Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2012 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
31/5/2012

        Στα πλαίσια του μαθητικού Φεστιβάλ 2012 και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή   πολιτών κάθε ηλικίας, μαθητών, γονέων και ποδηλατικών σωματείων.
        Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο ποδηλατοδρομίες, μία στην τοπική κοινότητα Μοσχάτου και μία στην Τοπική Κοινότητα Ταύρου, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012. Σε κάθε κοινότητα θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές, μία για μικρά παιδιά (έως 14 ετών) και μία για μεγαλύτερους (15 και άνω ετών).
            Στην τοπική κοινότητα Ταύρου, η ποδηλατοδρομία θα γίνει το πρωί της Κυριακής (10/6/12), στις 10.30 πμ. Στην πλατεία Μακεδονίας, στον Ταύρο, θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός. Η διαδρομή για τους μικρούς ποδηλάτες θα είναι η εξής: Πλ. Μακεδονίας – Σμύρνης - Ελ. Βενιζέλου - Πλ. Μακεδονίας. Η διαδρομή για τους μεγάλους θα είναι η εξής:  Πλ. Μακεδονίας – Μακεδονίας – Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Κλειούς – Αναξαγόρα - Αγ. Σοφίας - Χρ. Σμύρνης – Ταύρου – Δήμητρος – Ειρήνης – Μακεδονίας - Πλ. Μακεδονίας.
        Στην τοπική κοινότητα Μοσχάτου, η ποδηλατοδρομία θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (10/6/12), στις 18.30. Αφετηρία και τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Μεταμορφώσεως, στο Μοσχάτο. Η διαδρομή για τους μικρούς ποδηλάτες θα είναι η εξής: Πλ. Μεταμορφώσεως – Μακρυγιάννη - Λάμπρου Κατσώνη – Πίνδου – Ελευθερίας – Μακρυγιάννη - Λάμπρου Κατσώνη – Πίνδου – Ελευθερίας – Μακρυγιάννη - Πλ. Μεταμορφώσεως. Η διαδρομή για τους μεγάλους θα είναι η εξής:  Πλ. Μεταμορφώσεως – Μακρυγιάννη – Φλέμινγκ – Κηφισός – Ελευθερίας – Σταθμός ΗΣΑΠ - Μακρυγιάννη - Πλ. Μεταμορφώσεως.
        Πριν την έναρξη και μετά το πέρας των διαδρομών θα γίνουν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους (παιχνίδια από το Σύστημα Προσκόπων Μοσχάτου, μουσικά συγκροτήματα, κλπ) στις αφετηρίες των διαδρομών. 
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε για την ποδηλατοδρομία: “Καλούμε όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διοργάνωση της ποδηλατοδρομίας, μικρούς και μεγάλους, τα σχολεία, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης, τους ποδηλατικούς συλλόγους, τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους. Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος και να αποδείξουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να γίνει ο εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη μας. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, άλλωστε, με τον ποδηλατόδρομο και την μελλοντική επέκτασή του, προσφέρει στον ποδηλάτη αξιόλογες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Στις 10 Ιουνίου, με τη μαζική μας συμμετοχή  στον Ταύρο  και στο Μοσχάτο, μπορούμε να αποδείξουμε ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα υπέρ του περιβάλλοντος, του αθλητισμού και της υγείας. Ο Δήμος μας, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ανακύκλωση”.


                                             Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου