Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ...ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ Προβολές Κλασικών Κινηματογραφικών Αριστουργημάτων Σε συνεργασία με τη New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη Κάθε Τετάρτη στο ΙΜΚ με ελεύθερη είσοδο, απαραίτητη η κράτηση θέσης....Beverly Hills Playhouse Los Angeles - Athens [Εργαστήριο/ Σεμινάριο Υποκριτικής] ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ MILTON KATSELAS - Εκπαιδεύοντας ηθοποιούς για μια διεθνή καριέρα με την Sophie Papadopoulos


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ
Προβολές Κλασικών Κινηματογραφικών Αριστουργημάτων
Σε συνεργασία με τη New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη
Κάθε Τετάρτη στο ΙΜΚ με  ελεύθερη είσοδο, απαραίτητη η κράτηση θέσης

Μάρτιος 2012
Αφιέρωμα στη Γυναίκα
&
εισαγωγικά: Αντηχούν Μουσικές… στο ΙΜΚ
από την Τετάρτη 7/3/2012 έως την Τετάρτη 28/3/2012,
στις 21:30

Το ΙΜΚ στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς του στους φιλότεχνους της Αθήνας με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ανεξάρτητης εταιρίας διανομής επιλεγμένων ταινιών New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, καθιερώνει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, κάθε Τετάρτη στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στον υψηλού επιπέδου Κινηματογράφο του. Στις Τετάρτες με Σινεμά του ΙΜΚ, έχουν θέση και θα προβάλλονται ταινίες καθιερωμένων και νέων δημιουργών, ταινίες που μιλούν μία ατόφια κινηματογραφική γλώσσα με εμφανές το στίγμα κάθε δημιουργού, ταινίες που έχουν προσφέρει στην ιδιαίτερη εικόνα και την εξέλιξη εκείνου του κινηματογράφου που αποτυπώνει το διαφορετικό,  ανοίγει ορίζοντες, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε ανθρώπους και καταστάσεις, σχέσεις και γεγονότα με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Μάρτιος 2012,  Αφιέρωμα στη Γυναίκα  
Θα προβληθούν οι ταινίες:
1.  When a Woman Ascends the Stairs  / Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τις σκάλες
Σκηνοθεσία  Mikio Narusei (Ιαπωνία, 1960) Δράμα  

2.
Casablanca
Σκηνοθεσία Michael Curtiz ( ΗΠΑ, 1942) Ρομαντικό δράμα 

3. DER BLAUE ENGEL / THE BLUE ANGEL/ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Σκηνοθεσία Josef von Sternberg (Γερμανία, 1930) Δράμα, Μιούζικαλ

4. Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ /
MADAME DE... / THE EARRINGS OF MADAME DE... Σκηνοθεσία Max Ophuls  (Γαλλία, Ιταλία 1953) Αισθηματική
  

&
εισαγωγικά στις προβολές των ταινιών

Αντηχούν Μουσικές… στο ΙΜΚ

με ελεύθερη είσοδο

Συνοδεύουν κάποιες από τις κινηματογραφικές προβολές. Δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα,  βάζουν στο κλίμα των ταινιών και …ξαφνικά, αντηχούν μουσικές! Νέοι αξιόλογοι μουσικοί και σπουδαστές μουσικής καταλαμβάνουν το φουαγέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και συστήνονται στο κοινό μέσα από μικρές συναυλίες, με διάφορα είδη μουσικής. Μέσα από αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων βρίσκουν βήμα έκφρασης και παρουσιάζουν μουσικούς προλόγους για τις κινηματογραφικές προβολές της "Τετάρτης με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ", μισή ώρα περίπου πριν την έναρξη κάθε προβολής με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πληροφορίες: www.mcf.gr
********
Beverly Hills Playhouse Los Angeles - Athens
[Εργαστήριο/ Σεμινάριο Υποκριτικής]
ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ MILTON KATSELAS - Εκπαιδεύοντας ηθοποιούς για μια διεθνή καριέρα
με την Sophie Papadopoulos
Από Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 έως Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Εισαγωγικά
Η Sophie Papadopoulos είναι η Ιδρύτρια της iWa [International Workshops for Actors]. Με παρουσία σε Αθήνα και Los Angeles, η iWa προσφέρει επίκαιρη εργαστηριακή εκπαίδευση (workshop training) σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους για επαγγελματική πρόοδο και καλλιτεχνική εξέλιξη. Ή iWa έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας με επαγγελματίες από την παγκόσμια βιομηχανία του θεάματος και παρέχει στους Έλληνες καλλιτέχνες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες, μέσω της δικτύωσης και της δημιουργίας ισχυρών δεσμών σε διεθνές επίπεδο. Η iWa συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το Beverly Hills Playhouse στο Hollywood, και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα διδασκαλίας, της διάσημης Μεθόδου Υποκριτικής του Milton Katselas.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.iwanet.biz


Το Εργαστήριο/ Σεμινάριο Υποκριτικής

Το Μάθημα Προσανατολισμού στην Υποκριτική (Orientation Acting Class) απευθύνεται σε Νέους Ηθοποιούς όλων των ηλικιών. Το μάθημα είναι ανοιχτό και στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να μυηθεί πρακτικά στην υποκριτική τέχνη, από σπουδαστές χωρίς εμπειρία, έως εκείνους που έχουν ήδη λάβει εκπαίδευση σε θεατρικές σπουδές, ή ακόμη εκείνους που έχουν ήδη μια ολόκληρη καριέρα πίσω τους και βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης, επιδιώκοντας την ενασχόλησή τους με το άδηλο όνειρο της Υποκριτικής. Η εκπαιδευτική προσέγγιση δεν εστιάζει στο αν είναι κανείς αρχάριος ή όχι, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της αντίληψης συμπεριφοράς του ρόλου, και στην απελευθέρωση της εσωτερικότητας προκειμένου κάποιος να υποδυθεί ένα ρόλο και να διηγηθεί μια ιστορία με έναν αυθεντικό, “γειωμένο” και ειλικρινή τρόπο.
Πιστοποιητικά Συμμετοχής απονέμονται με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.


Ο Milton Katselas

Ο φημισμένος Σκηνοθέτης και Δάσκαλος Milton Katselas εκπαίδευε ηθοποιούς για περισσότερα από 30 χρόνια στη Beverly Hills Playhouse, μία από τις παλαιότερες και πλέον αναγνωρισμένες σχολές υποκριτικής στο Hollywood. Η προσέγγιση του Κατσέλας είναι απολύτως πρακτική, πέρα από θεωρητικές αγκυλώσεις και εστιάζει στο τρίπτυχο: υποκριτική τεχνική, κατάλληλη προδιάθεση, και επαγγελματική προσήλωση και πειθαρχία. Η καθοδήγηση του έχει ωφελήσει την επαγγελματική καταξίωση διάσημων ηθοποιών όπως: George Clooney, Michelle Pfeifer, Alec Baldwin, James Cromwell, Patrick Swayze, Jim Carrey, Kate Hudson, Giovanni Ribisi κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.bhplayhouse.com

Περιγραφή του Εργαστηρίου/Σεμιναρίου

Τα Μαθήματα Υποκριτικής συναρπάζουν, παθιάζουν και διασκεδάζουν ενώ, αποτελούν μια εμπειρία διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο μάθημα. Μέσα από τη μελέτη σκηνών (scene study), οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη θεώρηση του τρόπου συμπεριφοράς ενός ρόλου και μαθαίνουν να εστιάζουν στη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του χαρακτήρα που υποδύονται ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων Αμερικανών ηθοποιών. Τα μαθήματα δίνουν μικρότερη έμφαση στις τεχνικές υποκριτικής – όπως των Stanislavski, Meisner, Adler, ή την «αισθητηριακή μνήμη» του Strasberg , στοχεύοντας κυρίως στην επεξεργασία των εξωτερικών δεδομένων και εσωτερικών πτυχών ενός ρόλου προκειμένου να αναδειχτεί υποκριτικά με ειλικρίνεια και γνώση.

Για παράδειγμα απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα:
-Ποια συμβάντα/γεγονότα σχετίζονται με την ιστορία;
-Ποια είναι η ιδιαίτερη φύση του χαρακτήρα;
-Τι έχει προηγηθεί πριν από τη σκηνή;
-Τι θα έκανε ένα πραγματικό πρόσωπο κάτω από ίδιες συνθήκες;


Στόχος του μαθήματος αποτελεί η ενίσχυση και υποστήριξη του κάθε σπουδαστή ώστε να μπορεί να αποδώσει ως ηθοποιός μια πολυσύνθετη, πιστευτή και ειλικρινή ερμηνεία, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν, είτε πρόκειται για κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά με λίγες ή ακόμη και καθόλου πρόβες, είτε μια θεατρική παράσταση όπου πραγματοποιούνται πρόβες για μήνες, ή ακόμη και σε μία πρώτη ακρόαση για την εξασφάλιση του ρόλου.


Οι ενδιαφερόμενοι, με την εγγραφή και την πληρωμή, πρέπει να αποστείλουν πρόσφατη φωτογραφία και βιογραφικό σημείωμά τους  στο
e-mail:  sophie@iwanet.biz

Η γλώσσα διδασκαλίας Εργαστήριο/Σεμινάριο είναι η Αγγλική, ενώ θα γίνονται επεξηγήσεις στην Ελληνική εφόσον χρειάζονται.


Απαιτούμενη Βιβλιογραφία: "Acting Class - Take a Seat" του Milton Katselas (περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής και διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες)

Κόστος Συμμετοχής: 270€
(10 Συναντήσεις - 30 ώρες)

 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  

 
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου