Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτιά σε αποθήκη στο Μοσχάτο

Λιγό πριν κάποια λεπτά ξέσπασε φωτιά απέναντι από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου  σε μια αποθήκη χαρτικών και πλαστικών στην οδό Κοραή. 

4 πυροσβεστικά με τουλάχιστον 10 πυροσβέστες κατέφτασαν στο σημείο και δίνουν μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες στα γειτονικά σπίτια.



Μέχρι αυτή την στιγμή η φωτιά συνεχίζει να καίει την αποθήκη στην Κοραή, όμως φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

Πριν λίγο στις 10,00 μ.μ , συνεργείο της ΔΕΗ αποσύνδεσε τον πυλώνα που τροφοδοτεί με ρεύμα την αποθήκη για να μην υπάρξουν περισσότερα προβλήματα.



 περισσότερα στο http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2011/09/blog-post_1278.html

Ηeidi Klum και Lindsay Lohan «έφαγαν τη σκόνη» της Bar Rafaeli!


Όλα τα φώτα πάνω της κατάφερε να στρέψει η Bar Rafaeli στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο. Η 26χρονη καλλονή, έδωσε το παρόν σε gala για την 25η επέτειο του συλλόγου “amfAR”, που κάνει εκστρατεία κατά του AIDS.

Φορώντας μια μακριά χρυσή τουαλέτα που τόνιζε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καμπύλες της, η Bar κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και τη λάμψητης Heidi Klum που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.
Κανείς δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από την καλλονή και πρώην του Leonardo Di Caprio, η οποία από τότε που χώρισε έχει ανανεωθεί πολύ, και μέρα με τη μέρα συνεχώς ανθίζει, με την καριέρα της να παίρνει την ανιούσα.

Χάρμα οφθαλμών το μοντέλο, που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο της προσοχής, κάνοντας τόσο την Heidi Klum, όσο και την Lindsay Lohan που ήταν παρούσες, να περάσουν σχεδόν… απαρατήρητες!



περισσότερα στο http://www.star.gr/life_style/108358/

Παραίτηση Φιλίππου από ΣΕΦ

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο ελληνικός αθλητισμός λόγω της οικονομικής κρίσης. Τελευταίο θύμα ο Νίκος Φιλίππου που λόγω των συνθηκών παραιτήθηκε από διευθυντής -συντονιστής στο ΣΕΦ
Οι συνθήκες ήταν τέτοιες, που δεν γινόταν και αλλιώς. Γι αυτό και ο Νίκος Φιλίππου αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή-συντονιστή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ίδιο έπραξαν και η πρόεδρος Μαρία Μανιδάκη, ο αντιπρόεδρος Κώστας Βαλεργάκης και ο σύμβουλος Αρης Πασαγιάννης.


Αυτό σημαίνει πως το ΣΕΦ βρίσκεται σε άνευ προηγουμένου κρίση και ίσως η παράπλευρη απώλεια να αφορά τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί η ομάδα μπάσκετ χρησιμοποιεί το Στάδιο και δίχως διοίκηση ή διευθυντή, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Αλλωστε εκκρεμούν και οι υπογραφές των συμβάσεων.


Το θέμα με τους παραιτηθέντες ήταν κυρίως ηθικό και είχε να κάνει με την αλλαγή των δεδομένων στις εργασιακές συνθήκες στο ΣΕΦ. Σε μια εποχή που η Γενική Γραμματεία απαιτούσε απολύσεις του υπαλληλικού προσωπικού και ζητούσε από τους υπευθύνους του ΣΕΦ να επιλέξουν δίχως ξεκάθαρα κριτήρια, ήταν σαφές πως ουδείς ήθελε να αναλάβει τέτοια ευθύνη.

Το ίδιο επιθυμούσε προφανώς και ο Νίκος Φιλίππου - ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ - που προτίμησε να φύγει ο ίδιος. Εδώ και ένα χρόνο ανέλαβε τη θέση - δίχως αυτό να συνδυάζεται με χρηματικές απολαβές γιατί δεν έχει πληρωθεί από την ημέρα που πήγε - και επιχείρησε να βοηθήσει από το πόστο του, σε μια δύσκολη περίοδο για το Στάδιο.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια απόφαση που δεν αλλάζει. Και από χθες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι. Και εδώ που τα λέμε, ο Φιλίππου, ένας άνθρωπος που δοξάστηκε σε αυτό το Στάδιο (και μαζί με την υπόλοιπη Εθνική του 87΄ το δόξασε κιόλας), δεν μπορούσε 24 χρόνια μετά να γίνει... κουκουλοφόρος.



http://www.gazzetta.gr/article/item/226755-paraitese-philippou-apo-seph

Βρέθηκε σώα η φοιτήτρια στα Ιωάννινα


Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, την οποία απήγαγαν άγνωστοι, προχθες το πρωί στην Καστοριά, όπου φοιτούσε σε Σχολή της πόλης. Η αστυνομία εστίασε τις έρευνες, απο την αρχή, στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει εκεί την 22χρονη. Οι δράστες της απαγωγής ζητούσαν 4 εκατομμύρια ευρώ σαν λύτρα για την απελευθέρωσή της. 

Οι απαγωγείς διαπιστώθηκε ότι κρατούσαν τη νεαρή σε αγροτική περιοχή, κοντά στο χωριό Αβγό. Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες, ορίστηκε ως σημείο παράδοσης των λύτρων ένα σημείο στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Αθηνών. Το ποσό που δόθηκε σε μια γυναίκα, ήταν τελικά 50.000 ευρώ και έτσι αφέθηκε ελεύθερη η 22χρονη κόρη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων. 

Ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες. Πρόκειται για δύο Γιαννιώτες που εργάζονται σε πιτσαρία στο κέντρο της πόλης, η σύζυγος του ενός και η μητέρα του άλλου, η οποία ήταν η γυναίκα που πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε τα λύτρα και ένας Αλβανός που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα. 

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν στην απαγωγή συμμετείχαν και άλλα άτομα.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/234268/vrethike-soa-i-foititria-sta-ioannina/

Μείον 10.000 υπάλληλοι στους ΟΤΑ


Ο Π.Κουκουλόπουλος δεν αποκλείει απολύσεις

Με 10.000 λιγότερους εργαζόμενους θα λειτουργούν από τη νέα χρονιά οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 10% και έτσι από τους 100.000 υπαλλήλους, τη νέα χρονιά θα φύγουν οι 10.000. Όπως είπε ο υφυπουργός οι 10.000 εργαζόμενοι θα είναι με πάσης φύσεως εργασιακή σχέση, ενώ τόνισε ότι μεγάλο μερος θα προέλθει από συμβασιούχους, για τους οποίους δεν θα γίνει ανανέωση. 
Παράλληλα δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. «Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου. Θα ήταν όμως ανεύθυνο από μέρους μου να πω ότι δεν θα γίνουν» είπε ο Π. Κουκουλόπουλος 
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/234272/meion-10000-upalliloi-stous-ota/


Ριζικές αλλαγές στο Facebook

Ριζικές αλλαγές αναμένονται το επόμενο διάστημα σε ότι αφορά τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής του δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προετοιμάζεται ένας δραστικός ανασχεδιασμός της εμφάνισης και λειτουργικότητας των ιστοσελίδων, μεταξύ άλλων αντικαθιστώντας τα συνηθισμένα «προφίλ» των χρηστών με ένα οπτικοακουστικό χρονοδιάγραμμα της ζωής του κάθε χρήστη.


Καθώς τα άλλα δίκτυα αυξάνουν τον ανταγωνισμό τους (Google Plus και Twitter), το Facebook προσπαθεί να ανανεώσει το ενδιαφέρον των χρηστών, ώστε να μένουν περισσότερο χρόνο στις ιστοσελίδες του.

Ο χρήστης θα μπορεί να επεκτείνει το χρονολόγιο του στο παρελθόν, πολύ πριν υπάρξει το Facebook.

Για «την ιστορία της ζωής σας και ένα νέο τρόπο να εκφράσει ο καθένας σας ποιος είναι» εξήγησε ο νεαρός Ζάκερμπεργκ.

Το χρονολόγιο θα αντικαταστήσει πλήρως τις τωρινές σελίδες προφίλ των χρηστών.

Μέχρι τώρα, το προφίλ περιοριζόταν σε μερικές στοιχειώδεις πληροφορίες, ενώ η νέα αντίληψη, σύμφωνα με αναλυτές, εγείρει πιθανώς νέα ζητήματα γύρω από την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το Facebook φρόντισε να υπογραμμίσει ότι οι νέες λειτουργίες θα ελέγχονται από τον χρήστη αποκλειστικά, επιτρέποντας στον καθένα να περιορίσει ποιος φίλος μπορεί να βλέπει «τι» από το παρελθόν.

Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν πλέον και οι ίδιοι με ένα «κλικ» να δουν τα τραγούδια που οι φίλοι τους άκουσαν, τα τηλεοπτικά σόου που παρακολούθησαν ή τα βιντεοπαιγνίδια που εκείνοι έπαιξαν, οπότε θα μοιράζονται με πιο άμεσο τρόπο τις ίδιες ψυχαγωγικές εμπειρίες.

Ήδη, ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε συνεργασίες με την Spotify και τη Netflix. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί και συνεργασία με το Skype, δίνοντας τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω του Facebook.

Οι αλλαγές, που συμπεριλαμβάνουν το οπτικοακουστικό χρονολόγιο, αναμένεται να αρχίζουν να εμφανίζονται στους υπολογιστές των χρηστών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα ο Guardian ανακοίνωσε το νέο application σε συνεργασία με το Facebook, το οποίο θα επιτρέψει στα εκατομμύρια αναγνώστες του να ενημερώνονται πιο άνετα και πιο γρήγορα.

Δεν είναι η πρώτη εφημερίδα που συνεργάζεται στενά με το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναπτύξει και άλλοι κολοσσοί, όπως η Washington Post και η Wall Street Journal.

«Είναι γνωστό ότι πολλοί αναγνώστες μας είναι χρήστες του Facebook και αντίστροφα. Κατά συνέπεια επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο περιβάλλον ειδήσεων απόλυτα συμβατό με το αντίστοιχο του Facebook» δήλωσε στέλεχος της εφημερίδας.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=385853&cid=5

Ελληνικές επιτυχίες στο παγκόσμιο της ενόργανης



Την πρόκριση σε τέσσερις τελικούς πέτυχαν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται στην Σλοβενία.

Η κορυφαία εμφάνιση ανήκει στον Λευτέρη Πετρούνια, που πρώτευσε στους κρίκους με 15,575 βαθμούς, εκτελώντας εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,80.

Στην προνομιούχο οκτάδα τόσο στους ασύμμετρους ζυγούς (όπου κατετάγη 4η με 12,625 βαθμούς) και στη δοκό ισορροπίας (7η θέση) μπήκε η Βάσω Μιλλούση, ενώ ο Βλάσης Μάρας πήρε τη 2η θέση με 14,325 βαθμούς.

http://www.star.gr/sports/108312

Θεσσαλονίκη: Τι διαγωνισμό φαντάζεστε ότι κάνουν τα σχολεία της πόλης;


Στον διαγωνισμό που... δείχνει το απόλυτο χάος της Παιδείας, παίρνουν μέρος όλα τα σχολεία της πόλης!


Με δέλεαρ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέπει τους μαθητές να μην πετάξουν τα παλιά σχολικά τους βιβλία προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την επαναχρησιμοποίηση τους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης και θα επιβραβευτούν εκείνα που οι μαθητές τους θα πετύχουν να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό βιβλίων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε ότι στόχος είναι να μη χάνονται σημαντικά ποσά για τις εκτυπώσεις βιβλίων, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.



http://www.newsit.gr/

Σάμος: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο ποδηλάτη!


Ακόμα μία τραγωδία στην άσφαλτο με θύμα ένα παιδί...


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 15χρονος το απόγευμα, στο Ηραίον Σάμου, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε, συγκρούστηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά. Ο 15χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97579&catid=6

Αδίστακτοι δράστες απήγαγαν 18χρονη φοιτήτρια


Ζητούν 4 εκατ. για να αφήσουν ελεύθερη την κόρη πρώην δημάρχου

Η υπόθεση της απαγωγής της 18χρονης φοιτήτριας του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων Καστοριάς έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει από χτες το απόγευμα, ωστόσο η αστυνομία δεν ανακοίνωνε επίσημα τίποτα.

Η άτυχη φοιτήτρια βγήκε χτες για ένα ποτό με μία φίλη της, όταν ξαφνικά χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο. 

Ένας άγνωστος την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας.

Εκείνη έπρεπε απλά να πάει να το παραλάβει από εταιρεία courier της περιοχής. Αφού την ενημέρωσαν ότι μπορούσε να πάει και εκείνη τη στιγμή, η 18χρονη κοπέλα ξεκίνησε για το σημείο του ραντεβού.

Από εκείνη τη στιγμή έχουν χαθεί τα ίχνη της…
Περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/society/arthro/234036/%CE%91

Καθαρισμός εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στον Πειραιά


Επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες τους

Ξεκίνησε χθες από ειδικά συνεργεία του Δήμου Πειραιά, ο καθαρισμός εγκαταλελειμμένων οικοπέδων της πόλης, τα οποία απειλούν τη δημόσια υγεία, καθώς έχουν δημιουργηθεί σ΄ αυτά εστίες μόλυνσης και σκουπιδιών.

Τα εγκαταλελειμμένα για μια σειρά λόγων οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Πειραιά, καταγράφονται, καθαρίζονται και θα επιβληθούν τα νόμιμα πρόστιμα σε όσους ιδιοκτήτες βρεθούν.

Για όσα έχουν εγκαταλειφθεί για άλλους λόγους, ο Δήμος Πειραιά θα κινήσει όλες εκείνες τις νόμιμες διαδικασίες και θα εφαρμοστούν όλες οι διοικητικές ποινές και διαδικασίες.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/234216/katharismos-egataleleimmenon-oikopedon-ston-peiraia-/

«Έκλεισε» ο Άντιτς


Θα αγωνίζεται για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» τα προσεχή 2 χρόνια

Σε συμφωνία με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ήρθε ο Πέρο Άντιτς. Ο Σκοπιανός σέντερ, που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την ΠΓΔΜ στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, θα αγωνίζεται για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων» για τα προσεχή δύο χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας που κυκλοφόρησαν νωρίτερα την Παρασκεύη, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ό,τι αναφέρεται σε αυτά για το οικονομικό σκέλος, δηλαδή για απολαβές 600.000 ευρώ το χρόνο.

Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/234095/ekleise-o-adits/

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Nέος προπονητής στην ανδρική ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου ο Παναγιώτης Κακαλιάς

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου : 

''Μετά την παραίτηση του Χριστόδουλου Κουτσούμπα η διοίκηση του Συλλόγου ανακοινώνει ότι στο πάγκο της ανδρικής ομάδας θα κάθεται ο Παναγιώτης Κακαλιάς.



 Ο coach Κακαλιάς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το Σύλλογο, τη σεζόν 2004-05 σαν προπονητής στην ανδρική ομάδα στην Β' Κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Ο Γιάννης Παπαναστασίου  θα παραμείνει στο πόστο του βοηθού προπονητή. ''



Ο Παναγιώτης Κακαλιάς είναι 45 ετών και καθηγητής Φυσικής Αγωγήςδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στομπάσκετ). Ως μπασκετμπολίστας έπαιξε στον Άρη Πετρούπολης, που ήτανκαι η πρώτη ομάδα της προπονητικής του καριέρας. Την ανέλαβε σεηλικία μόλις 28 ετών και την ανέβασε διαδοχικά από τη Γ’ στη Β’ καιέπειτα στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ.
Θήτευσε δύο φορές στην Α1 ως ασίσταντ, πρώτα του ΑργύρηΠεδουλάκη στο Περιστέρι (2000-2004) και για ένα μικρό διάστημα τουΓιώργου Ζευγώλη στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας (2004-’05). Ως πρώτοςπροπονητής έχει να επιδείξει έργο στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ (Άρηςκαι Ίρις Πετρούπολης, Νέοι Παλατιανής, Άμιλλα Περιστερίου), σετμήματα υποδομής (παίδες Άρη Πετρούπολης 1η θέση στην Αττική και 2ηστην Ελλάδα, έφηβοι Πανιωνίου) αλλά και σε γυναικείες ομάδες, καθώςκαι στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ.
Το 2000 στάλθηκε με υποτροφία του ΣΕΠΚ στις ΗΠΑ για επιμόρφωσηστο τεχνικό τιμ της τότε πρωταθλήτριας του NCAA ομάδας τουConnecticut με προπονητή τον Jim Calhoun.



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/09/n.html
http://sports.pathfinder.gr/





Συμμετοχή του τμήματος Στίβου της ΑΕΚ στο "All Sports Show"

από το Γραφείο Τύπου
Η Ακαδημία στίβου της ΑΕΚ θα έχει δυναμική συμμετοχή στην έκθεση «All Sports Show and Fashion» που λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expoστα Σπάτα και θα διαρκέσει από σήμερα έως και τις 2 Οκτωβρίου.
Η ΑΕΚ προσκαλεί όλους τους φίλους της να πάρουν μέρος στους αγώνες επίδειξης που πραγματοποιεί και να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κλασικού αθλητισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αγώνα, σπρίντ, Ρήψη με medicine ball, Αγώνα σκυταλοδρομίας και άλμα άνευ φοράς.

Θα δημιουργηθούν ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Η κάθε μια από κάθε σειρά νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα μήνα δωρεάν προπονήσεις στην ακαδημία στίβου της ΑΕΚ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ομάδα και να έλθετε να αγωνιστείτε.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/all-sports-show.html

Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.

Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ  το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το 1973 συνελήφθη για φόνο αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια.

Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή όπου είχε καταδικαστεί για κλοπή. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν.

Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά». Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=385439&cid=4

Διατροφή και ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία


Ποια είναι τα ευπαθή προϊόντα και τι πρέπει να προσέχουμε

Στο πλαίσιο της σωστής διατροφής και της ασφάλειας των τροφίμων στα σχολεία ο ΕΦΕΤ δίνει διατροφικές συστάσεις και προτάσεις για καλύτερη επιλογή τροφίμων στο σχολείο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι).
Ο ΕΦΕΤ αναφέρει ακόμη ότι στο σχολείο το κολατσιό πρέπει να περιλαμβάνει κάποια από τα είδη του κυλικείου, όπως:

Αναφέρει ότι η καθημερινή διατροφή των παιδιών πρέπει να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα (πχ γάλα, γιαούρτι) χαμηλά σε λιπαρά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου στη διατροφή. Η περιεκτικότητα ασβεστίου στο γάλα με χαμηλά λιπαρά είναι η ίδια με αυτή στο πλήρες γάλα.

Φρούτα (κατά προτίμηση εποχιακά φρέσκα φρούτα). Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα είναι χαμηλά σε θερμίδες. Μπορείτε να εντάξετε στο κολατσιό σας με μέτρο την κατανάλωση ενός φυσικού χυμού. Πίνοντας όμως ένα χυμό φρούτων προσλαμβάνετε λιγότερες φυτικές ίνες από ότι αν καταναλώνατε τα αντίστοιχα φρούτα.

Στo σάντουιτς ή στο τοστ προτιμάτε ψωμί ολικής αλέσεως, διότι περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το λευκό ψωμί. 

Καλή επιλογή σνακ αποτελεί επίσης και το σουσαμένιο κουλούρι, καθώς και άλλα προϊόντα που περιέχουν σουσάμι (όπως το παστέλι) αλλά και ξηρούς καρπούς.

Πίνετε αρκετό νερό για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Περιορίστε την κατανάλωση ποτών και ροφημάτων που είναι υψηλά σε σάκχαρα και θερμίδες, καθώς και των πολλών γλυκισμάτων. Μειώνοντας την υπερβολική κατανάλωση σακχάρων, μειώνετε τον κίνδυνο τερηδόνας και παχυσαρκίας.

Φροντίστε να γυμνάζεστε καθημερινά και να διατηρείτε φυσιολογικό για την ηλικία σας βάρος. Η ποσότητα κατανάλωσης κάποιων τροφών πλούσιων σε λίπος ή/και σάκχαρα και η έλλειψη άσκησηςευθύνονται για την παχυσαρκία.

Δεν πρέπει να καταναλώνουμε ένα τρόφιμο από το κυλικείο.

Πολλές φορές όταν ένα τρόφιμο είναι επιμολυσμένο και ακατάλληλο είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, ιδιαίτερα αν η αλλοίωσή του είναι στα αρχικά στάδια. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που έχουμε ενδείξεις ότι ένα τρόφιμο είναι ακατάλληλο όπως όταν η συσκευασία του είναι ανοιγμένη ή σκισμένη, όταν το χρώμα ή η υφή, η μυρωδιά και η γεύση του τροφίμου είναι διαφορετικά από ότι συνήθως, όταν είναι εμφανώς αλλοιωμένο και γενικά σε κάθε περίπτωση που μας δημιουργηθεί υποψία.

Ποια είναι τα ευπαθή και ευάλωτα τρόφιμα;
Από τα τρόφιμα που διατίθενται στο κυλικείο θα πρέπει να διατηρούνται σε ψυγείο τα φρέσκα γάλατα (τα υψηλής παστερίωσης δεν χρειάζεται μέχρι να ανοιχθούν), το ρυζόγαλο και η κρέμα, τα σάντουιτς και τα τοστ πριν ψηθούν, ορισμένοι χυμοί (εξαρτάται από το είδος), τα γιαούρτια, ενώ το καλοκαίρι συστήνεται και οι σοκολάτες να διατηρούνται εντός ψυγείου.

Σε θερμοθάλαμο πρέπει να διατηρούνται οι έτοιμες τυρόπιτες και σπανακόπιτες. Τα υπόλοιπα τρόφιμα θα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Τι πρέπει να προσέχουμε στις συσκευασίες των τροφίμων;
Την ένδειξη χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας / τελική ημερομηνία ανάλωσης ("ημερομηνία λήξης"). Οι ενδείξεις αυτές χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν για πόσο καιρό ένα τρόφιμο διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και είναι ασφαλής η χρήση του.

Τα συστατικά. Μας δίνουν πληροφορίες για την σύνθεση του τροφίμου.
Διατροφικές Πληροφορίες. Αυτές μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά όταν υπάρχουν πρέπει να αναγράφονται με συγκεκριμένο τρόπο. Μας δίνουν πληροφορίες για την ενεργειακή αξία του τροφίμου, καθώς και την περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες κ.α.

Την ποσότητα του τροφίμου (βάρος ή όγκος).

Τα στοιχεία του παρασκευαστή ή συσκευαστή ή διακινητή. Καθορίζει ποιος είναι "υπεύθυνος" για την ασφάλεια του συγκεκριμένου τροφίμου.

Κατάλογος επιτρεπόμενων προϊόντων στα σχολικά κυλικεία
1. Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).

2. Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).

3. Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

4. Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

5. Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

6. Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.

7. Γιαούρτι «παντός τύπου».

8. Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).

9. Ξηρά φρούτα, όπως σύκα δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

10. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).

11. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).

12. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).

13. Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.

14. Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).

Για τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων, Λυκείων και Νυχτερινών Σχολείων στο παραπάνω κατάλογο προστίθενται και:

1. Ξηροί καρποί, ανάλατοι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

2. Μέλι, σε ατομική συσκευασία.

3. Χαλβάς και παστέλι «παντός τύπου» (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

4. Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση (σε μικρή συσκευασία έως 30g).
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/233353/diatrofi-kai-asfaleia-ton-trofimon-sta-sholeia/

Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονη στα Καμίνια

Διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων, νοσηλεύεται ένα 13χρονο κορίτσι αλβανικής καταγωγής, το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτοπυρπολήθηκε. 


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.






Το πλήρες ρεπορτάζ του Πάρη Τσιριγώτης στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

http://www.amna.gr/index.php
 

Μεγαλώνει η «οικογένεια» των άγριων αλόγων του Σουλίου

Mέσα σε διάστημα έξι ετών, αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 120%

Την καταγραφή έκανε η Ιστορική- Λαογραφική- Περιβαλλοντική Εταιρεία "Σουλιωτική Συμπολιτεία".

Στην πρώτη καταμέτρηση, που έγινε το 2005, υπήρχαν 49 άλογα. Στη δεύτερη, το 2008, καταμετρήθηκαν 82 ενώ στην τελευταία, που έγινε το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκαν 110 άγρια άλογα, χωρισμένα σε κοπάδια.

"Η αύξηση του πληθυσμού των αλόγων οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαρυχειμωνιά, ενώ ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου πήραμε μια ανάσα με τις βροχές, καθώς μας προβλημάτιζε η ξηρασία. Τώρα, υπάρχουν νεογέννητα. Και πάλι θα έχουμε αύξηση του πληθυσμού, εάν είναι ήπιος ο χειμώνας", λέει ο πρόεδρος της "Σουλιωτικής Συμπολιτείας", Νίκος Στράτης, που πρωτοστατεί στην εκστρατεία διάσωσής τους.

Η "άγρια" ζωή των αλόγων ξεκίνησε τη δεκαετία του '50, όταν πολλοί κτηνοτρόφοι κι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να μεταναστεύσουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τα ζωντανά τους. Στην προσπάθεια τους για επιβίωση, τα πανέμορφα αυτά άλογα άρχισαν να ζουν στα βουνά, αναζητώντας τροφή.

Ακολούθησε μια δεύτερη "εγκατάλειψη" των αλόγων, όταν οι μετακινήσεις των ανθρώπων άρχισαν να γίνονται με αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα ζώα, μαζί, δημιούργησαν τα τελευταία 60 χρόνια μια νέα γενιά αλόγων, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημιάγρια.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=GoGreen&catid=21

Συσσίτια στις γειτονιές της Πάτρας για φθηνότερο φαγητό

Κάποιοι γείτονες στην Αγία Τριάδα, έχουν βάλει στόχο να δώσουν το παράδειγμα της... συνοικιακής οικονομίας!

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από το γνωστό επιχειρηματία και παλαιό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΔΗΚΚΙ Γιώργο Νίκα. Αρχικά η πρόταση έγινε στους ενοίκους της πολυκατοικίας του (περίπου δέκα οικογένειες) όμως το θέμα «απλώθηκε» στη γειτονιά!

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, τι καλύτερο σκέφτηκαν, από το να μοιράζεται το έξοδο του φαγητού με τους γείτονες.

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", αρκετοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να οργανωθεί συνοικιακό συσσίτιο!
«Η πρόταση είναι συγκεκριμένη. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα μία οικογένεια ξοδεύει τουλάχιστον 10 ευρώ για το φαγητό της, με το συσσίτιο το κόστος μπορεί να πέσει και στα 3 ευρώ», δήλωσε στον «Κόσμο» ο κ. Νίκας.

Απομένει πλέον να υλοποιηθεί η ιδέα, αφού το μαγείρεμα θα γίνεται από συγκεκριμένες νοικοκυρές, τα υλικά θα αγοράζονται ομαδικά, ενώ θα υπάρχει και κάποιος διαχειριστής (ή ομάδα διαχειριστών) που θα φροντίζει για τις αγορές και την τακτοποίηση των οικονομικών.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97450&catid=6

Πρεμιέρα σήμερα για τη μεγαλύτερη interactive γιορτή του αθλητισμού!

Ανοίγει τις πύλες της η Nova All Sports Show & Fashion 2011

Στο Metropolitan Expo θα χτυπά για δέκα ημέρες, από τις σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου, η «καρδιά» του αθλητισμού.

Το μεγαλύτερο αθλητικό εκθεσιακό event της χώρας, η Nova All Sports Show & Fashion 2011, φέτος πιο interactive από ποτέ, σας προσκαλεί στη μεγάλη γιορτή των sports, της υγείας, της ευεξίας, που θα αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τα «μυστικά» του αθλητισμού συμμετέχοντας ενεργά σε δεκάδες γνωστά και άγνωστα σπορ, μέσα από παρουσιάσεις, ενημερωτικά workshops, αγώνες και πάνω απ’ όλα πολλή δράση! 


περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/224882/premiera-simera-gia-ti-megaluteri-interactive-giorti-tou-athlitismou/

«Ζω μία τραγωδία»

Ο Νίκος Παπαναστασίου θρηνεί για τον άδικο χαμό της κόρης του

Η 23χρονη κόρη του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Παπαναστασίου, «έφυγε» ξαφνικά αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο κενό και πολύ πόνο στους δικούς της ανθρώπους.

Η άτυχη Ευαγγελία άφησε την τελευταία της πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την σώσουν.


περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/society/arthro/233728/zo-mia-tragodia/

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις.. Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε Μέσα Μεταφοράς και ταξί από την Παρασκευή

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, οι μεν εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στις μετατάξεις και τα νέα μέτρα, οι δε ιδιοκτήτες ταξί στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.


Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.


Παράλληλα, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή.»


Επιπλέον, την
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου δεν θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Τη
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ακινητοποιούνται λεωφορεία και τρόλεϊ (12:00-17:00), καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.

http://news.in.gr/greece/