Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ Μοσχάτου-Ταύρου



29.11.2012
        Το Ε.ΠΑ.Μ Μοσχάτου-Ταύρου στηρίζει την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της 25.11.2012 και τη δημιουργία επιτροπής αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου Φαλήρου-Σουνίου σε ιδιωτικά συμφέροντα και την εμπορευματοποίηση των παραλιών χωρίς περιορισμούς , αγνοώντας την γνώμη των τοπικών κοινωνιών .

        Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» και η σύσταση της εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ για την αξιοποίηση του Φαληρικού Όρμου  στοχεύουν σε επενδύσεις με κριτήρια μόνο οικονομικά και σε όφελος μόνο των επενδυτών.

        Η Συγκυβέρνηση, πιστή στις επιταγές της Τρόικας και των δανειστών, πέρα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προχωράει και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, έργων και δομών των δήμων διαλύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

        Το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών δήμων για μεταφορά τεχνογνωσίας από «εμπειρογνώμονες» της Γερμανίας και η ανάθεση έργων της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικά συμφέροντα δεν είναι παρά η πρώτη φάση του ευρύτερου σχεδίου ώστε οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας να προσαρτηθούν στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν.

Είναι η ώρα ενωμένοι οι κάτοικοι του δήμου να αντισταθούμε στα σχέδια ξεπουλήματος του παραλιακού μετώπου αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και στην ύποπτη αδελφοποίηση μεταξύ γερμανικών και ελληνικών περιφερειών και δήμων.

******************************
Ε.ΠΑ.Μ Μοσχάτου-Ταύρου
Τηλ: 6979 28 73 48