Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δήλωση Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου για τις εκλογές


ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Δελτίο τύπου
8 Μαΐου  2012

Δήλωση Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου για τις εκλογές

          Με αφορμή τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
        «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος αποτελεί ύψιστο δικαίωμα αλλά και ουσιαστική υποχρέωση των πολιτών ενώ η έκφραση της λαϊκής βούλησης είναι απόλυτα σεβαστή.
        Θεωρώ ότι διερχόμαστε μια μεταβατική περίοδο όπου αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό. Πιστεύω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις είναι δυνατόν να συγκλίνουν σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που θα διαφυλάσσει την κοινωνική συνοχή και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι, λοιπόν, ανάγκη να διαμορφωθούν εκείνες οι συναινέσεις και συνεργασίες που θα δώσουν ελπίδα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά και θα χαράξουν τη νέα προοπτική για τη χώρα συμβαδίζοντας και με τις ανάλογες διεργασίες και αλλαγές στον ευρωπαϊκό χώρο.       
        Η Αυτοδιοίκηση, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, έχει καταστήσει ως στρατηγικό στόχο την υποστήριξη -πρωταρχικά- των ευπαθών ομάδων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ενεργά, εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και μεμονωμένοι εθελοντές- πολίτες που εμβαθύνουν την τοπική δημοκρατία. Έτσι μόνον, με την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, θα αντιμετωπισθούν φαινόμενα άκρατης μισαλλοδοξίας και τυφλού φανατισμού από τις οποίες ο λαός μας έχει υποφέρει στην πρόσφατη ιστορία του ώστε να μην μπορεί να αποδέχεται την αναβίωσή τους με όποια μορφή και αν επανεμφανίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου