Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θέμα: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ο κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,  επισκέφτηκε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή την Επίσημη Έναρξη του Ερευνητικού Προγράμματος “ΘΑΛΗΣ” - ΕΚΠΑ «Το θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση και την κοινωνία».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στην Εικαστική Έκθεση, εμπνευσμένη από τα κινηματογραφικά έργα του Μιχάλη Κακογιάννη με  τίτλο «Φοριέται η Κινηματογραφική Τέχνη; - Εικαστικές Αναλογίες ενός Κινηματογραφικού Θρύλου» από την  WhiteBox. Την ξενάγηση πραγματοποίησε η επιμελήτρια της Έκθεσης, Μαρία Λούκα η οποία τόνισε πως η έκθεση αυτή σημειώνει με δημιουργικό τρόπο ότι στον τόπο αυτό υπάρχει μνήμη, υπάρχουν σημεία αναφοράς και υπάρχουν, κυρίως, μέτρα αξιών σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο Υπουργός δήλωσε πως αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες και πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι δημιουργοί οι οποίοι με όνειρο, μεράκι και πάθος, παράγουν σήμερα, σύγχρονα πρωτογενή πολιτιστικά προϊόντα. Νέοι δημιουργοί που μπορούν να εκφραστούν πρωτοποριακά, γνωρίζοντας και σεβόμενοι τις κλασικές αξίες του πολιτισμού μας.

*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr