Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ

Πολύς λόγος γίνεται σχετικά ,με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, Πολίτες Μπροστά, στο έκτακτο συμβούλιο της 17-10-2012 στο θέμα που αφορούσε την παραίτηση του προέδρου και αντιπροέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.
- Πως είναι δυνατόν η παράταξη που ανέδειξε το θέμα να ψηφίζει  υπέρ της μη αποδοχής της παραίτησης των συγκεκριμένων και έτσι να  τους «αθωώνει» ;-
Και σαφώς για κάποιους που δεν  γνωρίζουν αρκετά καλά τους «Πολίτες Μπροστά» αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα και πιθανόν να βγαίνει αγόγγυστα από το στόμα τους. Αν όμως καθίσουμε και σκεφτούμε ήρεμα, δούμε το όλο θέμα της παραίτησης με πολιτική ματιά και κυρίως με την στρατηγική και το ήθος που πρέπει να έχει μια σοβαρή δημοτική αντιπολίτευση, τότε θα φανεί ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και για να γίνει κατανοητό αυτό:
1) Οι Πολίτες Μπροστά είναι μια παράταξη που δεν ήρθε για να κάνει μια στείρα και ιδιαίτερα μια προσωπική αντιπολίτευση αλλά να δράσει τόσο μέσα από το δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσα στην κοινωνία του δήμου μας με απώτερο σκοπό  το καλύτερο αύριο για την πόλη και τους δημότες, χωρίς να δημιουργεί εντάσεις και χωρίς να θίγει προσωπικά κανένα συνδημότη μας όπου και αν ανήκει αυτός. Σκοπός  της ήταν, είναι και θα είναι η τήρηση των διαδικασιών, ο σεβασμός των θεσμών και η κριτική προς την διαχείριση της δημοτικής αρχής.
2) Στο συγκεκριμένο θέμα  οι προσωπικές μας απόψεις αλλά ιδιαίτερα η ανοιχτή επιστολή του αρχηγού κ. Κρεμμύδα στοχοποιούσαν αποκλειστικά την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που τηρήθηκε και την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ εκ μέρους του προέδρου και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής επιτροπής, και σε καμμία περίπτωση δεν ενέπλεξαν πρόσωπα, ονόματα και συγγενικές σχέσεις στην κριτική των. Κατά συνέπεια καμμία σημασία δεν είχε η αλλαγή προσώπων στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου που η πλειοψηφία του κ. Ευθυμίου θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και που σαφώς ήταν εσωτερικό της πρόβλημα.
3) Σκοπός μας ήταν να δειχθεί ότι η διαδικασία ήταν ελλιπής, διάτρητη και κυρίως να δείξουμε στην δημοτική αρχή ότι πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που ορίζει η λειτουργία του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ χωρίς να διακατέχεται από αλαζονεία, αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού στο διοικητικό συμβούλιο . Επίσης στόχος ήταν να καταλάβει η πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να ενεργεί αυθαίρετα αλλά ότι υπάρχει και αντιπολίτευση η οποία παρακολουθεί τις πράξεις της και την ελέγχει άμεσα και τεκμηριωμένα. Και αυτό επετεύχθη, στη χθεσινή συνεδρίαση, αφού πολλές φορές από μέλη της πλειοψηφίας ακούσθηκαν οι παραδοχές «ε, έχει μια έλλειψη εμπειρίας ο κ. Βιβλιοδέτης», «ένα λάθος έγινε μωρέ στη διαδικασία σύγκλισης του ΔΣ», «μια μικρή παρατυπία που δεν πρέπει να ανάγεται σε τόσο μεγάλο θέμα» κλπ.   
4) Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πολίτες Μπροστά δεν κυνηγάνε τις εντυπώσεις και γι’ αυτό, αφού έλαβαν όλες τις διαβεβαιώσεις από θεσμικά όργανα όπως  ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Παιδείας ότι η επιλογή των γυναικών ήταν σωστή και ότι μπορούν να δουμε όλα τα στοιχεία από την επιλογή (πράγμα που θα γίνει άμεσα), δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ψηφίσουν υπέρ της παραίτησης των δύο προσώπων. Εξ άλλου στην περίπτωση που διαπιστωθεί από τον έλεγχο μας ότι δεν ήταν νόμιμη η επιλογή, τον λόγο θα έχουν άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όχι το δημοτικό συμβούλιο μόνο. Οι Πολίτες Μπροστά δεν είναι κυνηγοί κεφαλών αλλά προσπαθούν και παλεύουν για να επανέλθει η εμπιστοσύνη των δημοτών στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος και προσωπικά ψηφοθηρικά οφέλη των συμβούλων της με μεθόδους οξύτητας και αήθεις προσωπικές επιθέσεις,  σε αντίθεση με μικρό, ευτυχώς,  μέρος της  πλειοψηφίας που χτες τις χρησιμοποίησε. 
Κρεμμύδας Άρης - Μελίστας Θανάσης – Κοντεκάκης Δημήτρης – Τουφεξίδης Χάρης