Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκτακτο θέμα σήμερα ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ"

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ 70% ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗΣ 300% ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΚΑ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ"
Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Αθ. Ντερέκα.

Κύριε Πρόεδρε,
λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να πάρω μέρος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.Επειδή όμως τα θέματα για την περιοχή μας εξελίσσονται συνεχώς, θα ήθελα να θέσετε προ ημερησίας διάταξης για μια ακόμα φορά το θέμα της παραλίας Μοσχάτου.
Όπως θυμάστε πολύ καλά προ λίγων εβδομάδων είχαμε συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. 
Ανεξάρτητα από την τότε στάση του καθένα από εμάς, υπέρ ή κατά της μελέτης, ομόφωνα εκφράστηκε η γνώμη για όσο το δυνατόν περιορισμό της δόμησης στην παραλία μας. Το ίδιο και μάλιστα με περισσότερο σαφή τρόπο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε γνώμη για δραματικό περιορισμό των χρήσεων και της δόμησης.
Αντί όμως να ληφθεί υπόψη η εκφρασμένη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με άρθρο στο νομοσχέδιο « Ποινική προστασία του περιβάλλοντος- Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΚΑ» προβλέπεται η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 70% και του συντελεστή κάλυψης κατά 300%. 
Καλώ λοιπόν τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου να εκδώσουμε ψήφισμα προς την Βουλή των Ελλήνων, που να ζητάμε να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τον Φαληρικό Όρμο από το υπάρχον νομοσχέδιο, καθώς κινούνται αντίθετα προς την εκπεφρασμένη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Το σχέδιο ψηφίσματος θα μπορούσε να είναι:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην προβλεπόμενη αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,010 σε 0,017 και του συντελεστή κάλυψης από 2,1% σε 6,3% για την ζώνη 1 του σχεδίου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που υπάρχει στο σχέδιο νόμου ΥΠΕΚΑ «Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΚΑ» και ζητά την απόσυρση των σχετικών διατάξεων.»
Το θέμα είναι σοβαρό και δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή, καθώς η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Για την Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ



http://www.facebook.com/drasitora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου