελών κυκλοφορίας άλλων οχημάτων του ίδιου αυτού προσώπου, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για αυτοκίνητα για τα οποία το σύστημα δείχνει να μην έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα πρέπει οι εφορίες, πριν στείλουν επιστολή, να ελέγξουν εάν έχουν τεθεί σε ακινησία (εκούσια ή αναγκαστική) στη σημερινή ή σε Δ.Ο.Υ. όπου ανήκε παλαιότερα ο φορολογούμενος.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι όντως οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, και η αρμόδια για τη φορολογία του κατόχου του οχήματος το έτος 2008 ήταν άλλη Δ.Ο.Υ., θα πρέπει επίσης να διασταυρωθεί από την εν λόγω Δ.Ο.Υ. για την πιθανότητα να έχει ήδη βεβαιώσει τα οφειλόμενα ποσά.

Για κάθε αυτοκίνητο, για το οποίο διαπιστώνεται ότι οφείλονται τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα ελέγχεται με τον ΑΦΜ του κατόχου του στην οθόνη του υποσυστήματος Εσόδων του TAXIS «Εικόνα Φορολογουμένου», αν τυχόν για τα συγκεκριμένα έτη έχει γίνει πληρωμή τελών κυκλοφορίας σε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η ΔΟΥ να στείλει διόρθωση πληρωμής στη Γ.Γ.Π.Σ.



http://sarotiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1301.html

Το… κάρφωσε από το κέντρο!!

Δείτε μία απίστευτη γκολάρα με απευθείας φάουλ από το κέντρο. Σκόρερ ο Ελάνο, γνωστός από την θητεία σε Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ και Γαλατασαράι…


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ











http://sarotiko.blogspot.com/