Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Λίγα λόγια για την ομάδα υποστηρικτών του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο Facebook



Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο.
Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να τον έχει.

Να κάνουμε κάποια πράγματα σαφή για να μην παρερμηνεύονται από διάφορους. Είμαστε υπέρ των διαδικασιών όπως αυτές προβλέπονται απο το καταστατικό του Κινήματος σχετικά με την εκλογή του Προέδρου. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που δεν φοβήθηκε ποτέ να ανοίξει τις διαδικασίες και να κάνει το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ κοινωνό στις εξελίξεις, στις αποφάσεις και στην πορεία του Κινήματος.
Οποιαδήποτε λοιπόν αναφορά ως προς την δήθεν προσπάθεια του γκρούπ να ηγηθεί μιας μη προβλεπόμενης απο το καταστατικό διαδικασίας είναι, απλά και μόνο, εκ του πονηρού και εξυπηρετεί αποκλειστικά στον σχηματισμό λάθος εντυπώσεων.



http://www.facebook.com/groups/241831562544280/

ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στη Βουλή θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η σύμβαση για την πολύπαθη επέκταση του μετρό προς Πειραιά, που έχει καθυστερήσει μία πενταετία. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον Ιανουάριο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί σε...
πέντε χρόνια. Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει έξι σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) .



http://fimotro.blogspot.com/2012/01/5_8138.html

Συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ ...Ένταξη 236 επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός»

Επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν τις τελευταίες μέρες με αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» του ΕΣΠΑ.

Τα 236 επενδυτικά σχέδια αφορούν σε όλους τους τύπους υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, campings, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) και αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης νερού, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στην επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικά / ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών προτύπων και, τέλος, στην ενημέρωση και προβολή του περιβαλλοντικού «προφίλ» των επιδοτούμενων επιχειρήσεων. 

Μέσω της ενίσχυσής του από το πρόγραμμα, οι τουριστικές μονάδες επιτυγχάνουν, σύμφωνα με το υπουργείο, τη μείωση λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, προσέλκυση νέων πελατών και οικολογική πιστοποίηση. 



http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=169535

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ακοντίστρια…από τις λίγες


Δεν αμφισβητεί κανείς πως ο αθλητισμός έδωσε τεράστια ώθηση στην καριέρα που κάνει στο μόντελινγκ, καθώς τα προσόντα της είναι αξιοζήλευτα.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
http://feedproxy.google.com/~r/gossip-tv/~3/XkFCc3Je_xU/Akontistriaapo-tis-liges

Βούτηξε για να πιάσει το σταυρό ο Απόστολος Γκλέτσος


Μπορεί να είχε κρύο και προβλήματα με την καρδιά του, όμως ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος τήρησε την υπόσχεσή του.
 
Βούτηξε ο Απόστολος Γκλέτσος στα παγωμένα νερά ανήμερα των Θεοφανίων για να πιάσει το σταυρό.

Εκτός από τον Απόστολο Γκλέτσο βούτηξαν κολυμβητές, κάτοικοι και παιδιά. Τελικά, ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να πιάσει τον σταυρό αλλά όπως είπε βούτηξε για το καλό αλλά και να δώσει ελπίδας και ζωής.









περισσότερα στο 


Αναποδογύρισε βάρκα κατά τον αγιασμό των υδάτων


Από το ατύχημα στην Κατερίνη δεν τραυματίστηκε κανείς

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν και τα απρόοπτά τους! Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Μακρύγιαλος στην Σκάλα Κατερίνης, όταν κατά τη διάρκεια τελετής του αγιασμού των υδάτων η βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. 

Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

περισσότερα στο 

Τα Θεοφάνεια σήμερα στο δήμο μας :Η τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Παραλία του Μοσχάτου μας(δείτε φωτο )



Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα τα θεοφάνεια στον Δήμο μας.


Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας είχαμε  συνάντηση -συμπόρευση  στην οδός Μακρυγιάννη και 
Αγ. Κωνσταντίνου των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Αγ. Κωνσταντίνου .

Ωπου στην συνέχεια παρακολούθησαν την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην παραλία του Μοσχάτου με την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στην προβλήτα του καναλιού.


Τα ήθη και τα έθιμα των Θεοφανείων


Πώς γιορτάζουν οι πόλεις της Ελλάδας

Κλείνει αύριο, ημέρα των Θεοφανείων, το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων και οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το αποχαιρετούν  αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.

Στα Θεοφάνεια τιμούμε και θυμόμαστε τη βάφτιση του Χριστού, στον οποίο φανερώθηκε η Αγία Τριάδα. Λέγονται όμως και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανείων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας.

Σήμερα, παραμονή των Θεοφανείων, οι καλικάντζαροι, που έκαναν την εμφάνισή τους στον επάνω κόσμο με την αρχή του Δωδεκαήμερου, εγκαταλείπουν τη Γη και επιστρέφουν στη γνωστή τους ασχολία: να κόψουν το δέντρο, που κρατάει τον κόσμο, ώστε να γκρεμιστεί και να χαθεί, για να εκδικηθούν τους ανθρώπους.

Στην ανατολική Μακεδονία ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Δράμα με πληθώρα εκδηλώσεων και δρώμενων. Μαύρες κάπες, δέρματα ζώων, μάσκες, κουδούνια και θόρυβοι, στάχτη και σταχτώματα, αναπαράσταση οργώματος και σποράς, πλούσιο φαγοπότι και ευχές επιδιώκουν την εξασφάλιση της καλής υγείας και την πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας βρίσκεται το Μοναστηράκι, όπου κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο των Αράπηδων. Είναι ένα δρώμενο με έντονη την υπερβολή, το μαγικό και το λατρευτικό στοιχείο, στην οποία συμμετέχουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Το ίδιο έθιμο συναντάμε επίσης και στα χωριά Βώλακας, Πετρούσα, Ξηροπόταμος και στη Νίκησιανή στο Παγγαίο.  

Στην Νέα Καρβάλη, ανατολικά της Καβάλαςκάθε χρόνο την παραμονή των Θεοφανείων αναβιώνουν τα «Σάγια», ένα έθιμο που τηρούνταν σε όλη την Καππαδοκία, όπου οι κάτοικοι τραγουδούν και χορεύουν γύρω από τη φωτιά.

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα των Θεοφανείων, τα «ραγκουτσάρια», αναβιώνει κάθε χρόνο στην πόλη της Καστοριάς, όπου οι κάτοικοι, φορώντας τρομακτικές μάσκες περιφέρονται στους δρόμους κάνοντας εκκωφαντικούς θορύβους με τα κουδούνια τους. Συνηθίζουν να ζητούν από τον κόσμο την ανταμοιβή τους, επειδή όπως συνηθίζουν να λένε είναι το αντίτιμο για να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Το «γιάλα - γιάλα» αναβιώνει στην Ερμιόνη της Αργολίδας πάνω από 50 χρόνια, όπως και στο Πόρτο Χέλι και την Κοιλάδα.  Τα ξημερώματα των Φώτων, τα αγόρια που πρόκειται τη νέα χρονιά να παρουσιαστούν στο στρατό, συγκεντρώνονται, γευματίζουν όλοι μαζί και έπειτα γυρνούν σε όλα τα σπίτια της περιοχής από σοκάκι σε σοκάκι, φορώντας παραδοσιακές ναυτικές φορεσιές και τραγουδώντας το «γιάλα - γιάλα».

Την παραμονή των Φώτων οι κάτοικοι στολίζουν της βάρκες τους με φοίνικες, νεραντζιές και μυρτιές, τις οποίες δένουν στο λιμάνι πριν την καθιερωμένη βουτιά.

Στην Λευκάδα τηρείται το έθιμο «των πορτοκαλιών» με τους πιστούς να βουτούν στη θάλασσα τα πορτοκάλια που κρατούν στα χέρια τους και τα οποία είναι δεμένα μεταξύ τους με σπάγκο και στη συνέχεια τα παίρνουν στο σπίτι τους για να είναι ευλογημένο.

Στη Λέσβο, την ώρα που πέφτουν στη θάλασσα οι βουτηχτάδες για να πιάσουν τον Σταυρό οι γυναίκες παίρνουν με μια νεροκολοκύθα νερό από 40... κύματα. Έπειτα με βαμβάκι που βουτούν σ΄ αυτό καθαρίζουν τα εικονίσματα - χωρίς να μιλούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας - και στη συνέχεια ρίχνουν το νερό σε μέρος «που δεν πατιέται»

Κλέλια Ρένεση: Περί σχέσεων…

Η γνωστή ηθοποιός Κλέλια Ρένεση έδωσε τον δικό της ορισμό για τον «σωστό σύντροφο» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ok!».

«Δεν υπάρχει σωστός και λάθος άνθρωπος. Οι άνθρωποι που περνούν από τη ζωή μας είναι ταξίδια. Θα μπω λοιπόν στο πλοίο και θα πάω. Μπορεί να έχει φουρτούνα, μπορεί να έχει ηρεμία, αλλά κάθε ταξίδι έχει να σου δώσει κάτι διαφορετικό».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=447629&cid=11

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

«Κακούργα Μετανάστευση»(1) ........του Μπάμπη ΜΠΙΛΙΝΗ



«Κακούργα Μετανάστευση»(1)

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στο σωτήριο έτος (κατά Λουκά Παπαδήμο, πρωθυπουργό τραπεζίτη) 2012. Έχει κολληθεί στην διασταύρωση των οδών Μακρυγιάννη και Ελευθερίας, απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στο Μοσχάτο.
Την ίδια μέρα το πρωί πομπωδώς τα ΜΜΕ ανακοίνωναν την συνάντηση του πρωθυπουργού Παπαδήμου με τους  συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ( και με την ΓΣΕΕ).
 Τι θα συζητήσουνε άραγε εκεί στο Μαξίμου; Ότι αυτοί που φεύγουν μετανάστες στις μακρινές Αυστραλία και Καναδά, είναι οι παράπλευρες απώλειες μιας κατά τα άλλα ορθής πολιτικής;
Με ποιους βρίσκεται σε πόλεμο ο πρωθυπουργός; Με αυτούς που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, μην μπορώντας να ζήσουν στην πατρίδα τους;
Η κοινωνία προσβλέπει σε άλλη πολιτική ενάντια σε αυτή των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου. Προσβλέπει σε διέξοδο αντιμνημονιακή. Προσβλέπει στην Αριστερά, που ενώνει.
                                                                      Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ


(1)Λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας  1960.

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός, 104-69 το Περιστέρι


Επίδειξη ισχύος απέναντι στο Περιστέρι έκανε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέτριψε με 104-69 τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» στο ΟΑΚΑ, κάνοντας έτσι «ποδαρικό» με το... δεξί στη νέα χρονιά.
Πάντως το πιο σημαντικό κέρδος για το «τριφύλλι» από το σημερινό ματς ήταν η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-26, 75-43, 104-69


Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 6, Λόγκαν 12(1), Σάτο 8, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 10(2), Βουγιούκας 18, Καλάθης 6, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 6.


Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής, Ψαρόπουλος 4, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 11(1), Μανωλόπουλος 7(1), Σκοτ 15(3), Έντουαρντς 15, Πέτρουλας 2, Τσιλούλης 3(1), Μότσνικ 8, Παπαγιάννης
περισσότερα στο 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Μοσχάτου θα ηθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου και προσωπικά προς τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου  για την υλική ενίσχυση που έλαβε στα πλαίσια των αθλητικών επιχορηγήσεων του Δήμου.
Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Αθανάσιο Ντερέκα για την ηθική και όχι μόνο συμπαράσταση του στην προσπάθεια μας για εξεύρεση χορηγών.
Ευχόμαστε σε όλους μια καλή χρόνια με υγεία και χαρά
Μετά τιμής το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Μ.

Έγκριση πρόσληψης 1.509 συμβασιούχων σε δήμους

Την έγκριση πρόσληψης συνολικά 1.509 συμβασιούχων αποφάσισε η κυβέρνηση για τους δήμους, θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους Ο.Τ.Α., λόγω του χαρακτήρα τους. 

Πρόκειται για 1.348 συμβάσεις μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν σε ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και 161 συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν σε ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν προς τους ενδιαφερόμενους Ο.Τ.Α. από την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά
.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=447652&cid=186

Τέρμα οι εορταστικές εκδηλώσεις σε δήμους και περιφέρειες


Κάλεσμα Γιαννίτση για ιεράρχηση των δαπανών

Να ιεραρχήσουν εκ νέου τις προτεραιότητές τους και να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο τους πόρους για το 2012, καλεί με επιστολή του τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, καθώς, όπως επισημαίνει, «πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης».

Ο κ. Γιαννίτσης καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο».

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η .. Σε Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, στις 18:00, στην αίθουσα Δ.Σ. (Κοραή 51)



                   

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πάτρα: Αυξήθηκαν οι άποροι κατά... 236%


Δραματική είναι η κατάσταση πολλών οικογενειών, που δε μπορούν να καλύψουν πια ούτε τις βασικές καθημερινές ανάγκες τους...


"Πίστευα ότι θα είμαι ο δήμαρχος των αναπλάσεων και τελικά φαίνεται ότι είμαι αυτός που θα διαχειριστεί τη φτώχεια" λέει ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες των γιορτών, η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου μοίρασε τρόφιμα σε πάνω από 1.000 άπορες οικογένειες της περιοχής ενώ πέρσι ήταν 425.
Δηλαδή, μέσα σε έναν χρόνο άποροι της περιοχής αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 236%. 

"Πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στους οικονομικά αδύναμους, στις άπορες οικογένειες που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και να τους δώσουμε στήριξη και ελπίδα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σε συνεργασία με τη Μητρόπολη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο μπορούμε τις ανάγκες των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας" καταλήγει ο Γιάννης Δημαράς. 



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114872&catid=6

«Διά πυρός και σιδήρου» ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει με 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έτσι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στο Αγρινίου (1-1 με τον Παναιτωλικό), αυξάνοντας έτσι στους έξι βαθμούς τη διαφορά τους από το «τριφύλλι», που πάντως έχει δύο ματς λιγότερα.

Το «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του Βαλβέρδε έλυσε ο Μαρκάκο, ο οποίος στο 53ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, χαρίζοντας έτσι το πολύτιμο τρίποντο στους Πειραιώτες.


περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=447187&cid=10

Ευχαριστίες από τον ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Μοσχάτου Φραγκουλάκη Γιώργο

Θα ήθελα να στείλω τις ευχαριστίες μου (και της οικογενείας μου) προς το ΔΣ του συλλόγου, και ιδιαιτέρως προς τον πρόεδρο και διακεκριμένο χειρουργό ορθοπεδικό 
κο Δάρα, για την επιτυχή αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκα στις 19-12-2011 στο Ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου.

Ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση  Φραγκουλάκης Γιώργος

Ποδοσφαιριστής ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2012/01/blog-post_285.html

Ζούρος: «Ακόμη καλύτεροι το 2012»

Ανάλογη συνέχεια με το 2011 ευχήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών, Ηλίας Ζούρος, για το 2012. Ο Έλληνας τεχνικός βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και ευελπιστεί το ελληνικό μπάσκετ να συνεχίσει να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο.

Για το 2011 που του έδωσε 3 Κύπελλα (πρωτάθλημα και Κύπελλο Λιθουανίας και Βαλτική Λίγκα) και τον έφερε στο πάγκο της εθνικής ομάδας σχολίασε: 

«Πάντα κοιτάς το καλύτερο. Ήταν πράγματι μία ονειρική χρονιά, ελπίζοντας, όμως, ότι στο μέλλον θα έρθουν καλύτερες. Γενικά ήταν μία σεζόν με πολλές υποχρεώσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά ένας προπονητής βελτιώνεται και γίνεται καλύτερος μέσα σε συνεχείς υποχρεώσεις και με εναλλαγή παραστάσεων. Έτσι έγινε φέτος, καθώς από συλλογικό επίπεδο πέρασα σε εθνικό και πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις».

περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=446973&cid=10

Παράταση παραστάσεων- «ΦΩΝΕΣ»- Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών-Στον χώρο πολιτισμού @Ρουφ Κωνσταντινουπόλεως 10 στο Γκαζι


Φανταστείτε τον εαυτό σας κλεισμένο μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο γεμισμένο με νερό.
Αν τολμήσετε να κινηθείτε….

Η κακοποίηση των γυναικών είναι η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου.
Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

Βασισμένο σε αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών.
Τρεις ηθοποιοί - εννέα ιστορίες.
Ένα «παιχνίδι» ήχου, λόγου και κίνησης.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Νατιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Κεφαλληνού
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Μαρμαροτούρης
Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μαρίνα Νατιώτη, Ελίζα Πιτσικώνη

Διάρκεια παράστασης: 60’

Από 7/1/2012 κάθε Σαββατο & Κυριακη στις 21:00
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Γενική είσοδος: 10 ευρω, φοιτητικό 5 ευρω
Κρατήσεις θέσεων: 6942419151


Η γυναίκα που πετά με 600 χλμ και είναι η πρώτη αρχηγός ακροβατικού σμήνους


Είναι  33 ετών παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. 


Αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να πετά με μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλικής ΠΑ και μάλιστα σε μάχιμες αποστολές. Η σμηναγός  πετούσε Mirage F-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΣΤΟwww.onalert.gr



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114863&catid=7

Στο σχολείο με τα πόδια ή το σχολικό;


Σχέση άσκησης και παιδικής παχυσαρκίας

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που μαστίζουν τον δυτικό κόσμο σήμερα. Το πρόβλημα έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις και δυστυχώς σταθερά αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Παγκοσμίως, το 2010, ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών κάτω από την ηλικία των 5 , έχει υπολογισθεί στα 42.000.000.

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έχουν σοβαρή πιθανότητα να παραμείνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα και στην ενήλικη ζωή τους, καθώς και να αναπτύξουν χρόνια μη μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα σε νεαρή ηλικία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, ότι η παχυσαρκία και το υπερβάλλον σωματικό βάρος, όπως και οι επιπλοκές τους, μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, μέσω της υιοθέτησης σωστών διατροφικών συνηθειών αλλά και αλλαγή του τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στην Αγγλία, τα παιδάκια που πήγαιναν στο σχολείο με τα πόδια, είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζα σώματος και χαμηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους συγκριτικά με τα παιδάκια που πήγαιναν στο σχολείο με το σχολικό. 

Δυστυχώς μόνο 1 στους 5 μαθητές στη χώρα μας γυμνάζεται καθημερινά, ενώ τα περισσότερα παιδιά περνούν ακόμη και 6 ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης. Τα δεδομένα αυτά δυστυχώς οδηγούν στο αυξημένο ποσοστό υπέρβαρων παιδιών και στη χώρα μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα των παιδιών έχει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση παχυσαρκίας. Γνωρίζουμε μέσα από πληθώρα επιστημονικών δεδομένων, ότι η φυσική δραστηριότητα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σε ενήλικες και παιδιά. Στον παιδικό πληθυσμό, η σωματική κίνηση θα διαμορφώσει, εκτός από ένα ωραίο και υγιές σώμα, και το lifestyle, στη μετέπειτα ενήλικη ζωή. 

Όπως ακριβώς, από την παιδική ηλικία μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του παιδιού, έτσι ακριβώς υιοθετούνται οι διατροφικές συνήθειες και παράλληλα εγκαθιδρύεται η τακτική συνήθεια της άσκησης.

Η καθημερινή ενασχόληση με κάποια φυσική δραστηριότητα, επηρεάζει το σωματικό βάρος του παιδιού και αναμφισβήτητα αποτελεί έναν τρόπο πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας. Εκτός από τη μεταφορά στο σχολείο με τα πόδια, που δεν είναι πάντα εφικτή και πρακτική, θα πρέπει να δίνουμε στα παιδάκια τη δυνατότητα να γυμνάζονται με ποικίλους τρόπους. 

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω παιχνιδιών στη γειτονιά ή στο κοντινό πάρκο, ή μέσω της ενασχόλησης με ένα αγαπημένο άθλημα (π.χ. ποδόσφαιρο για τα αγόρια) ή ένα χόμπι (π.χ. χορός για τα κορίτσια) ή μέσω του παραδείγματος των γονιών (π.χ. αν οι γονείς πηγαίνουν τακτικά γυμναστήριο, το παιδί θα τους μιμηθεί).

Μέσω της άσκησης, το παιδί καίει περισσότερες θερμίδες, βελτιώνεται ο μεταβολικός του ρυθμός, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεται και τις σωματικές του ικανότητες. Ένα υπέρβαρο παιδάκι, το οποίο κάθεται μπροστά από τον υπολογιστή του για αρκετές ώρες και παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, απλά μετακινώντας μόνο το ένα δάχτυλο του ενός χεριού, δεν θα αντιληφθεί ποτέ ότι έχει παραπανίσια κιλά και ότι σωματικά δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες που ίσως έχουν άλλα παιδιά στην ίδια ηλικία.

Επιπροσθέτως, έχει επιβεβαιωθεί και επιστημονικά ότι στα παιδιά που γυμνάζονται, εκτός από το σωματικό βάρος, επηρεάζεται και η σχολική απόδοση. Σύμφωνα με μία έρευνα, που ανέλυσε συνολικά 59 μελέτες από το 1947 ως το 2009, υπάρχει σημαντική και θετική επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στις γνωστικές και πνευματικές ικανότητες των παιδιών, με την αεροβική άσκηση να έχει μάλιστα τη μέγιστη επίδραση.

Βέβαια, εκτός από την άσκηση, χρειάζεται και κατάλληλη διατροφική αγωγή, ώστε να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Τα οικογενειακά γεύματα, το σπιτικό φαγητό, τα πολλά φρούτα και λαχανικά και η μειωμένη κατανάλωση γλυκών και έτοιμων φαγητών είναι κάποιες από τις διατροφικές συνήθειες που οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να αποκτήσουν.

Ο συνδυασμός αυξημένης σωματικής δραστηριότητας μέσα από καθημερινές συνήθειες με την κατάλληλη διατροφή, είναι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος ώστε να συμβάλλουμε στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. 

Και επειδή ένα μεγάλο ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών θα συνεχίσουν να είναι υπέρβαρα, βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο για πρόωρη εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου, καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, κοινωνικών – ψυχολογικών προβλημάτων, απαιτούνται κοινές προσπάθειες από την πολιτεία, την οικογένεια και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιστραφεί η τρέχουσα τροχιά της αύξησης της παχυσαρκίας.


Πηγή: mednutrition.gr 
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/283243/sto-sholeio-me-ta-podia-i-to-sholiko/

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Με βροχές και καταιγίδες τα Θεοφάνια

Θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ανήμερα των Θεοφανίων. 

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα πέσουν χιόνια, ενώ αναμένεται να ασπρίσουν και περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού βόρειοι 7 με 9 μποφόρ, με τάση εξασθένησης το βράδυ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σουφλιώτισσα 2η νικήτρια σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας κατέκτησε η Στέλλα Μπακουλοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουφλί, με καταγωγή από την Αχαΐα. Το έργο της κ. Μπακουλοπούλου, που σπούδασε και εργάζεται στην Αθήνα, ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 1.100 δημιουργίες και από τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο διαγωνισμός αφορούσε στον σχεδιασμό του εξωφύλλου του βιβλίου των Νέων της Ευρώπης: Design the Europa Diary cover. 

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο το οποίο εκτυπώνεται σε 28 γλώσσες και διαμοιράζεται σε...περίπου 4,5 εκατομμύρια αντιτύπων, σε 30 χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του ημερολογίου που πρωτοεκδόθηκε το 1995, είναι να δώσει με αντικειμενικό και μη μεροληπτικό τρόπο πληροφορίες, γραμμένες σε προσιτή για τους νέους γλώσσα, έτσι ώστε να μπορούν να σχηματίζουν γνώμη και να λαμβάνουν ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες και ως καταναλωτές. 

Πίσω από το εγχείρημα του ημερολογίου που απευθύνεται σε εφήβους 12-18 ετών βρίσκεται η προσπάθεια ενδυνάμωσης του διαλόγου ανάμεσα στους νέους, τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και άλλα επείγοντα θέματα της καθημερινότητας στην Ευρώπη.



http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/01/2.html