Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σουφλιώτισσα 2η νικήτρια σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας κατέκτησε η Στέλλα Μπακουλοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουφλί, με καταγωγή από την Αχαΐα. Το έργο της κ. Μπακουλοπούλου, που σπούδασε και εργάζεται στην Αθήνα, ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 1.100 δημιουργίες και από τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο διαγωνισμός αφορούσε στον σχεδιασμό του εξωφύλλου του βιβλίου των Νέων της Ευρώπης: Design the Europa Diary cover. 

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο εκτυπώνεται σε 28 γλώσσες και διαμοιράζεται σε...περίπου 4,5 εκατομμύρια αντιτύπων, σε 30 χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του ημερολογίου που πρωτοεκδόθηκε το 1995, είναι να δώσει με αντικειμενικό και μη μεροληπτικό τρόπο πληροφορίες, γραμμένες σε προσιτή για τους νέους γλώσσα, έτσι ώστε να μπορούν να σχηματίζουν γνώμη και να λαμβάνουν ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες και ως καταναλωτές. 

Πίσω από το εγχείρημα του ημερολογίου που απευθύνεται σε εφήβους 12-18 ετών βρίσκεται η προσπάθεια ενδυνάμωσης του διαλόγου ανάμεσα στους νέους, τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και άλλα επείγοντα θέματα της καθημερινότητας στην Ευρώπη.



http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/01/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου