Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Ας μη γελιόμαστε, το δίλημμα, Ισπανία ή Γαλλία, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για την Εθνική μας.


Για να είμαστε πιο ακριβείς, μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, με βάση τις εμφανίσεις τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Το κεφάλαιο Ισπανία είναι... πολυδιαβασμένο και καθόλου ευχάριστο για την Εθνική μας. Τα τελευταία χρόνια δεν νικήσαμε τους φούριας ρόχας, ούτε όταν ήμασταν στα καλύτερά μας. Θα προκαλούσε μεγάλη έκπληξη να το κάνουμε φέτος, που έχουμε εμφανείς αδυναμίες.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους γάλλους, τους οποίους, ναι μεν, τους έχουμε πάρει στο... ψιλό από το Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, αλλά φέτος οι τρικολόρ δεν μοιάζουν να αστειεύονται.
Αήττητοι έως τώρα στο τουρνουά μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ για μετάλλιο. Συνεπώς, δεν γίνεται να διαλέξει κανείς αντίπαλο. Αν θέλουν, ας μας διαλέξουν αυτοί. Ισως να ισχύσει και ο νόμος που λέει πως όποια ομάδα διαλέγει αντίπαλο την πατάει στο τέλος και να πάρουμε καμία τρελή πρόκριση για την τετράδα!
Αλλά και να μη βγει αληθινό αυτό το απίθανο σενάριο, δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία. Ο στόχος από την πρώτη μέρα του Ευρωμπάσκετ μέχρι σήμερα ήταν ένας και δεν είναι άλλος από την εξάδα και την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.
Γι` αυτό το στόχο έχουμε δύο ευκαιρίες και σε αυτόν πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=50&aid=104946&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29&utm_content=FaceBook#ixzz1XaLDvXGN

Δύο ληστείες σε λίγες ώρες στην Καλλιθέα


Δύο ληστείες σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων ωρών σήμερα Σάββατο στην Καλλιθέα.



Το πρωί, στην οδό Σιβιτανίδου , τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό, τρεις φορητούς υπολογιστές, δυο  ζυγαριές ακριβείας και διάφορα αντικείμενα. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.  

Το απόγευμα, επίσης στην Καλλιθέα αλλά στην  Λ. Ηρακλέους, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Και αυτός ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

http://www.star.gr/

Οριστικοποιήθηκαν οι κληρώσεις της Α1 βόλεϊ...Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών θα γίνει στο Μοσχάτο

«Η ΕΟΠΕ ανακοινώνει ότι η κλήρωση και παρουσίαση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Αρίων» (Πειραιώς 48, Μοσχάτο). 

Μετά από συνεννόηση με τη Volleyleague, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία από τις 26/9 -που αρχικά είχε οριστεί- στις 30/9, λόγω της κλήρωσης της Α1 ανδρών που έχει οριστεί επίσης για τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών για την περίοδο 2011-2012 θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και η Α’ φάση του θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012. 

Η Β’ φάση του πρωταθλήματος τόσο για τις θέσεις 1-6, όσο και για τις θέσεις 7-12 θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου 2012».



http://www.sport-fm.gr/list/115



Η. Παπαγεωργίου: Περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα



Ο ημιτελικός για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2011» πραγματοποιήθηκε και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας, περνάει ώρες αγωνίας, μια και αναμένει τα αποτελέσματα από τη μεγάλη βραδιά, που η ίδια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Η Ηλιάνα ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα και μάλιστα θεωρείται ένα από τα φαβορί για την είσοδο στην 16άδα.

Οι 89 υποψήφιες για τον τίτλο παρέλασαν μπροστά από την κριτική επιτροπή με βραδινό ένδυμα, σπορ ρούχα και μαγιό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη βραδιά του μεγάλου τελικού για να μάθουν αν προκρίθηκαν ή όχι στην τελική φάση.

Οι 15 φιναλίστ θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, ενώ την τελική 16άδα θα συμπληρώσει η υποψήφια που θα ξεχωρίσει από την online ψηφοφορία του κοινού.

Εκεί ακριβώς ποντάρει και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη μία φορά την πρωτιά σε ψηφοφορία του Διαδικτύου.

Πηγή: Espresso
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/

Οι "κυρίες της ασφάλτου" έδωσαν ραντεβού στην Κατερίνη

Πάνω απο 600 λάτρεις της μοτοσικλέτας Goldwing με περισσότερα από 400 οχήματα από 27 χώρες βρίσκονται στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Εκεί πραγματοποιείται, από 7 έως και 11 Σεπτεμβρίου, η 1η πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών "Gold Wing".

Τη συνάντηση διοργανώνει η ελληνική λέσχη "The Kings Riders Club", που είναι μέλος της ευρωπαϊκής GWEF, σε συνεργασία με το δήμο Δίου - Ολύμπου.

Οι μοτοσικλετιστές, κατά την παραμονή τους στην Πιερία, θα επισκεφτούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσουν μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις.













περισσότερα στο http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1503.html

«Ξάφρισαν» ενεχυροδανειστήριο στην Καλλιθέα


Έδεσαν και φίμωσαν τον ιδιοκτήτη

Τρεις κουκουλοφόροι λήστεψαν ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, στις 9 και 15 το πρωί στην οδό Σιβιτανίδου 35 στην Καλλιθέα.  

Οι δράστες ακινητοποίησαν το θύμα με την απειλή όπλων και στη συνέχεια τον έδεσαν και τον φίμωσαν. 
Οι δράστες αφαίρεσαν άγνωστο ποσό ενώ πήρα και όλα τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στο κατάστημα. 

Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
http://www.newsbeast.gr/

Τουρισμός: Τα ελληνικά νησιά τα καλύτερα στον κόσμο!

Νέα πρωτιά για τον ελληνικό τουρισμό, αυτή τη φορά από το αμερικανικό περιοδικό Cοnde Nast Traveller.
Οι αναγνώστες ψήφισαν για 14η χρονιά, και ανέδειξαν ως καλύτερα νησιά στον κόσμο τα ελληνικά. Πρώτη φορά στα χρονικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, το σύνολο των νησιών μιας χώρας!

Εξέχουσα θέση σε αυτή την πρωτιά καταλαμβάνουν η Κρήτη και οι Κυκλάδες που αναδείχθηκαν στη πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια που έθεσε το περιοδικό.

Μεταξύ αυτών οι παραλίες, η ποιότητα του φαγητού και τα εστιατόρια, το τοπίο και η φιλοξενία των τουριστών.

Ανάμεσα στα 20 πρώτα νησιά περιλαμβάνονται επίσης οι Μαλδίβες (2η), το Μπαλί (3η), τα νησιά Μπαρμπέϊντος (4), η Μαυριτανία, η Μαγιόρκα, η Σάντα Λουτσία, οι Σεϋχέλλες, το Πουκέ, τα νησιά Φίτζι, η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κορσική και η Μάλτα. 



http://www.skai.gr/news/greece/article/179621/tourismos-ta-ellinika-nisia-ta-kalutera-ston-kosmo-/?

Πάνω από 215 εκατ. οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ

Υπάρχει ένας τομέας που δεν γνωρίζει κρίση: οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ. Παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί, στον Παγκόσμιο Ιστό αυξάνονται διαρκώς τα ονόματα τομέα (domain names), έχοντας σήμερα ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας VeriSign, 5,2 εκατομμύρια νέα ονόματα τομέα προστέθηκαν στο Ίντερνετ το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι καταλήξεις .com και .net κυριαρχούν στον Παγκόσμιο Ιστό, έχοντας σημειώσει αύξηση 8,3%. Σύμφωνα με την έρευνα της Verisign, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2011 υπήρχαν 110 εκατομμύρια καταγεγραμμένα domain με τις καταλήξεις .com και .net.

«Η αγορά ονομάτων τομέα εξακολουθεί να είναι υγιής, παρά τις οικονομικές διακυμάνσεις της αγοράς», σημειώνει η εταιρεία.



http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=144670

Μαυροειδής: «Να διορθώσουμε το λάθος με ΠΓΔΜ»


Σύνθημα νίκης για το παιχνίδι με τη Ρωσία


Μονόδρομος είναι η νίκη με αντίπαλο τη Ρωσία και με την οποία η Εθνική θα διορθώσει την ήττα κόντρα στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο σέντερ της Μπιλμπάο μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και εκτίμησε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να δώσει περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα αλλά και στον περιορισμό του Αντρέι Κιριλένκο, ώστε να έχει τύχη στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μαυροειδής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά που κάνουμε, βελτιωνόμαστε συνεχώς. Το μόνο που πρέπει να διορθώσουμε είναι κάποια νεκρά διαστήματα που έχουμε. Στο παιχνίδι με τη Ρωσία θα πρέπει να εστιάσουμε στην καλή άμυνα και πιστεύω πως εάν εξουδετερώσουμε μερικά από τα “κλειδιά” τους, όπως ο Κιριλένκο, θα έχουμε τύχη στο ματς».

Για την αναμέτρηση με τη Ρωσία: «Οι Ρώσοι διαθέτουν μεγάλα κορμιά και αυτό που κάνουν συνέχει είναι να εκμεταλλεύονται το ύψος τους. Όμως, παρά το γεγονός ότι είναι ψηλή ομάδα, είναι και αρκετά γρήγορη. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση, ωστόσο εάν επικεντρωθούμε στην άμυνα, δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα».

Για το αν είναι αισιόδοξος, ως προς το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ: «Θέλουμε να νικάμε σε όλα τα ματς. Θα θέλαμε πολύ να διορθώσουμε το λάθος κόντρα στην ΠΓΔΜ. Γι’ αυτό κόντρα στη Ρωσία θα επιδιώξουμε τη νίκη, ώστε να έχουμε πιο βατό αντίπαλο στον επόμενο γύρο, αν και στο επίπεδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Είναι το πιο σημαντικό, το πρώτο χιαστή παιχνίδι στην οκτάδα, για να μπορείς να πλασαριστείς όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τη δική του παρουσία στην Εθνική: «Από την αρχή ήθελα να βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν ήμουν, αλλά λόγω κάποιων συγκυριών ευτυχώς ήρθα. Πάλεψα αρκετά για να είμαι εδώ, γιατί το ήθελα πάρα πολύ. Από την πλευρά μου δουλεύω σκληρά, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα, είτε για 40 λεπτά, είτε για ένα λεπτό».

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Η πρώτη 3D μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων


Η επιτυχία των αγώνων μέσα από την τεχνολογία

Η Panasonic, επίσημος παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Εικόνας και Ήχου, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και η Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (OBS) ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία συνεργασίας τους για την πρώτη τηλεοπτική αναμετάδοση τους σε 3D, στο Λονδίνο το 2012. 

Με τη συνεργασία αυτή θα γίνει η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση σε High Definition 3D στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέποντας στο κοινό ανά την υφήλιο να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο σε 3D.

Η 3D μετάδοση θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, όπως τις τελετές Έναρξης και Λήξης, στίβο, γυμναστική, καταδύσεις και κολύμβηση και θα μεταδοθεί παγκόσμια από τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης. Η ΟΒS θα είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση περισσότερων από 200 ωρών κάλυψης σε 3D, χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας 3D όπως η AG-3DP1, μία επαγγελματική κάμερα 3D P2HD πλήρως εξοπλισμένη με δύο φακούς Full HD. 

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες υπήρξαν πάντα πρωτοπόροι στην εξέλιξη τεχνολογιών τηλεοπτικής μετάδοσης, ήδη από την πρώτη ζωντανή μετάδοση τους στο Λονδίνο το 1948. Η Panasonic είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη ψηφιακή μετάδοση στη Βαρκελώνη, το 1992, ως και την πρώτη μετάδοση HD στο Πεκίνο, το 2008. 

Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την ΙOC και OBS για την έναρξη μίας νέας επιτυχημένης εποχής στην μετάδοση των Ολυμπιακών αγώνων, με την πρώτη ζωντανή κάλυψη σε 3D στο Λονδίνο το 2012. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραχθεί το σημαντικότερο περιεχόμενο για την αγορά 3D στο μέλλον και ότι η τηλεόραση 3D θα αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός από το σαλόνι μας», δήλωσε ο Takumi Kajisha, Managing Executive Officer της Panasonic.

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Panasonic ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης του Ολυμπιακού Κινήματος και της Υπηρεσίας Αναμετάδοσης», είπε ο Manolo Romero, Managing Director της OBS. «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία για την πρώτη μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία - σε μεγάλο βαθμό χάρη στην τεχνολογία 3D της Panasonic. Πιστεύουμε ότι η ζωντανή 3D μετάδοση θα κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία της τεχνολογίας αναμετάδοσης». 

Στο πνεύμα του ολυμπιακού σλόγκαν της Panasonic «sharing the Passion», η Panasonic όχι μόνο καθιστά δυνατή την συναρπαστική εμπειρία της παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων σε 3D από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω της αναμετάδοσης, αλλά και μέσω της εξαιρετικής τεχνολογίας των συσκευών AV που κατασκευάζει, από επαγγελματικά συστήματα μετάδοσης ως και καταναλωτικά προϊόντα, όπως τηλεοράσεις Full HD 3D TVs, 3D Blu-ray Disc player και συστήματα Home video.

περισσότερα στο  http://www.newsbeast.gr/

Θα παρακρατείται από τη μισθοδοσία... Αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου η ειδική εισφορά 1% για τους δημοσίους υπαλλήλους

Οδηγίες για την εφαρμογή της παρακράτησης του 1% των αποδοχών των εργαζομένων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως ειδική εισφορά, δίνει με εγκύκλιό του (16287/1375 - 07/09/2011), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ειδική εισφορά ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

Η ειδική εισφορά (1%) επιβάλλεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων (π.χ. βασικοί μισθοί, πάσης φύσεως επιδόματα, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αλλοδαπής, αμοιβές και αποζημιώσεις, τρίμηνες αποδοχές, υπερωρίες, αποζημιώσεις λόγω συμμετοχής σε συλλογικά όργανα, έξοδα κίνησης παγίως καταβαλλόμενα κ.λ.π.) για όλους τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και τους υπαλλήλους όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Σύμφωνα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις οι οποίες έχουν περιληφθεί στο νόμο "Για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας", (Ν.3996/2011) από την 1/7/2011 υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το χρόνο πρόσληψης, οι οποίοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ειδική εισφορά η οποία αναλογεί στους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας θα υπολογισθεί αναδρομικά από 1-1-2011 έως και 30-6-2011.

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/economy/

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρώτο διαγωνιστικό μέρος του Crimea Music Fest τελείωσε. H εμφάνιση της Αντιγόνης Ψυχράμη!

Χτες βράδυ λίγα λεπτά με τις δέκα στη σκηνή του διεθνούς φεστιβάλ ερμηνευτών, Crimea Music Fest, που λαμβάνει χώρα στη Γιάλτα της Ουκρανίας από τις 6 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ανέβηκε η Αντιγόνη Ψυχράμη. 


Η ελληνίδα εκπρόσωπος ερμήνευσε το «Δυνατά Δυνατά», στο πρώτο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς και οι 18 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι από τη χώρα τους, πράγμα το οποίο έκαναν με επιτυχία γεμίζοντας τη σκηνή με το ταλέντο τους. Πιο συγκεκριμένα, η Αντιγόνη εμφανίστηκε με ένα κατάλευκο φόρεμα του οίκου Celebrity Skin και το εν γένει look της παρέπεμπε σε ελληνίδα θεά της αρχαιότητας. Οι χορευτές που την πλαισίωναν ντυμένοι επίσης στα λευκά, χόρεψαν στη γέφυρα του κομματιού μαζί της τονίζοντας το ελληνικό στοιχείο της παρουσίασης.

Παρά το έκδηλο άγχος της Αντιγόνης, η εμφάνισή της πήγε πολύ καλά και η ίδια απέσπασε άφθονο χειροκρότημα από το κοινό. Η δεύτερη μάχη της είναι προγραμματισμένη για αύριο το βράδυ! Θα ερμηνεύσει ένα international hit το «Total Eclipse of the Heart». Της ευχόμαστε εγκάρδια Καλή επιτυχία!



http://tralala.gr/

Αυτοσυγκράτηση δείχνει το Ισραήλ στις τουρκικές προκλήσεις

«Βαριές και σκληρές» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Νταν Μέριντορ τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε χθες ότι στο εξής τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία. 
"Οι δηλώσεις αυτές είναι βαριές και σκληρές, αλλά δεν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την πολεμική. Είναι καλύτερο να σιωπήσουμε και να περιμένουμε, δεν είναι σκόπιμο να επιδεινώσουμε την κατάσταση απαντώντας με (λεκτικές) επιθέσεις", είπε ο Νταν Μέριντορ.
Πρόσθεσε, εντούτοις, ότι "η Τουρκία θα παραβιάσει το διεθνές δίκτυο" εφόσον επιχειρήσει να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι η επιτροπή του ΟΗΕ αναγνώρισε τη "νομιμότητα" του μέτρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

περισσότερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308340

Πρώτος ο Χονδροκούκης στη Ζυρίχη

Μετά την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού, ο Δημήτρης Χονδροκούκης πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στον 1ο εφετινό τελικό του Ντάιαμοντ Λιγκ που έγινε στη Ζυρίχη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο ύψος πέτυχε άλμα στα 2.32μ., που ισοφάρισε για μία ακόμη φορά την ατομική του επίδοσή του.


Πίσω του έμειναν μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέσε Ουίλίαμς (ΗΠΑ) που κατετάγη 4ος με 2.28μ.. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες) με 2.30μ. και τρίτος ο Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) με 2.28μ..


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=375184&cid=10

Παπανικολάου: «Μας κράτησε ζωντανούς η άμυνά μας»



Η καρδιά του το λέει. Το απέδειξε άλλωστε και στο χθεσινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Σλοβενία, με δύο απανωτά τρίποντα, όταν η μπάλα «έκαιγε».

Ο λόγος γίνεται για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος με δηλώσεις του μετά το χθεσινό παιχνίδι, τόνισε ότι η άμυνα και όχι τα δικά του εύστοχα σουτ, αποτέλεσαν το «κλειδί» της νίκης.


«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αφού δεν ξέρεις πως θα βγουν τα υπόλοιπα ματς και οι βαθμολογίες. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας» τόνισε αρχικά ο άσος του Ολυμπιακού.


Εν συνεχεία, μιλώντας για τα δύο δικά του εύστοχα διαδοχικά τρίποντα, ανέφερε: «Δεν ήταν δύο μεγάλα σουτ κάποιου ήταν η άμυνα που παίξαμε. Βάλαμε μεγάλα σουτ, αλλά η άμυνα μας κράτησε στο τέλος».


Καταλήγοντας ο Παπανικολάου δεν παρέλειψε να μιλήσει για το κακό τρίτο δεκάλεπτο της εθνικής μας: «Πρέπει να το δούμε στο βίντεο να το κοιτάξουμε και από την στιγμή που συμβαίνει για δεύτερη φορά παύει να είναι σύμπτωση».


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=375246&cid=10

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Όχι» στην εργασιακή εφεδρεία από 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του ζητούν να μην υιοθετήσει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, έστειλαν εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νίκο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.

Οι βουλευτές ζητούν την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

Ταυτόχρονα, καλούν την κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».

«Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοί περισσεύουν και ποιοι όχι», υπογραμμίζουν.

Κάνουν δε λόγο για «τραγελαφικές» περιπτώσεις και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».


http://www.newsbeast.gr/

Τι την ήθελες τη φούστα με τέτοιο αέρα;

Αποκαλυπτήρια για τη γνωστή ηθοποιό

Φύσηξε αεράκι στη Νέα Υόρκη και η Blake Lively «την πάτησε», όπως έχουν κάνει και άλλες σταρ στο παρελθόν και χάρισε στον κόσμο ένα.. αποκαλυπτικό θέαμα!

Βέβαια δεν έφταιγε η σύντροφος του Leonardo DiCaprio για την επιλογή του αέρινου ρούχου, αλλά οι στυλίστες του «Gossip Girl», που δεν προέβλεψαν ότι ο καιρός ήταν ό,τι πρέπει για αποκαλυπτήρια!

Πάντως ως σωστή επαγγελματίας η Lively μάζεψε όπως-όπως τη φούστα και συνέχισε με την σκηνή της.


 http://www.newsbeast.gr/

Βόλεϊ: Στις 8/10 αρχίζει το πρωτάθλημα


Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ των ανδρών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 26 Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:


«- Η έναρξη της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου, λόγω της διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων (26 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου).


- Αποφασίστηκε η κλήρωση και η παρουσίαση του πρωταθλήματος να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, με προτεινόμενη ημερομηνία τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου (η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και το τηλεοπτικό δίκτυο Novasports).

 Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Volleyleague Cup 2011 στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας ανδρών (6/11 - 3/12) στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

http://www.zougla.gr/

Με δύο μπαλαρίνες, 8 έως 11 Σεπτεμβρίου ..Η θρυλική «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής για τέσσερις βραδιές

Τον ρομαντικό χορό της εύθραυστης και ερωτευμένης «Ζιζέλ» που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίες μπαλαρίνες -Γκρίζι, Πάβλοβα, Ουλάνοβα, Αλόνσο- θα χορέψουν στο Μέγαρο Μουσικής εναλλάξ η Αλίνα Κογιοκάρου και η Αλίνα Σόμοβα, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Τη Ρωσίδα Αλίνα Σόμοβα, κορυφαία χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι, θα συνοδεύσει ο χορευτής Ντέιβιντ Μακατέλι (8-9 Σεπτεμβρίου), ενώ η Ρουμάνα Αλίνα Κογιοκάρου, πρίμα μπαλαρίνα του Royal Ballet του Λονδίνου, θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Γιόχαν Κόμποργκ (10-11 Σεπτεμβρίου).


Σε έναν συνδυασμό δύναμης, μουσικότητας και ευλυγισίας, οι δύο κορυφαίες μπαλαρίνες, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου «Ζιζέλ», με το Latvia National Opera Ballet.


Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα ερωτευμένη με έναν αριστοκράτη που την εξαπατά, θα πεθάνει και θα μετατραπεί σε ξωτικό, σώζοντας τον αγαπημένο της από τις αιμοδιψείς αδελφές της.


Μια από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες των τελευταίων ετών, χαρακτήρισαν οι New York Times την Αλίνα Κογιοκάρου: «Διαθέτει έναν άριστο συνδυασμό δύναμης, γραμμής, μουσικότητας και ευλυγισίας μαζί με την ικανότητά της να γεμίζει ακόμα και μια τεράστια σκηνή» έγραψε η εφημερίδα.


«Η παράσταση της
Ζιζέλ με την Αλίνα Σόμοβα κινείται γύρω από αυτήν. Διαθέτει εξαιρετικά μακριά άκρα, είναι πολύ ευέλικτη και θεωρείται η μπαλαρίνα-πρότυπο» έγραφε η βρετανική εφημερίδα Telegraph για τη χορεύτρια.

Πέρυσι, έχοντας παρακολουθήσει μια παράσταση της Σόμοβα η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Μάγια Πλισέτσκαγια, έβγαλε και της προσέφερε τα διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε και της ευχήθηκε λαμπρή καριέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/culture/

Γέμισε η Βουλή... γοργόνες


Η Χρύσα Αράπογλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και άλλοι βουλευτές υποδέχθηκαν την Εθνική Ομάδα Γυναικών πόλο που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου

Ωραίες γυναικείες παρουσίες γέμισε σήμερα το πρωί η Βουλή, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του αντρικού πληθυσμού, αλλά και των γυναικών βουλευτών που βρήκαν την ευκαιρία να "πειράξουν" τους άνδρες συναδέφλους τους για τις ικανότητες τους φύλου τους...



Ο λόγος για την επίσκεψη στο κοινοβούλιο της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης πήραν το χρυσό μετάλλιο! Συνοδευόμενες απο τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτριο Διαθεσόπουλο έφτασαν στην αίθουσα της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια απο όλες τις πτέρυγες των κομμάτων.


Πρώτη, πρώτη εξέφρασε την συγκίνησή της η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και ακολούθησε η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία και έιχε για αρκετή ώρα "πηγαδάκι" με την συνάδελφό της Πέμη Ζούνη.


parapolitika
http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7308.html

Στους δρόμους σήμερα φοιτητές, μαθητές καθηγητές - Πανεκπαιδευτικό στις 12.00

Με 272 σχολές να είναι υπο κατάληψη, σήμερα οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ θα γίνει και συγκέντρωση στις 11.00 έξω από το υπ. Παιδείας.

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα ΑΕΙ, ενώ σε όλο αυτό προστίθεται και ηα δραματική κατάσταση στα σχολεία που θα ανοίξουν χωρίς βιβλία!


Το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Για τον φόβο των Ιουδαίων ήδη πολλά καταστήματα στο κέντρο έχουν πάρεια τα μέτρα τους...

Το υπουργείο Παιδείας πάντως, υπενθυμίζει με σημερινή του ανακοίνωση ότι οι εγγραφές των πρωτοετών θα πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μεταξύ 12 και 30 Σεπτεμβρίου και όποιος δεν προσέλθει στις ημερομηνίες αυτές χάνει το δικαίωμα εγγραφής του..
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/1200.html

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 14χρονης Δέσποινας

Θύμα απαγωγής είχε πέσει η αδερφή του γνωστού μπασκετμπολίστα

Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.

Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη μπήκε στο facebook από Ίντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.

Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.

Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς.

Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ίντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μηνύματά της.

Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν σήμερα την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.


http://www.newsbeast.gr/

Ποιοι απειλούν την Εθνική στα προκριματικά του Euro

Όλα τα σενάρια αν βγούμε δεύτεροι

Μετά από το χθεσινό ματς της Εθνικής όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε «τελικό» με την Κροατία. Όμως υπάρχει και ένα σενάριο που μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ισοπαλία με τους Κροάτες και νίκη στη Γεωργία την τελευταία αγωνιστική, ίσως να αρκούν, για να δώσουν την πρόκριση στην Ελλάδα μέσω της πρώτης καλύτερης 2ης θέσης.

Ο όμιλος της Εθνικής έχει φτάσει αρκετά ψηλά όσον αφορά στη συγκομιδή των πόντων μαζί με άλλους δύο προκριματικούς και οι τελευταίες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά. Μεγάλο ρόλο στο μέλλον μας θα παίξει η Ολλανδία και η Κύπρος. Η πρώτη σημείωση που πρέπει να γίνει είναι η εξής: Στους ομίλους που αποτελούνται από έξι ομάδες, η ομάδα που θα τερματίσει 2η δεν μπορεί να υπολογίζει στους βαθμούς που κατέκτησε κόντρα στην ουραγό του ομίλου. Αν δηλαδή έχει πάρει δύο νίκες, ξεχνάει αυτόματα έξι βαθμούς όπως και τα γκολ υπέρ ή κατά των αναμετρήσεων αυτών. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει στους ομίλου που συμμετέχουν πέντε ομάδες.

Η δεύτερη σημείωση αφορά τα αποτελέσματα της Ελλάδας. Θέλουμε νίκη απέναντι στην Κροατία και ισοπαλία με τη Γεωργία για να τερματίσουμε πρώτοι. Αν όμως πάρουμε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους Κροάτες και νικήσουμε τελευταία αγωνιστική στην Τιφλίδα, τότε έχουμε πολλές ελπίδες απευθείας πρόκρισης.


1ος Όμιλος

2.Τουρκία 14 β.
3.Βέλγιο 12 β.

Η Τουρκία θεωρητικά απειλείται από το Βέλγιο για την 2η θέση όμως την Ελλάδα απειλούν μόνο οι Τούρκοι. Αυτή τη στιγμή έχουν 14 βαθμούς δηλαδή 8 αφού αφαιρούμε τους έξι που κατέκτησαν απέναντι στο Καζακστάν. Η Τουρκία ακόμη και αν σημειώσει δύο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές θα φτάσει τους 14 βαθμούς και δεν απειλεί την Ελλάδα


2ος Όμιλος

2.Ιρλανδία 15 β.
3.Αρμενία 14 β.
4.Σλοβακία 14 β.

Σε αυτό τον όμιλο Αρμενία και Σλοβακία δεν μας φτάνουν στο όριο των 16 βαθμών αφού μπορούν να φτάσουν maximum μέχρι τους 14 βαθμούς. Οι Ιρλανδοί που θεωρητικά θα μας απειλούσαν, πάλι δεν μπορούν. Έχουν 15 βαθμούς, μείον τους τρεις αφού έχουν επικρατήσει της τελευταίας Ανδόρρας, πέφτουν στους 12.


3ος Όμιλος

2.Σερβία 14 β.
3.Εσθονία 13 β.

Η Εσθονία δεν μας φτάνει αφού της απομένει ένα μόνο παιχνίδι. Έχει κατακτήσει τρεις βαθμούς απέναντι στα Ν. Φερόε, οι οποίοι αφαιρούνται όποτε θα φτάσει το μέγιστο στους 13. Ωστόσο δεν απειλούμαστε ούτε από τη Σερβία αφού από τους 8 βαθμούς μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι τους 14 με δύο νίκες απέναντι σε Ιταλία και Σλοβενία.


4ος Όμιλος

2.Βοσνία 16 β.
Η Βοσνία έχει 16 βαθμούς αυτή τη στιγμή. Μείον τους τρεις από τη νίκη που έχει στο Λουξεμβούργο, πέφτει στους 13 και της απομένουν άλλα δύο παιχνίδια. Οι βαθμοί που θα κατακτήσει όμως στο εντός έδρας ματς με το Λουξεμβούργο θα αφαιρεθούν οπότε απομένει το τελευταίο ματς με τη Γαλλία στο Παρίσι. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να φτάσει η Βοσνία τους 16 βαθμούς, αρκεί να κάνει διπλό με τους Γάλλους.

5ος Όμιλος

2.Σουηδία 18 β.
3.Ουγγαρία 18 β.

Εδώ υπάρχει ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος. Σουηδοί και Ούγγροι ισοβαθμούν στους 18 βαθμούς όμως η Σουηδία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Το Σαν Μαρίνο που θα τερματίσει στην τελευταία θέση, το έχουν κερδίσει και οι δύο ομάδες οπότε έχουν ως βάση τους 12 βαθμούς. Η Σουηδία αντιμετωπίζει λοιπόν εκτός έδρας τη Φινλανδία και εντός έδρας την Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική. Έτσι, σε περίπτωση που οι Σουηδοί περάσουν νικηφόρα από τη Φινλανδία και ανέβουν στους 15 βαθμούς μία ήττα από τους Ολλανδούς δεν θα τους επιτρέψει να μας φτάσουν στους 16.


6ος Όμιλος

1.Κροατία 19 β.
2.Ελλάδα 18 β.

Αν όμως στην ισοπαλία με τους Κροάτες και νικήσουμε στην Γεωργία τότε θα πιάσουμε τους 22 βαθμούς, μείον τους έξι από τα ματς με την Μάλτα. Το ίδιο ακριβώς σενάριο ισχύει για τους Κροάτες σε περίπτωση που ηττηθούν στο Φάληρο αφού μπορούν και αυτοί να ολοκληρώσουν στους 16 βαθμούς με νίκη επί της Λετονίας και να έχουν ακριβώς τις ίδιες ελπίδες που έχει η Εθνική μας για την καλύτερη δεύτερη θέση.


7ος Όμιλος

2.Μαυροβούνιο 11 β.
3.Ελβετία 8 β.

Σε αυτόν τον όμιλο δεν αφαιρούνται βαθμοί αφού μετέχουν πέντε ομάδες. Το Μαυροβούνιο μας απειλεί μόνο αν νικήσει την Αγγλία εντός έδρας και την Ελβετία εκτός έδρας.


8ος Όμιλος

1.Πορτογαλία 13 β.
2.Δανία 13 β.
Νορβηγία 13 β.

Πορτογαλία και Δανία χρωστούν δύο παιχνίδια ενώ η Νορβηγία ένα. Άρα οι Νορβηγοί έχουν ελπίδες μόνο για τη 2η θέση και όχι για την 1η ωστόσο υστερούν στην ισοβαθμία και με τους Πορτογάλους αλλά και με τους Δανούς. Υποδέχονται λοιπόν την τελευταία αγωνιστική την Κύπρο οπότε ε μπορούν να φτάσουν τους 16 βαθμούς. Η Δανία ταξιδεύει στην Κύπρο στις 7 Οκτωβρίου και η Πορτογαλία την Ισλανδία. Αν υποθέσουμε ότι σημειώνουν νίκες, τότε φτάνουν τους 16 βαθμούς και κοντράρονται μεταξύ τους στις 11 Οκτωβρίου.


Αν υπάρξει νικητής, μια από τις δύο να μείνει στους 16 βαθμούς. Το κακό είναι ότι οι Πορτογάλοι θα βολεύονται με ισοπαλία αφού στην ισοβαθμία υπερτερούν και δεν αποκλείεται να την επιδιώξουν κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο τερματίσουν στους 17 βαθμούς, όριο που εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε!


9ος Όμιλος

2.Τσεχία 10 β.
3.Σκωτία 8 β.

Μας απειλεί η Τσεχία, η οποία έχει να δώσει δύο παιχνίδια, άρα μπορεί να φτάσει τους 16 βαθμούς σε όμιλο πέντε ομάδων. Παρόλο που το τελευταίο παιχνίδι της είναι στη Λιθουανία και θεωρητικά υπολογίζεται ως εύκολο, το προτελευταίο είναι εντός με την Ισπανία.


Τι χρειάζεται η Ελλάδα


Σε περίπτωση λοιπόν που δεν νικήσουμε τους Κροάτες αλλά περιοριστούμε στην ισοπαλία, το πρώτο ζητούμενο είναι η νίκη επί της Γεωργίας ώστε να φτάσουμε τους 16 βαθμούς. Θα πάρουμε λοιπόν την απευθείας πρόκριση ως η καλύτερη 2η των ομίλων σε περίπτωση που:


1.Η Βοσνία δεν νικήσει την τελευταία αγωνιστική μέσα στη Γαλλία

2.Η Σουηδία σημειώσει στην καλύτερη περίπτωση μόνο μία νίκη απέναντι σε Φινλανδία εκτός έδρας και Ολλανδία εντός. Οι Σουηδοί υπερτερούν σε όλες τις ισοβαθμίες αφού έχουν συντελεστή τερμάτων στο +18 (στο +6 χωρίς τα δύο ματς με την ουραγό αλλά πάλι υπερτερούν).
3.Το Μαυροβούνιο δεν νικήσει και την Αγγλία εντός έδρας και την Ελβετία εκτός έδρας
4.Οι Δανοί ή οι Πορτογάλοι μείνουν με συγκομιδή τριών και όχι έξι βαθμών στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους. Η μία είναι μεταξύ τους και παραμένει ανοιχτή η πρώτη θέση οπότε ελπίδες υπάρχουν! Αν η Κύπρος νικήσει τους Δανούς στις 7 Οκτωβρίου τότε οι πιθανότητές μας αυξάνονται. Ζωντανές θα παραμείνουν πάντως ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας με το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια.

Τι ισχύει στην ισοβαθμία


Σε περίπτωση τώρα που ισοβαθμήσουν δύο ομάδες τότε ως καλύτερη δεύτερη περνάει στην τελική φάση αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή οι άμεσα «εμπλεκόμενες» και αυτές που έχουν ελπίδες είναι οι εξής:


Σουηδία +18 (+6)

Πορτογαλία +8 (+4)
Ελλάδα +6 (+2)
Δανία +5 (+4)
Βοσνία +4 (+3)
Μαυροβούνιο +2 (+2)

Πηγή:
sport-fm.gr

http://www.newsbeast.gr/