Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Στη δημοσιότητα τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού.(Στον Δήμο Μοσχάτου&Ταύρου απογράφτηκαν 39900 άτομα)


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες  (50,8%).


Τα οριστικά αποτελέσματα για το μόνιμο πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν.Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).


Οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


     Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αποφασίσθηκαν να επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία του Μοσχάτου 
με 25.000,00 €, τα αθλητικά σωματεία του Ταύρου με 28.500,00 € και τα πολιτιστικά σωματεία του Μοσχάτου με 12.000,00 €.
Η κατανομή των παραπάνω επιχορηγήσεων έχει ως εξής:


ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


ΑΟΜ
7.000,00 €
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
7.000,00 €
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
3.000,00 €
ΣΦΥΓΜΟΣ
2.500,00 €
ΑΟΠΕ
2.500,00 €
ΘΥΕΛΛΑ
1.500,00 €
ΛΕΩΝ
1.500,00 €

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΥΡΟΥ

ΦΩΣΤΗΡΑΣ
10.000,00 €
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΩΣΤΗΡΑ
1.000,00 €
ΑΙΑΣ ΤΑΥΡΟΥ
6.500,00 €
ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
5.000,00 €
ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ
5.000,00 €
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
1.000,00 €

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
3.000,00 €
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
2.000,00 €
ΚΡΗΤΕΣ
2.000,00 €
ΦΑΡΑΣΑ
2.000,00 €
Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ
1.500,00 €
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
1.000,00 €
ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
500,00 €

http://www.moschatonews.com/index.php

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


«Παράθυρο» για εισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για προγράμματα σπουδών που καταλήγουν σε πτυχίο. Επίσης η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στη διάθεση των ίδιων των Πανεπιστημίων, που αν επιθυμούν μπορούν να δημιουργούν κύκλους σπουδών τριετούς διάρκειας. Όσο για το ακαδημαϊκό άσυλο, δεν γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο νομοσχέδιο παρά μόνο τονίζεται ρητά ότι η διάπραξη αξιόποινων πράξεων θα αντιμετωπίζεται με την κοινή νομοθεσία.
Αυτές οι δύο διατάξεις είναι μεταξύ αυτών που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ακαδημαϊκή κοινότητα μαζί με το μοντέλο διοίκησης που προωθείται με το νομοσχέδιο και τις αυξημένες αρμοδιότητες που δίδονται σε συμβούλιο και πρύτανη.
Η πρώτη αντίδραση στο νομοσχέδιο πάντως, έρχεται από την Πανελλήνια ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), την ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ ) και τους Έλληνες ερευνητές, που ακύρωσαν τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι έρχονται «προ τετελεσμένων».
Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη βουλή η υπουργός, εκτός από τη διατήρηση της ονομασίας του Τμήματος και την εισαγωγή των φοιτητών σε αυτό, δεν ενσωματώνει τις ουσιαστικές προτάσεις δύο ομοσπονδιών και της ένωσης Ελλήνων ερευνητών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εμμένει σε ένα συγκεντρωτικό πρότυπο διοίκησης και την υποβάθμιση της ακαδημαϊκής ζωής στο εσωτερικό των ΑΕΙ και σε αμφίβολης ποιότητας ρυθμίσεις για την προώθηση της αριστείας. Εμμένει χωρίς μελέτη της διάρθρωσης των τριών κύκλων σπουδών, χωρίς ουσιαστική πίστη στον ενιαίο χώρο εκπαίδευσης και έρευνας».
Οι καθηγητές τονίζουν ότι η εμπειρία δείχνει πως ένας νόμος εφαρμόζεται στα ΑΕΙ όταν έχει τη συναίνεση και αποδοχή της πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, που στην προκειμένη περίπτωση δεν την έχει, και καλεί την Άννα Διαμαντοπούλου, να μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις των καθηγητών και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.
«Σε αντίθετη περίπτωση», λένε οι καθηγητές, «το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου. Η ευθύνη για την ομαλή πορεία της μεταρρύθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης ανήκει πλέον ακέραια στο υπουργείο Παιδείας».
Τέλος, η υπουργός Παιδείας, συνεχάρη θερμά το Ε.Μ. Πολυτεχνείο για την μεγάλη διάκριση του να βρεθεί στην τιμητική 17η θέση μαζί με την Ολλανδία για το έργο που επιτελεί στον τομέα της έρευνας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/

 

Πηγαίνεις όπου θέλεις με το δικό σου νησί

Η ζωή είναι μια παραλία σε αυτό το καταπληκτικό γιοτ- τροπικό νησί.

Το σκάφος μοιάζει με απομονωμένο, ηφαιστειογενές νησί, με τις τροπικές παραλίες του και καλύβες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως δέκα άτομα.

Το σχεδίασε η βρετανική εταιρεία Yacht Island Deigns.

Στο κύριο κατάστρωμα υπάρχει ένας ορμίσκος με μια πισίνα που έχει θέα στον ωκεανό, στην οποία καταλήγει το νερό από έναν καταρράκτη.

Το σκάφος… «συνοδεύουν» μια σειρά νησάκια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν!

Η σουίτα των ιδιοκτητών βρίσκεται μέσα στο ηφαίστειο και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα, ενώ υπάρχουν ακόμη τέσσερις VIP σουίτες με ιδιωτικά μπαλκόνια και πρόσβαση στο κύριο κατάστρωμα. 


http://www.newsbeast.gr/

Τους 100 μπορεί να φθάσουν οι νεκροί στη Νορβηγία

Νέοι τα περισσότερα θύματα

Διαστάσεις εκατόμβης παίρνει η διπλή επίθεση στη Νορβηγία, καθώς τα θύματα στο νησί Οτόγια φθάνουν ήδη τα 80 και στο Όσλο έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 7 ανθρώπων. Σύμφωνα με το Reuters, τα περισσότερα θύματα στο νησί είναι νέοι, που έπαιρναν μέρος σε εκδηλώσεις του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 14, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος διεμήνυσε ότι πρόκειται για μία «δειλή τρομοκρατική πράξη».

Τόσο ο Νορβηγός πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξαν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας της Νορβηγίας, αλλά ορκίστηκαν πως αποκλείεται μία τέτοια πράξη να οδηγήσει τη χώρα στη σιωπή. «Κανείς δεν μπορεί να μας βομβαρδίσει για να σωπάσουμε» , είπε χαρακτηριστικά.

Παρά τη συγκεκριμένη δήλωση και παρά τη σύλληψη του 32χρονου Νορβηγού, ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να αποκαλύψει δημοσίως περισσότερες πληροφορίες για τον συλληφθέντα, υποστηρίζοντας ότι «κάτι τέτοιο είναι στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης». Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε, μέσω της τηλεόρασης TV2, ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

http://www.newsbeast.gr/