Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου»

Παρασκευή 
13 Ιανουαρίου 2012


Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου, καθώς και ποια είναι τα οφέλη από τη συγχώνευση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης, το υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί τις ανάγκες των περιοχών του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Άγιου Ιωάννη Ρέντη και απευθύνεται σε περισσότερους από 10.000 ανέργους και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις, που η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης τους έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.   

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου

Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης  το Υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου. Η απόφαση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας πολιτικής απαξίωσης τους τελευταίους μήνες του συγκεκριμένου καταστήματος ΟΑΕΔ με την μη ενίσχυσή του σε προσωπικό, όταν οι ανάγκες της περιοχής αυξάνονται. Ο ΟΑΕΔ του Μοσχάτου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα εξυπηρετεί τις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Απευθύνεται μάλιστα σε περισσότερους από 10.000 ανέργους της περιοχής και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις.

Η απόφαση έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών και φορέων της περιοχής, οι οποίοι θέλουν την παραμονή του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην περιοχή. Επειδή λοιπόν η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα, η παραμονή του θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος της καθημερινότητάς τους. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

1.      Με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου;
2.      Ποια τα οφέλη από την συγχώνευση αυτή που θα έχει ο ΟΑΕΔ συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής;
3.      Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η επαναξιολόγηση της παραμονής του ΟΑΕΔ Μοσχάτου στην περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου