Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πόσες φορές άραγε το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε κατακρίνει τους πολιτικούς μας για τα βολέματα ημετέρων και τη δημιουργία ενός κομματικού κράτους, που μας οδήγησαν, μαζί με άλλα, στην τραγική οικονομική κατάσταση, που βιώνουμε σήμερα ;
Πόσες φορές έχουμε κατηγορήσει τους πολιτικούς μας για την έλλειψη ευκαιριών για την αξιοποίηση των νέων με καλές σπουδές και γνώση ξένων γλωσσών, με αποτέλεσμα να έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία και οι νέοι μας να αναγκάζονται να  αναζητήσουν εργασία εκτός της χώρας μας ;
Έχουμε όμως σκεφθεί αλήθεια όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε για όλα αυτά, αν στο μικρόκοσμο του δήμου μας ή ακόμη και της δουλειάς μας, ακολουθούμε το ίδιο παράδειγμα ή ακόμη και αν με την ένοχη σιωπή μας επικροτούμε τέτοιες συμπεριφορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς είναι και η επιλογή από τον κ. Δήμαρχο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας. Ο αντιμνημονιακός δήμαρχος μας (κατά δήλωσή του), ο μη εξαρτώμενος από κάποιο κόμμα (επίσης κατά δήλωσή του), αυτός που δεν χρωστάει σε κανέναν (επαναλαμβανόμενη δήλωσή του), όλως τυχαίως, επέλεξε ως γενικό γραμματέα του Δήμου, τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος, που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές, στο Νομό Λακωνίας κ. Μανώλη Αντωνάκο.
Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για το Νέο μας Γενικό Γραμματέα και συμπατριώτη του κ. Σπανάκη (ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος για την επιλογή του), διαπιστώσαμε ότι διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα www.mantonakos.gr στην οποία καταγράφει διάφορα στοιχεία για τον ίδιο και τη δράση του. Έτσι σ’ αυτήν διαβάζουμε, ότι ενώ έχει ένα πολύ λιτό βιογραφικό σπουδών (απόφοιτος Παντείου), μία μάλλον μη αξιόλογη καριέρα ως υποψήφιος (το 1986 και 1990 διαμερισματικός σύμβουλος Πειραιά και το 1994 δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και έκτοτε σε κάθε προσπάθειά του για εκλογή - είτε ως δήμαρχος του Δήμου Βοιών Λακωνίας το 2002, όπου ήρθε τρίτος,  είτε ως βουλευτής στο νομό Λακωνίας το 2009, όπου έλαβε 2.668 σταυρούς έναντι του εκλεγέντα κ. Γρηγοράκου που έλαβε 16.181 σταυρούς - δεν κατάφερε να εκλεγεί) αντίθετα έχει ένα μακρύ κατάλογο παρουσίας σε αυτοδιοικητικές και δημόσιες θέσεις, κατόπιν προσωπικής επιλογής του εκάστοτε θεσμικού φορέα. Το εντυπωσιακό αυτό σερί του στην κατοχή θέσεων επιλογής (από το 1993 μέχρι και σήμερα) συνεχίζεται και από την επιλογή του από το δήμαρχό μας στη θέση του Γενικού Γραμματέα.
Στις 15.12.2011 σε συνέντευξη του νέου μας Γενικού Γραμματέα σε τοπικό κανάλι της Λακωνίας (υπάρχει στην ιστοσελίδα του), αναφέρει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του Νομού Λακωνίας εφόσον το κόμμα που ανήκει, του κάνει τη μεγάλη τιμή να τον επιλέξει. Ρωτήθηκε λοιπόν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο αν θα είναι υποψήφιος ή όχι σύμφωνα με τη δήλωσή του, δεδομένου ότι για την κάθοδό του, απαιτούνται συνεχείς μετακινήσεις ή και διαμονή του στη Λακωνία, πράγμα που θα εμπόδιζε να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως Γενικού Γραμματέα. Απάντηση από τον ίδιο δε δόθηκε, αλλά για λογαριασμό του ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει το Δήμο !!!!!!!!!!!! και ότι θα είναι τιμή για το Δήμο μας (γιατί άραγε μήπως είναι δημότης μας και δεν το ξέρουμε;) αν εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος μας ξέχασε να πει ότι ο κ. Γενικός πληρώνεται με το 60% του μισθού του Δημάρχου, (οι αντιδήμαρχοι παίρνουν 50% και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 40%) και η επιλογή του έγινε στις 4.1.2012 λίγους δηλαδή μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η κρίση δική σας.
Κ. Δήμαρχε, ξέρουμε ότι σίγουρα θα απαντήσετε ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε για να κρίνουμε το νέο μας Γενικό Γραμματέα. Πριν από την κρίση όμως για την αποτελεσματικότητα κάποιου, είναι η δυνατότητα επιλογής του σε τέτοιες θέσεις και η παροχή της ευκαιρίας για  να ανταποκριθεί. Αυτήν την δυνατότητα δυστυχώς με τη συγκεκριμένη επιλογή σας τη στερήσατε από δεκάδες άλλους συμπολίτες μας με καλές σπουδές και ικανότητες, αλλά προφανώς με πολύ μικρότερη κομματική θητεία από το πρόσωπο που επιλέξατε.

25 Ιανουαρίου 2012
Πολίτες Μπροστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου