Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δεν ξανάγινε!

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια είχε να κάνει νίκη στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ και φέτος μέσα σε 35 μέρες πήρε το δεύτερο εκτός έδρας «τρίποντο». Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά», για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής, κατάφερε να νικήσει και ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την ίδια χρονιά στην έδρα τους!

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό και έκανε ρεκόρ αφού δεν είχε ξαναπετύχει νίκες κόντρα στις αθηναϊκές ομάδες στην έδρα τους. Το γκολ που σημείωσε ο Λίνο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι είναι το υπ’αριθμόν 100 τέρμα που πετυχαίνουν οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στο «τριφύλλι» και αυτό του Σαλπιγγίδη ήταν το νούμερο 1.300 που δέχονται οι «πράσινοι» στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική κατηγορία.


Επίσης, την αγωνιστική που μας πέρασε, ο Γρηγόρης Μάκος συμπλήρωσε τις 200 συμμετοχές και αν συνυπολογίσουμε πως ο άσος της ΑΕΚ είναι μόλις 25 ετών μπορεί να κάνει ρεκόρ αν παραμείνει στην Ελλάδα. Τις 200 συμμετοχές έφτασε και ο Τάσος Πάντος.


Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ είναι από τις πιο ευρείες που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στους Κρητικούς. Συνήθως, επικρατούν με ένα γκολ διαφορά, όπως το έκανε τις προηγούμενες 11 φορές ενώ με 2-0 είχε νικήσει για το Κύπελλο την περίοδο 2008-09.


Άλλο ένα στοιχείο της αγωνιστικής ήταν πως ο νεαρός τερματοφύλακας της Δόξας, Κώστας Δαύκος ντεμπούταρε στην Α’ Εθνική ακριβώς όπως ο πατέρας του. Εννοούμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η μοναδική διαφορά ήταν πως το ματς είχε διεξαχθεί τότε στα Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου