Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 
Σήμερα στην Οικονομική επιτροπή ήρθε έκτακτο θέμα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του περιφερειάρχη να σφραγισθούν (κλείσουν) τόσο το ανοικτό γήπεδο του Μοσχάτου όσο και το κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ  παραδίπλα. Φυσικά και ψηφίσθηκε η έφεση να γίνει, αλλά καλό είναι μάθετε και εσείς το ιστορικό αυτής της  απόφασης του περιφερειάρχη,  που αν υλοποιηθεί, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς γήπεδα για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι τον περιφερειάρχη, την Παρασκευή  2/2 ήρθε ενα φαξ από την περιφέρεια που ανέφερε τις παρατηρήσεις της επιτροπής καταληλότητας  γηπέδων, και που σύμφωνα με αυτές υπήρχε θέμα λειτουργίας των γηπέδων μας. Η επιτροπή καταληλότητας έκανε έλεγχο μετά από έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας στα γήπεδα. Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)      Μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας. (Τα αποδυτήρια είναι χαρακτηρισμένα ως αποθήκες και όχι σαν αποδυτήρια.)
2)      Τα κάγκελα που περικλείουν την είσοδο των διατητών είναι χαμηλού ύψους.  (θα έπρεπε να είναι 2.5μ και είναι 1.8μ)
3)      Θα έπρεπε να υπάρχει πυρασφάλεια για τις κερκίδες του ανοιχτού. (Εδω να τονισθεί ότι ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο νόμος ορίζει πυρασφάλεια σε κερκίδες  πάνω από 2000 θέσεων και στο γήπεδο μας είναι 800 μόνο. Αρα δεν ισχύει η παρατήρηση αυτή.)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)              Μια αίθουσα υπόγεια ενώ έχει χρήση υπογείου στην αδεια έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο.
2)             Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα πίσω από τις μπασκέτες για να μην εισέρχονται παίκτες ή φίλαθλοι.
3)              Οι  δύο πόρτες πρέπει να είναι από πυρίμαχο υλικό.

Βάσει λοιπόν αυτών των παρατηρήσεων ο περιφερειάρχης απεφάσισε το σφράγισμα των γηπέδων και κοινοποίησε την απόφαση σήμερα 6/2 στον δήμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου