Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ..Υψηλές προσδοκίες για Μιλλούση και τη νέα «φουρνιά» της ενόργανης

Το πολυπόθητο μετάλλιο για τη Βάσω Μιλλούση, αλλά και μια ελπιδοφόρα εμφάνιση από τη νέα γενιά αθλητριών είναι ο διπλός στόχος της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών - νεανίδων, το οποίο ξεκινά στις Βρυξέλλες (9-13 Μαΐου).


Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει την Τετάρτη με τον γενικό αγώνα της κατηγορίας νεανίδων, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν μόνο δύο αθλήτριες, οι Ευαγγελία Πλυτά και Μάρθα Βέρρα, αφού οι υπόλοιπες τρεις χτυπήθηκαν από τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής: Η Μαρία Τσαντεκίδου υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση επί βελγικού εδάφους, η Κωνσταντίνα Αποσπόρη έπαθε διάστρεμμα, επίσης στις Βρυξέλλες, ενώ η Μαρία Σίμου δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με την ομάδα επειδή υπέστη κάταγμα μία ημέρα πριν από την αναχώρηση!


Παρά τα πρωτοφανή προβλήματα, όμως, οι προσδοκίες διάκρισης δεν λείπουν, αφού η Πλυτά διαθέτει ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στους ασύμμετρους ζυγούς και θα είναι από τα φαβορί για είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του αγωνίσματος.
Την σκυτάλη θα πάρει την Πέμπτη η Εθνική γυναικών, αποτελούμενη από τις Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου, Δήμητρα Σταματιάδου και Μυρόπη Χριστοφιλάκη. 

Η τετραμελής σύνθεση ανάγκης περιορίζει τις δυνατότητες καλού πλασαρίσματος σε ομαδικό επίπεδο, αλλά τα φώτα θα πέσουν έτσι κι αλλιώς στη φορμαρισμένη Μιλλούση, που θα προσπαθήσει αρχικά να μπει στον τελικό της δοκού ισορροπίας και κατόπιν, την Κυριακή (13/05), να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή (04/05) τα 28 της χρόνια. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Βρυξελλών θα πάρουν μέρος συνολικά 252 αθλήτριες (138 γυναίκες, 114 νεανίδες) από 36 χώρες.



περισσότερα στο
http://sports.in.gr/othersports/article/?aid=1231194846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου