Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο    1  /   9 /2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

 



 21ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 24855

    

 

           Καλείσθε  στην  τακτική  συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου που     θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις 8 Σεπτεμβρίου 2011  

            ημέρα  Πέμπτη και ώρα 18.30   με το εξής θέμα:

           
Εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΔ (Περιφερειακή ΄Ενωση Δήμων) Αττικής, σύμφωνα με το π.δ. 75/2011 «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (Α΄ 182 της 22ας Αυγούστου 2011).

   



μ


                                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                            ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ




Βασιλιάς στα 200μ ο Μπολτ


Πήρε το αίμα του πίσω μετά την ακύρωση στα 100μ

Ο Γιουσέιν Μπολτ θριάμβευσε στα 200μ κλείνοντας τα στόματα όσων τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν μετά το φιάσκο των 100μ. 

Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε πρώτος με 19.40, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος. 
Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Γουόλτερ Ντιξ με 19.70 και τρίτος ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 19.80, που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ.
http://www.newsbeast.gr/

«Εκλογές το 2013»


Σε αισιόδοξο τόνο η ομιλία του πρωθυπουργού

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013. Τότε θα κρίνουν τη σωστή διάσταση του ιστορικού και εθνικού έργου που έχουμε προσφέρει στη διάρκεια αυτής της θητείας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Και όσοι έχουν επενδύσει σε μικροπολιτικά οφέλη και στον πόνο θα τους έλεγα να μη βιάζονται. Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013», επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας ότι η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις τράπεζες δεν είναι λευκή επιταγή. «Απαιτούμε μόλις εξομαλυνθούν οι περιστάσεις να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο στην ελληνική οικονομία. Και ας γνωρίζουν οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών ότι δε θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη που παρέχουμε στο τραπεζικό σύστημα».

Ο γ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το 2013 θα ξεκινήσει μια ριζική, συντακτικού τύπου διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ μέσα στο 2012, όπως είπε, θα γίνει το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ευθέως στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και τρόικας, εμμέσως ωστόσο σημείωσε ότι «η Ευρώπη μόνο της λιτότητας δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται αναπτυξιακή στρατηγική».

Την ώρα, που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε στήριξη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μια μερίδα στελεχών της ΠΑΣΠ στις πίσω θέσεις φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Πηγή: 24h.gr
http://www.newsbeast.gr/

Αποθήκη με μαϊμού προϊόντα εντοπίστηκε στο Ρέντη


Στο σημείο έχουν μεταβεί Εισαγγελέας και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Μια μεγάλη αποθήκη με λαθραία προϊόντα της κινέζικης μαφίας εντόπισε και κατάσχεσε η Αστυνομία στην οδό 28ης Οκτωβρίου 26 στου Ρέντη. 

Μέσα στην αποθήκη οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι βρίσκονται περισσότερα από 300.000 κομμάτια ειδών ρουχισμού υπόδησης ρολογιών και διαφόρων άλλων αντικειμένων τα οποία φέρουν όλα πλαστές φίρμες επώνυμων εταιριών. 

Στην αποθήκη έχει μεταβεί Εισαγγελέας και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
http://www.newsbeast.gr/

Στις γειτονιές της Αθήνας ταξιδεύει η Εθνική Λυρική Σκηνή



Στους δρόμους της Αθήνας, στις γειτονιές και στις πλατείες ετοιμάζεται να βγει φέτος η Λυρική Σκηνή: Από την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή, και ως τα μέσα Νοεμβρίου οι καλλιτέχνες της θα επιχειρήσουν να προσφέρουν με τη μουσική, τα τραγούδια, τις παραστάσεις και τους χορούς τους μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Αθηναίων θα ξεκινήσει μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και παρεμβάσεων.

Κι αν πέρυσι ήταν το λεωφορείο της «Αΐντας» που διαφήμιζε την παράσταση και χάριζε στους Αθηναίους μια πρωτόγνωρη εμπειρία, φέτος επιστρατεύονται και οι καλλιτέχνες της. Στόχος είναι έρθει η λυρική τέχνη και η τέχνη του κλασικού χορού σε επαφή με τους κατοίκους της Αθήνας, με τους δρόμους και τις γειτονιές όπου ζουν και εργάζονται, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς.

Με ελεύθερη είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις, το πρόγραμμα εξαπλώνεται.... παντού: Από την Πλατεία Συντάγματος, τα Προπύλαια και την Πλατεία Κοτζιά, ως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μετρό Αμπελοκήπων, την Πλατεία Κολωνακίου, αλλά και το Μετρό Συντάγματος, την Εθνική Πινακοθήκη, την Πλατεία Παγκρατίου, το Ζάππειο, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Πλατεία Ασωμάτων, την Πλατεία Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Αγίου Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος. Και ακόμα την Πλατεία Αττικής, τους Κήπους Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πλατεία Βικτωρίας, την Καυτατζόγλου, την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, τον Πύργο Αθηνών, το Μετρό Πανόρμου, την οδό Ακαδημίας, τους Αέρηδες, τον Κολωνό, το Μετρό Κεραμεικού, την Πλατεία Κυψέλης και Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής καθώς και στην Πλατεία Βαρνάβα.

Το Λυρικό Λεωφορείο θα πρωταγωνιστήσει καθώς οι καλλιτέχνες του θα ερμηνεύουν στη διαδρομή αλλά και στις στάσεις αποσπάσματα από όπερες όπως η «Τραβιάτα» και η «Μποέμ» ενώ στις Λυρικές Βραδιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τον «Κουρέα της Σεβίλλης», το «Ριγκολέτο», την «Κάρμεν», την «Τραβιάτα» καθώς και Ιταλικά Καντσονέτα. Παράλληλα στους Χορούς στις Πλατείες, οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο "Female" σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας θα είναι η 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου της, στον Προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ στις 17/9, θα μεταδοθεί απευθείας από την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μέσω γιγαντοοθονών στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Εναρκτήρια Συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-2012 με την Ορχήστρα και την χορωδία της ΕΛΣ _συμπαραγωγή της ΕΛΣ και του ΟΜΜΑ.

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Σταμάτης Μπερής και η Λυδία Αγγελοπούλου, ενώ στις δράσεις θα λάβουν μέρος οι Γιάννης Χριστόπουλος, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Μητσοπούλου, Λυδία Αγγελοπούλου, Σταμάτης Μπερής, Χάρης Ανδριανός και Δημήτρης Σιγαλός. Στις Λυρικές βραδιές και στο Λυρικό Λεωφορείο θα συμμετάσχουν και χορωδοί από την Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου έχει ως εξής (η συνέχεια θα ανακοινωθεί):
  • Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Αρδηττού, Βασιλίσσης Όλγας, Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθηνάς. Στάσεις: Πλατεία Συντάγματος (Public), Προπύλαια, Πλατεία Κοτζιά.
  • Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Πανεπιστήμιου, Πατησίων, Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Σοφίας Σόλωνος, Θέατρο Ολύμπια, Στάσεις: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι, Πλατεία Κολωνακίου.
  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ευφρονίου, Υμηττού, Ευτυχίδου, Ερατοσθένους, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Όλγας, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Εθνική Πινακοθήκη, Πλατεία Παγκρατίου (Υμηττού και Ευτυχίδου), Ζάππειο Μέγαρο.
  • Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Ακαδημίας, Σύνταγμα, Αμαλίας, Συγγρού, Βεΐκου, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Δημοφώντος, Περσεφόνης, Πειραιώς, Ασωμάτων, Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Στύλοι Ολυμπίου Διός (Άγαλμα Μελίνας Μερκούρη, αρχή Δ. Αρεοπαγίτου), Πλατεία Ασωμάτων (Σταθμός Ηλεκτρικού Θησείο), Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ιπποκράτους, Πανεπιστήμιου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αχιλλέως, Λένορμαν, Δωδώνης, Φιλιππουπόλεως, Αγίου Μελετίου, Λιοσίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος (Λένορμαν 122), Πλατεία Αττικής (Λιοσίων)
  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας Προαύλιος Χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων.
  • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου / 21.00, Συναυλία με την Ορχήστρα και την Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Συμπαραγωγή ΕΛΣ και ΟΜΜΑ), Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, απευθείας μετάδοσης μέσω γιγαντοοθονών από την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
  • Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Καυτατζόγλου, Αχαρνών, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Πλατεία Βικτωρίας (3ης Σεπτεμβρίου), Στάση Καυτατζόγλου (Πατησίων & Καυτατζόγλου), Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα (Αχαρνών).
  • Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Κηφισίας, Πανόρμου, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους, Ακαδημίας. Στάσεις: Πύργος Αθηνών, Σταθμός Μετρό Πανόρμου, Ακαδημίας και Ιπποκράτους.
  • Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Λυρική Βραδιά Αέρηδες, Πλάκα
  • Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, Κολωνός.
  • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός (Γκάζι).
  • Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά, Πλατεία Κυψέλης.
  • Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινή.
  • Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

Σάντος: Η νίκη δεν θα σημαίνει τίποτα χωρίς «διπλό» στη Λετονία

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, μετά τη νίκη της Εθνικής επί του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ. Ο Πορτογάλος κόουτς τόνισε ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, καθώς οι τρεις πόντοι στο «Μπλούμφιλντ» δεν θα σημαίνουν τίποτα αν δεν συνδυαστούν με νίκη στη Ρίγα επί της Λετονίας την Τρίτη
"Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνά μας. Νομίζω ότι το Ισραήλ ουσιαστικά δεν είχε κάποια επικίνδυνη φάση στην περιοχή μας. Στο δικό μας μισό ήμασταν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επιθετικά δεν τα καταφέραμε τόσο καλά γιατί κάναμε πολλά λάθη, κάποια αχρείαστα. Στο ημίχρονο είπαμε στους παίκτες ότι έπρεπε να συνεχίσουμε έτσι αμυντικά, να μην χαλαρώσουμε, αλλά επιθετικά έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιωθήκαμε και στον επιθετικό τομέα και δημιουργήσαμε φάσεις για γκολ και το πετύχαμε. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν θα έχει αντίκρισμα η νίκη αν την Τρίτη δεν κερδίσουμε τη Λετονία", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος δεν θέλησε να απαντήσει για τους τραυματισμούς του Παντελή Καφέ και του Σωτήρη Νίνη. Ο πρώτος φαίνεται πως έχει διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και θα χάσει το ματς της Λετονίας, ενώ πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τον Νίνη, που πρέπει να έχει κάκωση στο γόνατο.

Ως "παράδεισο" και διάλλειμμα από όσα ζει στο ελληνικό πρωτάθλημα θεωρεί τη συμμετοχή στην Εθνική ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας πρόσθεσε σχετικά με το σερί 13 αγώνων χωρίς ήττα με τον Σάντος στον πάγκο: "Είναι θετικό ότι δεν έχουμε χάσει. Το 13ο παιχνίδι δεν ήταν γρουσούζικο και η Εθνική έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της. Ήταν αλάνθαστη αμυντικά, δεν απειληθήκαμε καθόλου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε πολύ καλή ανάπτυξη, τρεξίματα, βγήκαν φάσεις και είχαμε μεγάλη κατοχή της μπάλας. Όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και το έχει ανάγκη τόσο η ομάδα, όσο και χώρα".

Προσγειωμένος και ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης: "Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Είναι μια μεγάλη νίκη και γενικά τα 13 παιχνίδια χωρίς ήττα, για μια χώρα όπως η Ελλάδα, είναι μεγάλο κατόρθωμα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και την Τρίτη απέναντι στη Λετονία πρέπει να παίξουμε με το ίδιο σκεπτικό και με το ίδιο ομαδικό πνεύμα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι τώρα. Για την πρόκριση, θα δούμε".
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=306527

Π. Μπεγλίτης: Στο Ισραήλ ύστερα από πρόσκληση του ισραηλινού υπ. Άμυνας

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή (έως τις 7 Σεπτεμβρίου) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Εχούντ Μπαράκ.

Θα γίνει δεκτός από τον Iσραηλινό Πρόεδρο, Σίμον Πέρες, τον Iσραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, (Άβιντγκορ Λίμπερμαν.)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στην ατζέντα των συνομιλιών βασικό θέμα θα είναι η πρόθεση του υπουργείου εθνικής άμυνας να προμηθευτεί αεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα τύπου ΣΠΑΪΣ, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.



 http://www.skai.gr/news/

Για το ξενοδοχείο: «The Romanos, a Luxury Collection Resort» ...Διεθνής διάκριση για την Costa Navarino

Για πρώτη φορά, ελληνικό ξενοδοχείο κατακτά την πρώτη θέση στα Condé Nast Traveller Readers’ Travel Awards.

Στο Λονδίνο βραβεύθηκε χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου,  το «The Romanos, a Luxury Collection Resort», που βρίσκεται στην Costa Navarino, ως «Favourite Overseas Leisure Hotel: Europe, Asia Minor and the Russian Federation» στον καθιερωμένο θεσμό Condé Nast Traveller Readers’ Travel Awards 2011, της γνωστής αγγλικής έκδοσης. Για πρώτη φορά, ελληνικό ξενοδοχείο κερδίζει την πρώτη θέση, στη 14ετή πορεία του θεσμού.

Το ξενοδοχείο «The Romanos, a Luxury Collection Resort» βρίσκεται στο «Navarino Dunes», την πρώτη περιοχή της «Costa Navarino», που αναπτύσσεται στη Μεσσηνία. Ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες και με θέα τα νερά του Ιονίου, τα deluxe δωμάτια και σουίτες, πολλά από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το γκολφ και διαθέτουν μεγάλες βεράντες, δημιουργώντας ένα διακριτικό και φιλόξενο περιβάλλον αυθεντικής πολυτέλειας.

Η βράβευση αυτή συμβάλλει περαιτέρω στην ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνίας και της «Costa Navarino», ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς.

Η Ελλάδα είχε σημαντική αναγνώριση στη φετινή απονομή καθώς τα Ελληνικά νησιά έλαβαν πρώτη θέση στην κατηγορία Νησιά (Islands), ενώ στο συνολικό Τop 100 των καλύτερων εμπειριών ανά τον κόσμο, τα ελληνικά νησιά και το «The Romanos», έλαβαν 3η και 4η θέση αντίστοιχα.



http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=143125

Με 3-1 πέρασε η Κροατία από τη Μάλτα


Λίγες ώρες κράτησε η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που απέκτησε η Εθνική ποδοσφαίρου μετά τη νίκη στο Ισραήλ, αφού η δεύτερη του ομίλου Κροατία πέρασε θριαμβευτικά από τη Μάλτα με σκορ 3-1, μειώνοντας και πάλι τη διαφορά στον έναν πόντο.

Την ίδια ώρα εκτός Euro 2012 μένει η Γεωργία που ηττήθηκε με 1-0 στην Τυφλίδα από την Λετονία.

Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στον 6ο Όμιλο με 17 βαθμούς και ακολουθούν η Κροατία με 16 και το Ισραήλ με 13, αλλά σε οκτώ αγώνες έναντι επτά των δύο πρώτων.



 http://www.star.gr/sports/105084/

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτυχής λήψη οργάνων 10χρονου που κατέληξε σε τροχαίο


Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε σήμερα η λήψη οργάνων ενός 10χρονου παιδιού που κατέληξε, μετά από νοσηλεία στο Γ.Ν.Α. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έπειτα από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα.

Την λήψη των οργάνων του άτυχου μικρού παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός». Το ήπαρ και ο πνεύμονας του 10χρονου παιδιού εστάλησαν σε νοσοκομείο στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός». Η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το δύσκολο έργο τους. 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371332&cid=4

ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Η προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος για το μεγάλο διπλό στο Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ έγινε πραγματικότητα με γκόλ του Νίνη στο 61"


ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ....

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (Λυκούργου και Ελευθερίας στο Μοσχάτο), ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
Καθημερινά (εκτός Σαββάτου-Κυριακής),
18.00-21.00


Στο κεντρικό ωδείο, Λυκούργου και Ελευθερίας
στο Μοσχάτο


Τηλ. Επικοινωνίας (απόγευμα):
210 4833230




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Σωτήρη Τσαραπατσάνη

Πένθος στο σύλλογο για το χαμό του μικρού Παντελή



Ο αθλητής του Συλλόγου Παντελής Τσαραπατσάνης (10 ετών), γιος του προπονητή της γυναικείας ομάδας Σωτήρη Τσαραπατσάνη, δεν είναι πια μαζί μας. Ο μικρός Παντελής σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε από πίσω καθώς έκανε βόλτα με το ποδήλατό του στο Λαγονήσι το προηγούμενο Σάββατο 27/8. Όλη την εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κρίσιμη ώσπου σήμερα Παρασκευή 2/9 άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παίδων.


Η διοίκηση του Συλλόγου αλλά και η ευρύτερη οικογένεια της Ελευθερίας Μοσχάτου εκφράζει τη βαριά θλίψη και οδύνη της για την απώλεια του μικρού Παντελή και εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια  στην οικογένεια του Σωτήρη Τσαραπατσάνη.Η κηδεία του μικρού  Παντελή θα γίνει αύριο (Σάββατο 3/9) στο νεκροταφείο της Καλλιθέας στις 11:30.Αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική δραστηριότητα στο Σύλλογο με απόφαση του Δ.Σ. ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Παντελή Τσαραπατσάνη.


Καλό ταξίδι Παντελή...


http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Τρεις Έλληνες στους τελικούς

Μακριά από τα μετάλλια έμειναν οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου της Νταεγού. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος στο ύψος ξεπέρασε τα 2.32μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ, και κατετάγη πέμπτος.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ ξεπέρασε τα 5.75μ. και κατετάγη 6ος, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ των γυναικών πήρε την 8η θέση με άλμα στα 4.65μ.. Να σημειώσουμε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό με πυρετό.

Η παρουσία των Ελλήνων:
Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος): 2.32μ., 5ος στον τελικό
Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ): 5.75μ., 6ος στον τελικό
Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ): 4.65μ., 8η στον τελικό
Λούης Τσάτουμας (Μήκος): 8.01μ., 14ος στα προκριματικά
Κώστας Μπανιώτης (Ύψος): 2.28μ., 15ος στα προκριματικά
Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν): 14.05μ.,16η στα προκριματικά
Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ): 13.59μ., 19ος στα προκριματικά
Νίκη Πανέττα (Τριπλούν): 13.97μ., 20η στα προκριματικά
Γερβάσιος Φιλιππίδης (Ακοντισμός): 76.66μ., 21ος στα προκριματικά
Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Σφυροβολία): 66.77μ., 22η στα προκριματικά
Σπύρος Λεμπέσης (Ακοντισμός): 73.35μ., 30ος στα προκριματικά
Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000μ. στιπλ): 10.15.18, 32η στα προκριματικά

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371010&cid=10

Ριζικό «λίφτινγκ» στον Κηφισό;

Την αναμόρφωση του Κηφισού, με τη δημιουργία νέων ζωνών παραγωγικότητας και τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών, προβλέπει η πρόταση του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει ότι «στην πρόταση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται νέες ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων, έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, όπου θα είναι δυνατή η μετεγκατάσταση των εν λόγω βιομηχανιών».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνει τους βουλευτές ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση δράσεων υποστήριξης του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού.

Επιπλέον, ο υπουργός ενημερώνει ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ενεργήσει 70 επιθεωρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και έχει διαπιστώσει παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 51 περιπτώσεις.

Επιμέλεια: Mαρία Αντωνοπούλου



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371112&cid=17

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους δήμους


Θα μπορούν να εργαστούν για 135 ημερομίσθια τον χρόνο

Μακροχρόνιο πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους, ετησίως, στους δήμους όλης της χώρας, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε έργα μικρής κλίμακας στους δήμους θα μπορούν να εργαστούν για 135 ημερομίσθια τον χρόνο.

Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, το πρόγραμμα αφορά ανέργους τεχνίτες, για δημοτικά έργα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, 1 δισ. ετησίως, δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προυπολογισμό αλλά θα αντληθεί από κοινοτικούς και άλλους πόρους.
 http://www.newsbeast.gr/

Κεραυνός χτύπησε τον πύργο του Άιφελ


Την στιγμή που κεραυνός χτυπά τον πύργο του Άιφελ, απαθανάτισε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ο Betrand Kulik, δίνοντας αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα!

Ο 31χρονος από το Παρίσι - που είναι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός- δήλωσε στην Daily Mail «Ο καιρός ήταν ξηρός και ο ουρανός καθαρός, όταν ξαφνικά άρχισε να αστράφτει….

Πήρα γρήγορα την κάμερά μου, την έβαλα σε ένα τρίποδο στο παράθυρο, ελπίζοντας ότι θα τραβούσε μια υπέροχη φωτογραφία».







http://www.star.gr/ellada_kosmos/104885/

Στη φάκα πιάστηκαν διακινητές αναβολικών



Στα χέρια των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσαν σήμερα το πρωί τρεις άντρες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης αναβολικών.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, έναν 28χρονο ομογενή και έναν 29χρονο αλλοδαπό, στο αυτοκίνητο των οποίων εντοπίστηκαν δύο χάρτινα κουτιά με 145 συσκευασίες αναβολικών φαρμάκων.

Οι συλληφθέντες, εις βάρος των οποίων θα σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου που αφορά σε «Ρυθμίσεις Θεμάτων ελέγχου ντόπινγκ», εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ευόσμου, όταν διερχόμενο όχημα κίνησε τις υποψίες των δικυκλιστών αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμα στάσης για να το ελέγξουν.

Ο αστυνομικός έλεγχος έφερε στο φως δύο χάρτινα κουτιά, τα οποία περιείχαν 145 συσκευασίες αναβολικών φαρμάκων (κουτιά, σακουλάκια και φιαλίδια με ενέσιμο υλικό).

Ωστόσο, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης και ο προορισμός των συγκεκριμένων σκευασμάτων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη
http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πέντε χρόνια από τη νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ


Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (1η Σεπτεμβρίου 2006) η εθνική ομάδα έγραψε ιστορία, επικρατώντας των ΗΠΑ με 101-95 για τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας! Το Sport24.gr θυμίζει (vid. & picts)...
Ολόκληρος ο πλανήτης έμεινε με το στόμα ανοικτό, το φαβορί ήταν η παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, του Καρμέλο Άντονι, του Μπος, του Χάουαρντ του Ουέιντ, όμως ποιος θα μπορούσε να ξεγράψει εκ των προτέρων τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2005.

Η εθνική, λοιπόν μεταμορφώθηκε σε "dream greek team", νίκησε 101-95 τους... κακομαθημένους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα έξι πόντων (14-20), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κολλήσει πίσω τους.

Έτσι, με τις εξαιρετικές ασίστ του Θοδωρή Παπαλουκά και την αποφασιστικότητα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 45-41. Στην τρίτη περίοδο, ο "Σόφο" φορτώθηκε με τρία φάουλ και ο Δήμος Ντικούδης πέρασε στο παρκέ. Ο Λαρισαίος φόργουορντ με τη βοήθεια του Παπαλουκά έκανε απίστευτα πράγματα, με αποτέλεσμα να προηγηθούμε με 59-50, 62-50 και 65-51...

Το σύνθημα της νίκης, πάντως το έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με ένα γενναίο λέι - απ, την ώρα που οι ΗΠΑ έκαναν την αντεπίθεση τους σημείωσε με τη λήξη της τρίτης περιόδου το 77-65.

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (1η Σεπτεμβρίου 2006) η εθνική ομάδα επικράτησε των ΗΠΑ με 101-95 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας!

Το έπος των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη, γράφηκε στην Σαϊτάμα, μία ημέρα που δεν πρόκειται να ξεχάσει κανείς, ποτέ...
Στα τελευταία δέκα λεπτά, η εθνική προσπάθησε να "παίξει" με τον χρόνο, αλλά και να αντέξει στην... αφηνιασμένη προσπάθεια των Αμερικανών να περάσουν μπροστά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όμως άντεξε, πήρε τη "χρυσή" νίκη (ρεκόρ 8-0), ρίχνοντας μάλιστα "κατοστάρα" στο κεφάλι των Αμερικανών! Η ιστορία έγραψε Ελλάδα - ΗΠΑ 101-95...

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-95.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Διαμαντίδης 12(2), Τσαρτσαρής 3(1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 12, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 13(1), Φώτσης 9(1), Ντικούδης 8, Σπανούλης 20(3).

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Πολ 3, Ουέιντ 22(1), Χάινριχ 12(4), Μπόουεν, Άντονι 25(3), Τζέιμισον, Μπατίρ 1, Τζέιμς 15, Τζόνσον 3(1), Μπος 2, Μίλερ, Χάουρντ 10.








περισσότερα στο http://www.sport24.gr/