Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ελληνες αστέρες δίνουν ραντεβού στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα


Για πρώτη φορά ύστερα από δέκα χρόνια, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανοίγει τις πύλες του, προκειμένου να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και συνθέτων αγωνισμάτων της ίδιας κατηγορίας. Πρόκειται  για την 26η στάση του θεσμού στην οποία θα δώσουν το παρών οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές.

Η διοργάνωση αποτελεί το τελευταίο κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας, η οποία θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (9-11/3).

Μια ακόμη ευκαιρία να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ θα έχει ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο 26χρονος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ξεπέρασε τα 5,75 μ. και έγινε έτσι ο 5ος αθλητής του πλανήτη. Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός θα είναι η τελευταία στάση του αθλητή πριν από τη διοργάνωση της Τουρκίας.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει η παρουσία του Παναγιώτη Λάσκαρη με ατομικό ρεκόρ 5,10 μ. και 5,40 μ. στον κλειστό. Σε ανοδική πορεία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ),  με 5,32 μ. φετινό ρεκόρ, ενώ την βελτίωση θα επιδιώξει ο Στέφανος Κουφίδης (ΓΣ Κηφισιάς).

Οσες φορές έχει κατέβει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει φύγει νικητής. Κάπως έτσι ο Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) έχει φτάσει να μετράει αισίως επτά νίκες στο μήκος (οι περισσότερες από άνδρα αθλητή σε όλα τα αγωνίσματα), εκ των οποίων οι έξι είναι διαδοχικές (2004,2005, 2006, 2007, 2008, 2009 και 2011), μάλιστα ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα μπορούσε να μετράει μία παραπάνω, αν δεν είχε χάσει τη διοργάνωση του 2010 λόγω τραυματισμού. 



περισσότερα στο
http://www.segas.gr/segas/fMain.aspx?pagenb=20901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου