Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνολικά 50.000 θέσεις για ανέργους μέσω ΟΑΕΔ

 Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τοποθετηθούν 50.000 άνεργοι μέσω τεσσάρων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ…Πρόκειται για το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών, το πρόγραμμα προώθησης στην αγορά εργασίας 5.000 πτυχιούχων, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και το πρόγραμμα δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα:

- Με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών θα απασχοληθούν και θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι οι οποίοι είναι δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη επιταγή χορηγείται στον επιδοτούμενο λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας ταυτόχρονα με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας. Στους ανέργους που ήδη επιδοτούνται χορηγείται κατά την πρώτη εμφάνισή τους στο δίμηνο που ακολουθεί την ημερομηνία δημοσίευσης του συγκεκριμένου προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1398/Β/6.9.2010).

Η διάρκεια επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 24 μήνες για αμιγή απασχόληση και στους 30 μήνες για την κατάρτιση των ανέργων.

- Με το ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών θα προσληφθούν 25.000 άνεργοι. Θα δοθεί έμφαση στους νέους έως 30 ετών και στις ειδικές ομάδες ανέργων, οι οποίες είναι:

1. Άνεργοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

2. Γυναίκες μακροχρόνια άνεργες άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών.

3. Πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες.

4. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης έχει ορισθεί στους 24 μήνες αλλά οι επιχειρήσεις θα δεσμευθούν να διατηρήσουν το προσωπικό για επιπλέον 12 μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/money/article/sinolika-50000-8esis-gia-anergous-meso-oaed 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου