Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης:Δελτίο Τύπου- Έφθασε στην Αθήνα το πολυμελές κλιμάκιο του Stanford Summer Theatre του Stanford University (Καλιφόρνια) 2ο στη φετινή Παγκόσμια Λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων για την προετοιμασία τόσο του Σεμιναρίου και των Εργαστηρίων με Θέμα «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» , όσο και της παράστασης "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα" σε σκηνοθεσία του Καθηγητή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του SST, Ρας Ρεμ, που επισκέπτεται με συγκίνηση τη χώρα μας μετά από 36 χρόνια




Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίο είχε ασχοληθεί επισταμένα και ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Πρόγραμμα ξεκινά με την πρόσκληση στην Αθήνα από το ΙΜΚ, του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών,  στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν Σεμινάριο και Εργαστήρια, όπως και η Θεατρική Παράσταση "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα", βασισμένη στο Έπος του Ομήρου σε σκηνοθεσία Ρας Ρεμ  (12-15 Σεπτεμβρίου 2012).

Για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΙΜΚ, κατατέθηκαν  104 αιτήσεις συμμετοχής και επιλέγηκαν  80 ενδιαφερόμενοι, που θα παρακολουθήσουν το κεντρικό Σεμινάριο,  από τους οποίους οι 32  θα πάρουν μέρος και στα 4 εξειδικευμένα Εργαστήρια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, την Πέμπτη 13/9/2012, στις 15:00, θα γίνει παρουσίαση από τους συμμετέχοντες. Στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα διδάξουν Καθηγητές του Στάνφορντ, η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ, ήδη από τις αρχές Αυγούστου,  διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες πολυσέλιδο έντυπο υλικό προετοιμασίας (273 σελίδες) οι οποίοι θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που έγινε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ανάμεσα στη συντονιστική ομάδα του προγράμματος, τον Rush Rem, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Stanford Summer Theatre και Καθηγητή Δράματος και Κλασικών Σπουδών του Stanford University και την Κατερίνα Ζαχαρία, Καθηγήτρια Κλασικών σπουδών στο Loyola Marymount στο L.A.,  ο Ρας  Ρεμ αναφέρθηκε πολλές φορές στην αγάπη του προς της Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη τιμή που του έκανε το ΙΜΚ με την εν λόγω συνεργασία. Επανειλημμένα  τόνισε ότι τόσο το Πανεπιστήμιο Stanford, (το οποίο σημειώνουμε ότι  καλύπτει μέρος των δαπανών της συμμετοχής του)  όσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπερνικώντας οποιεσδήποτε οικονομικές ή άλλου είδους αντιξοότητες. Προσδοκούν να μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το δικό τους  τρόπο προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και να εγκαινιάσουν έναν ανοικτό διάλογο με έλληνες συναδέλφους τους για την παραπέρα επεξεργασία αυτών των πολύ σημαντικών θεμάτων.
Επιπλέον, για  τα στελέχη του Stanford, διδακτικό προσωπικό και επαγγελματίες καλλιτέχνες,  αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση και έχει ιδιαίτερη σημασία  το γεγονός ότι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μία παράστασή τους στη χώρα που γέννησε το Αρχαίο Δράμα και τα Ομηρικά Έπη. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Stanford Summer Theater
του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford

παρουσιάζει την παράσταση
Wanderings of Odysseus / Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα
Βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου
Μετάφραση: Oliver Taplin
Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Rush Rehm
 12 - 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 
Τιμή εισιτηρίων:    10€, Κανονικό
                                  5€, Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                                  (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /  Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/                               Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας                              ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65

                      Ελεύθερη Είσοδος: Μαθητές/ Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Φοιτητές                 Θεατρολογίας / Φοιτητές Τμημάτων και Σχολών Κλασικής και                                        Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης / Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επί των διαθέσιμων θέσεων - Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579)

*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου