Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΜΟΣΧΑΤΟΥ

                       Προς μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν        
                                Προς Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταυρου
                                         Προς Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου- Ταύρου
                                                Προς Υπουργείο  Εσωτερικών και Γενική    Γραμματεία Νέας Γενιάς


ΤοΤΟΣΥΝ αντιπροσωπεύοντας κατά έγκυρο και θεσμικό τρόπο τους νέους από 15 μέχρι 28 ετών, υποτίθεται ότι έχει σαν σκοπό να αφουγκράζεται, να οργανώνει, να προβάλει και να προωθεί τα ζητήματα που αφορούν την Νεολαία, είτε αυτά έχουν σχέση με την πόλη μας, είτε άπτονται του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.
Ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου με όρεξη για δημιουργία, που θα την χαρακτήριζε η κοινή και ενωτική δράση των Μελών του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων του Μοσχάτου σε εκδηλώσεις και δράσεις του ΤΟΣΥΝ ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων .
Δυστυχώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή στο ΤΟ.ΣΥ.Ν δεν μου δίνει περιθώρια δράσης.
Είναι γνωστά τα γεγονότα αμφισβήτησης, σπίλωσης , λάσπης και ψευδών κατηγοριών στο πρόσωπο μου ως Προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν στο παρελθόν.
Παρόλο που είχα την πλήρη στήριξη των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου δηλαδή της βάσης των ατόμων που επέλεξαν να είμαστε σήμερα εδω και μετά από ένα χρόνο μη εύρρυθμης λειτουργίας του οργάνου καταγγέλω:


1
Τα άτομα-μέλη που με κάθε τρόπο, βγάζοντας προσωπικό ή πολιτικό μένος, σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια του οργάνου για εύρρυθμη λειτουργία.
Ειδικά συγκεκριμένο μέλος που όντας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου επαμοιβή και έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας που ορίζει ο νόμος, βασιζόμενος της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών περί παράτασης της λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων έχει την απαίτηση να εκπροσωπήσει το Συμβούλιο στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ρωτώ μπορεί αιρετό πρόσωπο να έχει και έμμισθη σχέση με το Δήμο; (αν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος θα μπορούσε να ήταν και ειδικός σύμβουλος;) Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.
2
Την Δημοτική Αρχή για την πλήρη εγκατάλειψη του οργάνου και την παντελή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Νεολαία . Ηθική ευθύνη έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος που αφήνει ή μπορεί και να συνενεί με τις ενέργειες του ειδικού συμβούλου του, που δυναμιτίζουν την κατάσταση στο συμβούλιο. Επίσης είναι  χαρακτηριστικό που ενώ ομόφωνα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο Καραβάνι Αλληλεγγύης της κοινότητας Μοσχάτου δεν ήρθε κανένας από την Κοινότητα πλην ,του κύριου Ζώταλη, να μας ενημέρωσει σχετικά, ούτε φυσικά έγινε ποτέ γνωστή η απόφαση μας ή υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία.
3
Το Υπουργείο Εσωτερικών που έφτιαξε ένα νόμο, δημιούργησε τα ΤΟ.ΣΥ.Ν και εδώ και αρκετό καιρό ακόμα και το ίδιο τα έχει απαξιώσει μην έχοντας καν πυξίδα για το τι μέλλει γενέσθαι (τελευταία επικοινωνία ήταν τον Ιανουάριο του 2011 με την εγκύκλιο πέρι παράτασης της λειτουργίας των ΤΟ.ΣΥ.Ν)

Κάποιοι θέλουν ένα όργανο – μαγαζάκι, δεν θέλουν την κριτική, ούτε την δράση του για διαφόρους λόγους. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω αυλοκόλακας για να κερδίσω κάτι ούτε πλέον μπορώ να ανεχθώ παραπάνω συμπεριφορές και να εργαστώ υπό αυτές τις συνθήκες και επειδή αυτή η κατάσταση είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχιστεί και όπως έχω πει ούτε Αιχμάλωτος Πρόεδρος θέλω να είμαι ,ούτε γυψαρισμένο ΤΟΣΥΝ να υφίσταται θέλω να δηλώσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν και έτσι να εκφράσω την πλήρη μου διαφωνία για όλα τα παραπάνω.
Θα παραμείνω απλό μέλος για ένα και μόνο λόγο: (γιατί ουσιαστικό έργο με τις παραπάνω νοοτροπίες δεν μπορεί να γίνει ) για να είμαι παρατηρητής πιθανόν εκτρωπών που μπορούν να συμβούν εις βάρων των συμφερόντων της πόλης μας και να μπορώ ελεύθερα να κρίνω τις εξελίξεις ενός θεσμού που τόσο εύκολα κάποιοι ξέχασαν ,απαξίωσαν και υπονόμευσαν.
         
         
                                                               
                                                                 Πατσουράκης Πολύδωρος
                                                               Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου