Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παίζουν με το μέλλον της Σταυρούλας

Η Σταυρούλα φοίτησε στην Α' και τη Β' τάξη στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σιβιτανιδείου Σχολής. Στις αρχές της σχολικής περιόδου που διανύουμε, έκανε μετεγγραφή στο 1ο Γεν.Λύκειο του Μοσχάτου όπου ξεκίνησε τη χρονιά της στην Γ' τάξη.
 Σύμφωνα με το νόμο, εφόσον προέρχεται από Επαγγελματικό Λύκειο, θα έπρεπε να πάει στην Β' τάξη του γενικού λυκείου αλλά ο διευθυντής του σχολείου θεώρησε ότι η Σταυρούλα θα πρέπει να συνεχίσει στην Γ' λυκείου.
 Η Σταυρούλα άρχισε να προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις κάνοντας πολλές ώρες φροντιστήριο την ημέρα μέχρι χθες που την κάλεσε ο διευθυντής του λυκείου στο οποίο φοιτά για να την ενημερώσει ότι δε μπορεί να λάβει μέρος στις εξετάσεις και πρέπει να γυρίσει στην Β' Λυκείου.
Με λίγα λόγια από τον Σεπτέμβριο κανείς δεν είπε στη μαθήτρια ότι δεν πρέπει να φοιτήσει στην Γ' λυκείου με αποτέλεσμα να χάνει δύο χρονιές από λάθος για το οποίο δεν ευθύνεται η ίδια.
 Αυτό που ζητά η μαθήτρια είναι να ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα πρέπει να συνεχίσει στην Γ' τάξη του γενικού λυκείου ή αν θα την δεχθούν και πάλι στο Επαγγελματικό Λύκειο για να μη χάσει τη χρονιά της.
 'Ολα αυτά λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου