Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τα «Μικρά Διονύσια» στην Επίδαυρο


Πενήντα χρόνια Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ο Οιδίποδας, η Αντιγόνη, ο Προμηθέας, η Κασσάνδρα, η Κλυταιμνήστρα κι ο Αγαμένονας, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης, ο Ετεοκλής και η Εκάβη, ο Αίαντας, η Ελένη, Αγγελιαφόρος και Φύλακας, από κοινού με τη Λυσιστράτη, τη Μυρρίνη, τον Πλούτο, τις Νεφέλες ή τον Κύκλωπα θα «παρελάσουν» από τη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.


Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00, η «ορχήστρα» της Επιδαύρου θα λάμψει από τα πενήντα κεράκια, που θα σβήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γιορτάζοντας μισό αιώνα καλλιτεχνικής δημιουργίας με την παράσταση «Μικρά Διονύσια».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ενδοχώρα έργων, που σκηνοθέτησαν σημαντικά και κομβικά πρόσωπα της μεταπολεμικής ιστορίας του θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, από το 1961 που ιδρύθηκε το ΚΘΒΕ έως σήμερα.


Σταθμοί αυτής της περιπλάνησης, θα είναι παραστάσεις του Σωκράτη Καραντινού, του Σπύρου Ευαγγελάτου, του Μίνου Βολανάκη, του Ανδρέα Βουτσινά αλλά και του Βασίλη Παπαβασιλείου, του Γιάννη Χουβαρδά, του Ματία Λάνχοφ, του Αντρέι Σερμπάν.


Τα «Μικρά Διονύσια» είναι ένα θεατρικό «ψηφιδωτό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα - Γρηγόρη Καραντινάκη, που αποτελείται από 28 αποσπάσματα έργων αρχαίου δράματος, που έχει παρουσιάσει το ΚΘΒΕ κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης πορείας του, τα οποία ενώνονται σε μια ενιαία παράσταση.


Στην παράσταση συμμετέχουν οι Γιώργος Αρμένης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Μαλλούχος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου και Νίκος Ψαρράς.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_532.html

48ωρος καύσωνας από αύριο – Που θα “χτυπήσει” 40αρια !

Απότομα εκτινάσσεται πάλι στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος από αύριο, ενώ "ανάσα" θα πάρουμε από την Πέμπτη, όταν θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει.
Την ανιούσα παίρνει ο υδράργυγος απο σήμερα με θερμοκρασίες ως και 37 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα όπου θα πνέει λίγο βοριαδάκι και στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες.
Ως 38 βαθμούς θα έχουμε σε Ιόνιο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο η υψηλότερη θερμοκρασία θα ειναι ως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ως 33 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σε Κυκλάδες και Κρήτη με εξαίρεση τη νότια Κρήτη όπου θα έχουμε θερμοκρασίες ως και 36 βαθμούς.

Ως 36 βαθμούς και η θερμοκρασία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την ανιούσα παίρνει η ζέστη από την Τρίτη σε όλη την Ελλάδα. Θα φτάσει στους 39 και τοπικα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη και μπόρες την Τετάρτη. Στα ανατολικά και στα νότια θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ενώ στα δυτικά και βορεια μικρή πτώση. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανάσα από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίς και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Ίδια η εικόνα και την Παρασκευή, με τον καιρό γενικά αίθριο.
περισσότερα
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/48-40.html

Επιλέγουν ωράριο οι δημόσιοι υπάλληλοι! Δεν έχουν και πολλές επιλογές!

Έως σήμερα οι αιτήσεις

Αυξάνεται σε 40 ώρες την εβδομάδα το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.


Οι υπάλληλοι μπορούν να επιλέξουν τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από τα παρακάτω προγράμματα:

7:00-15:00

7:30-15:30
8:00-16:00
8:30-16:30
9:00-17:00

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να δηλώσουν τις ώρες εργασίες που επιλέγουν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως σήμερα. Η δήλωση για την επιλογή του ωραρίου έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ισχύσει έως τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.


Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι 6, εκτός από τις εφορίες που οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να μπορούν να τις επισκέπτονται για 5,5 ώρες.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_1004.html
 

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ένα παλιό ελαιουργείο μετατρέπεται σε Μουσείο


Σε μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετατρέπεται ένα παλιό ελαιουργείο στα Δρομόνερο Χανίων. Στο λιοτρίβι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζυμπραγού, που έχει πάψει να λειτουργεί από το 1980, εγκαινιάζεται την Κυριακή 7 Αυγούστου η εναρκτήρια έκθεση του νέου «Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον», με περισσότερα από 250 έργα τέχνης ισάριθμων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   

Πρόκειται για μία συλλογή μάλιστα, που δημιουργήθηκε από την ευγενική προσφορά έργων τέχνης από τους δημιουργούς τους, αλλά και από χορηγούς, συλλέκτες, δήμους και από συνδρομές των μελών της λέσχης Φίλων του Ελαιουργείου.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν έργα τους είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης, Μαρία Κοκκίνη,Γ ιάννης Λασηθιωτάκης, Χρήστος Μποκόρος, Ηλίας Παπαηλιάκης, Αντωνία Παπατζανάκη, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Χρήστος Τσουμπλέκας, Αχιλλέας Φακιολάς, Αγγελος Αντωνόπουλος, Βάσω Κατράκη και άλλοι.

http://www.star.gr/civilization/102137

Αποκλείστηκε από τα ημιτελικά ο Παγδατής


Στα προημιτελικά του τουρνουά «Legg Mason Classic», που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον σταμάτησε η πορεία του Μάρκου Παγδατή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε  με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Ντ. Γιανγκ, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του αμερικανικού τουρνουά.
Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Παγδατής τόνισε ότι «Δυστυχώς δεν ήμουν σε θέση να ακολουθήσω το ρυθμό του».

http://www.zougla.gr/