Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο βασιλιάς της ζούγκλας έκλεισε τα... 99

Σαν σήμερα, πριν από 99 χρόνια, ο Αμερικανός συγγραφέας Edgar Rice Burroughs δημοσίευσε την πρώτη περιπέτεια του Ταρζάν, με τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων». Έκτοτε, ο μυθικός Ταρζάν έχει γίνει σύμβολο της ανθρώπινης παρουσίας αλλά και... κυριαρχίας στην αφιλόξενη ζούγκλα, ενώ οι περιπέτειές του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, σε βιβλία, περιοδικά, κόμικ και καρτούν...

Του ευχόμαστε να τα... χιλιάσει!



http://www.zougla.gr/

Ανακαλύφθηκε ο «υπόγειος» Αμαζόνιος!


Βραζιλιάνοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το υπόγειο... «δίδυμο αδελφάκι» του ποταμού Αμαζόνιου! Πρόκειται για ένα υπόγειο σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων ποτάμι, που έχει το ίδιο μήκος, την ίδια ροή και την ίδια πορεία με τον Αμαζόνιο. Τα νερά του μάλιστα χύνονται σε μεγάλο βάθος στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Ο υπόγειος ποταμός έχει ήδη πάρει το όνομα του γεωλόγου του Εθνικού Παρατηρητηρίου της Βραζιλίας, Βαλία Άμζα, ο οποίος εντόπισε πρώτος τις ενδείξεις για την ύπαρξη αυτού του υδάτινου δρόμου. Για την ανακάλυψη του ποταμού αξιοποιήθηκαν 241 ανενεργές γεωτρήσεις πετρελαίου που βρίσκονται στην περιοχή.


Περαιτέρω έρευνες θα αποκαλύψουν περισσότερα για αυτή τη σπουδαία γεωλογική ανακάλυψη.
http://www.zougla.gr/

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων τη Δευτέρα



Η σημαντική μείωση του αριθμού των φετινών αριστούχων, σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετεγγραφών και την ένταση της οικονομικής κρίσης, που εκτός των άλλων πριμοδοτεί και τη μείωση των προσδοκιών των υποψηφίων, «χρωματίζουν» φέτος την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων, η οποία για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300, συνοδεύεται και από εκπλήξεις που αναμένεται να εκδηλωθούν σε μια ορατή ομάδα σχολών, διασκορπισμένη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, η οποία για διάφορους λόγους θα ανεβάσει το «κασέ» των βάσεων εισαγωγής τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) ανοίγει τον δρόμο για σημαντική πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Ως εκ τούτου δεν χωράει αμφιβολία ότι τα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά (Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών κ.λπ.), νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους. Η «καραμπόλα» θα συμπαρασύρει στην πτώση και τις βάσεις σχολών με μεσαία και χαμηλή βαθμολογία, εκτός από εκείνες που έχουν σημαντική μείωση θέσεων εισακτέων φέτος.

Ωστόσο, στη γενική εικόνα της πτώσης θα υπάρχουν νησίδες ανόδου κυρίως στα κεντρικά τμήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικά βάσεις εισαγωγής κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Είναι φανερό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από τα 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος. Παράλληλα και ορισμένα Τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία παρουσιάζοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

Οι πρώτες συμμετοχές στο Νταεγού ....Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης - Εκτός έμεινε η Κοκκινάριου

Νταεγού, Νότια Κορέα

Με το δεξί μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ο Κώστας Φιλιππίδης, αφού κατάφερε να περάσει άνετα τον προκριματικό και να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ με την καλύτερη επίδοση (5.65μ).

Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.35μ, 5.50μ, 5.60μ, 5.65μ και δεν χρειάστηκε να κάνει άλλες προσπάθειες, αφού συμπληρώθηκε στο σημείο αυτό ο αριθμός των αθλητών για τον τελικό.
 

Συνολικά πέρασαν για τον τελικό της Δευτέρας 15 αθλητές, ενώ αποκλείστηκαν πολλά μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Στιβ Χούκερ (Αυστραλία), ο Γάλλος Ζερόμ Κλαβιέ, ο Ρώσος Εβγκένι Λουκιανένκο και ο Γερμανός Ράφαελ Χολτσντέπε.

Τα 5.65μ εκτός του Φιλιππίδη πέρασαν ακόμη 7 αθλητές, οι Ρομάν Μενίλ Γαλλία), Λάσαρο Μπόρχες (Κούβα), Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ (Ρωσία), Μάλτε Μορ (Γερμανία), Φάμπιο Γκόμες ντα Σίλβα (Βραζιλία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία), Ματέους Ντιντένκοφ (Πολωνία).

Προκρίθηκαν ακόμη με 5.60μ οι Τζέρεμι Σκοτ (ΗΠΑ), Ντέρεκ Μάλς (ΗΠΑ), Λούκας Μιχάλσκι (Πολωνία) και με 5.50μ οι Σαβάνο Νταϊτσι (Ιαπωνία), Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία), Στίβεν Λιούις (Βρετανία) και Πάβελ Βοϊτσεκόβσκι (Πολωνία), που θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί και λίγο έλειψε να μείνει εκτός τελικού.

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε στη μικτή ζώνη του σταδίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του ο Κώστας Φιλιππίδης: «Όλα πήγαν καλά. Δεν έχουν σημασία οι κλιματολογικές συνθήκες γιατί είναι για όλους ίδιες. Τη φετινή χρονιά επέλεξα να κάνω πολλούς αγώνες στο εξωτερικό για να εγκλιματιστώ σε δύσκολες συνθήκες και μου βγήκε σε καλό. Τώρα μπροστά μου είναι ο τελικός της Δευτέρας κι εκεί θα προσπαθήσω για το καλύτερο» είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα. 

Την 11η θέση στην 3η προκριματική σειρά των 3.000μ στιπλ πήρε η Ειρήνη Κοκκιναρίου στην πρεμιέρα του 13ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Νταεγού. 

Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και ξεκίνησε καλά την κούρσα της μετά τα 2 χλμ έδειξε κουρασμένη κι έχασε μέτρα από τις αντιπάλους της για να τερματίσει τελικά σε 10.15.18, πολύ βέβαια μακριά από το ατομικό της ρεκόρ.

Στο σύνολο η Κοκκιναρίου πήρε την 32η θέση, ενώ με την κορυφαία επίδοση των προκριματικών προκρίθηκε η Τουρκάλα Μπινάζ Ουσλού με 9.24.06 που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ.

«Μέχρι τα μισά της κούρσας ήμουν μέσα στην πρόκριση. Μετά τα δύο χιλιόμετρα όμως μου βγήκε κούραση. Ήταν η 3η παρουσία μου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήθελα ένα τελικό, ήθελα να τα πάω καλά. Είμαι στενοχωρημένη για την εξέλιξη της κούρσας. Μου πέρασε από το μυαλό να εγκαταλείψω όταν έχασα κάθε ελπίδα, αλλά συνέχισα απλά για να τερματίσω. Δεν έχει ζέστη πολύ, αλλά αυτή η υγρασία σε πνίγει. Τώρα ξεκούραση και μετά δουλειά, αφού δεν θα κάνω πιθανότατα άλλους αγώνες. Μπροστά μας πλέον έχουμε το 2012 τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, υγεία να υπάρχει και όλα θα πάνε καλά», είπε η Κοκκιναρίου μετά την κούρσα της.

Με θρίαμβο της Κένυας που κατέκτησε και τα τρία πρώτα μετάλλια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος Γυναικών, το πρώτο τελικό αγώνισμα της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης. 

Νικήτρια αναδείχθηκε η Εντνα Ενγκερινγκουονί Κίπλαγκατ με 2 ώρες 28:43, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πρίσκα Γέπτου και το χάλκινο στην Σαρόν Γεμουτάι Τσέροπ.
Newsroom ΔΟΛ

http://sports.in.gr/stivos/

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παρίσι ο Ηλιάδης

Μετά το Κάιρο το 2005, το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2007 και το Τόκιο το 2010, ήταν η σειρά της τέταρτης από τις πέντε ηπείρους, να υποκλιθεί στο αγωνιστικό μεγαλείο του Ηλία Ηλιάδη.

Στο Παρίσι και στο Μπερσί, ο κορυφαίος τζουντόκα της Ευρώπης για το 2010 και το 2004, χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό ακόμη μια μοναδική στιγμή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών.


Στην επανάληψη του περσινού τελικού στη γενέτειρα του τζούντο, ο Ηλιάδης, ο οποίος εφέτος αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρωταθλητής Ευρώπης, έκαμψε την αντίσταση του Ιάπωνα Νταίκι Νισιγιάμα, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών.


Ένα μετάλλιο που εκτός από (επιπλέον) δόξα, καταξίωση και ένα σεβαστό χρηματικό έπαθλο, του χαρίζει και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού. Παράλληλα, τον θέτει ως βασικό υποψήφιο για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του κόσμου για το 2011, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που λείπει από τη πλούσια συλλογή του.


Ο δρόμος προς τον χρυσό μετάλλιο. Ο Ηλιάδης, τα βρήκε... σκούρα μόνο στον πρώτο αγώνα απέναντι στον Πολωνό Κράβτσικ, τον οποίο τελικά νίκησε με Yuko. Στη φάση των «32», παρουσιάστηκε... ζεστός και έκαμψε με μεγαλύτερη ευκολία την αντίσταση του Αλγερινού Λίες Μπουγιακούμπ, τον οποίο να θυμίσουμε ότι είχε νικήσει και πριν από δύο χρόνια στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.


Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Βρετανού Γουίνστον στη φάση των «32» από τον 23χρονο Μολδαβό Ιβάν Ρεμαρένκο (σ.σ. στο παλμαρέ του υπάρχουν μόλις δύο πρωτιές στο πρωτάθλημα της χώρας του), έκανε ακόμη πιο εύκολη την αποστολή του Ηλιάδη στους «16».


Σε ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα, πέτυχε μια άνετη νίκη επί του άπειρου αντιπάλου του, που του «χάρισε» την πρόκριση στον τελικό του προκριματικού γκρουπ. Εκεί τον περίμενε (όπως αναμενόταν) ο Βραζιλιάνος Ούγκο Πεσάνια, με τον οποίο ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2011, έκανε πραγματικό... πάρτι. Ένα Waza-ari και στη συνέχεια ένα πεντακάθαρο Ippon, έφερε τον Ηλιάδη στον ημιτελικό.


Ο αγώνας που οδηγούσε στον τελικό, απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι ο καλύτερος κερδίζει πάντα. Και αυτός ήταν ο Ηλιάδης, ο οποίος κατέβαλε τον Ρώσο, Κιρίλ Ντενίσοφ (σ.σ. για τρίτη φορά στις συνολικές τέσσερις φορές που έχουν βρεθεί αντίπαλοι) με Ippon, περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.


Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, που αποτελούσε επανάληψη του περσινού τελικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο, ο Mr. Ippon έδειξε πως ήταν και (φυσικά) παραμένει μακράν ο καλύτερος αθλητής της κατηγορίας. Περισσότερο διαβασμένος, σε σχέση με την περσινή τους αναμέτρηση, ο Ηλιάδης έφτασε σε μια πιο εύκολη επικράτηση επί του Νισιγιάμα, κερδίζοντας με Ippon σε 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, την ίδια στιγμή που το 2010 είχε χρειαστεί η διαδικασία του Golden Score για να φτάσει στην πρώτη θέση του βάθρου. 

http://www.zougla.gr/

Με το ιστιοφόρο και το σκύλο της στο γύρο του κόσμου


Με ένα καταμαράν μόλις πέντε μέτρα και παρέα το σκύλο της, τη Λόττε, η Κατρίν Σας έκανε την απόσταση Κέρκυρα- Ηράκλειο σε έξι βδομάδες!

Η.. τολμηρή Γερμανίδα ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι τα τελευταία τέσσερα χρόνια με μόνο σύμμαχό της τον άνεμο.



Πηγή:patris 
http://www.zougla.gr/

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στο χέρι της ΑΕΚ, δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων του Europa League που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό.
Δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ που δεν στάθηκε τυχερός και κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις πολύ ισχυρές Τότεναμ, Ρουμπίν Καζάν αλλά και την αδύναμη Σάμροκ Ρόβερς.
Πιο εύκολη κλήρωση για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ που βρίσκεται στο 12ο γκρουπ, μαζί με την Άντερλεχτ, την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Στουρμ Γκρατς.
Διαβάστε περισσότερα στο: theplayer.gr 

http://www.newsbomb.gr/

Ανακοίνωσε Νοβότνι ο Ολυμπιακός


Τον 33χρονο Τσέχο διεθνή ακραίο (ύψος 2.02), Μάρεκ Νοβότνι, απέκτησε η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος παίκτης τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στην ΕΑ Πατρών.

Με τον Ολυμπιακό υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο και σε δηλώσεις του τόνισε:


«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα και θα αγωνιστώ με τα χρώματα του πρωταθλητή. Θυμάμαι ότι είχα κάνει πολύ καλά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω πλέον με τα χρώματα της νέας ομάδας μου και να δικαιώσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την επιλογή τους να μου εμπιστευτούν μία θέση στο ρόστερ.


Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα, παίρνει πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και έχει τους περισσότερους φιλάθλους».


Εκτός από την ΕΑ Πατρών, ο Νοβότνι έχει αγωνιστεί στις Αλάτσιο, Κάννες, Σίσλεϊ Τρεβίζο, Γιαστρζέμπσκι και Φάρτα Ζλιν. 

http://www.zougla.gr/

Μεταφέρουν ολόκληρο το μοναστήρι επάνω σε ράγες


Ολόκληρη η μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Τορνικίου, στα Γρεβενά, βρίσκεται επάνω σε ράγες, 10 εκατοστά από το έδαφος και πρόκειται σύντομα να διανύσει μια απόσταση 127 μέτρων, ώστε να τοποθετηθεί σε παρακείμενο λόφο.

Η μεταφορά της μονής, βάρους 300 τόνων, κρίθηκε απαραίτητη, καθώς στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα θα δημιουργηθεί τεχνητή λίμνη στο φράγμα του Ιλαρίωνα, στο ομώνυμο φράγμα.


Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, ενώ υπάρχουν εξαιρετικές τοιχογραφίες από το 1481 και το 1730, που έχουν συντηρηθεί, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος αποκόλλησής τους κατά τη μεταφορά του ναού. 

http://www.zougla.gr/

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα μπει ο “δικέφαλος” της Αθήνας και στο τρίτο αυτός της Θεσσαλονίκης στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο Μονακό.


Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους.

Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ


Τότεναμ (Αγγλία) 78.157

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 74.025
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 70.465
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλία) 68.319
Μπράγκα (Πορτογαλία) 62.319
Σάλκε (Γερμανία) 61.887
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 60.776
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 51.735
Κοπεγχάγη (Δανία) 51.110
Άλκμααρ (Ολλανδία) 43.025
Άντερλεχτ (Βέλγιο) 42.400
Τβέντε (Ολλανδία) 41.025

2ο γκρουπ


Φούλαμ (Αγγλία) 40.157

Μπεσικτάς (Τουρκία) 37.010
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 36.400
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 34.276
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 32.400
Ρουμπίν Καζάν (Ρωσία) 31.941
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 31.400
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 30.833
Στεάουα (Ρουμανία) 29.164
Ουντινέζε (Ιταλία) 27.110
Ατλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 24.465
Λάτσιο (Ιταλία) 23.110


3ο γκρουπ


Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 22.140

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 21.400
Ζυρίχη (Ελβετία) 18.980
Οντένσε (Δανία) 18.610
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 18.441
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 17.333
Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) 17.157
Στόουκ Σίτι (Αγγλία) 17.157
Ρεν (Γαλλία) 16.735
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 16.640
Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 16.164
Ανόβερο (Γερμανία) 13.887

4ο γκρουπ


Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία) 10.276

Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 10.183
Βασλούι (Ρουμανία) 10.164
Σιόν (Ελβετία) 9.480
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 8.640
Νόρτζελαντ (Δανία) 7.110
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 5.900
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 5.899
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 5.183
Μάριμπορ (Σλοβενία) 4.224
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 3.624
Μάλμε (Σουηδία) 2.825
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) 2.741

newsit
http://sarotiko.blogspot.com/

Οι υπέροχοι καταρράχτες "Angel Falls"

Βρίσκονται στη Βενεζουέλα και είναι οι υψηλότεροι στον κόσμο με ύψος 979 μέτρων.





http://sarotiko.blogspot.com/

Μεταθανάτια επιτυχία για την Amy Winehouse

Το άλμπουμ της σημείωσε ρεκόρ στη Μεγάλη Βρετανία

Λίγες μέρες μετά το θάνατο της Amy Winehouse το άλμπουμ «Back to Black» κατάφερε να αναρριχηθεί με άνεση στην πρώτη θέση του βρετανικού άλμπουμ chart(και όχι μόνο).

Όπως έγινε γνωστό, το άλμπουμ είναι και επίσημα πλέον αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον 21ο αιώνα για την πατρίδα της. Η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας κατάφερε να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του παίρνοντας την πρωτιά, που μέχρι τώρα διατηρούσε ο James Blunt με το ντεμπούτο του, «Back to Bedlam».

Σύμφωνα με την οικογένεια της Winehouse υπάρχει ακόμη πολύ ακυκλοφόρητο υλικό, που σταδιακά θα δει το φως της δημοσιότητας...


http://www.newsbeast.gr/

Θεών κατάβαση...Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΜΕΤΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ


Ο πατέρας των θεών του Ολύμπου Δίας και η γυναίκα του, η Ηρα, «προσγειώθηκαν» προχθές ασφαλώς από ύψος 12 μέτρων, από το «μέτωπο» του Παρθενώνα, απ' όπου παρακολουθούσαν την Αθήνα για 2.500 χρόνια. 

Οι δύο θεοί, κάποτε μεγαλοπρεπείς, βγαλμένοι από το εργαστήρι του Φειδία, σώζονται σήμερα αρκετά αλλοιωμένοι σε μια μαρμάρινη μετόπη, όχι τόσο από την όξινη βροχή που έχει «αυλακώσει» όλα τα μνημεία της Ακρόπολης όσο από τη μανία των χριστιανών που τις λάξευσαν στην παλαιοχριστιανική εποχή, όταν ακόμη μάχονταν για την επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας.
Επλήγη περισσότερο
Η μετόπη αυτή αποσπάστηκε από την άκρη της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα, στη γωνία με τη δυτική. Η βόρεια πλευρά είναι εκείνη που επλήγη περισσότερο από την ανατίναξη του Μοροζίνι (1687). Σώθηκαν τότε μόνο 13 μετόπες από τις 32 συνολικά. Η μελέτη τους που ακολούθησε και κυρίως το επεισόδιο της αναζήτησης της Ελένης από τον Μενέλαο στα παλάτια του Πριάμου, που αναγνωρίστηκε σε δύο μετόπες (24 και 25), έδειξε πως ολόκληρη η βόρεια πλευρά αφηγείτο την άλωση της Τροίας.
Στην άλλη μεγάλη πλευρά του ναού, τη νότια, οι μετόπες δείχνουν σκηνές Κενταυρομαχίας. Από αυτές τις μετόπες τα αυθεντικά ανάγλυφα σπανίζουν στο Μουσείο της Ακρόπολης, γιατί οι 15 καλύτερα σωζόμενες από εκεί εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, λεία του Ελγιν, και μία στο Λούβρο, κλεμμένη κι αυτή από τον άλλο «φιλέλληνα», τον Γάλλο Φοβέλ. Στην ανατολική πλευρά απεικονίζεται Γιγαντομαχία και οι σκηνές στη δυτική προδίδουν Αμαζονομαχία. Δύο αντίπαλοι μάχονται με μια έφιππη Αμαζόνα που παρεμβαίνει και νικά Ελληνα.
Η μαρμάρινη μετόπη (βάρους 700 κιλών), που μετεωρίστηκε για λίγα λεπτά κρεμασμένη από ιμάντες, τροχαλίες και μαλακά πανιά, είναι η 31η. Δίπλα της πάνω στο μνημείο ήταν μια άλλη, διασημότερη, η 32η, που αναμένεται σύντομα να κατέβει κι αυτή, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Μαίρη Ιωαννίδου. Είναι ο λεγόμενος «Ευαγγελισμός», που διέφυγε την καταστροφική μανία των χριστιανών γιατί τους θύμιζε τη σκηνή του Ευαγγελισμού της Παρθένου. 

περισσότερα στο http://www.enet.gr/

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Με Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός


Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τις Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ (6ος όμιλος).
Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά αισθάνονταν τυχεροί από την κλήρωση, που διεξήχθη στο Μόντε Κάρλο, αφού απέφυγαν τον όμιλο «φωτιά» με τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν.
Η τύχη ωστόσο, στο τέλος δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Πειραιά, η οποία είδε την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Ντόρτμουντ να πλαισιώνει τον όμιλο τους, γεγονός που περιέπλεξε αρκετά τα πράγματα.
Όσον αφορά στον ΑΠΟΕΛ, «έπεσε» στον 7ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, την Σαχτάρ Ντόνετσκι και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

To πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Την ευκαιρία να μπει... με το δεξί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει ο Ολυμπιακός. Στην 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου οι ερυθρόλευκοι«» θα υποδεχτούν στο «Καραϊσκάκη» τη Μαρσέιγ.

Επίσης θετικό για τους Πειραιώτες είναι ότι με το φαβορί του ομίλου για την πρώτη θέση, Αρσεναλ, θα παίξουν εντός έδρας την 6η και τελευταία αγωνιστική, οπότε δεν αποκλείεται οι «κανονιέρηδες» στο συγκεκριμένο ματς να είναι αδιάφοροι.

Αναλυτικά:

13 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

28 Σεπτεμβρίου: Αρσεναλ-Ολυμπιακός

19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ

1 Νοεμβρίου: Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός

23 Νοεμβρίου: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός

6 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Άρσεναλ


περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=367185&cid=10

Μουσικές συναντήσεις στον Ταύρο

«Μουσική Εν Δυνάμει»
Μουσικές συναντήσεις νέων καλλιτεχνών -και όχι μόνο.

5 & 6 Σεπτεμβρίου 2011
στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2).

Στο πλαίσιο μιας δυναμικής παρέμβασης στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής Μοσχάτου Ταύρου και σε μια εποχή που η ανάγκη για ελεύθερη επικοινωνία Ιδεών και Τέχνης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου δημιουργεί ένα ακόμη θεσμό και ξεκινά μ αυτόν μια σειρά επόμενων θεματικών δημιουργικών δράσεων στο επίπεδο του πολιτισμού με θέμα «Μουσική Εν Δυνάμει» και με σκοπό την παροχή βήματος σε νέους και όχι μόνο καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, για παρουσίαση της δημιουργικής τους καλλιτεχνικής δραστηριότητας στο κοινό. Σε μια εποχή που η καλλιτεχνική έκφραση αντιμετωπίζει κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά εμπόδια για να γίνει προσιτή και να στηριχθεί με οποιονδήποτε τρόπο η παρουσίασή της, αλλά και η ίδια της η εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τα σύνορα της πόλης στην Τέχνη και στους ανθρώπους της δημιουργώντας μια καινούργια ελεύθερη σκηνή στους καλλιτέχνες με δημιουργικές ανησυχίες και να στηρίξει την ανάγκη ύπαρξης μιας αμέσότερης επαφής μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη. Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του θεσμού, η ευγενική και αφιλοκερδής συμμετοχή των συντελεστών, η ελεύθερη είσοδος, είναι στοιχεία που προσδιορίζουν τόσο την φυσιογνωμία του θεσμού όσο και την από πλευράς του Δήμου πρόθεση να προσφέρει σε μια στιγμή που είναι προφανής η ανάγκη της επικοινωνίας της Τέχνης με τον άνθρωπο, αλλά και το αντίστροφο.
Η υποστήριξη αυτής μας της προσπάθειας από τον Τύπο και τα ΜΜΕ θα συμβάλει καθοριστικά στην πλήρωση των σκοπών του θεσμού και στην καθιέρωσή του. Η συμμετοχή και η υποδοχή αυτής της πολιτιστικής πρωτοβουλίας από την κοινή γνώμη θα είναι μια ακόμη συμβολή στην ήδη ενεργή αφιλοκερδή συνεργασία καλλιτεχνών, συντελεστών, καταξιωμένων ανθρώπων του ευρύτερου μουσικού χώρου και όχι μόνο, για την επιτυχία και του θεσμού, αλλά κύρια του σκοπού του.
Ήχοι τζαζ, world, λαικοί, παραδοσιακοί , από τη σύχρονη ελληνική έντεχνη μουσική, σεφαραδίτικα τραγούδια, σύγχρονες μπαλάντες, οργανικά αφιερώματα σε μεγάλους μας λαικούς συνθέτες, με το Σταμάτη Κραουνάκη σε ένα αυτοσχέδιο φινάλε είναι το διαδοχικό υλικό της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων 5 Σεπτεμβρίου.
Η δεύτερη μέρα 6 Σεπτεμβρίου που είναι αφιερωμένη στην rock μουσική ελληνική και ξένη, hip hop και electro, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει καινούργια, αλλά και ήδη επιτυχημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες αυτού του ρεπερτορίου όπως οι Lexicon Project, η Κατερίνα Κυρμιζή με το Νίκο Γρηγοριάδη, οι Νέα Τάξη Πραγμάτων με το Χρήστο Πανοηλία σε ελληνικό hip hop και όχι μόνο.
Ηχοχρώματα και δημιουργίες καινούργιες, αλλά και ήδη γνωστές από γνωστούς καλλιτέχνες και των δυο ημερών θα ακούγονται σε διαδοχή από τις 7 το απόγευμα ακριβώς που είναι και η προκαθορισμένη ώρα έναρξης και θα τηρηθεί λόγω των πολλών σχημάτων που θα εναλλάσσονται.
Ένα πανηγύρι ήχων, χρωμάτων με εικαστικά δρώμενα, μουσικής, πρασίνου, ανθρώπων με διάθεση να ακούσουν καινούργια μουσικά πράγματα κάτω απ τα πανύψηλα δέντρα του πάρκου και μέσα σε μια «εικόνα» εναλλαγής ακουσμάτων και αντίστοιχα μια παράλληλη παρουσίαση νέων δημιουργιών αξιόλογων καλλιτεχνών από διαφορετικά είδη μουσικής σε συνάντηση με σκοπό την υποστήριξη της επικοινωνίας της ίδιας της μουσικής με το κοινό είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
Jerome
Μουσικό Σύνολο 'ΑΝΟΙΞΗ Παναγιώτη Τσουκνίδα ( τζαζ)
Sepharad Trio – Ηλιάννα Αντωνίου ( σεφαραδίτικά)
Βαγγέλης Μαρκαντώνης ελληνικό φολκ / έντεχνο
Τάσος Γεωργόπουλος & BanDa BanDa ήχοι της Μεσογείου
Πένυ Ξενάκη - Μαρία Κανελλοπούλου «Υποθέσεις Γυναικών» μουσικό αφιέρωμα σε ελληνίδες στιχουργούς /ποιήτριες
Μουσικό Σύνολο ΕΠΟΜΕΝΟΙ Θανάση Πολυκανδριώτη αφιέρωμα σε Ζαμπέτα, Άκη Πάνου , Θαν. Πολυκανδριώτη
Σταμάτης Κραουνάκης σε μια παράσταση με μουσικές και τραγούδια του απ τη δισκογραφία και τον κινηματογράφο.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Μέσα Ξένος εληνικό ροκ
Lost ´n΄ Thought . hip hop
Minimals ελληνικό και ξένο rock
No Sequence alternative / κλασσικό rock
Δημήτρης Φάκος ελληνκό ροκ /ποπ
Polycat chil out, modern electrononica/ world lounge
Joanna Drigo rock μπαλάντες
Κατερίνα Κυρμιζή – Νίκος Γρηγοριάδης έντεχνο /ροκ
Νέα Τάξη Πραγμάτων hip hop
Lexicon Project ελληνικό rock
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Ώρα έναρξης 7 μμ ακριβώς
Τόπος: Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου
Κωνσταντινουπόλεως 2
Πληροφορίες / επικοινωνία
Μαίρη Φασουλάκη
Δ/νση Επικοινωνίας και Πολιτισμού ΑΕΠΙ
τηλ. 2111029291 κιν. 6936870068
Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

http://www.ert.gr/

Την Πέμπτη το απόγευμα στο Μονακό η κλήρωση των 8 ομίλων ....Κληρώνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των προκριματικών φάσεων και των πλέι-οφ, ώρα για δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, κληρώνει στο Μονακό για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: 32 ομάδες, 8 όμιλοι, 4 τα γκρουπ δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο 3ο γκρουπ και να περιμένει τους τρεις αντιπάλους του. 

Ο Ολυμπιακός στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα κληρωθεί σίγουρα με Μάντσεστερ Σίτι, Λιλ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Άγιαξ, Λεβερκούζεν, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βασιλεία. Και σαφώς εύχεται να μην του τύχει από το 4ο γκρουπ η Ντόρτμουντ ή η Νάπολι. Οι αγώνες της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθούν το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου.

Τα 4 γκρουπ δυναμικότητας:


1ο γκρουπ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 151.157
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 141.465
Τσέλσι (Αγγλία) 129.157
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 118.887
Άρσεναλ (Αγγλία) 108.157
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 103.465
Πόρτο (Πορτογαλία) 100.319
Ίντερ (Ιταλία) 100.110

2ο γκρουπ

Μίλαν (Ιταλία) 94.110
Λιόν (Γαλλία) 92.735
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 87.776
Βαλένθια (Ισπανία) 85.465
Μπενφίκα (Πορτογαλία) 81.319
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 75.465
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 73.941
Μαρσέιγ (Γαλλία) 68.735

3ο γκρουπ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 60.441
Αγιαξ (Ολλανδία) 56.025
Λεβερκούζεν (Γερμανία) 54.887
Ολυμπιακός
(Ελλάδα) 50.833
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 47.157
Λιλ (Γαλλία) 40.735
Βασιλεία (Ελβετία) 39.980
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 23.216

4ο γκρουπ

Ντόρτμουντ (Γερμανία) 22.887
Νάπολι (Ιταλία) 21.110
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 20.224
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 13.124
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 12.010
Γκενκ (Βέλγιο) 8.400
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 5.170
Οτελούλ Γκαλάτι (Ρουμανία) 5.164

http://www.enet.gr/

Κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματηστήριο Αθηνών


Πέφτει – πέφτει και τελειωμό δεν έχει η κατρακύλα του γενικού δείκτη στο .Χ.Α, που σήμερα έπεσε (και έκλεισε) κάτω από τις 892,96 μονάδες (-1,99%).

Εν τω μεταξύ,ξεπέρασε τα ήδη υψηλά επίπεδα το spread του δεκαετούς ομολόγου το οποίο βρέθηκε στις 1618,8 μονάδες.

http://www.star.gr/politics/103883

Παλαιό Φάληρο: Μοσχάτο με μια προπόνηση!

Βρέθηκε στέγη για το ιστορικό τμήμα μπάσκετ.
Στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, του Μοσχάτου, στο οποίο στεγάζεται η τοπική Ελευθερία θα δίνει η ανδρική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου τους εντός έδρας αγώνες της την επόμενη σεζόν! Οι άνθρωποι του ιστορικού σωματείου έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους υπεύθυνους του γηπέδου και η ομάδα του Γιώργου Γιαννόπουλου θα μπορεί, πέρα από τα ματς, να γυμνάζεται μια φορά κάθε βδομάδα στον συγκεκριμένο χώρο. Κάτι τέτοιο θα συμβαίνει τις Κυριακές, ενώ οι υπόλοιπες προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο γήπεδο της περιοχής Κοψαχείλα Παλαιού Φαλήρου μέχρι νεοτέρας. Ακόμα, η προετοιμασία του ανδρικού συγκροτήματος ξεκίνησε την Τρίτη το απόγευμα με τους αθλητές του κ. Γιαννόπουλου να δίνουν το παρών στο συγκεκριμένο γυμναστήριο για τη διεξαγωγής της παρθενικής τους προπόνησης, εν όψει της νέας σεζόν.  

http://www.athlisi.com/

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κλειστό το τμήμα Πειραιάς-Ομόνοια του ΗΣΑΠ

Το Σαββατοκύριακο θα γίνονται εργασίες ανακαίνισης

Με λεωφορείο θα φτάσουν το Σαββατοκύριακο από την Ομόνοια στον Πειραιά όσοι ταξιδιώτες είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, καθώς στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Πειραιά και Ομόνοιας θα παραμείνει κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Για την εξυπηρέτηση ο ΟΑΣΑ αποφάσισε τη δημιουργία της προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ23 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)- ΣΤΑΘ. ΟΜΟΝΟΙΑ».

Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται στη πλατεία Καραϊσκάκη και το τέρμα της στην οδό Αθηνάς, μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της οδού Λυκούργου. Η λεωφορειακή γραμμή Χ23 θα εξυπηρετεί τους σταθμούς της γραμμής 1 του ΜΕΤΡΟ (ΗΣΑΠ) από τον Πειραιά προς την Ομόνοια και αντίστροφα, πραγματοποιώντας αντίστοιχες στάσεις.

Αναλυτικά η διαδρομή που θα ακολουθείται είναι η εξής:

Κατεύθυνση από Πειραιά προς Σταθ. Ομόνοια.

Από την οδό Άστιγγος (πλ. Καραϊσκάκη), αριστερά Ακτή Τζελέπη, δεξιά Ακτή Ποσειδώνος, Λ. Βασιλέως Γεωργίου Α΄, αριστερά Γρηγ. Λαμπράκη, δεξιά Πύλης, δεξιά Τζαβέλλα, συνέχεια Εθν. Μακαρίου, αριστερά Χρυσ Σμύρνης, δεξιά Κοραή, αριστερά Καποδιστρίου, δεξιά Ελ. Βενιζέλου (Γράμμου), δεξιά Καραϊσκάκη, αριστερά Σαλαμίνος, δεξιά Σιβιτανίδου, αριστερά Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου (Θησέως), αριστερά Χαρακόπου, δεξιά Θεσσαλονίκης, συνέχεια πάνω από τη γέφυρα, συνέχεια Θεσσαλονίκης, Πλ. Αφαίας, αριστερά Περσεφόνης, δεξιά Πειραιώς, δεξιά Αθηνάς (τέρμα).

Κατεύθυνση από Σταθ. Ομόνοιας προς Πειραιά.

Από Αθηνάς, δεξιά Σοφοκλέους, αριστερά Παν. Τσαλδάρη (Πειραιώς), αριστερά Ηρακλειδών, Πλ. Αφαίας, δεξιά Τριών Ιεραρχών, αριστ. Κοίλης, Αργυρουπόλεως, δεξιά λεωφ. Ελ. Βενιζέλου (Θησέως), δεξιά Σιβιτανίδου, αριστ. Ελ. Βενιζέλου (Γράμμου), δεξιά Χειμάρας, αριστερά Πλάτωνος, δεξιά λεωφ. Ποσειδώνος, Εθν. Μακαρίου, συνέχεια Ανδρέα Παπανδρέου, 34ου Συντ. Πεζικού, συνέχεια Ηρώων Πολυτεχνείου, δεξιά Βας. Γεωργίου Α', δεξιά Ακτή Ποσειδώνος, αριστερά Αριστείδου, αριστερά Άστιγγος (πλ. Καραϊσκάκη).


http://www.newsbeast.gr/

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου με προσθετικά πόδια και μεγάλη θέληση

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα είναι ο πρώτος ακρωτηριασμένος αθλητής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που αρχίζει το Σάββατο στο Νταεγού της  Νότιας Κορέας. Ο 24χρονος Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής επιλέχθηκε να τρέξει στην κούρσα των 400 μέτρων και στη σκυταλοδρομία 4x400.

Ο Πιστόριους είναι ακρωτηριασμένος στα δυο πόδια εξαιτίας μιας εκ γενετής αναπηρίας. Γεννήθηκε χωρίς το οστό τής περόνης και δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί στα πόδια του, έτσι αναγκαστικά υποβλήθηκε σε διπλό ακρωτηριασμό, σε ηλικία 11 μηνών.


Τρέχει με τεχνητά μέλη που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν όνειρο ζωής. «Θα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα και ελπίζω να κάνω τους συμπατριώτες μου περήφανους. Είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση αρτιμελών αθλητών στην οποία έχω συμμετάσχει και θα αντιμετωπίσω στα ίσα τους καλύτερους αθλητές όλου του πλανήτη», δήλωσε.


Ο Πιστόριους έκανε προσωπικό ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα στην Ιταλία με 45.07 δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας έτσι να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Το 2008 το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) ήρε την απαγόρευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για αθλητές σαν τον Πιστόριους να ανταγωνιστούν τους αρτιμελείς συναθλητές τους. O μέχρι τότε κανονισμός της IAAF στηριζόταν στην υπόθεση ότι τα ειδικά πρόσθετα άκρα από ανθρακονήματα που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους, γνωστά στους αγωνιστικούς χώρους και ως «λεπίδες», του δίνουν ένα άδικο πλεονέκτημα.

http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/218714/sto-pagosmio-protathlima-stivou-me-prosthetika-podia-kai-megali-thelisi-/

 

«Πέταξε» για το διαγωνισμό Miss Universe η Παπαγεωργίου

Πανέτοιμη για το μεγάλο διαγωνισμό Miss Universe, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας είναι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Κατά την αναχώρησή της για το Σάο Πάολο, όπου θα διεξαχθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός η πανέμορφη Ηλιάννα, που στέφθηκε πριν λίγο καιρό η Miss Universe Greece 2011 δήλωσε στην κάμερα του Star:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και καλά προετοιμασμένη. Θα πάμε για να περάσουμε καλά και να δείξουμε τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στηρίζουν. Δεν θα στεναχωρηθώ, ούτε θα χαρώ ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα». 

http://www.zougla.gr/

Δε βρέθηκαν ναρκωτικά στο αίμα της Έιμι Γουάινχαουζ... Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά από τον θάνατο της τραγουδίστριας Έιμι Ουάινχαουζ δεν έδειξαν την παρουσία παράνομων ουσιών στο αίμα της, παρά μόνο αλκοόλ, ανέφερε σήμερα η οικογένειά της. 
 
"Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που δόθηκαν από τις αρχές στην οικογένεια Ουάινχαουζ επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε καμία παράνομη ουσία στο σώμα της Έιμι τη στιγμή του θανάτου της", αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.
"Τα αποτελέσματα δείχνουν την ύπαρξη αλκοόλ αλλά δεν είναι πλέον δυνατό να καθοριστεί αν αυτό έπαιξε ρόλο στον θάνατό της", προσθέτει το κείμενο.
Η πέντε φορές βραβευμένη με Γκράμι, διάσημη Βρετανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο στις 23 Ιουλίου. 

http://www.enet.gr/

ΑΠΟΕΛάρα στους ομίλους! Γίνονται και θαύματα

Η κυπριακή ομάδα ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα, επικρατώντας με 3-1 της Βίσλα Κρακοβίας στην Λευκωσία και πανηγυρίζει, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ


Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το αυτογκόλ του Παρέικο, μετά το κόρνερ του Μαντούκα, στο 29΄.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους γηπεδούχους που τελικά απέκτησαν σκορ πρόκρισης στο 54΄όταν ο Αίλτον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την παράλληλη πάσα του Τρισκόφσκι.

Στην συνέχεια οι Πολωνοί ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα ο Βλικ να "παγώσει" το ΓΣΠ στο 71ο λεπτό, ωστόσο ο Αίλτον δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε ξανά με τον Τρισκόφσκι στο 87΄και με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 3-1 και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε όλος ο γαλαζοκίτρινος κόσμος μετά το θριαμβευτικό 3-1 του ΑΠΟΕΛ επί της Βίσλα και τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου έκανε για ακόμα μία φορά περήφανο κάθε ποδοσφαιρόφιλο, καθώς κατέθεσε ψυχή και πάθος και απέδειξε πως είναι ανώτερη ομάδα από την πολωνική.

Ο αρχιτέκτονας των μεγάλων επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ένιωσε και δικαιωμένος και πολλαπλά χαρούμενος για την πρόκριση, λέγοντας στο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα»: «Είναι μια σημαντική ημέρα για μας. Σε 3 χρόνια βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για μας είναι μια τεράστια επιτυχία και έχει μεγάλη σημασία, γι’ αυτό και πανηγύρισα τόσο έξαλλα. Δεν θέλαμε με τίποτα να απογοητεύσουμε τον κόσμο μας, που ήταν πολύ καλός στο γήπεδο, ούτε τους ίδιους τους εαυτούς μας, αφού δουλέψαμε πολύ γι’ αυτά τα παιχνίδια. Ήμασταν καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια και δίκαια πιστεύω προκριθήκαμε. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πάντα δικαιοσύνη. Στη μοναδική ευκαιρία της Βίσλα δεχθήκαμε το γκολ, όμως η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών μας δεν έπεσε και κατάφεραν να σκοράρουν ξανά και να προκριθούμε. Μετά το 2-0, που ήταν σκορ πρόκρισης, επήλθε κάποια χαλάρωση, ίσως οι παίκτες να ήθελαν να πάρουν κάποιες ανάσες, αφού έδωσαν πολλά μέχρι εκείνη την ώρα. Χαλάσαμε το παιχνίδι μας και λίγο την οργάνωσή μας, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ένα γκολ, το οποίο ευτυχώς δεν μας κόστισε. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Τα έδωσαν όλα, είχαν μεγάλη θέληση και το απέδειξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό».

http://sarotiko.blogspot.com/
newsit

Facebook: βελτιωμένες ρυθμίσεις ασφαλείας από την Πέμπτη


Μια σειρά αλλαγών των ρυθμίσεων ασφαλείας των χρηστών, ετοιμάζει το facebook, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα μέλη του να χειρίζονται καλύτερα και πιο αξιόπιστα τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν αντιληπτές από τις 25 Αυγούστου, είναι η επιλογή για το ποιος μπορεί να δει το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά το οποίο δημοσιεύουν οι χρήστες, ενώ οι χρήστες που θα επισημαίνονται σε μια δημοσίευση (σε φωτογραφία ή βίντεο), θα έχουν την επιλογή να σβήσουν τη δημοσίευση που τους αφορά προτού αυτή «ανεβεί» στο προφίλ τους.


Ακόμα, πλέον θα μπορούν να επισημαίνονται και άτομα τα οποία δεν είναι απαραίτητα φίλοι του ατόμου που κάνει τη δημοσίευση, η επισήμανση της περιοχής θα μπορεί να γίνεται και από τον υπολογιστή και όχι μόνο από το κινητό τηλέφωνο, όπως ισχύει μέχρι τώρα, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα ο χρήστης να βλέπει τον τρόπο που άλλοι χρήστες βλέπουν το προφίλ του.


Ο αντιπρόεδρος του Facebook Chris Cox, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν ότι οι τωρινές επιλογές έχουν πρόβλημα, απλά αποτελούν βελτίωση αυτών. Στο μέλλον, αναμένουμε να δούμε βελτιωμένες επιλογές ασφαλείας, καθώς το facebook σκοπεύει να απευθύνεται και επίσημα σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

http://www.zougla.gr/

«Δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής για τον Καντάφι»

Την αναγκαιότητα ο Μουάμαρ Καντάφι να δικαστεί στην Λιβύη, πριν παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, εξέφρασε σε δηλώσεις του χθες ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου, εξήγησε ότι ο Λίβυος Συνταγματάρχης βρίσκεται ακόμα στη Λιβύη και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει.

«Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη. Θέλουμε να τον συλλάβουμε και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», σημείωσε.


Σε ερώτηση αν οι αντικαθεστωτικοί αφήσουν στον Καντάφι δρόμο διαφυγής, ο Γόγκα απάντησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αδύνατο.


«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές», πρόσθεσε. 

http://www.zougla.gr/

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης....Ρετροσπεκτίβα.... Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη...Πέμπτη 1 έως Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30.....«Ο δικός του Κινηματογράφος, στο δικό του τόπο, με τους δικούς του ανθρώπους»


Αθήνα, 22 Αυγούστου 2011


Με νωπή τη μνήμη, από το θάνατο του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει μία Ρετροσπεκτίβα - Αφιέρωμα μνήμης στο κινηματογραφικό του έργο.
Προσκαλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του, όλους τους κινηματογραφόφιλους, όλους όσοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την πολιτιστική - καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη να παρακολουθήσουν τις 15 μεγάλου μήκους ταινίες του και μία τηλεοπτική, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 1 έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος). Είσοδος ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα Προβολών:

Πέμπτη 1/9, στις 20:30
Κυριακάτικο Ξύπνημα, 1954 (92’)

Παρασκευή 2/9, στις 20:30
Στέλλα, 1955 (90’)

Σάββατο 3/9, στις 20:30
Το Κορίτσι με τα Μαύρα, 1956 (100’)

Κυριακή 4/9, στις 20:30
Το τελευταίο Ψέμα, 1958 (112’)

Δευτέρα 5/9, στις 20:30
Ιφιγένεια, 1977 (120’)


Τρίτη 6/9, στις 20:30  
Τρωάδες, 1971 (106’)

Τετάρτη 7/9, στις 20:30
Ηλέκτρα, 1962 (107’)

Πέμπτη 8/9, στις 20:30
Ερόικα, 1960 (121’)

Παρασκευή 10/9, στις 20:30  
Χαμένο Κορμί, 1961 (120’)

Σάββατο 11/9, στις 20:30
Ζορμπάς, 1964 (137’)

Κυριακή 12/9, στις 20:30
Όταν τα Ψάρια Βγήκαν στη Στεριά, 1967 (104’)

Δευτέρα 13/9, στις 20:30
Αττίλας 74, 1975 (98’)

Τρίτη 14/9, στις 20:30
Γλυκιά Πατρίδα, 1986 (148’)

Τετάρτη 15/9, στις 20:30
Βυσσινόκηπος,  1999 (137’)

Πέμπτη 16/9, στις 20:30
Ιωσήφ και Ιακώβ -THE STORY OF JACOB AND Joseph (TV), 1974 (120’)
τηλεοπτικό στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους.


Από Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2011
Καθημερινά μία προβολή, στις 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας, 210 3418579 Δευ – Παρ 10:00 – 14:00

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες για τις ταινίες: www.mcf.gr/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/Σκηνοθετικό Έργο/Φιλμογραφία


***




Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
 
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
culturenow.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr