Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Euro U-19 για την Εθνική Νέων

Αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο σπουδαίο μέλλον αλλά και λαμπρό παρόν… Η Εθνική Νέων ποδοσφαίρου αποδείχθηκε συνεπής στο «ραντεβού», που είχε με την ιστορία της καταφέρνοντας να προκριθεί για δεύτερη φορά, μετά το 2007, στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, έστω κι αν αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 44’ (αποβλήθηκε ο Καπίνο), κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 στην παράταση την Αγγλία, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Euro U-19 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.


Έτσι οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.


Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με τον Μπουγαΐδη στο 38΄, ισοφαρίστηκε από τον Αφόμπε στο 56', ωστόσο στο 108' ο Λυκογιάννης σημείωσε το νικητήριο γκολ της ομάδας μας, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Euro U-19.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, Χάνσεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι σε τετ α τετ του Καπίνο με τον Μπεραΐνο, αποβάλλοντας παράλληλα τον Έλληνα γκολκίπερ, που όμως βρήκε μόνο την μπάλα.


Πάντως ο νεοεισελθών, Σωκράτης Διούδης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Χολ, ενώ στη συνέχεια του αγώνα ο διεθνής γκολκίπερ έκανε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων, βάζοντας κι αυτός την… υπογραφή του στο τεράστιο επίτευγμα της ομάδα μας.

Αγγλία-Ελλάδα 1-2
Γκολ: 56' Αφόμπε - 38' Μπουγαΐδης , 108' Λυκογιάννης

Περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/elada-aglia-0-0-live 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου