Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Μια όαση ανθρωπιάς ανάμεσα στα πεύκα

Ακόμη και μαθήματα κηπουρικής περιλαμβάνονται στις δραστηριότητες των μεταναστών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων
Ανήλικοι μετανάστες που φιλοξενούνται στην Αγιάσο Μυτιλήνης κάνουν όνειρα και μιλούν στο «Βήμα» για την περιπέτειά τους
 O κ. Νογιάν Νασερί, ενήλικος εδώ και λίγο καιρό, έχει ζήσει στη ζωή του τόσα που άλλοι θαχρειάζονταν τρεις ζωές. Αφγανός, μεγαλωμένος στο Πακιστάν, ξεκίνησε μόνος πριν από τρία χρόνια το μακρύ ταξίδι προς την ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας» για να ξεφύγει από τις φυλετικές συγκρούσεις στη χώρα όπου ζούσε. Με άλλους έξι φίλους του μέσα σε μια βάρκα έφθασε στην Ελλάδα όπου και συνελήφθη από το Λιμενικό. Από εκεί ακολούθησε κράτηση σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Χίο, ευκαιριακές δουλειές στη Σπάρτη, παραμονή περίπου για ένα χρόνο στο λιμάνι της Πάτρας προσπαθώντας να ταξιδέψει «λαθραία» για την Ευρώπη.

Σε όληαυτή την περιπέτεια οι κακουχίες και το ξύλο από την Αστυνομία ήταν το κοινό στοιχείο. Και ύστερα έφθασε στην Αγιάσο, στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων ή Βίλα Αζάντι (Βίλα Ελευθερίας), όπως τον έχουν ονομάσει οι αφγανοί πρόσφυγες. «Είναι το καλύτερο μέρος από όσα έχω κατά καιρούς ζήσει στην Ελλάδα» λέει ο κ. Νασερί, ο οποίος στον φιλόξενο χώρο της Αγιάσου βρήκε τον χώρο και τον χρόνο για να γράψει βιβλίο- στα αγγλικά- στο οποίο θα περιγράφει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Το κτίριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως σανατόριο φιλοξενεί σήμερα 46 νεαρούς Αφγανούς, ο μικρότερος εκ των οποίων είναι 13 ετών. Οι συνθήκες διαβίωσης στον ξενώνα είναι πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από τους διαμένοντες εκεί, οι οποίοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου ώσπου να φθάσουν στη χώρα μας. «Οταν έγιναν γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Παγανής,ελήφθησαν πρωτοβουλίες στις οποίες μετείχαν ΜΚΟ και απλοί πολίτες, προκειμένου τουλάχιστον οι ανήλικοι να έχουν μια καλύτερη μοίρα» μας λέει η επιστημονική υπεύθυνος, συντονί στρια του ξενώνα και κοινωνική ανθρωπολόγος κυρία ΚατερίναΜαλιωτάκη. Στον ξενώνα υπάρχει φαγητό, θέρμανση, ικανοποιητικός χώρος για ύπνο, αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και μαθήματα κηπουρικής. Και όλα αυτά στη μέση ενός πευκοδάσους. « Από τα μέσα Γενάρη λειτουργούμε ξανά κανονικά. Για ένα εξάμηνο αντιμετωπίζαμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της γραφειοκρατίας που είχε μπλοκάρει τα κονδύλια που προβλέπονται ».

Οι φιλοξενούμενοι στην Αγιάσο είτε έχασαν τους γονείς τους εδώ είτε ήρθαν μόνοι τους στην Ελλάδα. Εκτός από τα απαραίτητα μαθήματα ελληνικών και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στους διαμένοντας στον ξενώνα προσφέρεται νομική ενημέρωση όσον αφορά τα δικαιώματα και τις επιλογές τους. «Προέρχονται από χώρες όπου η λέξηδικαίωμα είναι άγνωστη και βρίσκονται σε μια χώρα όπου η έννοια του ασύλου ουσιαστικάδεν υφίσταται. Από τα 2.500 παιδιά που έχουν περάσει από εδώ και έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου ούτε μία δεν έγινε δεκτή, ακόμη και για περιπτώσεις κάτω των 10 ετών» λέει η κυρία Μαλιωτάκη. «Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι όσο καιρό είναι ανήλικοι θα ήταν καλό να μείνουν στον ξενώνα»προσθέτει. 

O ι ανθρώπινες συνθήκες ζωής όμως δεν φαίνονται ικανές από μόνες τους να συγκρατήσουν αποφασισμένους νέους ανθρώπους που έχουν διασχίσει χιλιάδες χιλιόμετρα κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή. Μέσω Διαδικτύου επικοινωνούν με φίλους τους στη Βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι με χίλιους κόπους κατάφεραν να αποκτήσουν το πολύτιμο άσυλο και ελπίζουν ότι μια ημέρα θα είναι στη θέση τους. « Το όνειρο αυτών των παιδιών είναι νακαταφέρουν να ζήσουν μια κανονική ζωή σε κάποια ευρωπαϊκήχώρα. Προφανώς δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να ζήσουν σε ένα ίδρυμα, όσο καλές και αν είναι εκεί οι συνθήκες. Κάποιοιφεύγουν από την Αγιάσο προτού ενηλικιωθούν, αποτυγχάνουν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Πάτρας και τελικά επιστρέφουν στο νησί. Για άλλους βέβαια χάνουμε για πάντα τα ίχνη τους» λέει ο κ.Γιώργος Παπαπορφυρίου, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», μέλη της οποίας επισκέφθηκαν χθες τη Βίλα Αζάντι.

O σοι εκ των Αφγανών είναι άνω των 16 ετών εργάζονται σε εποχικές εργασίες, όπως είναι το μάζεμα των ελιών. Μαζεύουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν το επόμενο ταξίδι τους, με προορισμό όχι πάντα την Ευρώπη. Οι πρόσφατες εξαγγελίες για πρόγραμμα επαναπατρισμού των προσφύγων που θα περιλαμβάνει κάποια χρηματικά εφόδια, δεν τους άφησε αδιάφορους. «Αρκετοί σκέφτονται να γυρίσουν, έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τη χορήγηση ασύλου» λέει ο κ. Νασερί, ο οποίος δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα μας προτού τελειώσει το βιβλίο του. «Θέλω να μπορούν να το διαβάσουν όσοι βρεθούν σε παρόμοια μοίρα. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή στο Πακιστάν η ζωή δεν έχει καλυτερέψει στο ελάχιστο».
Η κατασκευή του περίφημου φράχτη στον Εβρο πιθανότατα να φέρει ντόμινο εξελίξεων στα θαλάσσια σύνορά μας. «Εμείς έχουμε καθημερινή επαφή με τα τουρκικά παράλιακαι ξέρουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες που ετοιμάζονται να εισέλθουν στη χώρα μας» λέει η κυρία Νέλλυ Χατζηδάκη, μέλος της αντιπροσωπείας της Κίνησης Πολιτών που επισκέφθηκε τον ξενώνα. «Ειδικά αν η πρόσβαση μέσω της χερσαίας οδού δυσκολέψει, εδώ στη Λέσβο θα έρθει πολύς κόσμος. Πρέπει να οργανωθούν ανθρώπινα κέντρα υποδοχής, όχι μια καινούργια Παγανή». 


Γιώργος Πουλιόπουλος
http://www.tovima.gr/

Σκέψεις αποχώρησης από Κλουφτ


Μια θρύλος του κλασσικού αθλητισμού, η σουηδέζα Καρολίνα Κλουφτ, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα της ότι είναι πιθανό να σταματήσει τον αθλητισμό για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στην ζωή της.
Η Καρολίνα Κλουφτ σκέφτεται να δώσει τέλος στην λαμπρή καριέρα της μετά την ολοκλήρωση των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, όπως άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας της.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης σε έπταθλο και πένταθλο δήλωσε ότι συνεχίζει τον αθλητισμό χωρίς συγκεκριμένο στόχο, αλλά γιατί διασκεδάζει, αλλά ίσως να έχει έρθει η ώρα να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός του στίβου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Κάποιοι αθλητές μπορεί να έχουν στόχους και κίνητρα για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Εγώ αισθάνομαι ότι έκανα όσα μπορούσα. Και τώρα απλά διασκεδάζω. Ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα, εκτός του στίβου. Κάνω πρωταθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια και, παρά το γεγονός ότι δεν είμαι σε προχωρημένη ηλικία και έχω φτάσει μόνο τα 28, θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα στη ζωή μου, που δεν είχα την ευκαιρία να κάνω μέχρι τώρα» 
http://www.gazzetta.gr/article/item/195109-skepseis-apohoreses-apo-kloupht

Όλες μαζί στέλνουν μήνυμα!

Μεγάλες κυρίες του ελληνικού αθλητισμού που έκαναν πλούσια καριέρα στο στίβο θα δώσουν το παρών στο Γκαλα της Φιλοθέης, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
To 12o κατά σειρά μίτινγκ θα διεξαχθεί φέτος την 1η Ιουνίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης και είναι αφιερωμένο στην πρόληψη της υγείας. Η επίτευξη του σκοπού αυτού ενισχύεται με τη συνεργασία ενός συλλόγου που έχει επίκεντρο τη γυναίκα: τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθούν κούρσες 60 μέτρων και μεταξύ των κυριών που θα λάβουν μέρος είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Άννα Βερούλη, η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Έρρικα Πρεζεράκου και η παρουσιάστρια των αθλητικών ειδήσεων του MEGA, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

«Δέχθηκα με πολύ χαρά την συμμετοχή μου στην κούρσα των 60 μέτρων στο Γκαλά της Φιλοθέης. Κι αυτό γιατί η γυμναστική και ο αθλητισμός προλαμβάνουν. Και στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού η πρόληψη είναι πολύ σημαντική. Η γυμναστική και η ιατρική είναι αδερφές επιστήμες. Η μια προλαμβάνει και η άλλη θεραπεύει», τόνισε η Άννα Βερούλη.περισσότερα  http://www.gazzetta.gr/article/item/195344-oles-mazi-stelnoun-menuma

Έμφραγμα: Τρέχεις γρήγορα, κινδυνεύεις λιγότερο...


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Οι μεσήλικες που θέλουν να μάθουν πόσες πιθανότητες έχουν να πάθουν σοβαρό έμφραγμα ή εγκεφαλικό μέσα στην επόμενη δεκαετία, δεν έχουν παρά να διασχίσουν τρέχοντας 1.600 μέτρα, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Αναλύοντας στοιχεία από 11.000 άντρες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο γρήγορα μπορεί να τρέξει κανείς ένα μίλι (αντιστοιχεί σε 1.609 μέτρα), τόσο λιγότερο κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό τα επόμενα 10 χρόνια.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Southwestern του Πανεπιστημίου του Τέξας. Οι εθελοντές είχαν υποβληθεί σε κλινική εξέταση και σε τεστ σε κυλιόμενο διάδρομο στην Κλινική Κούπερ, του Ντάλας, την περίοδο 1970-1990. Μέχρι το 2006, 1.106 από αυτούς είχαν πεθάνει από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλα τα στοιχεία που είχαν γι’ αυτούς και συνυπολόγισαν συνήθειές τους όπως το κάπνισμα, κατόρθωσαν να υπολογίσουν με ακρίβεια ποιοι ήταν αυτοί που θα είχαν πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό βασισμένοι στις επιδόσεις τους στο τεστ του κυλιόμενου διαδρόμου.
Όπως λοιπόν γράφουν στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας»  (JACC), ένας άντρας ηλικίας 45 ετών ο οποίος χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά για να διασχίσει τρέχοντας τα 1.600 μέτρα, έχει 12,2% πιθανότητες να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό πριν κλείσει τα 55 του χρόνια.
Αντίστοιχα, ένας 55άρης που χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά, έχει 19,6% πιθανότητες να πάθει το ίδιο πριν από τα 65 του χρόνια.

Ο 45άρης όμως που τρέχει τα 1.600 μέτρα σε λιγότερο από 8 λεπτά, έχει μόλις 3,4% πιθανότητες για έμφραγμα ή εγκεφαλικό και ο 55άρης έχει 4,9% πιθανότητες.
Μάλιστα όσο περισσότερη ώρα χρειάζεται κανείς για να τρέξει τα 1.600 μέτρα, τόσο το χειρότερο: ο 55άρης λ.χ. που χρειάζεται 15 λεπτά, έχει 30% πιθανότητες να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό την επόμενη δεκαετία.
Όπως εξηγούν ο δρ Τζάρετ Μπέρι και οι συνεργάτες του, η ταχύτητα στο τρέξιμο αποτελεί σημαντικό δείκτη φυσικής κατάστασης – και όσο χειρότερη φυσική κατάσταση έχει κανείς, τόσο πιο αργά τρέχει και κατ’ επέκταση τόσο περισσότερο κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή του.
Αντιθέτως, τα στοιχεία τους δείχνουν πως όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχει κανείς, τόσο περισσότερο ελαττώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, ακόμα κι αν έχει άλλους παράγοντες κινδύνου για να τα εκδηλώσει.

Στις γυναίκες
Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Circulation», η ανάλυση άλλων στοιχείων από την Κλινική Κούπερ έδειξε πως το τεστ στον κυλιόμενο διάδρομο μπορεί να προβλέψει εάν οι μεσήλικες γυναίκες θα εκδηλώσουν καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή τους.
Όπως εξήγησε ο δρ Μπέρι, σχεδόν όλες οι γυναίκες διατρέχουν ελάχιστο κίνδυνο καρδιοπάθειας πριν από τα 50 τους χρόνια, δηλαδή πριν από την κλιμακτήριο. Μετά από αυτήν, όμως, ο κίνδυνός τους αυξάνεται κατακόρυφα – και όπως ισχύει στους άντρες, έτσι και σε αυτές η κακή φυσική κατάσταση είναι ολέθρια για την καρδιαγγειακή τους υγεία.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=12213&la=1


Βήμα πρόκρισης για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Μία δύσκολη και ταυτόχρονα σπουδαία νίκη πανηγύρισε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, επί της Ουγγαρίας (8-7), στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση ανέβηκαν έτσι στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου της δεύτερης προκριματικής φάσης και με τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να γίνονται στην Ελλάδα είναι φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του World League, που θα διεξαχθεί στην Κίνα τον Ιούνιο
Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε νωρίς 3-0, όμως οι Ουγγαρέζες αντέδρασαν άμεσα και μείωσαν σε 3-2 πριν το τέλος του οκταλέπτου. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος, όμως τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα


περισσότερα http://www.enet.gr/

Φρένο στις ξαπλώστρες, στις παραλίες


Η κατάληψη χωρίς όρια από ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες θα σταματήσει, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία θα παρεμβαίνει σε όλες τις παραλίες που δεν έχει αφεθεί ελεύθερος χώρος για το κοινό
Το καλοκαίρι έρχεται και ο Ιωάννης Τέντες, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προανήγγειλε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην καταλαμβάνονται ολοκληρωτικά οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής και θαλάσσια ποδήλατα.
Η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού που δεν επιθυμεί να ενοικιάσει ομπρέλες και ξαπλώστερες στις παραλίες είναι πολύ σημαντική.
Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές: "Είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού. Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες".
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=277253

Καθαρίζουν τις ακτές για τις χελώνες καρέτα-καρέτα!


Ένα ευρύ πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα αρχίζει από αυτή τη Δευτέρα..


ο Φορέας διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις.

Η συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων από την παραλία είναι αναγκαία για τη διευκόλυνση της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και την επιτυχή εκκόλαψη των αυγών και για το λόγο αυτό, όλη την επόμενη εβδομάδα στελέχη του Πάρκου, με εθελοντές από τις οργανώσεις ‘ΑΡΧΕΛΩΝ’ και ‘WWF Ελλάς’ καθώς και φοιτητές του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, διοργανώνουν καθαρισμό των παραλιών στο Καλαμάκι και το Βασιλικό.

Μαζί τους στον καθαρισμό των ακτών αναμένεται να λάβουν μέρος και εθελοντές κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής.http://www.newsit.gr/

Ομιλία Φεβρωνίας Πατριανάκου σε εκδήλωση της Δημ. Τ.Ο. της Ν.Δ. Μοσχάτου, με θέμα την οικονομία

Πολιτική εκδήλωση με θέμα την οικονομία, διοργάνωσε η Δημ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Μοσχάτου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μοσχάτο, η οποία γέμισε από φίλους και μέλη της παράταξης. Ομιλητές ήταν οι: Κωστής Χατζηδάκης, πρώην υπουργός και Βουλευτής Βʼ Αθηνών Φεβρωνία Πατριανάκου, πρώην βουλευτής Επικρατείας και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Βασιλική Τζότζολα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, αθλητικογράφος και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης. Στην ομιλία της η Φεβρωνία Πατριανάκου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η χώρα από εχθές βρίσκεται κάτω από την απειλή ενός ωμού εκβιασμού. Χωρίς συναίνεση δεν εκταμιεύεται η 5η δόση.  


περισσότερα http://citizengr.wordpress.com/

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις απολύσεις


Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ έχει πυροδοτήσει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση «έλαβε - και συνεχίζει - τολμηρές αποφάσεις για την μεταρρύθμιση του ελληνικού Δημοσίου» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου, αποτελεσματικού κράτους».

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι «αυτά είτε δεν τα αντιλαμβάνεται, είτε συνειδητά τα διαστρεβλώνει ποντάροντας στον σκοταδισμό. Κι επειδή προφανώς θέλει και πάλι ''να χαϊδέψει αυτιά'', με τη λογική ''αστό για αργότερα'', ανακάλυψε σαν λύση τον θεσμό της "εργασιακής εφεδρείας''. Όπως κάποτε είχε ανακαλύψει τη χρήση των stage στο Δημόσιο, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Απαντώντας, ο Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει απολύσεις, δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται. Εάν, όμως, σχεδιάζει απολύσεις -όπως δηλώνει ο υπουργός των Οικονομικών- η ΝΔ προτείνει μια καλύτερη λύση: Να εφαρμόσει το θεσμό της ''εργασιακής εφεδρείας'', που αφενός περιορίζει το κόστος του Δημοσίου και αφετέρου σώζει χιλιάδες υπαλλήλους από την ανεργία».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση αν διαθέτει «στοιχειώδη υπευθυνότητα και ευαισθησία» τουλάχιστον να μελετήσει την πρότασή της ΝΔ.

http://www.star.gr/politics/92568/

Η απελπισία των Μεταναστών και τα ηθικά διλλήματα των Αυτοχθόνων

Όταν κάποιος μιλάει για τους μετανάστες, για τη διαμονή τους, για την εργασία τους, αναλαμβάνει σαφέστατα μεγάλες ευθύνες και μεγάλο ρίσκο.
Το να μην μιλάει όμως κάποιος, αυτό σημαίνει δειλία και αποφυγή ευθυνών και ρίσκου.
Θα προσπαθήσω να βάλω ορισμένα ερωτήματα που απασχολούν τόσο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των Ελλήνων, μιας και πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουμε και την απαραίτητη παιδεία και την απαραίτητη ευαισθησία για να αντιμετωπίσουμε τέτοια λεπτά θέματα.

1) Βούλγαροι, Ιρακινοί, Τούρκοι, Αιθίοπες, Κούδροι, Άγγλοι, Γάλλοι, Έλληνες…
Είναι όλοι τους άνθρωποι ή όχι;
2) Οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί μετανάστες:
Τους δεχόμαστε ή όχι;
3) Λαθρομετανάστες:
Τους απελαύνουμε ή όχι;
4) Με μια λέξη, Μετανάστες.
Τους προπηλακίζουμε; Τους εξευτελίζουμε; Τους εκμεταλλευόμαστε;
Τους χρησιμοποιούμε; Τους υπερασπιζόμαστε; Τους δίνουμε ψωμί νερό και στέγη;
Τους φιλοξενούμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις;
5) Μετανάστες.
Γη και ύδωρ, σε όλους όπως πιστεύουν διάφοροι πολιτικοί και κομματικοί φορείς; Το μαχαίρι στο λαιμό και διαρκές κυνηγητό προς όλους όπως πιστεύουν άλλοι ακροδεξιοί σχηματισμοί;
6) Μετανάστες.
Όλα τα δεινά στη χώρα μας προέρχονται από αυτούς;
7) Κράτος και μετανάστες.
Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική των κυβερνήσεων μας προς τους μετανάστες;
Οι κυβερνήσεις μας τους συμπεριφέρνονται ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες;
Οι κυβερνήσεις μας δεν ήταν αυτές που τους δέχτηκαν στη χώρα μας;
Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών δημιουργεί προβλήματα σε ένα κράτος;
Ο αυξημένος αριθμός μεταναστών λειτουργεί σε βάρος των πολιτών ενός κράτους;
Οι μετανάστες προσφέρουν στην οικονομία ενός κράτους;
Οι μετανάστες προσφέρουν εργατικά χέρια για εργασίες που οι πολίτες ενός κράτους αποφεύγουν;
8) Τοπικές κοινωνίες και μετανάστες.
Το φοβικό σύνδρομο που έχουν οι τοπικές κοινωνίες απέναντι στους μετανάστες είναι άδικο;
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να διακατέχονται από τέτοια φοβικά σύνδρομα;
Η απελπισία των μεταναστών πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά από τις τοπικές κοινωνίες και όχι με άναρθρες κραυγές που δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση ρατσιστικών φαινόμενων;
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ασχολούνται με το θέμα των μεταναστών και της μετανάστευσης συνεχώς και όχι μόνο όταν το πρόβλημα επισκέπτεται την περιοχή τους;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα τόσα, θα έπαιρναν διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός μας και αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο σημείο, που σε όλους δίνει ένα ισχυρό άλλοθι ή επιχείρημα για την όποια τους θέση.
Η μη σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος της μετανάστευσης και των μεταναστών στη χώρα μας, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πιστεύω ότι είναι αυτή που δυστυχώς μας αναγκάζει να παίρνουμε θέσεις που πολλές φορές είναι αντίθετες με τις πεποιθήσεις μας.
Αυτό το σοβαρό θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και όχι κάτω από πίεση πόσο μάλλον με άναρθρες κραυγές είτε κατά των μεταναστών είτε υπέρ αυτών.
Άνθρωποι αυτοί… Άνθρωποι και εμείς...
Αν αυτό είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην όποια μας άποψη, τότε είμαι σίγουρος ότι η λύση στο πρόβλημα και σωστή και ηθική θα είναι...


http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/05/blog-post_696.html

“Τρέλα” για τα εισιτήρια των 100μ. ανδρών


Ευχάριστο... πονοκέφαλο έχει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αφού περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έγγραφο ενδιαφέρον για να δουν την κούρσα της... μιας ανάσα!
Ωστόσο, μόνο 40.000 εισιτήρια θα διατεθούν στο κοινό για την συγκεκριμένη ημέρα, αφού οι υπόλοιπες θέσεις έχουν καλυφθεί από χορηγούς ,επισήμους και αθλητές όπως ορίζει η ΔΟΕ.
 
Περίπου αντίστοιχη ζήτηση παρουσιάζουν και οι Τελετής έναρξης και λήξης μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον πονοκέφαλο των διοργανωτών.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν στο 50% από τις 650 αγωνιστικές ενότητες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και η αισιοδοξία ότι θα συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα μεγαλώνει όσο πλησιάζει το 2012.

http://www.newsit.gr/

Πληθωρικές καμπύλες από την Kate Upton


ΔΕΙΤΕ: Ποιος μπορεί να της αντισταθεί;

Η καριέρα της Kate Upton εκτοξεύεται σιγά- σιγά και οι προτάσεις για hot φωτογραφίσεις πλέον πέφτουν η μια μετά την άλλη. Η ζουμερή Kate φωτογραφήθηκε αυτή τη φορά με νυφικά εσώρουχα και φυσικά πολλοί θα ήθελαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της!
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/172709/plithorikes-kabules-apo-tin-kate-upton/

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - TΑΥΡΟΥ -AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤο Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση αδελφοποίησης Κρητών Μοσχάτου- Ταύρου την Κυριακή 22-05-2011 και ώρα 12:00 στο κτήριο 7 (πρώην σφαγεία) παραπλεύρως του πρώην δημαρχείου Ταύρου.
Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη και θα υπάρξει πλήρες γεύμα.

                  
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ


Εν Μοσχάτω Γλεντοφαγοπωλείο (τσιπουροκρασορακάδικο)Τοποθεσία: Κάτω απ' τα φώτα της κεντρικής πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο.
Ώρα: Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 9:30 μ.μ.

Πρόταση της Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων είναι να περνάει απο το Μοσχάτο &Ταύρο


H Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ έχει αναλάβει για λογαριασμό του Υπ. Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) το σχεδιασμό μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα διατρέχουν το λεκανοπέδιο και θα εξυπηρετούν καθημερινές μετακινήσεις μέσου και μεγάλου μήκους.
 Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που τελικά θα προταθεί θα περιληφθεί στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αθήνα Έτσι θα δεσμευτούν οι μελλοντικές διαμορφώσεις και σχεδιασμοί οδοποιίας και κυκλοφοριακής οργάνωσης με στόχο προοδευτικά να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ποδηλάτου δεκάδων χιλιομέτρων ασφαλές και άνετο μεταξύ των βασικών πόλων ενδιαφέροντος της πρωτεύουσας.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την πρόταση που παρουσιάζεται βασισμένα σε άξονες.

A.ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑ
1.Δυτική Σύνδεση Αθήνας - Φαλήρου

Ερμού (ζεύγος με Καραγιώργη Σερβίας - Περικλέους - Αγίας Ειρήνης στο στενό της κομμάτι), Θεσσαλονίκης (κατά μήκος ΗΣΑΠ από Θησείο έως Πετράλωνα), Αγίων Πάντων (γέφυρα), Παναγή Τσαλδάρη (σκέπη Ιλισσού), Ιλισσού (υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Μοσχάτου - όχθη Ιλισσού), Παναγή Τσαλδάρη (όχθες Ιλισσού -Καλλιθέα), Ασκληπιού, Φιλίππου, Ευριπίδου, «Εσπλανάδα».

2.Ανατολική Σύνδεση Αθήνας - Φαλήρου
Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Καλλιρόης, Λ. Συγγρού από Καλλιρόης έως «Εσπλανάδα».

3.Σύνδεση Φαλήρου - Πειραιά
Κατά μήκος της παραλίας (Φάληρο - ΣΕΦ - Μικρολίμανο - ακτή Βοτσαλάκια - Λιμάνι Ζέας - Ακτή Θεμιστοκλέους: Φρεαττύδα, Πειραϊκή), Χατζηκυριάκου, Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημοτικό Θέατρο, αρχαίες πύλες), Ομηρίδου Σκυλίτση (κατά μήκος ΗΣΑΠ), ΣΕΦ.

4.Σύνδεση Αθήνας - Πειραιά
Πειραιώς από Ομόνοια έως Πειραιά, Αλιπέδου (κατά μήκος ΗΣΑΠ έως Ρετσινά).

5.Σύνδεση Πειραιά - Δραπετσώνα
Ακτή Κονδύλη, Εθνικής Αντιστάσεως έως τέρμα

6.Σύνδεση Πειραιά - Νίκαιας
Λιμάνι Ζέας (Πασαλιμάνι), Γρηγορίου Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου Α-, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη (Λιμάνι Πειραιά), Αιτωλικού από Λιμάνι έως Τζαβέλλα, Τζαβέλλα από πλατεία Χαλκηδόνας έως 7ης Μαρτίου.

7.Σύνδεση Νίκαιας - Κορυδαλλού - Αγίας Βαρβάρας
7ης Μαρτίου, πλατεία Δαβάκη, Αθηνάς, Ταξιαρχών, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μεγάλου Αλεξάνδρου έως Ιερά Οδό.

8.Σύνδεση Κερατσινίου - Νίκαιας - Κορυδαλλού - Ταύρου - Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης
Λ. Σαλαμίνος, Πέτρου Ράλλη, Πλατεία Χαλκηδόνας, Λ. 28ης Οκτωβρίου, πλατεία Κρήνης, Κουταΐση, Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη (Κορυδαλλός), Καναπιτσερί (Ρέντης), Γέφυρα Αγίας Άννης (Λ. Κηφισσού), Ταύρου μέχρι Πειραιώς, Αναξαγόρα, σταθ. ΗΣΑΠ Καλλιθέας, Σιβιτανίδου, Δαβάκη, Χρ. Σμύρνης (Ν. Σμύρνη), Κ. Παλαιολόγου, Ομήρου, Προσκόπων Αϊδινίου, Αδριανουπόλεως

9.Σύνδεση Καισαριανής - Φαλήρου
Αθλητικές Εγκαταστάσεις Πανεπιστημιούπολης, Φιλαδελφείας (Καισαριανή), Άλσος Καισαριανής, Φωκαίας (Βύρωνας), Βουτζά, λ. Κύπρου, Χειμάρρας, Αθανασίου Διάκου (Υμηττός), πλατεία Αγίας Λαύρας, Ελευθερωτών, Τριπόλεως, πλατεία Καλογήρων, λ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αίνου (Ν. Σμύρνη), Κερασούντος, Αγησιλάου, Σωκράτους, Πικροδάφνης (κατά μήκος ρέματος), παραλία.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Πειραιά - Δυτικής Αθήνας
Εθνικής Αντιστάσεως από λιμάνι Πειραιά έως Ρετσινά, Ρετσινά (Θηβών), 25ης Μαρτίου έως Νίκαια, 7ης Μαρτίου, Μπελογιάννη, Θηβών από Μπελογιάννη (Ρέντης) έως Χίου (Ανθούπολη Περιστέρι), Χίου, Διονυσίου, Πίνδου-Δαβάκη (σιδηροδρομική χάραξη από Ανθούπολη μέχρι Αγίους Αναργύρους).

Σύνδεση Αθήνας-Ελευσίνας
Ιερά Οδός από Κεραμεικό έως Ελευσίνα - πλατεία Ηρώων (από Μονή Δαφνίου έως Χαλυβουργική η χάραξη ταυτίζεται με Λ. Αθηνών).

Σύνδεση Αθήνας - Περιστερίου
Κολοκυνθούς από Πειραιώς έως πλατεία Μεταξουργείου, Λένορμαν - Εθνάρχου Μακαρίου (έως σταθμό μετρό Άγιος Αντώνιος), Βασιλέως Αλεξάνδρου έως Θηβών, Πατρών, Πελοπίδα έως Νοσοκομείο Αττικό.

Σύνδεση Ιλίου - Πετρούπολης
Ρήγα Φεραίου, Ανδρέα Παπανδρέου, Ανατολικής Ρωμυλίας έως Μυστρά, Μυστρά, Πάρκο Πεύκα Βέρδη.

Σύνδεση Αθήνας - Βορειοδυτικών Προαστίων
Κατά μήκος γραμμής ΟΣΕ (Πελοποννήσου) μέχρι σταθμό προαστιακού Άνω Λιόσια.

Σύνδεση Βορειοδυτικών Προαστίων - Κηφισιάς
Κατά μήκος ρέματος Εσχατέας (Ανεξαρτησίας στο Ζεφύρι, Ιλισού στις Αχαρνές), Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Καράβου, Παγκάλου, Αγίας Τριάδος, Εσπερίδων, Αμαρυλλίδος, Γαβριήλ, Ιβίσκου, Αδριανού, Κίτρων, Τατοΐου, Αδάμων, Ερυθραίας,. γέφυρα Βαρυμπόμπης, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Νέας Ερυθραίας (Σεβδικίου, Παπαναστασίου), Πατριάρχου Γρηγορίου Ε-.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Αθήνας - Βορείων Προαστίων
Αθηνάς, Γ- Σεπτεμβρίου, Αγίου Μελετίου, Φωκίωνος Νέγρη, Αγίας Ζώνης, Ταϋγέτου (σχολεία Γκράβα), Αγίας Λαύρας, Χαλεπά, Μαρκορά, Ολοφύτου, Ερμωνάσσης (Ριζούπολη), γραμμή ΗΣΑΠ από Ριζούπολη μέχρι Κηφισιά (Αβέρωφ, Γυμνασίου, Δ. Σολωμού, Ικάρων, Μελίνας Μερκούρη, Κηφισιάς, Νερατζιωτίσσης, Βασιλίσσης Όλγας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηροδότου, Τατοΐου), άλσος Κηφισιάς, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Δήμου Κηφισιάς προς Διόνυσο (Αμαλίας, Δηληγιάννη, Στροφυλίου, Γεωργ. Παπανδρέου, Ρόδων)

Μαραθώνια Διαδρομή
Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος έως Τύμβο.

Σύνδεση Πεντέλης
Δημοκρατίας (Ψυχικό) από Μεσογείων έως 25ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου, Αποστολοπούλου (Χαλάνδρι), Εθνικής Αντιστάσεως, Ανδρέα Παπανδρέου, Κ. Βάρναλη, κατά μήκος ρέματος Χαλανδρίου έως σταθμό προαστιακού «Πεντέλη» (Προφήτου Ηλία, Ροδοδάφνης, Κορυτσάς, Φραγκοκλησσιάς), Εθνικής Αντιστάσεως (υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Βριλησσίων),

Ολύμπου-Μυκηνών, Κύθνου, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ψαρών (Μελίσσια), Τήνου, Αλεξ. Παναγούλη, Αθανασίου Διάκου, 28ης Οκτωβρίου, Βερναρδάκη, Αντίσσης, Στρατηγού Δαγκλή, Ηπείρου, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Κηφισιάς (Εθνικού Στρατού, Απόλλωνος, Ρόδου, Γούναρη, Καραϊσκάκη, Καποδιστρίου, Πεντέλης, Κολοκοτρώνη Λεβίδου, Κασσαβέτη)

Σύνδεση Αθήνας - Βορειοανατολικών Προαστίων
Λ. Κηφισίας από Αμπελόκηπους (Μεσογείων) έως Μαρούσι (Δημαρχείο), Λ. Βασ. Σοφίας Αμαρουσίου, Μητροπόλεως, πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου, Μεσογείων, σταθμός προαστιακού «Πεντέλη», 25ης Μαρτίου (Βριλήσσια), σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, Δερβενακίων (Αγ. Παρασκευή), Ελπίδος.

Σύνδεση Γέρακα
Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, Περικλέους, Εθνικής Αντιστάσεως, Θεσσαλονίκης έως λεωφόρο Μαραθώνος (χάραξη παλαιάς γραμμής Λαυρίου).

Σύνδεση Δυτικών - Βορειοανατολικών Προαστίων
Κατά μήκος γραμμής Λαυρίου από Αγίους Αναργύρους έως Φιλοθέη (Κωνσταντινουπόλεως - Γεωργίου Παπανδρέου στους Αγίους Αναργύρους, πεζογέφυρα Εθνικής Οδού, Λαυρίου - Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, Ιφιγενείας - Μελίνας Μερκούρη - Σπύρου Λούη στο Ηράκλειο, Λαυρίου στην Αλσούπολη), ρέμα Φιλοθέης (Βίτσι-Γράμμου, Βεντήρη), Κόδρου-Σαρανταπόρου (Χαλάνδρι).

Σύνδεση Αθήνας - Νέας Φιλαδέλφειας
Αχαρνών (από Αγίου Μελετίου έως Νέα Χαλκηδόνα), Δεκελείας (από Νέα Χαλκηδόνα έως πλατεία Πατριάρχου- Νέα Φιλαδέλφεια).

Σύνδεση Νέας Φιλαδέλφειας - Περισσού
Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας (ύψος πεζογέφυρας), Φλαβιανών, Δαμιανών, Πίνδου - Δαβάκη, Δεκελείας, Πλατεία Πατριάρχου, Προύσης, Αλεξ. Παπαναστασίου, σταθμός ΗΣΑΠ Περισσός

Σύνδεση Γαλατσίου - Φιλοθέης
Χαλεπά, Ναρκίσσου, Αγίας Ειρήνης, κτήμα Βεΐκου, Ελληνικού Στρατού (Φιλοθέης).

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Σύνδεση Φαλήρου - Σουνίου
Κατά μήκος της παραλίας

Σύνδεση Αθήνας - Βούλας
Βασιλίσσης Αμαλίας, Αθανασίου Διάκου, λ. Βουλιαγμένης, Αρτέμωνος, Βουλιαγμένης (Δάφνη), πλατεία Καλογήρων, Τριπόλεως, Νικοπόλεως, Ομήρου, Κύπρου, παράδρομος λ. Βουλιαγμένης από Άγιο Δημήτριο έως Γλυφάδα, Αγίου Νικολάου, Ματρώζου (Βούλα), Οδυσσέως, Περικλέους, Ήρας, λ. Ποσειδώνος.

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Κεντρικός άξονας
Πανεπιστημίου, Λ. Βασ. Αμαλίας, Συγγρού έως σταθμό μετρό «Φιξ»

Σύνδεση Αρχαιολογικών Περιοχών
Βασ. Όλγας, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Ερμού.

Σύνδεση Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων Ζωγράφου - Αθήνας
Λ. Μεσογείων, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Πάρκο Γουδή, πύλη Κοκκινοπούλου Πολυτεχνειούπολης, υφιστάμενος ποδηλατόδρομος Πολυτεχνειούπολης, Πανεπιστημιούπολη από πρόποδες Υμηττού έως Ούλωφ Πάλμε, Ευφρονίου, Βασιλέως Αλεξάνδρου, Ριζάρη.

Σύνδεση Ιλισίων - Αμπελοκήπων - Σεπολίων
Ούλωφ Πάλμε, Γεωργίου Παπανδρέου, Καμβύση, πλατεία Αγίου Θωμά, Φαραντάτων, Λ. Μεσογείων, Λ. Αλεξάνδρας από Κηφισίας έως Λουκάρεως, Λουκάρεως, Λομβάρδου, Λύτρα, Βαλτινών, Πεδίο Άρεως, Δικαστήρια, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Φωκίωνος Νέγρη, Αγίου Μελετίου

Σύνδεση Γουδή - Ιλισίων
Πάρκο Γουδή, Γεωργίου Παπανδρέου, Δαμασίππου, Πλατεία Σκαρλάτου, Παυλάτου, Μιχαλακοπούλου, Παπαδιαμαντοπούλου από Μιχαλακοπούλου έως Λ. Βασ. Σοφίας.

http://www.e-petroupolis.com/home/