Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός

Με... φόρα από το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης, ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-78 τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έκανε το 1-0 στη μεταξύ των «αιωνίων» σειρά για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ.
Με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να σκοράρουν αντίστοιχα 16 και 18 πόντους και ατού την υπεροχή κάτω από το «πράσινο» καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 ίσως ευκολότερα από όσο περίμεναν, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων οι 20 πόντοι του Ίαν Βουγιούκα δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να φέρουν το «break».
Ο Ολυμπιακός βγήκε στο παρκέ με παράταξη Κωνσταντινούπολης, κάτι που ο Ομπράντοβιτς φάνηκε να έχει προβλέψει, χτίζοντας παράλληλα την αμυντική του τακτική με άξονα τον περιορισμό του Σπανούλη. Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός εφάρμοζε κάτι ανάλογο στον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον αγώνα να διεξάγεται τελικά σε δύο μέτωπα: εκείνο του παρκέ και το δεύτερο των πάγκων. Ο αγώνας... σκάκι βρήκε τελικά τον Παναθηναϊκό στο +5 με τη λήξη της πρώτης περιόδου, αλλά και τον Βουγιούκα φορτωμένο από νωρίς μετρία φάουλ.
Παρά την καλύτερη εικόνα των «πρασίνων», ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που «ξεπετάχτηκε» στη δεύτερη περίοδο και με σερί 6-1 έφερε το ματς στα ίσια 21-21. Η επιθετική δραστηριότητα του Πρίντεζη και τα τρία φάουλ του Καϊμακόγλου έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και να μη μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Την ίδια ώρα, ο Παπανικολάου έβρισκε πρόσβαση στο καλάθι των φιλοξενούμενων και κάτω από αυτό ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τον Ολυμπιακό στο +8.


Ανάλογο σκηνικό και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν σε διψήφια διαφορά, αναγκάζοντας τον «Ζοτς» να ρίξει ξανά στη μάχη τους έμπειρους Μπατίστ, Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρή. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, καθώς, παρά το ντεφορμάρισμα του Σπανούλη, ευτύχησαν να έχουν ξανά σε μεγάλη ημέρα τον Πρίντεζη. Ωστόσο, λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, το παιχνίδι πήρε ξανά χαρακτηριστικά ντέρμπι, όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε απόσταση αναπνοής με διαδοχικά εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε από τους Πρίντεζη και Παπανικολάου, με την τρίτη περίοδο να λήγει στο 58-52.
Παρά τη μικρή διαφορά, το προβάδισμα πήγαινε κατά... Πειραιά μεριά, αφού ο Ολυμπιακός φαινόταν πως είχε το παιχνίδι. Παπανικολάου και Γκετσεβίτσιους έφεραν τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει το ματς στις βολές, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 84-78.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78
Ολυμπιακός: Χάινς 13, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 9 (1), Ντόρσι 3, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 11 (3), Πρίντεζης 18 (1), Παπανικολάου 16 (8 ριμπάουντ), Μάντζαρης 2, Σλούκας 1, Κατσίβελης
Παναθηναϊκός: Μάριτς, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 10, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Βουγιούκας 20, Καλάθης 7, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου