Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα εκπαιδευτικών στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ της «Μεσοποταμίας»





Η Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος και αποτελεί μία από τις ενέργειες της κίνησης πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» για την αντιμετώπιση της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. 
Η ιδέα για τη δημιουργία της Τράπεζας Χρόνου αποτελεί προϊόν γόνιμης ανταλλαγής απόψεων κατά τη διάρκεια των τακτικών λαϊκών συνελεύσεων, που διενεργούνται με πρωτοβουλία των μελών της επιτροπής για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η οποία   συστήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο και δραστηριοποιείται με ποικίλους τρόπους στο πλαίσιο της «Μεσοποταμίας».
Η λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων ζωής των συμπολιτών μας και θεμελιώνεται στις αξίες της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας προσφοράς και όχι στη λογική της φιλανθρωπίας. Ο στόχος αυτός έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται χάρη στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας από παρόμοια δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και φυσικά χάρη στην ανιδιοτελή συνεισφορά των μελών του δικτύου.
Επόμενο βήμα της Τράπεζας Χρόνου θα είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού φροντιστηρίου, οι διδάσκοντες του οποίου θα είναι και μέλη της. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές, που θα μπορούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης με τη γραπτή εγγύηση των γονέων τους και εφόσον έχουν υπερβεί το 15ο έτος της ηλικίας τους. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών θα δικαιούνται να φοιτήσουν στο κοινωνικό φροντιστήριο, εάν οι γονείς τους είναι μέλη της Τράπεζας Χρόνου.
Καλούμε, λοιπόν, τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να στηρίξουν ενεργά την προσπάθειά μας συμμετέχοντας στην Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης. Η αρωγή σας είναι απαραίτητη.



Επικοινωνία: mesopotamiatx@gmail.com

--

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com