Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τα παιδιά τους τσακώθηκαν και ο ένας πατέρας σκότωσε τον άλλο!


Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίτερα στα Χανιά με έναν 53χρονο νεκρό και έναν 18χρονο πολύ σοβαρά τραυματισμένο!


Όπως αναφέρει το cretalive.gr δύο 18χρονοι διαπληκτίστηκαν το πρωί ενώ ακολούθησε μικροσυμπλοκή.

Ο ένας από τους δύο 18χρονους επέστρεψε σπίτι του και εξήγησε στον 53χρονο πατέρα του τι είχε συμβεί.

Τότε εκείνος, οργισμένος, πήγε στο σπίτι του άλλου νεαρού  προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις...

Ο 53χρονος λογομάχησε έντονα με τον 43χρονο πατέρα του άλλου παιδιού...

Ο 53χρονος άνδρας πήγε στο σπίτι του 18χρονου κρατώντας μία μαγκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, βλέποντας τη μαγκούρα θέλησε να τρομάξει τον "εισβολέα" και πήγε στο δωμάτιό του, πήρε το όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Η σφαίρα ωστόσο εξοστρακίστηκε και καρφώθηκε στο λαιμό του ίδιου του γιού του!

Βλέποντας το παιδί του αιμόφυρτο και την γυναίκα του να βρίσκεται εκτός ελέγχου, άρχισε να πυροβολεί σε βάρος του 53χρονου ελαιουργού αφήνοντάς τον στον τόπο!

Λίγο αργότερα, σε κατάσταση σοκ συνελήφθη.

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 18χρονος υπάρχουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας καθώς οι Αρχές φοβούνται βεντέτα.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101350&catid=4

Υποσμηναγός 101 ετών στη γιορτή για τα 70 χρόνια της 335 ΠΜ στον Αραξο ...Είχε πάρει μέρος στις αεροπορικές επιχειρήσεις στο Ελ Αλαέιν


Ενα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με κατεύθυνση τον Αραξο. Επιβάτες του, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Β. Κλόκοζας, ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και περίπου 40 απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας. Ανάμεσά τους και ο υποσμηναγός (Ι) ε.α Πλιώνης ηλικίας 101 ετών, ο οποίος πήρε μέρος στις αεροπορικές επιχειρήσεις, πιλοτάροντας ένα μονοκινητήριο καταδιωκτικό Hurricane του Ελ Αλαμέιν.
Η 335 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο τιμούσε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και όλοι αυτοί οι απόστρατοι αξιωματικοί που βρέθηκαν εκεί είχαν υπηρετήσει στην Πτέρυγα, ορισμένοι μάλιστα από τότε που ιδρύθηκε. Η τελετή ήταν λαμπρή (στα πλαίσια της οικονομικής λιτότητας) και τα σύγχρονα F-16 πετούσαν σε χαμηλό ύψος, στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους, ενώ έκαναν και ορισμένες εντυπωσιακές μανούβρες. Αεροπορική επίδειξη δεν έγινε (αφού τέτοιες έχουν πλέον κοπεί, γιατί στοιχίζουν) και τα αεροσκάφη είχαν τις συνηθισμένες εξόδους.

Ο υποσμηναγός κ. Πλιώνης ήταν ένας από τους ομιλητές ο οποίος κάλεσε τους κυβερνώντες να επιβάλουν την ίδια πειθαρχία στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, μ΄ αυτήν που έχει η 335 Πτέρυγα Μάχης. Ηταν συγκινητική η ομιλία του, αλλά όταν στο τέλος ζήτησε να πετάξει μ΄ ένα υπερσύγχρονο F-16, το αίτημά του απερρίφθη:«Παρήλθαν οι χρόνοι που ορισμένοι πετούσαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε ήταν υπουργοί ή υφυπουργοί, είτε απόστρατοι αξιωματικοί», του είπαν με την επισήμανση ότι είναι ήδη 101 ετών και οι πτήσεις μ΄ αυτά τα αεροσκάφη είναι «ζόρικες».Τι απάντησε; «Εάν είναι να πάθω τίποτα, καλύτερα να το πάθω σε κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους»!

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=425260

Τα κατορθώματα ενός Έλληνα υπεραθλητή

Οι φυλακές του Αλκατράζ ήταν ο πρώτος του κολυμβητικός «στόχος» ανοιχτής θαλάσσης. Μαζί με μερικούς «ωραίους τύπους», όπως τους αποκαλεί χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Τσιάνος, ο Έλληνας υπεραθλητής στον χώρο της κολύμβησης, δοκίμασε πριν από μερικά χρόνια τις δυνάμεις του στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού. 
Έκτοτε, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι των προσωπικών του κατακτήσεων με κορωνίδα τον διάπλου της Μάγχης και πολλούς άλλους αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.

«Με θερμοκρασία υπό το μηδέν και αντιμέτωπος με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα, ξεκίνησα την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης πηγαινοερχόμενος στις φυλακές του Αλκατράζ και κάνοντας πολλές φορές το γύρο του νησιού», αναπολεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Γιώργος Τσιάνος ο οποίος πρόσφατα έγινε και ο πρώτος αθλητής που κολύμπησε από την Πελοπόννησο έως την Κρήτη.

Η θάλασσα δεν είναι, όμως, η μοναδική του αγάπη, αφού η κατάκτηση των κορυφών τον συναρπάζει εξίσου. Έχοντας πατήσει στην κορυφή του Έβερεστ, αποτελεί έναν από τους δύο ανθρώπους παγκοσμίως που κολύμπησε τα στενά της Μάγχης και ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου!

Αναφερόμενος στην ανάβαση στα Ιμαλάια, διηγείται το περιστατικό της προσωρινής τύφλωσης που υπέστη στα 8500 μέτρα, όταν έβγαλε την ειδική μάσκα που φορούν οι ορειβάτες για να προστατευθούν από την υπεριώδη ακτινοβολία, που σε κείνο το ύψος, είναι πολύ πιο έντονη.

«Έβλεπα θολά μόνο από το ένα μάτι, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δύσκολη την κατάβαση. Προσπάθησα να μην χάσω την ψυχραιμία μου και ακολουθούσα τον προπορευόμενο ορειβάτη, επικεντρωμένος στα έντονα χρώματα της στολής του», θυμάται, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα δυστυχήματα στο Έβερεστ συμβαίνουν κατά την κατάβαση, λόγω κούρασης και λανθασμένων επιλογών.

Όσο για τα συναισθήματά του στην «στέγη του κόσμου», ο Γιώργος Τσιάνος είναι αφοπλιστικός: «Εκεί αισθάνθηκα πραγματικά πόσο μικροί είμαστε, παράλληλα με μια ηρεμία και γαλήνη για το ότι τα κατάφερα».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=399380

Άντεξε στην πίεση της Λίβερπουλ η Γιουνάιτεντ

Ο Τσικαρίτο Ερνάντες έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφαρίζοντας στο 81' με κεφαλιά τη Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ Ρόουντ”. Ο Τζέραρντ που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος βασικός πέτυχε με εκτέλεση φάουλ στο 68' το γκολ της Λίβερπουλ, με το οποίο οι “κόκκινοι” έφτασαν τα 1200 τέρματα στο πρωτάθλημα. Επίσης ήταν το πρώτο γκολ του Τζέραρντ κατά της Γιουνάιτεντ μετά από 10 χρόνια.




Ο Φέργκιουσον αιφνιδίασε αφήνοντας εκτός ενδεκάδας βασικούς παίκτες όπως οι Ρούνει, Νάνι, Ερνάντες, Αντερσον. Οι τρεις πρώτοι ήταν οι αλλαγές του στο τελευταίο 20λεπτο όταν το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό. Η Λίβερπουλ μετά το προβάδισμα είχε τον έλεγχο, δέχτηκε από αδράνεια της άμυνας την ισοφάριση και ξύπνησε στα τελευταία λεπτά όταν έχασε 4 μεγάλες ευκαιρίες με Κάουτ, Ντάουνινγκ, Σκρτελ και Χέντερσον για να πετύχει το νικητήριο γκολ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Κέλι, Ενρίκε, Κάραγκερ, Σκρτελ Λούκας (57’ Χέντερσον), Άνταμ, Τζέραρντ, Ντάουνινγκ, Κάουτ, Σουάρες
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Τζόουνς (76’ Ερνάντες), Φλέτσερ, Γκιγκς, Παρκ (69’ Ρούνεϊ), Γιανγκ (69’ Νάνι), Γουέλμπεκ



http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=318558



Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φαλήρου απο ακροβατικό αεροπορικό σμήνος Breitling Jet Team, σήμερα το πρωί(δείτε φώτο )



Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, έγινε σήμερα  στις 12:25, απο το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος Breitling Jet Team, το οποίο έχει έδρα την Ντιζόν της Γαλλίας.

Η επίδειξη έγινε  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.




«Διά πυρός και σιδήρου» ο Ηρακλής, 3-2 σετ τον Άρη


«Σκούρα» τα βρήκε ο Ηρακλής στο «Αλεξάνδρειο» απέναντι στον Άρη, καθώς πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ (3-2 σετ), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των Ανδρών.

Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου προηγήθηκε δύο φορές στα σετ, αλλά ισοφαρίστηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως λύγισαν στο πέμπτο σετ.

Τα σετ: 20-25, 25-16, 24-26, 25-23, 8-15
Άρης (Περσιανλής): Τερζής 3 (2 άσοι), Μπαρούτοφ 21 (20/44 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης 6 (3/8 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 12 (12/19 επ.), Σαρικεΐσογλου 26 (21/34 επ., 4 μπλοκ, 1 άσος, 67% υπ. - 44% άριστες), Ριζόπουλος 8 (5/12 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 70% υπ. - 65% άριστες), Σάμαρτζίτς (λ, 81% υπ. - 58% άριστες) / Κυπριανός 1, Παλέντζας 1
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 15 (14/25 επ., 1 άσος, 63% υπ. - 41% άριστες), Τανίκ 4 (4/12 επ., 73% υπ. - 60% άριστες), Προύσαλης 2, Σμαραγδής 12 (9/15 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Πελεκούδας 2 (2/3 επ.), Τζιουμάκας 5 (5/14 επ.), Στεφάνου (λ, 83% υπ. - 70% άριστες) / Μποζίδης 1, Κράβαρικ 11 (7/24 επ., 3 μπλοκ, 1 άσος), Μεντένις 13 (13/21 επ., 57% υπ. - 43% άριστες), Κορζενέβιτς 6 (4/5 επ., 2 άσοι)
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=399005&cid=10

Έκθεση γελοιογραφίας στον όμιλο Υμηττού!


Έλληνες αλλά και ξένοι γελοιογράφοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού από τις  15 Οκτωβρίου  και κάθε μέρα  από τις 19:00 ως τις 22:00!

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 111 Έλληνες γελοιογράφοι  και  ξένοι από 41 χώρες με 233 έργα που έχουν θέμα την 'Ανεργία'.

Τα έργα τους  μπορεί να είναι γελοιογραφίες, εκφράζουν όμως  και όλα αυτά τα συναισθήματα  που νιώθει κάποιος  όταν είναι άνεργος: αγανάκτηση, πικρία και απογοήτευση επικρατούν  στα δημιουργήματα  των καλλιτεχνών!

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά  ως τις  29 Οκτωβρίου.

http://www.star.gr/civilization/111638

Περιπέτεια για Αυστριακούς στα βουνά της Κρήτης!


Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η νυχτερινή πεζοπορία για έναν 60χρονο και μια 28χρονη από την Αυστρία που τα ξημερώματα ξεκίνησαν την πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 στα Χανιά.


Περίπου στις 04.00 σήμανε "συναγερμός" στις αρχές, καθώς οι δύο Αυστριακοί ειδοποίησαν ότι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους, ενώ βρίσκονταν ανάμεσα στη Σούγια και την Αγία Ρουμέλη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις (ένα όχημα, δύο άνδρες από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων και δύο άνδρες από το κλιμάκιο Καμπανού) που εντόπισαν σώους τον 60χρονο και την 28χρονη, τους οποίους μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Πηγή: Cretalive

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101265&catid=6

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακοί ακροβατικοί ελιγμοί ..Αεροπορική επίδειξη το Σάββατο στον Φλοίσβο

Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, θα κάνει αύριο στις 12:00 το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος Breitling Jet Team, το οποίο έχει έδρα την Ντιζόν της Γαλλίας.

Η επίδειξη γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

H εναέρια επίδειξη έχει διάρκεια 18-22 λεπτά, όπου εκτελούνται εντυπωσιακοί ακροβατικοί ελιγμοί κλειστού σχηματισμού, κατά μέτωπο πτήσεις, μεμονωμένοι ελιγμοί και συγχρονισμένη πτήση σε σχηματισμό οκτώ αεροσκαφών, ενώ η όλη εκδήλωση πληροί όλους τους Διεθνείς Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας και Ασφάλειας.

Λόγω της αεροπορικής επίδειξης, από τις 08.00 έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ.Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ατλαντος και Αχιλλέως στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.



http://www.tanea.gr/latestnews/article/

Πως να αντιμετωπίσετε την οστεοαρθρίτιδα


Συμβουλές που θα απαλύνουν τον πόνο

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια προοδευτική εκφυλιστική νόσος κατά την οποία ο αρθρικός χόνδρος που επαλείφει τα οστά που συμμετέχουν στην άρθρωση φθείρεται βαθμιαία. 

Καθώς η πάθηση εξελίσσεται στενεύει το μεσάρθριο διάστημα, τα οστά στην περιοχή γίνονται παχύτερα, και δημιουργούνται προσεκβολές που ονομάζονται οστεόφυτα. Επίσης διογκώνεται και φλεγμαίνει ο αρθρικός υμένας που περιβάλλει την άρθρωση, ενώ στην πορεία παραμορφώνεται ολόκληρη η άρθρωση.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια κυρίως τον πόνο στην περιοχή, τη δυσκαμψία και την παραμόρφωση της άρθρωσης.

Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της πάθησης και να ελαττώσουμε τα συμπτώματα. Αυτά κυρίως είναι:

1. Άσκηση
Αν είναι δυνατόν να ασκείστε τακτικά. Αυτό βοηθά:
• στο να δυναμώσουν οι μύες γύρω από την άρθρωση που πάσχει
• να είστε σε καλή γενική φυσική κατάσταση
• να διατηρήσετε καλό εύρος κίνησης της άρθρωσης (να μην έχετε δυσκαμψία)
Το κολύμπι είναι ιδανικό για τις περισσότερες αρθρώσεις, αλλά όποια άσκηση μπορείτε να κάνετε είναι καλύτερη από το να μην ασκείστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν και εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το περπάτημα.

2. Έλεγχος βάρους
Αν είστε υπέρβαροι προσπαθήστε να χάσετε βάρος, καθώς τα επιπλέον κιλά επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Ακόμη και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει τον πόνο της αρθρίτιδας.

3. Νάρθηκες και πέλματα
Έχει φανεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα ειδικά ορθοπαιδικά πέλματα και οι νάρθηκες μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα. Ο λόγος είναι ότι κατανέμουν ελαφρώς καλύτερα τα φορτία που ασκούνται στις αρθρώσεις, οι οποίες αποφορτίζονται μερικώς και είναι έτσι λιγότερο επώδυνες (πχ γόνατο ή αντίχειρας).

4. Βοηθήματα βάδισης
Εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα γόνατος ή ισχίου δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπαστούνι όταν βαδίζετε. Κρατείστε το με το χέρι της αντίθετης πλευράς από αυτή που πάσχει (πχ αρθρίτιδα στο δεξί γόνατο, κρατάτε το μπαστούνι με το αριστερό χέρι). Αυτό μειώνει τα φορτία που ασκούνται στην άρθρωση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα κάποιες φορές.

5. Φυσικοθεραπεία
Ο φυσικοθεραπευτής θα μας δείξει:
• ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών που περιβάλουν την άρθρωση που πάσχει, βελτιώνοντας έτσι τα συμπτώματα
• γενικές συμβουλές για γυμναστική
• διατάσεις, κινησιομαλάξεις και ασκήσεις που αυξάνουν το εύρος κίνησης της άρθρωσης η οποία γίνεται δύσκαμπτη στην οστεοαρθρίτιδα

6. Άλλες θεραπείες
• Τα TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulator) βοηθούν σε κάποιες περιπτώσεις
• Ο βελονισμός
• Ψυχρά (η σε κάποιες περιπτώσεις θερμά) επιθέματα στις αρθρώσεις που πάσχουν μπορεί να προσφέρουν κάποια ανακούφιση από τον πόνο

7. Φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην οστεοαρθρίτιδα
Παρακεταμολη
Η παρακεταμόλη (Depon, Panadol) συχνά μειώνει τον πονο. Η δόση των 500mg 4 φορές την ημέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετό διάστημα από έναν ενήλικα

Τοπικά αντιφλεγμονώδη
Πολλές φορές μπορεί να βοηθήσει η τοπική χρήση αλοιφής ή υγρού αντιφλεγμονώδους το οποίο έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες από τα από του στόματος χάπια, καθώς εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος πολύ λιγότερη δραστική ουσία

Συστηματικά αντιφλεγμονώδη
Τα φάρμακα αυτά που λαμβάνονται από το στόμα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από την παρακεταμόλη, λόγω των κινδύνων από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται κυρίως σε ανθρώπους που τα παίρνουν συχνά. Παρόλα αυτά είναι χρήσιμα ιδιαίτερα όταν η παρακεταμόλη ή τα τοπικά αντιφλεγμονώδη δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που χρησιμοποιούνται συνεπώς μπορεί εύκολα να βρεθεί το κατάλληλο για τον κάθε ασθενή.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν :
• Αιμορραγία από το πεπτικό σύστημα (ιδιαίτερα σε ασθενείς > 65 ετών, με έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, ή σε όσους λαμβάνουν ασπιρίνη). Εφόσον υπάρξουν ενοχλήσεις από το πεπτικό σύστημα σταματήστε την αγωγή και επισκεφθείτε το γιατρό σας ο οποίος μπορεί να συστήσει κάποια άλλη αγωγή ή επίσης να σας συστήσει κάποια γαστροπροστατευτική αγωγή.
• Κάποιοι ασθενείς με άσθμα, υπέρταση, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια πιθανόν να μην μπορούν να πάρουν συστηματικά αντιφλεγμονώδη

Κωδεΐνη
Η κωδείνη συχνά συνδυάζεται με παρακεταμόλη για την ανακούφιση από τον πόνο.

Εγχύσεις στεροειδών
Η έγχυση στεροειδών μέσα στην άρθρωση μπορεί να βοηθήσει όταν υπάρχει φλεγμονή

Εγχύσεις υαλουρονικού οξέος
Η έγχυση στεροειδών μέσα στην άρθρωση μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις μέτριας αρθρίτιδας

Γλυκοζαμίνες
Η γλυκοζαμίνη κατατάσσεται περισσότερο στα συμπληρώματα διατροφής παρά στα φάρμακα. Είναι συστατικό του χόνδρου και πιθανόν να παίζει ρόλο στη δημιουργία και διατήρησή του. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι σε μερικούς ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα υπήρξε βελτίωση του πόνου όταν λάμβαναν καθημερινά γλυκοζαμίνη.

8. Χειρουργική αντιμετώπιση
Οι περισσότεροι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση. Βέβαια μπορεί η πάθηση αυτή να εξελιχθεί τόσο ώστε το χειρουργείο να είναι η μόνη λύση απαλλαγής από τον πόνο. Σ’αυτές τις περιπτώσεις η οστεοτομία σε κάποιες περιπτώσεις και αντικατάσταση της άρθρωσης είναι οι συνηθέστερες επεμβάσεις.

Πηγή: nutrimed
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/243974/pos-na-adimetopisete-tin-osteoarthritida/

Έφθασε τους 10 εκατομμύρια followers!


Η Britney Spears έφθασε τους 10 εκατομμύρια followers στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Σημειώνεται ότι η διάσημη τραγουδίστρια κατάφερε να γίνει η έκτη προσωπικότητα που ξεπερνάει το κομβικό σημείο των 10 εκατομμυρίων followers, μετά τους Lady Gaga, Justin Bieber, Barack Obama, Katy Perry και Kim Kardashian.

Πηγή:ant1
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=398136&cid=11

Ανάσχεση της ανεργίας κατά 4% ή ακόμη και 5% .."Σώθηκαν" 302.198 θέσεις εργασίας με επιδότηση ΟΑΕΔ


Την ανάσχεση της ανεργίας κατά 4% ή ακόμη και 5% εκτιμά ο ΟΑΕΔ πως  πετυχαίνουν  τα 47 προγράμματα που «τρέχουν» από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα κι έχουν ωφελήσει περίπου 808.000 άτομα, που είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί  σε δράσεις  διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης,  συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ. 

Μόνο από το «μεγάλο» πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας, μέσα από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, υπολογίζεται πως διασώθηκαν περισσότερες από 302 χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Να σημειωθεί δε, ότι, ο Οργανισμός,  υλοποιεί και μέτρα στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων - επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας  και μητρότητας – στα οποία εντάσσονται περίπου 1.200.000 άτομα,  ενώ οι δράσεις αυτές εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος 2,8 δισ. ευρώ. Κάποια από τα μέτρα αυτά, αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, καθώς υπάρχει δέσμευση για μείωση των κοινωνικών δαπανών. 

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ σημειώνει πως το επόμενα διάστημα, σταδιακά θα ενεργοποιηθούν 5 νέα προγράμματα προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ, με τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν επιπλέον 31.000 άνεργοι.


Διαβάστε περισσότερα από το  capital.gr εδώ

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=152183

Αρχίζει εβδομάδα δράσης και για τους δασκάλους


Σαρανταοκτάωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη

Εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων έχει ορίσει την επόμενη εβδομάδα η Διδασκαλική Ομοσπονδία με κορύφωση τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ενώ την Τρίτη κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας καθώς προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια της διοίκησης της εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα και στο Λεκανοπέδιο κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία και προγραμματίζουν και συλλαλητήρια
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244711/arhizei-evdomada-drasis-kai-gia-tous-daskalous-/

Στο catwalk για καλό σκοπό

Οι επώνυμες ανεβαίνουν στην πασαρέλα για ιερό σκοπό. Γυναίκες από τον χώρο της σοουμπίζ ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη γοητεία τους σε μια λαμπερή επίδειξη γνωστής εταιρείας ρούχων, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, και τα έσοδά της θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». 


Τη σημαντική αυτή βραδιά θα παρουσιάσει η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία εδώ και χρόνια είναι η μούσα της εταιρείας. Η ηθοποιός-παρουσιάστρια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά και αναμένεται να λάμψει για ακόμη μία φορά με την εμφάνισή της στην εκδήλωση.


http://www.gossip-tv.gr/story/142315/sto-catwalk-gia-kalo-skopo 

Έρχεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα!


Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα είναι ακόμα πιο έντονα στο σαββατοκύριακο που μας έρχεται.
Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά με τοπικές νεφώσεις προβλέπεται ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια που ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Σάββατο
Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας νέα πτώση
Κυριακή
Συνέχεια στην κακοκαιρία θα έχουμε την Κυριακή, όπου θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ωστόσο, βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/85882/erchetai-kakokairia-se-olh-th-chwra

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Κέρκυρα!


Σε κατάσταση συναγερμού μπήκα χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Κέρκυρας, μετά από σήμα για αναζητήσεις ενός αυτοκινήτου, το οποίο εμφανίστηκε να εμπλέκεται σε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου που έγινε νωρίτερα στην περιοχή Μωραιτικα


Το ύποπτο αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή Καστανιά και αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Εκείνος αντίθετα, πάτησε γκάζι και ξέφυγε με μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη με περιπολικά που έφτασαν στην περιοχή.

Ο οδηγός κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, προσπάθησε με ελιγμούς να πετάξει από το δρόμο 3 φορές τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Τελικά στην περιοχή των Γουβιών ο οδηγός σε μια στιγμή έντασης κι απροσεξίας έχασε τον έλεγχο και αφού έπεσε αρχικά στη νησίδα δεξιά του δρόμου κατέληξε πάνω στον τοίχο ξενοδοχείου. Πάλι όμως δεν το έβαλε κάτω....

Απτόητος από το τρακάρισμα προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας προς το ξενοδοχείο. Μετά από αναζητήσεις ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ και παραδόθηκε στους συναδέλφους τους της τοπικής Ασφάλειας.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρεθηκε μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και ένα λαπ τοπ. Επίσης, πάνω του βρέθηκαν ένα διαβατήριο και μία άδεια οδήγησης με τη φωτογραφία του αλλά με διαφορετικα ονόματα.

Όπως προέκυψε έχει κάνει φυλακή για κλοπές, στις φυλακές της Χιου, ενώ έχει απασχολήσει τις Ελληνικές και Βελγικές Αστυνομικές Αρχες για κλοπές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες η αστυνομική ηγεσία του νησιού έχει ρίξει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση κάθε είδους και μορφής της βαριάς εγκληματικότητας και για το συγκεκριμένο λόγο αποφασίστηκε η ενίσχυση της ΟΠΚΕ με σχεδόν διπλασιασμό της αρχικής δύναμης της. 



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101059&catid=6

Μαθαίνω για το περιβάλλον παίζοντας


Περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών δημοτικού

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, με στόχο τα παιδιά να μάθουν για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα μέσω ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών σε θέματα που άπτονται της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Μέσα από το παιχνίδι, αναδεικνύονται τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, η οριακή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά από αυτά και «εμφανίζονται» διάφοροι τρόποι επίλυσής τους.

Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, είναι να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα - ειδικά στα παιδιά - έτσι ώστε να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στη δημιουργία περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών του αύριο.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/244621/mathaino-gia-to-perivallon-paizodas/

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Κακλαμανάκης θα διαχίσει το Αιγαίο σε 48 ώρες

Ο Νίκος Κακλαμανάκης 14 χρόνια μετά τον άθλο του, διασχίζοντας το Αιγαίο, από το Σούνιο έως την Κρήτη, θα προσπαθήσει να το επαναλάβει  τις επόμενες μέρες, επιχειρώντας μια ακόμα υπέρβαση. 


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντας και ασημένιος στην Αθήνα, θα εκκινήσει από την Άνδρο, διασχίζοντας συνολικά 320 ναυτικά μίλια σε 48 μόλις ώρες. Διαδοχικά θα περάσει Μύκονο, Δήλο, Αμοργό, μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια), Τήλο και θα ολοκληρώσει στην Κάρπαθο.

Στόχος του «γιου του ανέμου» είναι να δείξει σε όλους τους Έλληνες, ότι παρά τα προβλήματα όλοι μπορούν να επιβιώσουν και να σταθούν όρθιοι, παρά τα εμπόδια που προκύπτουν. Κατά τη διάρκεια της πορείας του διάπλου, ο 43χρονος αθλητής, θα συνομιλεί με τους κατοίκους στα νησιά, μοιραζόμενος τις εμπειρίες και τα μαθήματα ζωής.



περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397905&cid=185

Συρτάκι στην Κόκκινη Πλατεία από την Πολεμική Αεροπορία


Βίντεο από την παρουσία της ελληνικής μπάντας στη Μόσχα

Ενθουσίασε τους παρευρισκομένους η συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας στο διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ Spasskaya Tower 2011, που έγινε στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία. 

Το πρόγραμμα της ελληνικής μπάντας περιελάμβανε τον «Αεροπόρο» (επίσημο εμβατήριο της Αεροπορίας), τον γνωστό «Ζορμπά» και «Τα παιδιά του Πειραιά».

Μόλις η μπάντα άρχισε να παίζει τον «Ζορμπά», ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Όχι μόνο χειροκροτούσε στον ρυθμό, αλλά χόρευε και στις κερκίδες. 

Η μπάντα συνοδεύτηκε και από ανάλογα ενδεδυμένους χορευτές, τους οποίους πλαισίωσε και ο μαέστρος. Στο κλείσιμο της εμφάνισης, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκε με θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα!

περισσότερα στα  Πηγή: defencenet.gr
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244217/surtaki-stin-kokkini-plateia-apo-tin-polemiki-aeroporia/

«Παραλύουν» τα πάντα 19-20 Οκτωβρίου


Δεκτή η εισήγηση των σωματείων για 48ωρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε 48ωρη απεργία για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, κάνοντας δεκτή την σχετική εισήγηση των σωματείων που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο. 

Έτσι Τετάρτη και Πέμπτη «παραλύει» το δημόσιο ενώ προγραμματίζονται και πορείες στο κέντρο.  

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή ενώ και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια ώρα
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244405/paraluoun-ta-pada-19-20-oktovriou/

Η Επιθεώρηση Εργασίας μπήκε σε Facebook και Twitter!


Θα μπορείτε να κάνετε ακόμα και καταγγελίες

Παρουσία στο Facebook και το Twitter αποκτάει από σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μέσα από τις διευθύνσεις www.facebook.com/pages/Σώμα-Επιθεώρησης-Εργασίας-ΣΕΠΕ-Hellenic-Labour-Inspectorate/174763269273289?sk=wall και http://twitter.com/#!/Labour_Inspect οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμα και να κάνουν καταγγελίες.

«Η προσπάθεια αυτή θα φέρει πιο κοντά το ΣΕΠΕ στους πολίτες και πιο συγκεκριμένα στους νέους εργαζόμενους, που ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτήν ειδικά την δύσκολη περίοδο οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και γενικότερα για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας» είπε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Μιχάλης Χάλαρης.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244275/i-epitheorisi-ergasias-bike-se-facebook-kai-twitter/