Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιτέλους, μετά από πάνω από 12 μήνες πιέσεων, επισήμων και πρωτοκολλημένων αιτημάτων προς τον Δήμαρχο καθώς και πολλαπλών ερωτημάτων στο Δημοτικό  Συμβούλιο, που υποβλήθηκαν από την Παράταξή μας, σχετικά  με το ποσόν των χρημάτων που έχει συγκεντρωθεί από την εφαρμογή του Ειδικού Τέλους Κτήσης Ακινήτων, η σημερινή αρχή εδέησε να το φέρει ως θέμα προς συζήτηση στην συνεδρίαση της 21/12/2012 και μάλιστα τελευταίο σε σύνολο 23 θεμάτων!!!
 Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι + 0,10/τμ σε οικίες & + 0,28/τμ σε επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί στους δημότες το 2005 από την τότε δημοτική αρχή, με αποκλειστικό σκοπό την αγορά τεσσάρων  οικοπέδων μεταξύ των οποίων και το οικόπεδο Καψίλη δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Το ερώτημα της Παράταξής μας ήταν και είναι απλό: Υπάρχει το μέχρι στιγμής ποσόν στα ταμεία του Δήμου;
Διαβάζοντας την εισήγηση που συνόδευσε το θέμα του Ειδικού Τέλους Κτήσης Ακινήτων, υπογραμμένη από τον ίδιο τον Δήμαρχο και όχι από τον προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών ή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Δαμηλάκο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς και την καθυστέρηση, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Ευθυμίου να συγκαλύψει πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη αλλά και την νυν δημοτική αρχή, που χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου διοχέτευσε τα χρήματα σε άλλους και διαφορετικούς σκοπούς από αυτόν για τον οποίο επιβαλλόταν το τέλος.
Με απαράδεκτες δικαιολογίες περί πληρωμής τοκοχρεολυσίων με αυτά τα χρήματα ή αγοράς άλλων οικοπέδων (αξίας μάλιστα πολύ μικρότερης από το συγκεντρωθέν ποσό), με στρογγυλοποίηση των κατ’ έτος εισπραττομένων μέσω ΔΕΗ χρημάτων (γιατί όπως είπε ο κ. Δαμηλάκος «το ποσόν το έβγαζαν οι υπηρεσίες λόγω μη ύπαρξης στοιχείων τα πρώτα χρόνια (!!!) ») και με τις υποψίες μας να μην διαψεύδονται για ένα τελικό συνολικό ποσό πολύ μεγαλύτερο του παρουσιαζόμενου, η παράταξη του κ. Ευθυμίου – τότε Προέδρου της Δημαρχιακής Επιτροπής, Αντιδημάρχου την περίοδο 2006-2010 και νυν Δημάρχου – προσπάθησε όχι μόνο να μην παραδεχθεί ευθύνες, αλλά επέβαλε με την πλειοψηφία που διαθέτει την ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ από τους δημότες Μοσχάτου με το πρόσχημα ότι «ο Δήμος έχει πολλά τοκοχρεολύσια και δεν βγαίνει αλλιώς».
Στη συνεδρίαση έγινε πλήρως αντιληπτό το «παιγνίδι» της δημοτικής αρχής να «ντύσει» με νομιμοφάνεια την αδιαφάνεια, αλλά και την πρόθεση της να συνεχίσει την  κακοδιαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από το υστέρημα των δημοτών του Μοσχάτου, στηριζόμενη όχι στο λογικό και στο νόμιμο, αλλά στην πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν τούτου η δημοτική μας Παράταξη απεχώρησε από την ψηφοφορία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, απαιτώντας να δοθούν πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών του Μοσχάτου:
«Που πήγαν τα τουλάχιστον 2.500.000 ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως σήμερα;»
«Ποιοι ευθύνονται για την μη τήρηση της τότε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για χρησιμοποίηση των χρημάτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  για την αγορά 4 συγκεκριμένων οικοπέδων;» 



«Πολίτες Μπροστά»
Εκτελεστική Γραμματεία