Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προσπαθούν να στηρίξουν τους άπορους

Νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των άπορων πολιτών και νοικοκυριών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά και κατά τόπους δράσεις στα έξι Δημοτικές Κοινότητες αναλαμβάνει από τις αρχές του νέου έτους, ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Στο πλαίσιο αυτό ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις 9 Ιανουαρίου και για το τρέχον εξάμηνο εξυπηρετεί νέους δικαιούχους, άλλες 200 οικογένειες της Θεσσαλονίκης, που επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από τη διαπαραταξιακή Επιτροπή της Κοινωνικής Πολιτικής.

Υπό σύσταση είναι επίσης η Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων για την ενίσχυση ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ήδη το τελευταίο δίμηνο συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις και ιδιώτες, σημαντικές ποσότητες ειδών ρουχισμού και διατροφής (όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες, φρούτα και γλυκά) που διανεμήθηκαν παραμονές Πρωτοχρονιάς (29 Δεκεμβρίου 2011) σε 370 άπορες οικογένειες. Με τη συμβολή, εξάλλου, της Δημοτικής Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μέσω εταιρίας καυσίμων, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης για τον Ξενώνα Προσφύγων στην οδό Σιατίστης.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452066&cid=4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου