Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Και τώρα τι γίνεται κύριε δήμαρχε..ποιός βγάζει τα κάστανα απο την φωτιά!!




  Από την στιγμή που η κυβέρνηση δημοσιοποίησε τον σχεδιασμό της για την δημιουργία κέντρων παραμονής μεταναστών στον Ελλαδικό χώρο,  οι τοπικές κοινωνίες των χώρων που επιλέχθηκαν έχουν αρχίσει να βράζουν με θυμό, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι οι γειτονιές τους θα μεταβληθούν σε επίκεντρα του μεταναστευτικού προβλήματος.
 
Ομως  απο την άλλη μεριά  
Ο περιφεριαρχης Αττικής
όταν απάντησε,
 καυτηρίασε και όσους αντιδρούν στο να δημιουργούνται υποδομές για τους μετανάστες: «Δεν γίνεται να λέμε εδώ είναι γειτονιά μου και αν τους φέρετε, θα γίνει χαμός», όταν «σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από το κέντρο ζουν 300.000 λαθρομετανάστες».
Επικαλέστηκε δε και όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ, όταν 500 κάτοικοι στο Μοσχάτο διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια μιας ΜΚΟ (Ανοδος) που εμφανίστηκε να έχει νοικιάσει ξενοδοχείο για να φιλοξενήσει μετανάστες.
Ή οταν 
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων υποστηρίξει και  ενθαρρύνει τις 
προσπάθειες των Κρατών - Μελών της Ε.Ε. για την υποδοχή των προσφύγων και των 
εκτοπισθέντων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της υποδοχής αυτής. (Τα Κράτη -Μέλη είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή των εθνικών ενεργειών που τυγχάνουν στήριξης εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων).Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Υπεύθυνη Αρχή Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων προκηρύσσει για το έτος 2010 δράσεις, στα πλαίσια των Ενεργειών των Προτεραιοτήτων 1 και 2 της Απόφασης της Επιτροπής 2007/815/ΕΚ, όπως αυτές έχουν εγκριθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα 2010 και στο Πολυετές Πρόγραμμα 2008-2013 της Ελλάδας.
ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,
ΟΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 

ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΥΛΟΥ
Δράσεις:
Α.1. Αύξηση χωρητικότητας και αναβάθμιση υπηρεσιών φιλοξενίας για αιτούντες
άσυλο.
Α.3. Υπηρεσίες παροχής νομικής υποστήριξης και βοήθειας σε αιτούντες άσυλο και σε
άτομα που απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας.
Α.4. Κοινωνική μέριμνα, παροχή υπηρεσιών υγείας, ψυχολογική βοήθεια και σχετικές
συμβουλευτικές υπηρεσίες με έμφαση στις ευάλωτες περιπτώσεις της ομάδας στόχου.
Α.5. Παροχή πληροφόρησης σε τοπικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της
αύξησης της ευαισθητοποίησης και της θετικής επιρροής στην κοινή γνώμη καθώς και
ειδική εκπαίδευση προσωπικού των τοπικών αρχών και οργανισμών που θα έρθουν σε
επαφή με την ομάδα στόχου κατά τη διαδικασία υποδοχής.
Α.7. Υπηρεσίες διερμηνείας / μετάφρασης στις αρμόδιες Αρχές Ασύλου.

Η οταν 
η επιστημονική υπεύθυνος, στην Αγιάσο, συντονίστρια του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων και κοινωνική ανθρωπολόγος κυρία Κατερίνα Μαλιωτάκη λέει 

Το κτίριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως σανατόριο φιλοξενεί σήμερα 46 νεαρούς Αφγανούς, ο μικρότερος εκ των οποίων είναι 13 ετών. Οι συνθήκες διαβίωσης στον ξενώνα είναι πρωτόγνωρες για τους περισσότερους από τους διαμένοντες εκεί, οι οποίοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου ώσπου να φθάσουν στη χώρα μας. «Οταν έγιναν γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών της Παγανής,ελήφθησαν πρωτοβουλίες στις οποίες μετείχαν ΜΚΟ και απλοί πολίτες, προκειμένου τουλάχιστον οι ανήλικοι να έχουν μια καλύτερη μοίρα» 

Η οταν 
Η δράση τώρα(δημοτική κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου) λέει ....Άμεσα να δημιουργηθούν ανοιχτοί ξενώνες στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών διασκορπισμένοι στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, με συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό και προδιαγραφές με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής .Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Κέντρα πραγματικής φιλοξενίας και όχι κράτησης, που θα προσφέρουν λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα των μεταναστών, που είτε είναι άστεγοι, είτε ζουν σε άθλιες συνθήκες μαζικής κατοικίας. Μιλάμε για ανοιχτούς ξενώνες στέγασης και όχι για κέντρα κράτησης ή στρατόπεδα συγκέντρωσης.Για το Δήμο μας:
Είμαστε αντίθετοι με την μετατροπή ενός συνοικιακού ξενοδοχείου σε ξενώνα μεταναστών χωρίς μελέτη και σχέδιο, που απλώς θα μεταφέρει το πρόβλημα από την μια γειτονιά στην άλλη. Ξενώνες πρέπει να υπάρξουν  διασκορπισμένοι με χωροταξική μελέτη σε όλο το λεκανοπέδιο με προϋποθέσεις και προδιαγραφές τέτοιες που  να αποφεύγεται η δημιουργία νέων γκέτο.  


Η οταν ο καλλικράτης αναφέρει
(Άρθρο 78 Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών)

Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Η  οταν και  εσείς κύριε δήμαρχε λέτε 
Είμαι σίγουρος για τα δημοκρατικά και αλληλέγγυα συναισθήματα της πόλης προς τους
συνανθρώπους μας. Το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς Δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Η επιλογή του χώρου φιλοξενίας θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.

ΕΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ Ο ''ΦΟΙΒΟΣ" ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ "ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ" ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες κατασκευή του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» στον χώρο του παλιού Ιπποδρόμου.


Ο Δήμος Καλλιθέας σε μία εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον παλαιό Ιππόδρομο παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν για το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής. Η χρηματοδότηση των έργων είναι δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
«Το όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Η πόλη αλλάζει σελίδα, αλλάζει πορεία. Μετά από μία μεγάλη διαδρομή επίπονων αγώνων και διαρκών κινητοποιήσεων, πολιτών και δημοτικής αρχής, από την εποχή ακόμη του αειμνήστου Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, μέχρι και πρόσφατα, για την απομάκρυνση του Ιπποδρόμου, την ανάπλαση και την απόδοσή του στους κατοίκους της Καλλιθέας για κοινωφελή και κοινόχρηστη χρήση, επιτέλους οι προσπάθειές μας βρίσκουν τη δικαίωσή τους, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής.
Σε έναν τέτοιο σταθμό για την ιστορία της Καλλιθέας ανήκει και η σημερινή ημέρα, που πραγματοποιείται με αφορμή τα έργα του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής, που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.»
δήλωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μύρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χρυσόστομος ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κΓιώργος Μαργαρίτης, Παναγιώτης Λούσκος και Κατερίνα Αναγνώστου,ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Ντερέκας. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,εκπρόσωποι κομμάτων συλλόγων και φορέων της Καλλιθέας και πλήθος κόσμου.
Παρόντες ως εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» ήταν ο κ. Γιώργος Αγουρίδης μέλος του Δ.Σ, ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης Εκτελεστικός Διευθυντής, οι κ.κ Γιάννης Ζερβάκης, Θόδωρος Μαραβέλιας   Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών που παρουσίασε αναλυτικά το έργο στην εκδήλωση, Λένια Βλαβιανού Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Ανδρέας Βουρέκας –Πεταλάς όπως και εκπρόσωποι των μελετητών του έργου  Giorgio Bianchi, Vassily Laffineur και Γιάννης Βεντουράκης.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΑΝΑΨΥΧΗΣ
H δωρεά του Ιδρύματος, ύψους €5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, έκτασης 28.000 τ.μ. και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου, γηπέδου ποδοσφαίρου, παιδότοπου, αναψυκτηρίου και ανοικτού χώρου στάθμευσης  σχεδόν εβδομήντα θέσεων. Τμήμα της δωρεάς αποτελεί επίσης η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, μέσω φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.
Το «Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής» υλοποιείται σε έκταση γης που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Καλλιθέας σύμφωνα με το  Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Δήμου Καλλιθέας, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Μετά την ολοκλήρωση του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής», ο Δήμος Καλλιθέας θα αναλάβει την αποκλειστική  διαχείριση του, προς χρήση και όφελος όλων των επισκεπτών του.
Το Δημοτικό Πάρκο θα κατασκευαστεί με τις υψηλότερες ποιοτικές, τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ώστε αυτό να αποτελέσει ένα δυναμικό νέο χώρο αθλητισμού και αναψυχής. Η χρήση του Δημοτικού Πάρκου θα είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους και ο σχεδιασμός του χώρου θα τον καταστήσει προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τη διαμόρφωση του «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής» και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεων ανέλαβε ο κορυφαίος Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano, που σχεδιάζει και το γειτονικό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με την επιλογή του Piano, διασφαλίζεται η ανάπλαση της περιοχής με βάση μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική, περιβαλλοντική και χωροταξική προσέγγιση, αλλά και η αισθητική συγγένεια των δύο έργων, προσφέροντας έτσι στην Καλλιθέα, την Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα άλλο ένα χώρο υψηλής αισθητικής.
Η συνολική έκταση που αναπλάθεται στην Καλλιθέα με δωρεά του Ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεπερνάει τα 240 στρέμματα, 85% εκ των οποίων θα μετατραπούν σε πάρκο, προσφέροντας στην πόλη και στην χώρα άλλον έναν αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου.

http://www.difernews.gr/

Νεκρός ακτιβιστής στον Αμαζόνιο


Είχε απειληθεί από ξυλοκόπους

Μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, έπεσε νεκρός ο Αντελίνου Ράμος, πρόεδρος μιας ένωσης αγροτών και ακτιβιστής στην περιοχή του Αμαζονίου στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βραζιλίας είναι άγνωστο ποιος δολοφόνησε τον Ράμος, αν και έγινε γνωστό ότι είχε δεχθεί απειλές από ξυλοκόπους.

Η τραγική εξέλιξη αυξάνει περαιτέρω τις εντάσεις σε μια περιοχή όπου οι διενέξεις για την γη και τους φυσικούς πόρους έχουν κλιμακωθεί.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ διέταξε να διεξαχθεί έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές για τις δολοφονίες.
.
Δεκάδες άνθρωποι δολοφονούνται κάθε χρόνο στη Βραζιλία εξ αιτίας διενέξεων για εκτάσεις γης και φυσικούς πόρους, ειδικά στην τεράστια περιοχή του Αμαζονίου
http://www.newsbeast.gr

«Να δείξουμε ποιοι είμαστε»


«Έχω καλό προαίσθημα»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φύλαγε το καλύτερο για το τέλος της συνέντευξης Τύπου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και στους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον αυριανό μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέχρι τότε, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα είχε κρατήσει πιο… ήπιους τόνους. «Κάθε φορά προσεγγίζουμε ένα τέτοιο παιχνίδι είμαστε αρκετά νευρικοί. Τώρα δουλεύουμε στο Λονδίνο πολύ ήρεμα και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Νιώθω πολύ ωραία. Τα συναισθήματα είναι πολύ ωραία. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, και θα κάνουμε όσα γνωρίζουμε στον αγώνιστικό χώρο», τόνισε ο τεχνικός της «Μπάρτσα» ενώ νωρίτερα είχε πλέξει το εγκώμιο του αντίπαλου προπονητή, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Την τελευταία δεκαετία έχει κάνει θαυμάσια δουλειά. Είναι ξεκάθαρο πως και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν», είπε, ενώ σε σχέση με τον τελικό του 2009 που είχε φύγει νικητής, σχολίασε πως «θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές σεσχέσημε εκείνο το παιχνίδι. Εάν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο, τότε, δεν θα νικήσουμε».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε γνωστό ότι έχει αποφασίσει στους παίκτες που θα εμπιστευθεί μια θέση στην αρχική 11άδα και πως τόσο ο Κάρλες Πουγιόλ όσο και ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι πανέτοιμοι για να αγωνιστούν.

Από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ ξεχώρισε τον Τσιτσαρίτο για τον οποίο είπε: «Είναι μια μεγάλη έκπληξη. Είναι εκπληκτικός στο να παίζει στο κενό χώρο, αλλά και με τη μπάλα στα πόδια του είναι πολύ γρήγορος. Η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια θαυμάσια μεταγραφή»…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε αρκετά χαρούμενος που τελικά όλα πήγαν καλά και θα δώσουν το "παρών" στο Γουέμπλεϊ οπαδοί της ομάδας του, ενώ για την συνεργασία του με την ισπανική ομάδα σχολίασε... «Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Περιμένω να το εξαντλήσω...».

«Ήρθαμε για να νικήσουμε»
Τους παίκτες της Μπαρτσελόνα εκπροσώπησαν οι Κάρλες Πουγιόλ και Βίκτορ Βαλντές στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

«Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν, και ειδικά όταν κοντράρονται δύο τόσο καλές ομάδες. Εμείς ήρθαμε εδώ με σκέψη νικητή, ήρθαμε για να νικήσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Βίκτορ Βαλντές και συνέχισε:

«Και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι θα αντιμετωπίσουμε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, περισσότερο επιθετική σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια που έχουμε δει. Είναι μια ομάδα με παίκτες που έχουν μεγάλη ποιότητα. Περιμένω έναν πολύ δυνατό τελικό», τόνισε.

Ο αρχηγός της ομάδας της Καταλονίας, Κάρλες Πουγιόλ σχολίασε «Αισθάνομαι υπέροχα. Εάν ο προπονητής μου το κρίνει, εγώ μπορώ να παίξω. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ο Λιονέλ (Μέσι) περιμένει πως και πως το παιχνίδι όπως και όλοι οι άλλοι συμπαίκτες μου»…

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;




*Βρωμοέλληνες αποκαλούσαν τους έλληνες μετανάστες στην Αμερική.


Τα τελευταία χρόνια που βλέπουμε τα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διάφοροι πολιτικοί και κόμματα διαδίδουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Δυστυχώς, με την «βοήθεια» των ΜΜΕ, που προβάλουν αυτές τις απόψεις περισσότερο από άλλες, με την «βοήθεια» του εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί τον φόβο προς τον ξένο, καθώς όλοι στην ιστορία παρουσιάζονται ότι ήθελαν μόνο να μας σκοτώσουν και να μας κατακτήσουν, έρευνες καταλήγουν ότι οι Έλληνες  είναι ρατσιστές και ξενοφοβικοί.
Για την ανεργία, την αύξηση τιμών, την υποβάθμιση περιοχών, καθόλου δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Αντίθετα ευθύνονται πολλοί επιτήδειοι ( Έλληνες ) οι οποίοι νοικιάζουν ένα δωμάτιο σε 10-12 άτομα, εργοδότες οι οποίοι απολύουν το ντόπιο προσωπικό για να πάρουν φτηνό προσωπικό μετανάστες, ή έργα που ποτέ δεν φτιάχνονται για την συντήρηση των γειτονιών μας.
Έτσι δημιουργούνται και οι συνθήκες για να ριζωθεί ο ρατσισμός ο οποίος είναι πολύ βολικός για όλους, εργοδότες, ιδιοκτήτες και κράτος, ώστε να στρεφόμαστε εναντίων των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας προκειμένου να μην στραφούμε εναντίων των πραγματικών ιθυνόντων, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το εκπροσωπούν.

Δημήτριος  Ναυπλιώτης

Τα κάστανα....ο Γιάννης Σγουρός καυτηρίασε και όσους αντιδρούν στο να δημιουργούνται υποδομές για τους μετανάστες.


Πότε επιτέλους θα ασχοληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με τα μεγάλα θέματα που έχουν κάνει τον κόσμο να αγανακτήσει; Το ερώτημα τέθηκε χθες με επιμονή από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.
Εθεσαν τα ερωτήματα, αν και το προεδρείο είχε προλάβει να ανακοινώσει ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, ενώ στο αμέσως επόμενο θα γίνει συζήτηση και για τα μέτρα ενάντια στην υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου.
Ο «μικρός πρωθυπουργός» πάντως, όταν απάντησε, καυτηρίασε και όσους αντιδρούν στο να δημιουργούνται υποδομές για τους μετανάστες: «Δεν γίνεται να λέμε εδώ είναι γειτονιά μου και αν τους φέρετε, θα γίνει χαμός», όταν «σε μία ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από το κέντρο ζουν 300.000 λαθρομετανάστες».
Επικαλέστηκε δε και όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ, όταν 500 κάτοικοι στο Μοσχάτο διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια μιας ΜΚΟ (Ανοδος) που εμφανίστηκε να έχει νοικιάσει ξενοδοχείο για να φιλοξενήσει μετανάστες.
Να δούμε ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ!!!!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ & ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                              Μοσχάτο, 27/5/2011
         
   Δ ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ &ΤΑΥΡΟΥ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154


Αγαπητοί Συμπολίτες,
 Θα ήθελα θερμά να σας ευχαριστήσω για την ουσιαστική ενεργοποίηση και κινητοποίησή
σας ενάντια στη μετατροπή του ξενοδοχείου «Φοίβος» σε ξενώνα μεταναστών.
 Αποδείχθηκε στην πράξη ότι το σχέδιο αυτό δεν ήταν φήμη και ότι η δημοτική αρχή
κινήθηκε ταχύτατα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και  με συγκεκριμένες ενέργειες κατέστησε το
θέμα πρώτης προτεραιότητας. Η κοινή μας προσπάθεια  και αντίδραση απέτρεψαν αυτό το
σχεδιασμό.
 Είμαι σίγουρος για τα δημοκρατικά και αλληλέγγυα συναισθή)ατα της πόλης προς τους
συνανθρώπους μας. Το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται
από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς Δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις
τοπικές κοινωνίες. Η επιλογή του χώρου φιλοξενίας θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει
συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.
 Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε με ψυχραιμία το θέμα και εξέδωσε
σχετικό ψήφισμα κατά πλειοψηφία εναντίον της δημιουργίας ξενώνα, όπως και το Συμβούλιο της
Τοπικής Κοινότητας Μοσχάτου για την ομόφωνη απόφασή του σχετικά με τη μη αποδοχή ξενώνα
μεταναστών.  Επίσης, ευχαριστώ τα blogs και τον τοπικό τύπο που προσέδωσαν υψηλή
δημοσιότητα στο θέμα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ την επιτροπή των κατοίκων για τη συμμετοχή τους
και τη διοργάνωση μιας πολιτισμένης και ουσιαστικής συγκέντρωσης. Πιστεύω, ότι είναι
σημαντικό που υφίσταται μία ενεργή τοπική κοινωνία  πολιτών χωρίς ξενοφοβικά σύνδρομα, με
άποψη για την πρόοδο της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
                               
                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ
                                                                                      Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

bullet
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Η είδηση περί ενδεχόμενης μετεγκατάστασης αριθμού μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας στο μισθωμένο ξενοδοχείο "Φοίβος" στο Μοσχάτο πυροδότησε αντιδράσεις μέρους της τοπικής κοινωνίας (επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμαρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς Υπουργούς της Κυβέρνησης με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Μοσχάτο, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περιοίκων χθες το απόγευμα).  
Η Μεσοποταμία καλεί τα μέλη και τους φίλους/φίλες της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτή την Κυριακή 29-5-2011, στις 11.00΄ το πρωί για να συζητήσουμε το όλο θέμα και τη σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης για την τοπική κοινωνία.Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο και είναι, όπως πάντα, ανοιχτή σε όλους/όλες.

http://www.mesopotamia.gr

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ Χορωδία ΕΡΤ Συναυλία με έργα του Χρήστου Λεοντή

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν συναυλία με έργα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή.

Στο πρώτο μέρος, η Ιωάννα Φόρτη και ο Γιώργος Καλογήρου ερμηνεύουν το έργο «Ακάθιστος Ύμνος», που βασίζεται στο ποίημα του Ρωμανού του Μελωδού. Η μουσική παραπέμπει στους βυζαντινούς ύμνους, αλλά και στη θρησκευτική μουσική της Δύσης του 14ου αιώνα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ιωάννα Φόρτη και ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύουν την «Καντάτα για την Ελευθερία», με κείμενα από το Ρήγα, το Σολωμό και το Μακρυγιάννη. Διαβάζουν οι ηθοποιοί Ουρανία Μπασλή και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Λεοντής.

Τα έργα συνδυάζουν τη συμφωνική ορχήστρα με παραδοσιακούς ήχους (κανονάκι, πολίτικη λύρα, μπουζούκι).

Γενική είσοδος:  7 €

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», στα καταστήματα Public, τηλεφωνικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/
Πληροφορίες: 212 254 0314

Ώρες λειτουργίας ταμείου στο «­ΘΕΑΤΡΟΝ»: 
Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 - 17:00
Σάββατο 11:00 - 19:00
Κυριακή 09:00 - 17:00

http://nea-tavrou-moschatou.blogspot.com/

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2011




ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 19.00
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ (Κλειστό Γυμναστήριο-Μιαούλη 60)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 19.30ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΝΝΙΣ - ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΜΕΛΙΣΣΕΣ", γήπεδο τέννις-Πλάτωνος και Λ. Κατσώνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ 2011, ώρα 20.00ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ AEROBIC-PILATES-LATIN-YOGA 
Όλες οι επιδείξεις των τμημάτων του Ο.Ν.Α. είναι αφιερωμένες για την στήριξη της Μ.Κ.Ο. "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΧΕ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΦΟΙΒΟΣ" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO')