Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου σας προσκαλεί στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας αλλά και στις αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.



Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου σας εύχεται
" ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 " και σας προσκαλεί στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30 πμ στα γραφεία του συλλόγου μας (ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 12    ΜΟΣΧΑΤΟ).
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του συλλόγου μας οι αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2013.

                                                                                                                     ΤΟ Δ.Σ.  

Έχασαν οι μικρές της Ελευθερίας Μοσχάτου απο τον καλύτερο Πανιώνιο με 21-44


Τα δεκάλεπτα του αγώνα
6-11,14-25, 17-34,21-44



Φιλότιμη προσπάθεια κατέβαλαν οι κορασίδες της Ελευθερίας Μοσχάτου σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του δήμου μας απέναντι στην πολύ δυνατή και πρωτοπόρο ομάδα του Πανιωνίου.


Προσπάθησαν αλλά έχασαν, σημασία έχει ότι όλο και κάτι κέρδισαν με αυτό το παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος,Το σίγουρο είναι η ομάδα της ελευθερίας θα είναι μέσα στις έξι καλύτερες του ομίλου και θα προχωρήσει και στην επόμενη φάση των αγώνων.


ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ..ΚΑΙ
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ 
ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Σε εξέλιξη η ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο.... Θα δώσω τη μάχη για τη χώρα από οποιοδήποτε μετερίζι, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου


«Θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι» είναι το έως τώρα στίγμα που έχει δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται λέγοντας:

«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευατίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα. και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: 'Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα'».

Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο με άλλη μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ το 1974, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έδωσε τη μάχη για να αποφευχθεί μια άλλη -σύγχρονη τραγωδία- αυτή της άτακτης χρεοκοπίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος παραμένει, αλλά έχουν μπει οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αρκεί οι πολιτικοί -και ιδίως το ΠΑΣΟΚ- να μην συμπεριφερθεί μυωπικά.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα στελέχη να αφήσουν στην άκρη για λίγο τις φιλοδοξίες και τις αντιθέσεις και «να ακούσουν έναν άνθρωπο που έζησε τα πάντα μέσα σε δύο χρόνια».

Δήλωσε περήφανος που έδωσε μια δύσκολη μάχη σε πολλά μέτωπα, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις, «όπως συμβαίνει με όλους όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες».

Αναφέρθηκε μάλιστα στον τρόπο με τον οποίο διαστρεβλώθηκε η αλήθεια που υπήρχε στη φράση του «λεφτά υπάρχουν», χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από όσα είχε αναφέρει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2009, όταν αναφέρθηκε σε διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου απέκρουσε και το επιχείρημα ότι πριν από το 2009 «το ΠΑΣΟΚ γνώριζε» τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ασκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα στοιχεία που έστειλε στην Κομισιόν, για την απογραφή που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να πείσει ότι η Ελλάδα κακώς μπήκε στην Ευρωζώνη».

«Ποιος κορόιδευε την Ελλάδα επί 5,5 χρόνια;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα, ότι αν το έλλειμμα ήταν στο 6%, όπως αρχικά είχε αναφέρει η ΝΔ, «σήμερα το έλλειμμα θα ήταν μηδενισμένο και θα αντιμετωπίζαμε μια άλλη πραγματικότητα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη «συντηρητική Ευρώπη», η οποία βλέπει μόνο περικοπές και πολιτικές λιτότητας.

«Οι οριζόντιες περικοπές σβήνουν για λίγο τη φωτιά, αλλά δεν αποτρέπουν την πυρκαγιά» σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ

«Χρυσή» στο Λονδίνο η "Ταυριώτισσα" Βάσω Μιλλούση

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει η Βάσω Μιλλούση από το Λονδίνο, οπού διεξήχθη το προ-ολυμπιακό τουρνουά στην ενόργανη γυμναστική.

Η 27χρονη γυμνάστρια κατέκτησε την πρώτη θέση στη δοκό ισορροπίας στην κατάμεστη από κόσμο «North Greenwich Arena», αφού συγκέντρωσε 14,500 βαθμούς.

Έτσι μοιράστηκε το πρώτο σκαλί στο βάθρο με την Ιταλίδα Καρλότα Φερλίτο, η οποία συγκέντρωσε ακριβώς την ίδια βαθμολογία. Η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα ήταν τρίτη με 14,300 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη την Τετάρτη (11/1) εξασφάλισε την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επιστρέφοντας έτσι στη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά από 12 χρόνια.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452635&cid=10

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΑΕΡΟΒΙΚΗ-ΠΙΛΑΤΕΣ..ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/prosorinoprogramma.pdf

Θρίλερ με τον ληστή που πυροβόλησε αστυνομικό στα Μέγαρα


Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η άγρια καταδίωξη, του κακοποιού που πυροβόλησε εν ψυχρώ με καλάσνικοφ τους άνδρες περιπολικού της αστυνομίας, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο στη γέφυρα των Μεγάρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στον αστράγαλο.

Αργά το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, κοντά στον προαστιακό σιδηρόδρομο των Μεγάρων και ακολούθησε δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Ο 40χρονος έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σεσημασμένο ληστή, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε "χτυπήσει" μαζί με μία συνεργό του μίνι μάρκετ στο Μεγάλο Πεύκο. Η συνεργός συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση.  

Όλα ανοιχτά στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Με την εκλογή του Προεδρείου της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα ξεκινήσουν στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, οι εργασίες της διήμερης συνόδου του σώματος.

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ αμέσως μετά, γύρω στις 13:30 θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις μελών του σώματος.

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος θα επαναληφθούν την Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 09:00 το πρωί.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/3organismoi.pdf

Μέ τρίποντο στην λήξη της παράτασης κέρδισε ο γηπεδούχος Λέων Μοσχάτου την ομάδα του Α.Ο.Τατάυλα με 72-69


Μεγάλη συγκίνηση πρόσφερε το αποψινό παιχνίδι μπάσκετ του Λέοντα Μοσχάτου στο κλειστό του δήμου μας με αντίπαλο την δυναμική  ομάδα του Α.Ο Τατάυλα για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΝΑ.


Στήν λήξη της παράτασης με ένα ανέλπιστο τρίποντο ο Λέων πανηγύρισε  ίσως την ποιό σημαντική του νίκη η οποία σίγουρα θα του δώσει φτερά για την συνέχεια έπειτα από τις τόσες και ατυχείς δοκιμασίες που έχει περάσει φέτος η ομάδα.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τα δεκάλεπτα του αγώνα 
16-16, 26-32,44-50,60-60 ,(72-69)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Έληξε το Πολιτικό Συμβούλιο- Δεν υπήρξε συμφωνία

Έληξε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε πως δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν κινηθούν άμεσα και πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου από τη βάση. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος να γίνουν από τη βάση και μάλιστα πριν τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής συμφωνίας. Οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν το Σάββατο.

Περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452457&cid=6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου»

Παρασκευή 
13 Ιανουαρίου 2012


Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου, καθώς και ποια είναι τα οφέλη από τη συγχώνευση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης, το υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί τις ανάγκες των περιοχών του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Άγιου Ιωάννη Ρέντη και απευθύνεται σε περισσότερους από 10.000 ανέργους και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις, που η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης τους έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.   

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου

Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης  το Υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου. Η απόφαση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας πολιτικής απαξίωσης τους τελευταίους μήνες του συγκεκριμένου καταστήματος ΟΑΕΔ με την μη ενίσχυσή του σε προσωπικό, όταν οι ανάγκες της περιοχής αυξάνονται. Ο ΟΑΕΔ του Μοσχάτου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα εξυπηρετεί τις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Απευθύνεται μάλιστα σε περισσότερους από 10.000 ανέργους της περιοχής και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις.

Η απόφαση έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών και φορέων της περιοχής, οι οποίοι θέλουν την παραμονή του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην περιοχή. Επειδή λοιπόν η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα, η παραμονή του θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος της καθημερινότητάς τους. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

1.      Με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου;
2.      Ποια τα οφέλη από την συγχώνευση αυτή που θα έχει ο ΟΑΕΔ συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής;
3.      Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η επαναξιολόγηση της παραμονής του ΟΑΕΔ Μοσχάτου στην περιοχή;

ΠΑΣΟΚ: Αρχισε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, άρχισε λίγο μετά τις 4.30 μμ, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚμε κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της διήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2122583

Εργατικό δυστύχημα σε ελαιοτριβείο στον Ταύρο


Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην οδό Αριστοτέλους 14, στον Ταύρο.
Ενας 47χρονος εργάτης, ομογενής από την Αλβανία, βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, το οποίο παρασκευάζει βαμβακόπιτες.
Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση απο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Βόλεϊ: Έγινε «Ιταλίδα» η Κουτουξίδου

Η ελληνική... «παροικία» στην Ιταλία πρόκειται να αποκτήσει ακόμη ένα μέλος. Πρόκειται για την πασαδόρο της εθνικής ομάδας, Νικολέτα Κουτουξίδου, η οποία συμφώνησε να αγωνιστεί ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στη Σαν Σοβερίνο, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α2.

Η Κουτουξίδου έτσι, γίνεται η τρίτη διεθνής αθλήτρια που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό, καθώς το περασμένο καλοκαίρι προηγήθηκαν οι Ευαγγελία Χαντάβα και Μαρία Νομικού.

Υπενθυμίζεται ότι  στην Ιταλία αγωνίζονται οι επίσης Έλληνες διεθνείς Δημήτρης Τζούριτς, Ανδρέας Φράγκος και Νίκος Ρουμελιώτης.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=451938&cid=10

Προσπαθούν να στηρίξουν τους άπορους

Νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των άπορων πολιτών και νοικοκυριών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά και κατά τόπους δράσεις στα έξι Δημοτικές Κοινότητες αναλαμβάνει από τις αρχές του νέου έτους, ο δήμος Θεσσαλονίκης. 

Στο πλαίσιο αυτό ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου τις 9 Ιανουαρίου και για το τρέχον εξάμηνο εξυπηρετεί νέους δικαιούχους, άλλες 200 οικογένειες της Θεσσαλονίκης, που επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από τη διαπαραταξιακή Επιτροπή της Κοινωνικής Πολιτικής.

Υπό σύσταση είναι επίσης η Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων για την ενίσχυση ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ήδη το τελευταίο δίμηνο συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις και ιδιώτες, σημαντικές ποσότητες ειδών ρουχισμού και διατροφής (όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες, φρούτα και γλυκά) που διανεμήθηκαν παραμονές Πρωτοχρονιάς (29 Δεκεμβρίου 2011) σε 370 άπορες οικογένειες. Με τη συμβολή, εξάλλου, της Δημοτικής Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μέσω εταιρίας καυσίμων, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης για τον Ξενώνα Προσφύγων στην οδό Σιατίστης.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452066&cid=4


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

'Ντου' σε μπαρ με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Κι ενώ οι βουλευτές έπιναν το ποτό τους και συζητούσαν τις εξελίξεις στο κόμμα, ομάδα νεαρών εισέβαλε κι άρχισε να τους πετάει μπουκάλια κι αβγά.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 
Ολα συνέβησαν σε μπάρ επι της Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν μαζευτεί για να πιουν χαλαρά ένα ποτό και να συζητήσουν τις εξελίξεις στο κόμμα, ξαφνικά είδαν περίπου 20 νεαρούς να εισβάλουν στο μπαρ. Οι νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να τους φωνάζουν ενώ στη συνέχεια πέταξαν μπουκάλια, αβγά, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους και αποχώρησαν.

Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία ωστόσο το επεισόδιο είχε λήξει και οι νεαροί είχαν εξαφανιστεί.





http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=116317&catid=9

Που θα βρουν καταφύγιο οι άστεγοι λόγω ψύχους


Κάθε βράδυ υπάλληλοι του δήμου θα διανέμουν κουβέρτες, υπνόσακους και ρουχισμό, ενώ όσα περιστατικά κρίνεται απαραίτητο θα μεταφέρονται σε νοσοκομείο.


Επίσης, για τη φιλοξενία των αστέγων τις πόλης θα είναι ανοικτό το Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69)

Το Κέντρο Σίτισης του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 10.00 το βράδυ και θα παρέχει φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 210 - 52.46.515 και 210 - 52.39.465



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=116138&catid=3

Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Eπιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ  συνυπογράφουν  20  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:  

Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνικός λαός σε οριακές συνθήκες.
Πρώτιστο χρέος μας είναι η σταθεροποίηση της χώρας μέσω της ουσιαστικής στήριξης των προσπαθειών  της Κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παράλληλα όμως, εμείς οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι οι σχέσεις της παράταξής μας με την ελληνική κοινωνία  έχουν κλονισθεί, με αποτέλεσμα τον υπαρκτό κίνδυνο περιθωριοποίησης και απαξίωσής της  μετά από ένα πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Η παρατεινόμενη αμηχανία, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται  το ΠΑΣΟΚ, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την υπόσταση και προοπτική της παράταξης.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επιβάλλονται ΚΑΙΡΙΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλείτaι, να διασφαλίσουν ότι:
  1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς.
Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την δίκαιη κριτική και την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ  με την Ελληνική Κοινωνία.
  1. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός  προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε.
Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.
  1. Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας.
Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να  προσδιορίσει άμεσα  και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος  πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.
Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού.


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Αλευράς Νάσος
Αρβανιτίδης Γεώργιος
Βαρδίκος Πυθαγόρας
Βλατής Ιωάννης
Βούρος Ιωάννης
Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Ευθυμίου Πέτρος
Καρύδης Δημήτριος
Κατρίνης Μιχαήλ
Κεδίκογλου Σίμος
Κουσελάς Δημήτριος
Μαργέλης Σπυροπάνος
Μερεντίτη Αθανασία
Μοσχόπουλος Σπύρος
Ντόλιος Γεώργιος
Παντούλας Μιχαήλ
Πρωτόπαπας Χρήστος
Στασινός Παύλος
Τσουρή Ελπίδα


ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ..ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ- Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00-




«Το χορό να νοστιμίσω»
Τι συμβαίνει όταν η παράδοση συναντά την ελληνική γαστρονομία;
Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού

Η πιο νόστιμη παράσταση που έγινε ποτέ ζωντανεύει στο Θέατρο του Ιδρύματος  Μιχάλης Κακογιάννης, στα μέσα Ιανουαρίου του 2012 με δύο συνεχόμενες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 21:00, με τίτλο «το χορό να νοστιμίσω»!

Μία μουσικοχορευτική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή την Ελληνική Γαστρονομία μέσα από την ματιά της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας  Έκφρασης και Πολιτισμού.

Χορός, Τραγούδι, Παροιμίες, Δίστιχα με συμβολικό χαρακτήρα, Παιχνίδια, Παραμύθια ξεδιπλώνονται μέσα από πέντε περιοχές της Ελλάδας και δένουν το παραμύθι μαζί με 100 χορευτές, 10 μουσικούς και τη χορευτική πινελιά του καλλιτεχνικού υπευθύνου Γιώργου Λιάρου.

Συμμετέχουν :
Όλα τα χορευτικά τμήματα της Ε.Λ.Ετ.Ε.Π
Φιλική Συμμετοχή:
  • Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα» (στην Παράσταση της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2012)
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας (στην Παράσταση του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2012)
  • Χορευτικό τμήμα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου (στην Παράσταση της Παρασκευής και του Σαββάτου)
  •  
Μουσικοί:
  • Νίκος Οικονομίδης (βιολί- τραγούδι)
  • Βασίλης Γραμματικός (φλογέρα-γκάιντα)
  • Γιάννης Σέρβος (τσαμπούνα- τραγούδι)
  • Χρήστος Λυκουρέτζος (κρουστά)
  • Αργύρης Ψαθάς (λαούτο)
  • Κυριακή Σπανού (τραγούδι)
  • Ιωάννα Χρυσανθοπούλου (τραγούδι)

Παραγωγή: Γ. Λιάρος & Σια Ε.Ε. – Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης και Πολιτισμού (Ε.Λ.Ετ.Ε.Π.) Όσμωσις Εκδοτική – Σπάρτης 112 & Θεσσαλονίκης 109 Πειραιάς Τ +30 210 4635530 , Μ +30 697 700 3545 – xorevo@yahoo.comwww.xorevo.gr

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
«Το χορό να νοστιμίσω»
Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 100’
Είσοδος: 10€ ενιαίο
*****


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δείτε τo βιντεο από την παρουσίαση της Τραπεζας χρόνου και αλληλεγγύης Μοσχάτου της κίνησης πολιτών "Μεσοποταμία" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.





Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr 
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου διαβάζει την διάθεσή του

Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται όχι μόνο όσα τους λέμε με λόγια, αλλά και την πρόθεσή μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό Cell Press journal Current Biology, στις 5 Ιανουαρίου.

Τα ευρήματα της μελέτης αυτής, ενδεχομένως να βοηθήσουν στο να δοθεί εξήγηση γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους τετράποδους φίλους τους με παρόμοιο τρόπο με τα παιδιά τους! «Τα σκυλιά έχουν εκπληκτική ικανότητα να επικοινωνούν με τους ανθρώπους, ακριβώς όπως γίνεται και με τα μικρά παιδιά», σημειώνουν οι ερευνητές.


«Αυξάνονται συνεχώς τα ευρήματα που υπογραμμίζουν ότι οι άνθρωποι και οι σκύλοι μοιράζονται συγκεκριμένες κοινωνικές δεξιότητες» τονίζει ο ερευνητής δρ Ζσεφ Τοπάλ. «Ο τρόπος επικοινωνίας των σκύλων μοιάζει με εκείνον ενός παιδιού ηλικίας από έξι μηνών έως δύο ετών» προσθέτει.


περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=451425&cid=15

Κρύο παντού και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο


«Γλυκαίνει» ο καιρός από το μεσημέρι

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το μεσημέρι με τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο να υποχωρούν. 

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειεωθεί στα δυτικά και βόρεια. 

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ, αλλά αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ..ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012... ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ




·         Η ΓΡΑΜΜΗ
Μαύρη Κωμωδία
του Ίσραελ Άρθουρ Χόροβιτς
σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ
Από Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έως Πέμπτη 29  Μαρτίου 2012

Κάθε Πέμπτη στις 21:30


·         ΣΙΡΛΕΫ ΒΑΛΕΝΤΑΪΝ
του Willy Russell
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη
με την Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Τετάρτη 8 έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00

·         ΟΝΕΙΡΑ
Are we such stuff as dreams are made on?
του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Ομάδα Αρένα
Από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως Τρίτη 10 Απριλίου 2012
κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
(εκτός Καθ. Δευτέρας 27/2)

επανάληψη παραστάσεων
·         ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα
σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 21.00

τελευταίες παραστάσεις:

·         Η πολιτική ανυπακοή του Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ το 2011

Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Τρίτη Φεβρουαρίου 2012, στις 21:30

·         Tα  Άγρια Αγόρια
Θεατρική παράσταση με εννέα ηθοποιούς
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Σάκης Παπακωνσταντίνου
Δραματουργική επεξεργασία: Λουΐζα Αρκουμανέα
Έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012,
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30, Κυριακές στις 20:30

Το ΙΜΚ υποστηρίζει και την ερασιτεχνική δημιουργία
·         ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ, Ε;
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012, στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

·         Common Bodies in a Space of Difference
Με την Ομάδα Χορού της Ζωής Δημητρίου
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00

·         PARKing
Xορογραφία:  Λία Τσολάκη
Τετάρτη 22 έως Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία με αφορμή τη μουσική-εικαστική έκδοση:
·         Μ’ έναν τρόπο μυστικό
Τατιάνα Ζωγράφου – Χρήστος Κεχαγιόγλου
όπου η Μουσική συναντάει την Ποίηση και τη Ζωγραφική
με την Σοφία Παπάζογλου κ.α.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:00

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

·           Έκθεση του Φωτογραφικού Έργου
του Πλάτωνα Μάξιμου
EIC ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ...
Ευ Αγωνίζεσθαι
αρχαία στάδια - θέατρα
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:30
Προλογίζουν
Κώστας Γεωργουσόπουλος,  Σεραφείμ Φυντανίδης



συνεχίζεται:
·         ΚΙΝΗΣΗ - ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Γιούλη Γαροφαλάκη - Ελίνα Θεοδωροπούλου
'Ένας Εικαστικός Διάλογος
Εκθέσεις Φωτογραφίας και Ζωγραφικής
Έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ
Προβολές Κλασικών Κινηματογραφικών Αριστουργημάτων
Σε συνεργασία με τη New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη
Κάθε Τετάρτη στο ΙΜΚ με  ελεύθερη είσοδο, απαραίτητη η κράτηση θέσης

Φεβρουάριος 2012
Αντί - Αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο
&
εισαγωγικά: Αντηχούν Μουσικές… στο ΙΜΚ
από την Τετάρτη 1/2/2012 έως την Τετάρτη 29/2/2012, στις 21:30

Θα προβληθούν οι ταινίες:
1.  La Nina de tus Ojos (Το κορίτσι των ονείρων σου)
Σκηνοθεσία: Fernando Trueba, (Ισπανία, 1998) Κομεντί

2.
Snake of June (Φίδι του Ιουνίου)
Σκηνοθεσία:  Rokugatsu no Hebi (Ιαπωνία, 2002) Θρίλερ

3. Antares
-( Μια σπουδή για τον Έρωτα)
Σκηνοθεσία: Gotz Spielmann, (Αυστρία, 2004) Κοινωνικό Δράμα

4.
Bad Guy BAD GUY
Σκηνοθεσία:  Kim Ki Duk (Κορέα, 2001), Δράμα

5.
Wings of Desire (Τα φτερά του Έρωτα),
Σκηνοθεσία:  Wim Wenders  (Γερμανία, 1987)  Φαντασίας, Δραματική, Ρομαντική  


Masterclass
·         Act and Re- Act: Masterclasses Κινηματογράφου & Θεάτρου
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
με τον Randal Kleiser

Σκηνοθέτη και παραγωγό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως το Grease, Η Γαλάζια Λίμνη κ.α.

Εργαστήριο
·         Εργαστήριο Στιχουργικής σε επιμέλεια Νίκου Μωραΐτη


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
·         ΑΦΗΓΗΣΗ για όλη την οικογένεια
Με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη
"Περνούν εικόνες απ’ τα μάτια μου…"
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:  ΔΡΑΚΟΙ κι ακόμα περισσότεροι... ΔΡΑΚΟΙ!!!
Παραστάσεις: Κυριακή 5, 12, &  19  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, στις 12:30

ΚΥΡΙΑΚΕΣ με ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Κάθε Κυριακή
Εναλλασσόμενο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου
για παιδιά από την Unima Ελλάς

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30
«Τα παραμύθια στις Βαλίτσες»
Κουκλοθίασος HOCUS-POCUS

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30
«Ιππόκαμποι, Πειρατές, Βαρκάδες, Φεγγαρόλουστες,
Γλυκόξυνες Καντάδες...»
Κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30
«Όλο και πιο Γρήγορα»
Τα Φτερά του Μύθου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30
«Φασουλής: μια καρναβαλική παράσταση λαϊκού γέλιου!»
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!

παράταση:
Κάθε Κυριακή και τον Φεβρουάριο 2012, στις 12:00 (εκτός από την Κυριακή 19/2)
"Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου"
ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ
Θεατρική Παράσταση για όλη την Οικογένεια

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr