Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η sexy αθλήτρια Victoria Pendleton καβαλάει… το ποδήλατό της!

Η πρωταθλήτρια στη ποδηλασία Victoria Pendleton, που ευελπιστεί να βρεθεί στη πρώτη θέση της Ολυμπιάδας του 2012 στο Λονδίνο, φωτογραφίζεται στο περιοδικό ES και μας δείχνει ότι εκτός από μια επιτυχημένη αθλήτρια, είναι και μια sexy γυναίκα! Η όμορφη αθλήτρια φοράει καυτά εφαρμοστά κορμάκια και ποζάρει με προκλητικό ύφος μαζί με το ποδήλατό της. Στην συνέντευξη που φιλοξενεί το περιοδικό, η Pendleton αποκαλύπτει ποτέ δεν ένιωσε πίεση να κρύψει τη θηλυκότητάς της, τώρα χαίρεται πιο πολύ από ποτέ που είναι μια γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης.
«Υπάρχει ένα στερεότυπο στον αθλητισμό, όσον αφορά τις γυναίκες. Όταν ξεκίνησαν να ασχολούμαι με την ποδηλασία, έβλεπα άλλες αθλήτριες και σκεφτόμουν ‘Θεέ μου θα πρέπει να κόψω και εγώ τα μαλλιά μου και να αποκτήσω τόση μυϊκή μάζα για να αποδείξω ότι είμαι αφοσιωμένη;’» λέει η κοπέλα και συμπληρώνει: «Με έβλεπαν άλλοι άνθρωποι και έλεγαν ότι είμαι πολύ μικροσκοπική, πολύ κοριτσίστικη και νόμιζαν ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον αθλητισμό».
Η 30χρονη Victoria παραλίγο να πέσει σε κατάθλιψη, όταν βγήκε 9η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. «Καταρρακώθηκα. Ποτέ μου δεν έχω κλάψει τόσο πολύ» εξομολογείται. Πλέον, αυτή η εμπειρία της έχει δώσει δύναμη και δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την επόμενη χρονιά. «Είναι πολύ μεγάλη η πίεση, αλλά και οι προσδοκίες. Έχω εργαστεί πάρα πολύ γι’ αυτό».



http://www.gossip-tv.gr/



Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου


Πρόγραμμα φεστιβάλ Αθηνών

Κέβιν Σπέισι, Σταμάτης Φασουλής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Πέτρος Φιλιππίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Συλβί Γκιγιέμ είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε ραντεβού το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Γιώργος Λούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, παρουσίασε χθες στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κυρίου Γερουλάνου.

Η άφιξη του Kevin Spacey στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 29 και 30 Ιουλίου με τον ”Ριχάρδο Γ”’ σε σκηνοθεσία του Sam Mendes, είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού. Μία κορυφαία τραγωδία του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή έναν σημαντικό ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ακόμη μια σκηνοθετική απόπειρα του Σταμάτη Φασουλή στην Επίδαυρο, μετά την ”Ηλέκτρα”.Οι ”Σκηνοβάτες” του, μία σύνθεση από τραγωδίες και κωμωδίες Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζονται από έναν θίασο, που περιλαμβάνει τη Νένα Μεντή, τη Σοφία Φιλιπίδου, τον Νίκο Κουρή, την Τάνια Τρύπη, την Ελένη Κοκκίδου, τον Θανάση Αλευρά και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

H Mόνικα εμφανίζεται στην Μικρή Επίδαυρο στις 8 και 9 Ιουλίου η ταλαντούχα τραγουδοποιός θα παρουσιάσει καινούρια και παλιότερα τραγούδια της.

Η ”Μέδουσα” του Θωμά Μοσχόπουλου από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου 16 ταλαντούχοι δημιουργοί και ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αυτοσχέδιο συλλογικό έργο που προκύπτει από τη θεατρική διαδρομή που ακολουθούν οι συντελεστές της.

Μία από τις σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου, που επί 50 χρόνια υπηρετεί την θεατρική τέχνη με όχημα το φημισμένο Θέατρο του Ήλιου στο Παρίσι έρχεται ξανά στη χώρα μας. Η Ariane Mnouckhine θα παρουσιάσει το έργο ”Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας” από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουνίου και από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ακόμη ένας ”Άμλετ”. Αυτή τη φορά δια χειρός Nikolai Kolyada. Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου στο
Πριν έρθει στην χώρα μας για να σκηνοθετήσει την ”Οδύσσεια” του Ομήρου για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου τον μεθεπόμενο χειμώνα, ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson παρουσιάζει τη ”Λούλου” του Wedekind.

Sylvie Guillem. Δεν έρχεται πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά είναι μοναδική. Η super star του κλασικού μπαλέτου έχει χιλιάδες fans στην χώρα μας και θα τους συναντήσει στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Ιουλίου.


ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τους ”Σκηνοβάτες” του Φασουλή και τον ”Ριχάρδο τον Γ”’ με τον Spacey την αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώνει την 1η Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ”Ειρήνη” του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Διαδρομή.

Στις 8 και 9 Ιουλίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τα ”Μικρά Διονύσια”.

Στις 22 και 23 Ιουλίου το Απλό Θέατρο επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια (ακόμα θυμόμαστε τις εξαιρετικές Τρωάδες του) στην Επίδαυρο με τη ”Μήδεια” του Ευριπίδη και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο, ενώ τον ρόλο του Ιάσονα κρατά ο Χρήστος Λούλης.

Τέλος, στις 6 Αυγούστου πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ με τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τον ”Ηρακλή Μαινόμενο” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τον Νίκο Καραθάνο την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και τον Θοδωρή Αθερίδη

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τη Μόνικα, στο μουσικό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου συμμετέχουν φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου (1-2 Ιουλίου), η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos από τους Raining Pleasure (15 και 16 Ιουλίου) και η Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (22 – 23 Ιουλίου).



http://www.zougla.gr/

«Η επιβράβευση των κόπων μας»



Δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της η Ευαγγελία Χαντάβα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Απάντηση σε όσους τις αμφισβήτησαν ήταν σύμφωνα με την Ευαγγελία Χαντάβα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία δεν σταμάτησε να κλαίει, δείχνοντας τη συγκίνησή της. «Είναι η επιβράβευση και η δικαίωση των κόπων μας, γιατί πολύς κόσμος μας έχει αμφισβητήσει. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, περάσαμε δύσκολα, το αξίζαμε και το πήραμε», ήταν τα λόγια της Χαντάβα. Διαβάστε περισσότερα στο 
onsports.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Η πρώτη θρυλική κούπα!



Από ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε τον πρώτο τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ. Η ιστορία τελικά γράφτηκε με κόκκινα γράμματα καθώς οΟλυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 3-2 σε έναν συγκλονιστικό τελικό! 
Από την στιγμή που στον τελικό είχαν προκριθεί οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ήταν δεδομένο πως σήμερα θα γραφόταν ιστορία, καθώς καμία ομάδα από τις δύο δεν είχε κερδίσει τίτλο. Τελικά αυτή η ιστορία είχε ερυθρόλευκο χρώμα. Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη σε έναν τελικό διαφήμιση για το άθλημα, επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 (25-22, 17-25, 19-25, 25-18, 15-10) και κατέκτησαν το Κύπελλο, ένα Κύπελλο που όπως αναφέραμε είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος και δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλα.

Χαντάβα, Γκίμπσον και ματ Νικολάκη

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, στηρίχθηκε σε τρία πράγματα. Αρχικά στην φοβερή απόδοση της Ευαγγελίας Χαντάβα η οποία δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού. Εκτός όμως από την διεθνή ακραία, αλλά και συνολικά τις συμπαίκτριές της, ξεχώρισε με την παρουσία της η Γκίμπσον. Η Αμερικανίδα που αμφισβητήθηκε στο διάστημα που βρέθηκε στην χώρα μας, μπήκε στο τέταρτο σετ και ουσιαστικά άλλαξε την εικόνα του ματς. Φυσικά ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Γιάννη Νικολάκη, τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο βόλεϊ. Ο έμπειρος προπονητής και πάλι ανακάτεψε όσο μπορούσε την τράπουλα και με την είσοδο της Γκίμπσον έκανε το ματς στον Καμπερίδη, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη.

http://www.gazzetta.gr/

Μας τα χαλάει φέτος ο καιρός: Υπό βροχή το ψήσιμο του οβελία;

- Με συννεφιά και βροχές μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα
- Δυσκολία για όσους ταξιδέψουν με πλοίο καθώς στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι
- Ενδεχόμενο το ψήσιμο του οβελία να γίνει φέτος με.. ομπρέλα
- Διαβάστε όλη την πρόγνωση του καιρού αναλυτικά


Συννεφιασμένο το φετινό Σάββατο του Λαζάρου με βροχερό καιρό και πιθανά χιόνια στα βόρεια ορεινά της χώρας. Στο Ιόνιο περιμένουμε καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι ως 7 μποφορ και τοπικά στα νοτιονατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχερό το σκηνικό και την Κυριακή των Βαΐων. Οι άνεμοι από τα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Συννεφιασμένος ο καιρός και τη Μεγάλη Δευτέρα με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ίδιες περιοχές μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ο καιρός επιδεινώνεται από το μεσημέρι και μετά. Θα έχουμε νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια περιμένουμε στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ.

Τη Μεγάλη Τρίτη, θα έχουμε νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ωστόσο οι άνεμοι δεν κοπάζουν και θα πνέουν με ένταση ως οκτώ μποφόρ στα πελάγη.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και την Μεγάλη Τετάρτη, στα ηπειρωτικά της χώρας. Σε όλη τη χώρα ωστόσο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τα νέα δεν είναι καλά για όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί ως οκτώ μποφόρ.

Μικρή βελτίωση θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση από την ΕΜΥ από τη Μ. Πέμπτη και θα συνεχιστεί και τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Ο καιρός θα καθαρίσει στα ηπειρωτικά και πάλι ωστόσο προβλέπονται κατά τόπους βροχές ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κατά δύο με τρεις βαθμούς. Σε ορισμενες περιοχές θα φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος κατά τόπους προβλέπεται ο καιρός και για την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_858.html

Ρωσική διάκριση για έλληνα μουσικό


Η «Χρυσή Μάσκα» στον Θ. Κουρεντζή

Με τη «Χρυσή Μάσκα», το σημαντικότερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, τιμήθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο διακεκριμένος έλληνας διευθυντής ορχήστρας, Θόδωρος Κουρεντζής. 

Ο 39χρονος μουσικός, που ζει και εργάζεται στη Ρωσία βραβεύθηκε για τη συμμετοχή του στο ανέβασμα της όπερας «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ, στο θέατρο Μπολσόι. 

Από τις αρχές του 2011, ο Θ. Κουρεντζής είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου στο Περμ της Σιβηρίας. Διευθύνει την ορχήστρα Μusica Aeterna Ensemble και είναι από τους δημοφιλέστερους διευθυντές ορχήστρας στη Ρωσία. 
http://www.newsbeast.gr/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ @ ΑΘΗΝΑ LIVE-ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ. ΦΑΚΑΝΑΣ



Σάββατο, 16 Απρίλιος · 8:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.


ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ. ΦΑΚΑΝΑΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 3
Ν. ΦΑΛΗΡΟ


Μετά από τις εξαιρετικά επιτυχείς συναυλίες στον Ι.Ναό Αγ.Παντελεήμονα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή & το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σας περιμένουμε το Σάββατο 16 Απριλίου στην Συναυλία Κλασσικής Μουσικής με την τετράφωνη χορωδία του Ωδείου Τέχνης Γ. Φακανά, την οποία διευθύνει ο Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους πρωτοψάλτες, με την φιλική συμμετοχή του Γ.Παλαιοκαστρίτη.


http://www.facebook.com/event.php?eid=160399007353096&index=1

Πιο δύσκολα στο Λονδίνο

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (15/4) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου τα όρια συμμετοχής στα αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 2.000 αθλητές.
Οι επιδόσεις κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εκείνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στην πόλη Νταεγού, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυσκολότερες σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Τα όρια θα πρέπει να σημειωθούν από 1/5/2011 έως 8/7/2012. Ειδικότερα για τα αγωνίσματα των 10.000 μ., του Μαραθωνίου, του βάδην και των συνθέτων θα πρέπει να επιτευχθούν από 1/1/2011 έως 8/7/2012 και για τις σκυταλοδρομίες από 1/1/2012 έως 2/8/2012.

Τα όρια

ΑΝΔΡΕΣ                                                              ΓΥΝΑΙΚΕΣ  
Υψηλό        Χαμηλό          Αγώνισμα          Υψηλό        Χαμηλό  
10.18                    10.24                 100μ.                      11.29             11.38  
20.55                   20.65                   200μ.                      23.10            23.30  
45.25                   45.70                  400μ.                       51.50            52.30  
1:45.60             1:46.30                800μ.                       1:59.90       2:01.30  
3:35.50              3:38.00               1500μ.                    4:06.00       4:08.90  
13:20.00           13:27.00              5000μ.                 15:15.00      15:25.00  
27:45.00            28:05.00         10.000μ.                31:45.00      32:10.00  
2:15:00                2:18:00            Μαραθώνιος        2:37:00       2:43:00  
8:23.10                  8:32.00        3.000μ. στιπλ      9:43.00       9:48.00  
13.52                     13.60      110μ. εμπ./100μ. εμπ.  12.96         13.15  
49.50                       49.80           400μ. εμπ.              55.40                56.55  
2.31                           2.28                   Υψος                     1.95                 1.92  
5.72                            5.60            Επί κοντώ               4.50                 4.40  
8.20                          8.10              Μήκος                         6.75               6.65  
17.20                     16.85            Τριπλούν                     14.30           14.10  
20.50                   20.00           Σφαιροβολία              18.35         17.30  
65.00                   63.00           Δισκοβολία                 62.00         59.50  
78.00                   74.00           Σφυροβολία                   71.50         69.00  
82.00                    79.50           Ακοντισμός                  61.50         59.00  
8.200β.             7.950β.        Δέκαθλο/Επταθλο     6.150β.       5.950β.  
1:22:30             1:24:30         20χλμ. βάδην             1:33:30       1:38:00  
3:59:00          4:09:00         50χλμ. βάδην      -              -   
Οι 16 κορυφαίες ομάδες         4Χ100μ.         Οι 16 κορυφαίες ομάδες  
Οι 16 κορυφαίες ομάδες         4Χ400μ.         Οι 16 κορυφαίες ομάδες



http://www.gazzetta.gr/

Βρέθηκαν δύο έργα - του Γκόγια και του Ελ Γκρέκο - που είχαν εξαφανιστεί πριν από 10 χρόνια

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη δύο αριστουργηματικών
έργων ζωγραφικής, ενός του Γκόγια και ενός του Ελ Γκρέκο...
τα οποία είχαν εξαφανιστεί πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια.

Τα έργα, «Η εμφάνιση της Παναγίας της Πιλάρ», υπογεγραμμένο από τον Φρανσίσκο
Γκόγια και χρονολογημένο μεταξύ 1775 και 1780, και ο «Ευαγγελισμός»του Ελ
Γκρέκο (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος) του 1570, βρέθηκαν σε ένα σπίτι στην Αλικάντε,
στην ανατολική Ισπανία.

Οι δύο πίνακες ζωγραφικής οι οποίοι ανήκουν σε ιδιωτική συλλογή, είχαν παρουσιαστεί σε μια διεθνή έκθεση τέχνης στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Κατόπιν οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναφέρει την εξαφάνισή τους κατά την
επιστροφή τους στην Ισπανία.
Η αστυνομία είχε καταχωρήσει τους δύο πίνακες σε μια βάση δεδομένων έργων
τέχνης, εξαφανισμένων ή κλεμμένων, για να αποτρέψει την πώληση τους στο
εξωτερικό.
Ειδικευμένοι ερευνητές ενέτειναν την αναζήτησή τους αφότου ενημερώθηκαν τον
Οκτώβριο για την πιθανή πώληση των δύο πινάκων.

tanea.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/10_16.html

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο!!


To El Caminito Del Rey είναι ένα παλιο μονοπάτι που έχει ιστορία ενός αιώνα.
Είναι χτισμένο στο φαράγγι Gorge El Chorro που βρίσκεται στα νότια της Ισπανίας...
και σε όλο το μήκος του έχει απότομα βράχια και τοιχώματα. Το El Caminito Del Rey έχει ένα μέτρο σε πλάτος και είναι σε ύψος πάνω από 100 μέτρα πάνω από τον ποταμό.
Ο διάδρομος είναι πολλά χρόνια χωρίς συντήρηση και βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Ορισμένα τμήματα του διαδρόμου κατέρρευσαν εντελώς και το μόνο που έχει απομένει είναι το δοκάρι. Δείτε τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.
















http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Πάνω από 100 χώρες θα πάρουν εικόνα Περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το αυριανό «clasico»

Η υφήλιος χωρίζεται στα δύο. Η «μάχη», η πρώτη καθώς μέσα σε 17 μέρες θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα (Σάββατο 23:00, ΣΚΑΪ), θα καθηλώσει στις τηλεοράσεις περίπου 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, παρότι είναι το πιο... ανούσιο από τα τέσσερα ντέρμπι που θα παιχτούν. Η Μπαρτσελόνα επί της ουσίας έχει 
εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν πτοεί τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους


Μιλάμε για το πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι στον κόσμο. Άλλωστε το "clasico" είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Το (αγεφύρωτο) χάσμα που χωρίζει τις δύο ομάδες δεν είναι μόνο αθλητικό. Δεν είναι καν κυρίως αθλητικό. Κοινωνικοπολιτικές διαφορές, ρίζες στον εμφύλιο και μία κόντρα που κρατάει εδώ και 109 χρόνια.

Περισσότερες από 100 χώρες θα πάρουν εικόνα από το 210ο clasico της ιστορίας, με 500 εκατομμύρια θεατές να υπολογίζεται ότι θα το παρακολουθήσουν, σπάζοντας το ρεκόρ του αγώνα του πρώτου γύρου. Τότε, και με το παιχνίδι του "Καμπ Νόου" να διεξάγεται την... αντιεμπορική Δευτέρα, το είδαν ζωντανά 420 φίλαθλοι, με την Μπαρτσελόνα να τους αποζημιώνει με μία "manita", μία παλάμη γκολ δηλαδή (5-0).



http://www.enet.gr/

Επέτειος, εντελώς συμπτωματικά... Τιτανικός, 99 χρόνια μετά

Το τραγικότερο ναυάγιο στην ιστορία του κόσμου συνέβη σχεδόν έναν αιώνα πριν, στις 15 Απριλίου του 1912. Η βύθιση του «αβύθιστου» σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, πλοίου των ονείρων, κόστισε τη ζωή σε 1.500 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι 700 από το 2.200 επιβαίνοντες κατόρθωσαν να σωθούν. Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου ήταν η μόλις 2 μηνών τότε, Μιλβίνα Ντίν, η οποία απεβίωσε το 2009

Μόλις 4 μέρες κράτησε το παρθενικό ταξίδι του πιο πολυσυλλεκτικού πλοίου όλων των εποχών. Απίστευτα πλούσιοι και άλλοι που ήταν ακόμα και κάτω από τα όρια της φτώχειας ταξίδεψαν απο τις καμπίνες μέχρι τα αμπάρια του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να φτάσουν στη Νέα Υόρκη και να αρχίσουν μια καινούρια ζωή. Δεκάδες γλώσσες ακούγονταν στα καταστρώματα του Τιτανικού, πολλοί διάσημοι της εποχής θέλησαν να είναι από τους πρώτους που θα ταξίδευαν με το θρυλικό πλοίο.
Η χαρά του ταξιδιού, πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε θρήνο. Το πλοίο, έχοντας αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, θέλοντας να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό και να φτάσει ακόμα πιο γρήγορα από το αναμενόμενο στη Νέα Υόρκη, προσέκρουσε πάνω σε ένα παγόβουνο, το οποίο έσκισε το πλοίο κατά μήκος. Η ρωγμή ξεκίνησε απο την και συνέχισε καταστρέφοντας και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου, γεγονός που επέφερε τη βύθισή του καθώς ήταν σχεδιασμένο να συνεχίσει να επιπλέει ακόμα και αν πλημμύριζαν τα 4 στεγανά μέρη του. Το πλοίο βυθίστηκε σχεδόν αμέσως, μόλις δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά αργότερα από το πρώτο σήμα ΣΟΣ που εξέπεμψε. Το σήμα κινδύνου του έλαβαν τα πλοία Ολύμπικ, Βίρμα, Βάλτικ 2, Βιρτζίνιαν και φυσικά το Καρπάθια το οποίο και έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου και περισυνέλλεξε τους 700 επιζόντες.
Μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, οι νόμοι της ναυτιλίας σε θέματα ασφάλειας άλλαξαν και έγινα πολύ πιο αυστηροί. Το βυθισμένο πλοίο, ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, το 1985 από μια ομάδα Γάλλων ερευνητών, με υπέυθυνους τους Ρόμπερτ Μπάλαρντ και Ζαν-Λουί Μισέλ. Ο Τιτανικός υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους της τέχνης, αφού για το ναυάγιό του έχουν γυριστεί ταινίες, έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν σχεδιαστεί έργα και φυσικά έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες σελίδες στο ίντερνετ.
http://www.enet.gr/

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Κληρώνει» για το Παγκόσμιο



Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται το μεσημέρι του Σαββάτου (16/4, 12 μ.μ.) το ενδιαφέρον του χάντμπολ, καθώς στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολοτισμού Τούμπας θα διεξαχθεί η κλήρωση του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων.
Τη διεθνή ομοσπονδία θα εκπροσωπήσει ο Σλοβένος Λεόν Καλίν, πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της IHF, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για τη διενέργεια της κλήρωσης.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας το διάστημα 17 με 31 Ιουλίου, ενώ όπως έγινε γνωστό, η Ωκεανία δεν θα έχει εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Την κενή θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία.

Για να συμπληρωθεί το «παζλ» των 24 φιναλίστ απομένουν οι πέντε ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά της Αμερικής. Η Α΄ φάση των αγώνων θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων. Η Εθνική μας βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ως διοργανώτρια χώρα έχει το προνόμιο να επιλέξει όμιλο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας
1ο γκρουπ: Δανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Αίγυπτος
2ο γκρουπ: Γερμανία, Αμερική 1, Σουηδία, Γαλλία
3ο γκρουπ: Αμερική 2, Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία
4ο γκρουπ: Ρωσία, Τυνησία, Κατάρ, Αμερική 3
5ο γκρουπ: Ουγγαρία, Αλγερία, Ν.Κορέα, Αμερική 4
6ο γκρουπ: Νορβηγία, Μπενίν, Ιράν, Αμερική 5



http://www.gazzetta.gr/

Όλα στη Χατζηνίκου!


Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ελευθερία Χατζηνίκου κατέκτησε και τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ονειρική επιστροφή της.

Επέστρεψε και τα πήρε όλα η Ελευθερία Χατζηνίκου. Η παίκτρια του «τριφυλλιού», αφού πρώτα συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια κατάκτησε και τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας, παρότι είχε μείνει εκτός δράσης εννιά μήνες. Η έμπειρη πασαδόρος συγκέντρωσε 14 από τις συνολικά 25 προτιμήσεις των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία, αφήνοντας πίσω της τις συμπαίκτριές της Μαχόν (5 ψήφοι) και Μόλναρ (4), ενώ την τετράδα των «εκλεκτών» συμπλήρωσε η Μποροβίντσεκ της ΑΕΚ (2 ψήφοι).
Στη συναυλία η βράβευση
Οι βραβεύσεις της πολυτιμότερης του πρωταθλήματος, Ελευθερίας Χατζηνίκου, αλλά και της τελευταίας αγωνιστικής, Τάμι Μαχόν, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, παράλληλα με τη στέψη της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟ.
«Έχω μείνει… speechless»…
Η πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος ανέφερε: «Έχω μείνει… speechless, που λένε», είπε γελώντας. «Είναι ασυνήθιστο να βγαίνει πολυτιμότερη ενός ολόκληρου πρωταθλήματος μία πασαδόρος», εξήγησε, ωστόσο ήταν αντικειμενικά αυτή που έδωσε το παραπάνω… κλικ στον Παναθηναϊκό για να πάρει μία ακόμα κούπα.

«Όταν επέστρεψα η αλήθεια είναι πως η ομάδα ήταν σε κακή βαθμολογικά θέση. Αλλά υπήρχαν λόγοι εξήγησης. Οι τραυματισμοί και η καθυστερημένη ένταξη των ξένων οδήγησαν σε κάποιες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος», τόνισε και πρόσθεσε τους λόγους που αποφάσισε να ξαναβάλει φόρμα:

«Γύρισα γιατί ήθελα το πρωτάθλημα, αλλά φυσικά δεν ήξερα πως 100% θα το πάρουμε. Δεν ήξερα εξάλλου, πόσο σύντομα θα επανερχόμουν από αγωνιστικής πλευράς. Βέβαια, είναι καλό που δεν το είχα δεδομένο γιατί μόνο έτσι συνεχίζεις να παλεύεις».

Στη φετινή χρονιά υπήρχε πάντως και μια… δυσαρμονία. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου (σ.σ. το Σάββατο στη Σάμο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού) τής κόστισε: «Ήθελα το νταμπλ και μπορούσαμε, βάσει αξίας, να το πάρουμε γιατί είμαστε πολύ πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Χάσαμε από την ΑΕΚ γιατί δεν είχαμε συνέλθει από την ήττα από τον Ολυμπιακό».

Για τη μάχη του τίτλου σημείωσε επίσης: «Γύρισα γιατί αγαπώ την ομάδα και ό,τι τίτλους έχω πανηγυρίσει μαζί τους έχουμε κερδίσει. Το πρωτάθλημα το πήραμε δίκαια και φάνηκε αυτό όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Έπρεπε να πάμε για 3-0 ή 3-1 στο Ρέντη και τελικά γύρισε ο τροχός…»
περισσότερα http://www.gazzetta.gr/

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Αλλαγή του εκλογικού νόμου μέσα στο 2011 εξάγγειλε σήμερα μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση. Παράλληλα ανάγγειλε «συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος».

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου αποτελεί μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες», σημειώνεται στο κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση. «Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο εκλογής των βουλευτών μας, ως κοινωνία, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τις αγκυλώσεις που οδηγούσαν για χρόνια στις πελατειακές σχέσεις, στο έλλειμμα αντιπροσώπευσης. Η εκλογική μας νομοθεσία αλλάζει μέσα στο 2011 και πλέον το πολιτικό μας σύστημα ανακτά αξιοπιστία, διαφάνεια και λογοδοσία.

Είναι αυτονόητο ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση θα αφορά και στον τρόπο που χρηματοδοτούνται τα κόμματα και οι πολιτικοί, ώστε είτε το δημόσιο, είτε το ιδιωτικό χρήμα με το οποίο τροφοδοτούμε την ίδια τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς που την υπηρετούν, να είναι απολύτως φανερό και να αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που δαπανάται, δηλαδή την ενδυνάμωση των θεσμών και της φωνής του πολίτη.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι ένα νέο Σύνταγμα. Εύληπτο και κατανοητό στον κάθε πολίτη. Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια ακόμα «τεχνική» αναθεώρηση. Επιδιώκουμε μια ευρεία συζήτηση για τις ανάγκες ενός νέου καταστατικού χάρτη. Είναι αυτονόητο ότι στρεβλώσεις, όπως το άρθρο 86 σχετικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών πρέπει να εκλείψουν οριστικά.

Το Σύνταγμά για μια χώρα αποτελεί τον καταστατικό της χάρτη. Για την κοινωνία, όμως, αποτελεί παράλληλα το αξιακό και ηθικό πλαίσιο λειτουργίας και εξέλιξής της. Γι αυτό στη διαμόρφωση του χάρτη της πολιτείας και στην επαναδιατύπωση των αξιών που διέπουν την κοινωνία μας, μόνο η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, όσο το δυνατόν πιο μαζικά, νομιμοποιούνται περισσότερο απ' όλους να συμμετάσχουν και να αξιώσουν. Γι αυτό και τους επόμενους μήνες ξεκινάμε έναν ευρύ, συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος, όταν ανοίξει ξανά η δυνατότητα αυτή».
newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_5238.html

Φορέστε τα καλά σας και ανεβείτε στο ποδήλατο!


Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης διοργανώνουν αμπιγιέ ποδηλατάδα!

Ραντεβού στις 18:30 μπροστά από το Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους δίνουν σήμερα οι λάτρεις του ποδηλάτου που αυτή τη φορά δεν θα βάλουν αθλητικά ρούχα, αλλά θα φορέσουν τα καλά τους!

«Η αμπιγιέ ποδηλατοβόλτα έχει σκοπό να δείξει ότι το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη και όχι μόνο χόμπυ του σαββατοκύριακου ή υποκατάστατο του γυμναστηρίου. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και φορώντας “τα καλά” μας όλες τις εποχές» αναφέρει η οργάνωση Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συνάντησης να φανεί το ντύσιμο των ποδηλατών. Γι' αυτό το λόγο θα υπάρχουν αρκετές στάσεις σε μέρη με κόσμο όπου οι ποδηλάτες θα κατεβαίνουν από τα ποδήλατά τους, θα τα παίρνουν στο χέρι και θα προχωρούν πεζοί για να θαυμάζουν όλοι τα ρούχα τους!
http://www.newsbeast.gr/

Οι αγώνες και οι διαιτητές στον 9 όμιλο της Δ εθνικής-ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΡΗΣ ​​ΑΜΦΙΑΛΗΣ







9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΑΕ: Ε. Γρίμμας, Κ. Γεροντάκης, Κ.Γεωργιάδης (Αθηνών)
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΟ: Π. Κακρίδης, Χ. Βλαχοπάνος (Κορίνθου), Φ. Περράς (Κορίνθου)
ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΡΗΣ ​​ΑΜΦΙΑΛΗΣ: Χ. Γιαλούρης, Α. Μόσχος, Β. Γαλάνης (Αν. Αττικής)
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΟ: Κ. Αντωνίου, Π. Μπαζακούλας, Ε. Τζάκος (Αθηνών ), (13:00 μμ)
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ε. Κασκαντήρη, Α.Χατζηβασιλειάδης, Κ. Φαρμάκης (Δ. Αττικής)
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ: Γ. Χατζής, Α. Τζωρτζάκος, Σ.Τραχάνης (Δ. Αττικής)
ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΟ - ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ ΑΟ: Κ. Μπρεσιάκας, Ν. Μπούρδος, Ε.Πουλακάκας 

(Δ. Αττικής).(12:30 )


http://stoplekto.blogspot.com/