Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η πρόγνωση του καιρού το τριήμερο

Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ όμως, αφού από το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χιόνια, κυρίως στα ορεινά, και αρκετό κρύο.

Σάββατο 25/02/2012

Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός προβλέπεται ο καιρός. Αργά το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κυριακή 26/02/2012

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βόρεια, και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Το βράδυ στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Καθαρά Δευτέρα 27/02/2012

Νεφώσεις, τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας χαρακτηρίζουν τον καιρό την Καθαρά Δευτέρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Συννεφιασμένος καιρός αναμένεται την Καθαρά Δευτέρα. Νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας, ειδικότερα στα βόρεια και κεντρικά.

Το ευχάριστο της ημέρας τόσων υπαίθριων παραδοσιακών εκδηλώσεων είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την πρόγνωση τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και για την περίπτωση όπου θα γευματίσετε σε κλειστό χώρο.


Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ στα δυτικά και 6-8 στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου