Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Από συγκρατημένη αισιοδοξία δια κατέχεται η ομάδα του Μοσχάτου μας για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Αμπελακιακό.


Κάθε παιχνίδι απο εδώ και πέρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή(ακριβώς το ίδιο λέμε απο την προηγούμενη κυριακή απο  τον έκτός έδας αγώνα με τον Καραβά) γιατί πιστεύουμε ότι η άνοδος της ομάδος εξαρτάται πλέον απο την απόδοση της ίδιας και αν δεν κάνει κάποια άσχημα στραβοπατήματα σίγουρα θα τα καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της.
   
Για αυτό λοιπόν πρέπει η ομάδα να μείνει συγκρατημένη χωρίς υπέρμετρη αισιοδοξία και προσηλωμένη στο στόχο της.

Να σημειώσουμε ότι μένουν ακόμη οκτώ  αγωνιστικές όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εκτός Μοσχάτου τους (Νέους Δραπετσώνας,Ικαρο Καλλιθέας,Αετό Κορυδαλλού) και στο γηπεδό της (Αμπελακιακό,Α.Ο.Καστέλλα,Πανεαπολικό,Χαραυγή,Σαρωνικό)
 
(πέντε αγώνες εντός και τρείς εκτός) και βρίσκεται πρώτη μαζί με την ομάδα της Χαραυγής.

Σε πιθανή νίκη επι της Χαραυγής μέσα στο Μοσχάτο θα έχει προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας διότι την έχει κερδίσει και μέσα στο γηπεδό της με 2-0
Επίσης θα έχει προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας και με τον Περαμαικό διότι στο Πέραμα έφερε 0-0 και στο Μοσχάτο τον κέρδισε με 2-1. 









































Αισιοδοξούμε παρα πολύ για την συνέχεια έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στα νέα παιδία της ομάδας μας και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δικαιώσετε ολον τον Μοσχατιώτικο Κόσμο σας που σας συμπαραστέκετε ..............  καλή επιτυχία


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 
 
   1.Μοσχάτο                                 45
   1.Χαραυγή                                 45
  3.Περαμαικός                            44
  3.Αετός Κορυδαλλού                44
  5. Σαρωνικός Αίγινας               42
  6. Ικαρος  Καλλιθέας               40
  7.Νέοι Δραπετσώνας                39
  8.Μαύρος Αετός                        30
  8.Α.Ε Σαλαμίνας                        30
 10.Αχιλλέας Κορυδαλλού           24
 11. Αμπελακιακός                      22
 12. Παννεαπολικός                    18
 13. Νέο Ικόνιο                            17
 14. Νέοι Ευγενείας                     17
 15 Α.Ο Καστέλλας                     15
 16.ΑΟ Καραβάς                         13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ( Οταν οι προβλέψεις μας βγαίνουν αληθινές)
 http://wwwjekinamekaliteromoschato.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html

Τα μέτρα ασφαλείας για το ματς της Κυριακής με τον Φωστήρα γνωστοποίησε η διοίκηση του ΑΟ Περιστερίου με σχετικό δελτίο Τύπου...Στο γήπεδο θα προσέλθουν μόνο φίλαθλοι του ΑΟ Περιστερίου

Τα μέτρα ασφαλείας που λήφθησαν ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Φωστήρα, γνωστοποίησε η διοίκηση του ΑΟ Περιστερίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που απεστάλη, τονίζονται τα εξής:
''Μετά από σύσκεψη που έγινε με την αστυνομία για τον αγώνα του ΑΟ Περιστερίου με τον Φωστήρα την Κυριακή (11/3) στις 15.00 στο γήπεδο Ηφαίστου, ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα:
1.Στο γήπεδο θα προσέλθουν μόνο φίλαθλοι του ΑΟ Περιστερίου, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα
2.Απαγορεύεται η μετακίνηση των φιλάθλων του Φωστήρα
3.Θα φιλοξενηθούν μόνο 20 άτομα με κατάσταση που θα δοθεί στον επικεφαλής της αστυνομίας εκ μέρους του Φωστήρα και μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, θα εισέλθουν στο γήπεδο''.

http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=81966

Χρ. Παπουτσής: Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να είμαι υποψήφιος

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπουτσής, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

 Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος έθεσε την υποψηφιότητά του στην κρίση και την απόφαση των μελών του εθνικού συμβουλίου.

"Θέτω ένα ερώτημα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Τι εξασφαλίζει περισσότερο τη διαδικασία; Μια προσχηματική διαδικασία με μία υποψηφιότητα ή μια ουσιαστική διαδικασία περισσότερων του ενός υποψηφίων; Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση και την απόφαση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου", ανέφερε.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής ζήτησε να επανενταχθούν άμεσα στο ΠΑΣΟΚ όλοι οι βουλευτές που βρέθηκαν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, οι οποίοι, όμως εκφράζουν την αγωνία των στελεχών του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική σε όσους επιχειρούν την πολιτική ισοπέδωση του Γιώργου Παπανδρέου, και ιδιαίτερα σε αυτούς που "διετέλεσαν υπουργοί και στενοί του «συνεργάτες», χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη", "έξω απο τη λογική" και «προκλητική» τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

 http://www.newsbomb.gr/politikh/story/119999/hr-papoytsis-zito-tin-empistosyni-sas-gia-na-eimai-ypopsifios

Συνταξιούχος Mοσχατιώτης πέταξε γιαούρτι στον Βενιζέλο

EUROKINISSI

Ο συνταξιούχος αντιδρούσε στις περικοπές των συντάξεων και πλησίασε τον κ.Βενιζέλο να του μιλήσει.

Σύμφωνα τους παρευρισκόμενους ο εν λόγω κύριος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και νωρίτερα είχε πλησιάζει και τον κ.Πετσάλνικο.

Ο Νίκος Λεμονής όπως ονομάζεται ο συνταξιούχος πλησίασε τον κ.Βενιζέλο για να του παραπονεθεί και τότε του έριξε το γιαούρτι. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος του πρακτορείου Eurokinissi δείχνουν το περιστατικό. 
 Ο ίδιος αντέδρασε ψύχραιμα και έφυγε από την αίθουσα των ομιλιών για να πάει στο γραφείο του και να αλλάξει.

περισσότερα στο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127020&catid=9

Μία ακόμη νίκη για τον αήττητο Πανερυθραικό επι του Μοσχάτου μας σήμερα στο κλειστό της Παραλίας με 0-3 σετ(21-25,19-25,18-25) για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

 Η ομάδα του ΑΟΠΕ Μοσχάτου δεν μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι σε μία ομάδα σαν τον Πανερυθραικό που ήταν πλήρης σε όλες τις γραμμές και όπου διακατέχονταν από την ψυχολογία του νικητή  και έδειξε ότι δικαίως είναι αήττητος και κατέχει από την πρώτη στιγμή την πρώτη θέση της βαθμολογία του β' ομίλου 
της Β' Εθνικής. 


Ακόμη και  στις αρχές του τρίτου σετ που ίσως βλέπαμε κάτι διαφορετικό από την  ομάδα μας  η διαιτησία με δύο κακά σφυρίγματα μας και με μία κίτρινη κάρτα  εισβάρος δεν άφησε να δείξει την αντίδρασή της  ενώ το δικαιούταν.

Η ομάδα της Ερυθραίας ήρθε πολύ διαβασμένη και ήξερε που να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία την ομάδα μας και πήρε το θετικό για αυτή αποτέλεσμα. Έδειξε τουλάχιστον με αυτή την εμφάνισή της ότι δικαίως του χρόνου θα παίξει στην ανώτερη κατηγορία και της ευχόμαστε καλές επιτυχίες.

Το Μοσχάτο μας θα πρέπει να πούμε ότι προσπάθησε και πλέον  καταλάβαμε που πραγματικά είναι το επίπεδο της ομάδας μας και θα πρέπει και αυτό με την σειρά του για του χρόνου που θα παίζει μάλλον στην Α2, να βάλει τις βάσεις για καλύτερη οργάνωση, ώστε να παραμείνει εκεί αρκετό καιρό  και να έχουμε εμείς οι φίλαθλοι του  την τύχη  να βλέπουμε καλό βόλλευ επιπέδου με τις ωραίες συγκινήσεις του .

Ο ΛΕΟΝΤΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΝ Ο Κ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΕ 69-66( 9-25, 25-40,43-55,69-66) ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΙΣ Γ' ΕΣΚΑΝΑ





Ένας αγώνας που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τα παιδιά του Λέοντα ίσως γιατί η καλή βαθμολογική θέση της ομάδας της Ελευσίνας τους άγχωσε και δεν απέδωσαν αυτό που έπρεπε με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να χάνουν με 40-25 και να κατέχετε όλη η ομάδα από απογοήτευση.

Στην επανάληψη ο Λέοντας άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να ανακάμψει και έτσι έγινε με αποτέλεσμα με την βοήθεια των λιγοστών θερμών φιλάθλων του μπόρεσε αρχικά στο τρίτο δεκάλεπτο να μειώσει την  διαφορά αλλά και στο τελευταίο δεκάλεπτο να τα δώσει  όλα για όλα να υπερβάλλει εαυτό  και να ανατρέψει την υπεροχή της Ελευσίνας.Πέρασε λοιπόν μπροστά στο   τελευταίο λεπτό και πήρε το παιχνίδι προσφέροντας τέτοια ανέλπιστη συγκίνηση που μόνο το άθλημα του μπάσκετ καταφέρνει να δίνει.   
Η ομάδα της Ελευσίνας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει   πώς ήταν δυνατόν ενώ προηγούνταν σε όλο το αγώνα να καταταφέρει  τελικά να χάσει αλλά και  τους τρείς βαθμούς που θα την διατηρούσαν  με περισσότερη σιγουριά  μέσα στην τριάδα που θα ανέβει στην επόμενη κατηγορία.
Σημασία έχει ότι κέρδισε το μπάσκετ γιατί έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ισοδύναμο με σωστή διαιτησία που το απόλαυσαν πολύ περισσότερο οι θεατές αλλά και που οι Μοσχατιώτες θα το θυμούνται για αρκετό καιρό.
Ολα λοιπόν τα είχε αυτός ο αγώνας αλλά και τις ωραίες παρουσίες στην κερκίδα

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στο φως τα πρόσωπα από το κύκλωμα του ΙΚΑ(Δύο Μοσχατιώτες στο κύκλωμα)

Στη δημοσιότητα έδωσε  η Αστυνομία, μετά από Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκομένων υπαλλήλων στη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α.. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η δημοσίευση των στοιχείων αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Οι πολίτες μπορούν να καλούν το τηλέφωνο  11012, της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα  για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. 


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΣΤΟ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=182223 

Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για την εξάρθρωση από την Οικονομική Αστυνομία εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εις βάρος του ΙΚΑ.





Θέλω να χαιρετίσω την επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας και να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν για την αποκάλυψη των υπευθύνων της μεγάλης απάτης στο ΙΚΑ εις βάρος του δημοσίου και των πολιτών.

Μιας υπόθεσης, που ερευνήθηκε με συστηματικό τρόπο για περίπου τρεις μήνες. Με αυτή την υπόθεση, όπως και με όλες τις άλλες υποθέσεις που αντιμετώπισε τους τελευταίους επτά μήνες, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Οικονομική Αστυνομία απέδειξε  ότι πράγματι δεν χαρίζεται σε κανένα. Αυτό είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για τους πολίτες και εύχομαι να συνεχιστεί με συνέπεια.

Εθνικά… μαθήματα από Βόκολο στον Φωστήρα

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Λεωνίδα Βόκολο είχαν τα παιδιά της Ακαδημίας του Φωστήρα και οι συνοδοί τους, το απόγευμα της Πέμπτης (8/3).

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Συνεργάτης της Εθνικής Ομάδας και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής έδωσε το «παρών» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ταύρου στις 18:00, σε ανοικτή επικοινωνία – συζήτηση που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία των ανθρώπων του «Φονέα των γιγάντων».
Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Θοδωρής Παχατουρίδης, ωστόσο, ένα προσωπικό πρόβλημα δεν του έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει μέχρι το τέλος της συζήτησης.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ταύρου γέμισε από νωρίς τους λιλιπούτιους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ταύρου, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τα… μυστικά του ποδοσφαίρου από τον Λεωνίδα Βόκολο. Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος άσος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, αλλά και σε αυτές των γονιών, για την καλύτερη προετοιμασία και στήριξη που χρειάζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές.

 Χαρούμενος που βρέθηκε στην εκδήλωση του Φωστήρα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά των Ακαδημιών, εμφανίστηκε ο Λεωνίδας Βόκολος.
 Ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της ανοικτής επικοινωνίας – συζήτησης με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους, στην οποία ήταν καλεσμένος έπειτα από πρωτοβουλία του Φωστήρα, υποστήριξε πως αυτή η επικοινωνία είναι εποικοδομητική για τα παιδιά, αλλά και τους συνοδούς τους, πάνω σε πολλά θέματα στα οποία έχουν απορία σχετικά με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.
 διαβάστε περισσότερα στο



Ψυρόπουλος: «Ο Φωστήρας πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του Φωστήρα, Κώστας Ψυρόπουλος, από την απόδοση των παικτών του στον προηγούμενο αγώνα με τη Μύκονο, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Για τη διπλό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μύκονο ο νεαρός προπονητής ανέφερε: «Την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές μου πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βάση της εικόνας του παιχνιδιού δικαιούμασταν την νίκη, με δεδομένο ότι αντίπαλος δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία».
Στη συνέχεια, ο Κώστας Ψυρόπουλος αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος από τον Ταύρο υποστηρίζοντας τα εξής: « Στην αρχή της περιόδου, ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν η ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα όμως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οφείλουμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο μέχρι τέλους. Άλλωστε σαν όνομα ο Φωστήρας πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί».
Στα αγωνιστικά, στη διάθεση του τεχνικού του Φωστήρα ενόψει της αναμέτρησης με το Περιστέρι για τη 17η αγωνιστική, επιστρέφει ο Ανδρέας Χίσος, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα με τη Μύκονο.

Αγιαξ Ταύρου: Επανέρχεται ο Χαλίλι..Επόμενοι αγώνες...Βαθμολογία 8ου ομίλου

Μία σημαντική λύση θα έχει στη διάθεσή του ο Αλέκος Ρίζος στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τη Νέα Ιωνία.

 Ο νεαρός προπονητής μπορεί να υπολογίζει πάλι στις υπηρεσίες του Ελτον Χαλίλι, που εξέτισε την τιμωρία του στο ματς με την Αγία Παρασκευή και επιστρέφει. Αντιθέτως, στις τάξεις του 'ερυθρόλευκου' συλλόγου δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη συμμετοχή των Ψυχουντάκη και Κατίδη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. 

Επόμενοι αγώνες


11/03

13:00

Πανναξιακός-Τράχωνες

11/03

13:00

Ηλιούπολη-Μύκονος

11/03

15:00

Αγιαξ Ταύρου-Νέα Ιωνία

11/03

15:00

Περιστέρι-Φωστήρας

11/03

15:00

Αγία Παρασκευή-Ελπιδοφόρος

11/03

15:00

ΑΕ Κως-Μελίσσια

11/03

15:00

Καρλόβασι-Αιγάλεω


Βαθμολογία

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοίΣύνολοΕντόςΕκτός
N-I-HΓκολN-I-HΓκολN-I-HΓκολ
1Ελπιδοφόρος163610-6-029-46-2-020-24-4-09-2
2Φωστήρας163611-3-233-116-2-018-35-1-215-8
3Τράχωνες16329-5-223-97-2-016-52-3-27-4
4Αγιαξ Ταύρου16308-6-226-96-2-118-32-4-18-6
5Αιγάλεω16267-5-420-124-1-210-33-4-210-9
6Νέα Ιωνία16225-7-418-143-2-39-72-5-19-7
7Μύκονος16215-6-522-204-3-215-81-3-37-12
8Ρόδος16215-6-520-213-3-211-82-3-39-13
9Μελίσσια15175-4-620-184-2-217-91-2-43-9
10Πανναξιακός15163-7-511-162-4-16-51-3-45-11
11Περιστέρι16163-7-617-241-6-010-82-1-67-16
12ΑΕ Κως15144-2-910-322-2-35-62-0-65-26
13Αγία Παρασκευή16125-3-818-203-1-414-82-2-44-12
14Ηλιούπολη1692-3-1110-362-2-38-120-1-82-24
15Καρλόβασι1520-2-139-400-2-64-180-0-75-22

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου μαζί με τους δημότες στη μάχη κατά της ακρίβειας . Προμήθεια φθηνής και καλής πατάτας Νευροκοπίου.

Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν φθηνές και καλές πατάτες Νευροκοπίου να συμπληρώσουν τα Έντυπα Παραγγελίας.

Η συλλογή των Εντύπων Παραγγελίας ξεκινά την Παρασκευή 9 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν το έντυπο παραγγελίας είτε ηλεκτρονικά παρακάτω, είτε στο Δημαρχείο (Κοραή 36 και Ιθάκης, Μοσχάτο), ή στο πρώην Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) από τις 08:00 έως τις 14:00.


Σημειώνεται ότι θα διατίθενται συσκευασίες των 16 κιλών με κόστος 5€

Η παράδοση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί όταν η συνολική παραγγελία θα φθάσει τους 25 τόνους. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τόπο και την ημέρα της διανομής.
 
Έντυπο παραγγελίας 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ
Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου  μαζί με τους δημότες
στη μάχη κατά της ακρίβειας

Προμήθεια φθηνής και καλής πατάτας Νευροκοπίου

Η συλλογή των Εντύπων Παραγγελίας από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Έντυπο παραγγελίας είναι δυνατόν να υποβληθεί είτε ηλεκτρονικά (στο www.dimosmoschatou-tavrou.gr), είτε στο ισόγειο του Δημαρχείου (Κοραή 36 και Ιθάκης Μοσχάτο), ή στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) από τις 08:00 έως τις 14:00.
Σημειώνεται ότι θα διατίθενται συσκευασίες των 16 κιλών με κόστος 5€
Η παράδοση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί όταν η συνολική παραγγελία θα  φθάσει τους 25 τόνους. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τόπο και την ημέρα της διανομής.

                ΦΟΡΜΑ  ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ


ΕΠΩΝΥΜΟ:  .……………………........................................................................................................

ΟΝΟΜΑ:        ………………………….................................................................................................

Α..Δ.Τ.:…………………………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: …………………………………………………………………………………………..

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (σταθερό και κινητό): …………………………………………………………………….

ΕΙΔΟΣ: ………………………………..

ΠΟΣΟΤΗΤΑ (κιλά) ανά παραγγελία:  16 κιλά (5€)……… 32κιλά (10€)……… 48 κιλά (15€)………

Υπογραφή ……………………………………………………….




Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου  μαζί με τους δημότες
στη μάχη κατά της ακρίβειας

Προμήθεια φθηνής και καλής πατάτας Νευροκοπίου

Η συλλογή των Εντύπων Παραγγελίας από την Παρασκευή 9 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Έντυπο παραγγελίας είναι δυνατόν να υποβληθεί είτε ηλεκτρονικά (στο www.dimosmoschatou-tavrou.gr), είτε στο ισόγειο του Δημαρχείου (Κοραή 36 και Ιθάκης Μοσχάτο), ή στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου) από τις 08:00 έως τις 14:00.
Σημειώνεται ότι θα διατίθενται συσκευασίες των 16 κιλών με κόστος 5€
Η παράδοση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί όταν η συνολική παραγγελία θα  φθάσει τους 25 τόνους. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τόπο και την ημέρα της διανομής.

                ΦΟΡΜΑ  ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ


ΕΠΩΝΥΜΟ:  .……………………........................................................................................................

ΟΝΟΜΑ:        ………………………….................................................................................................

Α..Δ.Τ.:…………………………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: …………………………………………………………………………………………..

ΤΗΛΕΦΩΝΟ (σταθερό και κινητό): …………………………………………………………………….

ΕΙΔΟΣ: ………………………………..

ΠΟΣΟΤΗΤΑ (κιλά) ανά παραγγελία:  16 κιλά (5€)……… 32κιλά (10€)……… 48 κιλά (15€)………

Υπογραφή ……………………………………………………….



 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ Τρίμηνος κύκλος παρουσίασης βασικών θεμάτων Φυσικής και Μαθηματικών για μαθητές Α´ και Β´ Λυκείου ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜMΕΤΟΧΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜMΕΤΟΧΗ

Κάθε Πέμπτη από 15/3 στο 1ο Λύκειο Ταύρου, Αγ. Σοφίας 16 και Δρ. Σμύρνης:

Φυσική, 6μ.μ. Α´ Λυκείου, 7.30 μ.μ. Β´ Λυκείου
Μαθηματικά, 6 μ.μ. Β´ Λυκείου, 7.30 μ.μ. Α´ Λυκείου

Κάθε Σάββατο από 17/3 στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου, Ιλισού και Κεφαλληνίας:

Φυσική, 10 π.μ. Α´ Λυκείου, 11.30 π.μ. Β´ Λυκείου
Μαθηματικά, 10 π.μ. Β´ Λυκείου, 11.30 π.μ. Α´ Λυκείου












 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου - Ταύρου Τετάρτη, 14 Μαρτίου - Ώρα: 19.00, Δημοτικό Κοινοτικό Κατάστημα Ταύρου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/sed_14_3.pdf

Ο σημερινός αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Λέοντα Μοσχάτου με την Ο Κ Ελευσίνας θα γίνει στο κλειστό της Παραλίας

Επειτα απο σχετική πληροφόρηση που είχαμε ο σημερινός  αγώνας μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Γ΄ΕΣΚΑΝΑ μεταξύ του Λέοντα Μοσχάτου ώς γηπεδούχου με την Ο Κ Ελευσίνας θα γίνει στο κλειστό της Παραλίας,  μόνο αυτός διότι ακόμη δεν έχουν ρυθμιστεί κάποια θέματα της πυρασφάλειας του σταδίου της Μιαούλη και χρειάζεται κάποιος χρόνος ύστερα απο το θέμα που έχει προκύψει αυτές τις ημέρες με την καταλληλότητα των σταδίων μας.

Τελικά πού θα γίνει σήμερα ο αγώνας μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Γ΄ΕΣΚΑΝΑ μεταξύ του Λέοντα Μοσχάτου ώς γηπεδού χου με την Ο Κ Ελευσίνας ! Στο κλειστό της Παραλίας ή στο κλειστό της Μιαούλη


Από το Γραφείο Τύπου του κ. Χρ. Παπουτσή, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπ.Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Όπως θα μπορούσαν να διαβεβαιώσουν τον κ. Υπουργό, τόσο οι δύο Υφυπουργοί, κκ Μ. Όθωνας και Ελ. Οικονόμου καθώς και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος,
στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ  ανερχόταν σε 1916 άτομα,
στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1986 άτομα.
Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων.
Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση 1200 αστυνομικών και ειδικών φρουρών προκειμένου να επιλεγούν για τις ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης. Ήδη, στον πρώτο κύκλο έχουν εξεταστεί 417 και έχουν επιλεγεί 48 για τη ΔΙΑΣ και 48 για τη ΔΕΛΤΑ. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση ακόμη 700ων αστυνομικών προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλοι.
Στις 7/5/10 τα δίκυκλα ήταν 1077 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Στις 7/3/12 τα δίκυκλα είναι 1137 , εκ των οποίων 813 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά από δύο χρόνια διαρκούς επιχειρησιακής χρήσης.
Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά 50 καινούριων μηχανών και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα μήνα. Ενώ, έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό 1 εκ ευρώ για την αγορά άλλων 100 μηχανών, για την οποία ετοιμάζεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον αριθμό της δίκυκλης αστυνόμευσης, σχετίζονται κυρίως με διοικητικής φύσεως θέματα ή άλλες υπηρεσιακές επιτακτικές ανάγκες (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες προσωπικού, εκπαιδεύσεις κ.λπ.). Σημειώνεται δε ότι, οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται,   αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας από την Άνοιξη του 2011, για πρώτη φορά άρχισε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Και όσον αφορά την ΕΛΑΣ, με ειδικά διαταγμένες δυνάμεις επιχειρεί καθημερινά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται στην Αθήνα, ενισχύθηκαν και σε μέσα, και σε ανθρώπινο δυναμικό. Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, τοποθετήθηκαν στην Αθήνα 2000 νέοι αστυνομικοί και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 1200 ειδικών φρουρών, οι οποίοι και αυτοί θα τοποθετηθούν στην Αθήνα.
Το Σεπτέμβριο του 2010, που ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Χρήστος Παπουτσής, το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. Δηλαδή; 48.000 άνθρωποι με «ροζ χαρτάκι» κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας.  Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου. Σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000.
Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 25.000 απελάσεις παράνομων μεταναστών.
Τέλος, σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Χρήστου Παπουτσή με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας.
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχήθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη καλή επιτυχία στο έργο του.

http://www.facebook.com/notes/christos-papoutsis/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CF%87%CF%81-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CF%80/10150863086054968 

NIKH ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ Ο ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ

 Ο Πανερυθραικός είναι η μοναδική ομάδα για το βόλλευ Ανδρών σε όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα που δεν έχει χάσει ακόμη κανένα αγώνα για φέτος.

Κρατάει φυσικά ένα μοναδικό ρεκόρ που η ομάδα του Μοσχάτου μας θέλει να της σπάσει το αήττητο με νίκη αυτό το Σάββατο στο μεταξύ τους ντέρμπι που θα γίνει στο κλειστό της Παραλίας μας.

Πρέπει να πούμε ότι και με νίκη της ομάδα μας είναι πολύ δύσκολο  να καταφέρουμε να πάρουμε και τον τίτλο γιατί στα επόμενα τέσσερα  παιχνίδια που θα απομείνουν το Μοσχάτο θα πρέπει να κάνει το ρεπό του και σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα της Ερυθραίας θα υπερτερεί σε σετ με δεδομένου μέχρι σήμερα έχει (30-4) και εμείς (29-10)

Οι αγώνες που θα απομείνουν για το Μοσχάτο και Πανερυθραικό έχουν ως εξής:
ΑΟ Πρεβέζης-AΟΠΕ Μοσχάτου
ΑΟΠΕ Μοσχάτου- ΦΕΙ
Ρεπό
Καλαμάτα 80-AΟΠΕ Μοσχάτου


 Πανερυθραϊκός-Καλαμάτα 80
 Ανανέννηση Αρτης-Πανερυθραϊκός
 Πανερυθραϊκός-Μαλεσίνα
 Κολλέγιο- Πανερυθραικός


Σίγουρα η ομάδα μας θα κυνηγήσει την νίκη και για θέμα γοήτρου για να πάρει  την ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στην  Ερυθραία όπου το Μοσχάτο έχασε με 3-1 σετ(13-25, 26-24, 25-13, 25-18) 

 Η ομάδα μας σε αυτό τον αγώνα θέλει την συμπαράσταση του Μοσχατιώτικου κόσμου της και
ελπίζουμε  να βρεθεί σε καλή μέρα και καλό βόλλευ να παίξει αλλά και την νίκη να πάρει.
 

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)

1.Πανερυθραϊκός 29 (30-4)
2.Μοσχάτο 26 (29-12)
3.Κολλέγιο Αθ. 23 (24-13)
4.Αίας Μαλεσίνας 19 (23-17)
5.Ολυμπιάδα 18 (23-19)
6.Καλαμάτα 80 13 (17-20)

7.ΦΕΙ 7 (12-29)
8.ΑΟ Πρεβέζης 7 (10-28)
9.Αναγέννηση 2 (5-30)

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με Χίσο θα παραταχθεί o Φωστήρας στο εκτός έδρας παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το Περιστέρι.


Με μοναδικό στόχο την νίκη αλλά και με τον Ανδρεα Χίσο στην αποστολή θα παραταχθεί η ομάδα μας στο εκτός έδρας παιχνίδι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το Περιστέρι. 
Ο 21χρονος μέσος εξέτισε την τιμωρία του στο ματς με τη Μύκονο και πλέον ο Κώστας Ψυρόπουλος προσθέτει ακόμη ένα όπλο στην... φαρέτρα του. Από εκεί και πέρα ο νεαρός τεχνικός των ''κιτρινόμαυρων'' μίλησε στην επίσημη ιστιοσελίδα του συλλόγου για την αναμέτρηση της προηγούμενης βδομάδας με την Μύκονο, για την οποία τόνισε τα εξής: « Την Κυριακή οι ποδοσφαιριστές μου πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
 Βάση της εικόνας του παιχνιδιού δικαιούμασταν την νίκη, με δεδομένο ότι αντίπαλος δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία». Εν συνεχεία ο Κώστας Ψυρόπουλος αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος από τον Ταύρο υποστηρίζοντας τα εξής: « Στην αρχή της περιόδου, ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν η ομάδα να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
 Από εκεί και πέρα όμως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οφείλουμε να κυνηγήσουμε τον τίτλο μέχρι τέλους. Άλλωστε σαν όνομα ο Φωστήρας πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί.» 

«Πράσινο φως» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Μοσχάτου από την Επιτροπή Καταλληλότητας






http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/dt_gipedo.pdf

Καρλόβασι Σάμου: Αισιοδοξία για δικαίωση!

Θετικά μηνύματα άφησε στους ανθρώπους του Καρλοβάσου Σάμου η χθεσινή εκδίκαση της αντιδικίας με τον Φωστήρα για το ζήτημα της χρησιμοποίησης του Μπλένταρ Τσιομπάι στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής. 
Η υπόθεση δεν τελεσιδίκησε, ωστόσο υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι τελικά ο νησιώτικος σύλλογος θα δικαιωθεί και θα πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς από τη νίκη του στον αγωνιστικό χώρο (2-1). 
Ο Δικαστής κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο σωματείων να αποστείλουν την προσεχή Τρίτη τα τελευταία τους υπομνήματα για την οριστική εκδίκαση, ενώ την επομένη θα εκδοθεί η απόφαση.

http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=81832

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΜΟΥΣΙΚΗ Μουσικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς» Σχεδιασμός, επιμέλεια Γιώργος Κουμεντάκης- Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 & Σάββατο 17, Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 Με ελεύθερη είσοδο




Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Πρωτοβουλία Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Πρώτα το Παιδί» διοργανώνουν το Μάρτιο του 2012 το μουσικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς». Ο σχεδιασμός η πρόταση και επιμέλεια του προγράμματος είναι του Γιώργου Κουμεντάκη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Βασικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου μπορεί να ανθίσει η μουσική προσφορά. Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες, που έχουν επιλεγεί, κινούνται στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης σε ένα επίπεδο ελευθέρων σπουδών και το κοινό χαρακτηριστικό στην προσφορά τους είναι ότι πρόκειται για νέες δυνάμεις οι οποίες μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία υψηλού επιπέδου καταλήγουν σε μία καλλιτεχνική σύμπραξη με αξιόλογο μουσικό αποτέλεσμα μέσω της έρευνας και της ανταλλαγής παραδόσεων, μουσικών εμπειριών και υλικού.

Μία πολύ σημαντική παράμετρος του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι στις συλλογικές συμμετοχές του 2ου κύκλου συναυλιών περιλαμβάνονται σχήματα και προσπάθειες από την περιφέρεια (Κυκλάδες και Μακεδονία) όπου έχουν δημιουργηθεί δυναμικές μουσικές κοινότητες με διαρκή παρουσία και έντονη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Συγχρόνως, αναδεικνύονται οι διεθνείς συνεργασίες και καλλιτεχνικές ανταλλαγές με την ανταλλαγή μουσικών εμπειριών και υλικού διαφορετικών παραδόσεων και τη σύμπραξη Ελλήνων μουσικών, που ζουν στην Ελλάδα, με μουσικούς Έλληνες και μη από το εξωτερικό.

Ο πρώτος κύκλος «Δάσκαλοι και Μαθητές» περιλαμβάνει τρεις συναυλίες την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 από τρεις σολίστες που διδάσκουν και δημιουργούν στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του έχει ήδη να επιδείξει σημαντικό έργο τόσο εκπαιδευτικό όσο και καλλιτεχνικό. Μαζί τους επί σκηνής θα βρεθούν μαθητές τους, σε διαφορετικά είδη μουσικής διδασκαλίας τους.

-  Η ομάδα Quilombo σε μάθημα κρουστών και οι μαθητές τους

-   Φωνητικό Σύνολο Vocal Inventions του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου - Ταύρου,  Μαέστρος: Όλγα Αλεξοπούλου
- To Μουσικό Εργαστήριο Φίλιππου Τσαλαχούρη " Εν Αρχή ην ο Ήχος"

-  Αγάπη Παπαμήτσου Σοπράνο
Ιωάννα Βρακατσέλη
Μέτζο Σοπράνο
Ελένη Σταμπολή
Πιάνο
&
Άννυ Μαρκοδημητράκη
Πιάνο
Γιώτα Οικονομοπούλου
Πιάνο
"Με την υποστήριξη του Ωδείου Σαπφώ"

- Η Άννα Στερεοπούλου θα παρουσιάσει στο πλαίσιο μουσικού εργαστηρίου - ρεσιτάλ τις βασικές μεθόδους και λειτουργίες της μουσικής και του ήχου στην εικόνα, μέσα από διαφορετικές τεχνικές, βάσει της ιστορικής και παράλληλης εξέλιξης των δύο τεχνών (Μουσική – Κινηματογράφος).

Ο δεύτερος κύκλος «Μουσικές Κοινότητες» περιλαμβάνει ακόμη τρεις συναυλίες το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από καταξιωμένους συνθέτες -μουσικούς σε σύμπραξη με αναγνωρισμένα μουσικά σύνολα της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. 

-Νίκος Κυπουργός και η Ορχήστρα Κυκλάδων
Η νεοσύστατη ορχήστρα αποτελείται από 18 μέλη που συνδυάζουν μία μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών, λαϊκών οργάνων και τραγούδι.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ελληνική μουσική και τραγούδια σε όλες τις εκφάνσεις, παραδοσιακή, λαϊκή και έντεχνη.

- Αλέξανδρος Μούζας με το
Ergon Ensemble
Το ERGON ENSEMBLE πρωτοεμφανίστηκε το 2004 σαν άτυπο μουσικό σύνολο του Φεστιβάλ Παξών. Έχει πάρει την σημερινή μορφή του από το 2008. Απαρτίζεται από ταλαντούχους μουσικούς που έχουν συμμετάσχει, όλα αυτά τα χρόνια, στο International Ensemble Modern Academy στους  Παξούς. 

-
ΝΕΟΙ ΠΑΝΕΣ
Μία μουσική πρόβα / εργαστήριο για τις ελληνικές & «καθ’ ημάς» μουσικές παραδόσεις  
Το μουσικό σύνολο / εργαστήριο «Νέοι Πάνες» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προσφέρει μία παρουσίαση των μουσικών οργάνων που δεσπόζουν εδώ και αιώνες στο λαϊκό και λόγιο πολιτισμό της νότιας Βαλκανικής.  

Οι νέοι μουσικοί που απαρτίζουν την ομάδα αυτή - φοιτητές και αυριανοί επαγγελματίες - μαζί με τους καθηγητές τους, «μουσικοτροπούν» και αυτοσχεδιάζουν με την πλούσια φρασεολογία και την περίτεχνη αρχιτεκτονική των οικείων μουσικών μας παραδόσεων, προτείνοντας μία ερμηνεία που φιλοδοξεί να συγκεράσει την παλαιά με τη σύγχρονη μουσική πράξη της πόλης.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μία μουσική παράσταση 30 λεπτών όπου και θα παρουσιαστούν σκοποί και συνθέσεις μέσα από τους οποίους αναδεικνύονται τα μουσικά όργανα που θα παρουσιαστούν.

Συμμετέχουν οι:
Αγκιστριώτης Παντελής (πολίτικη λύρα), Aντωνιάδης Γιάννης (κλαρίνο), Αυγερινός Αντώνης (μπουζούκι), Βαλάση Λουκία (σαντούρι), Ζιγκερίδης Βασίλης (κανονάκι), Ζιγκερίδης Κώστας (μπαγιάν), Καμπουρίδου Στέλλα (καβάλι), Κόκκορης Αργύρης (τραγούδι, ούτι), Κρομμύδας Χρήστος (μπουζούκι), Κώττη Χαριτίνη (βιολί), Λαμπαδάκη Ναταλία (τραγούδι), Παπαστεριοπούλου Αλεξάνδρα (κρουστά), Ριζόπουλος Αλέξανδρος (κρουστά).
Καλλιτεχνική επιμέλεια, συντονισμός μουσικού συνόλου: Ατζακάς Θύμιος, Αχαλινωτόπουλος Μάνος, Σινόπουλος Σωκράτης, Τσικουρίδης Λευτέρης 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης με έμφαση στους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, των Ειδικών Σχολείων και των Ωδείων, και αποτελεί εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς των συναφών κλάδων.

Μουσικό-εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
«Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς»

Συναυλίες Α’ Κύκλου
Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 18:00 -20:00 Ομάδα Quilombo
Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12:00 -14:00 Άννα Στερεοπούλου
Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12:00 -14:00:

-  1. Φωνητικό Σύνολο Vocal Inventions του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου - Ταύρου,  Μαέστρος: Όλγα Αλεξοπούλου


2. To Μουσικό Εργαστήριο Φίλιππου Τσαλαχούρη " Εν Αρχή ην ο Ήχος"
Ένα παιχνίδι ανακάλυψης των ήχων.  Ήχοι καθημερινοί, ήχοι της φύσης, ανθρώπινοι, ιδωμένοι από μια άλλη οπτική αποτελούν το πρωτογενές συστατικό της μουσικής.  Με το μέσο απλών, καθημερινών υλικών αλλά και φλάουτου και πιάνου, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης οργανώνει ένα εργαστήριο ανοιχτό σε κάθε ηλικία και σε όλους όσους αγαπούν τη μουσική.

3. Αγάπη Παπαμήτσου Σοπράνο
Ιωάννα Βρακατσέλη Μέτζο Σοπράνο
Ελένη Σταμπολή Πιάνο
&
Άννυ Μαρκοδημητράκη Πιάνο
Γιώτα Οικονομοπούλου Πιάνο
"Με την υποστήριξη του Ωδείου Σαπφώ"
                                                                                   
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Συναυλίες Β’ Κύκλου
Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12:00 -14:00 Αλέξανδρος Μούζας με το Ergon Ensemble  Σάββατο 17 Μαρτίου στις 20:00 - 22:00 Νίκος Κυπουργός & η Ορχήστρα Κυκλάδων
Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12:00 -14:00 Νέοι Πάνες – Θύμιος Ατζακάς και Σωκράτης Σινόπουλος
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00


Όλοι οι θεατές των 3 συναυλιών του Α' Κύκλου (Δάσκαλοι και Μαθητές)
θα αποκτήσουν το δικό τους κουμπαρά,
μια προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Χορηγός Προγράμματος: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Με την Υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης
«Πρώτα το Παιδί»


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5          Ως 3
e-go.gr                  ελculture.gr                 clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιώργος Κουμεντάκης

Ο Γιώργος Κουμεντάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες συνθέτες της νέας γενιάς. Η μουσική του γραφή χαρακτηρίζεται από ποικιλία μουσικών ιδιωμάτων και διαρκή αναζήτηση νέων κατευθύνσεων.

Tο 1992 o Γιώργος Κουμεντάκης κέρδισε την υποτροφία "Prix de Rome", μένοντας την επόμενη χρονιά ως «resident composer» στη Γαλλική Ακαδημία της Ρώμης (Villa Medicis). To 1994 τιμήθηκε με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης».

Την περίοδο 1998-2000 εργάστηκε ως “composer in residence” για την Clio Gould και του συνόλου BT Scottish Ensemble στο Λονδίνο, με την ευγενική υποστήριξη του ιδρύματος “Michael Marks Charitable Trust”.
Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Κουμεντάκης έχει συνθέσει πάνω από 100 έργα για ορχήστρα, ορχήστρα δωματίου, όπερες, σόλο όργανα, καθώς και μουσική για χορό, αρχαία τραγωδία και θέατρο. 'Εχει επίσης συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες σε παραγωγές με πολυμέσα (installations, video art/animation, κ.ά.).

Έργα του έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως σε περισσότερες από 400 συναυλίες σε διεθνούς κύρους αίθουσες συναυλιών, όπως είναι οι: Salle Olivier Messiaen, Théâtre de lArchevêché, Teatro la Fenice, Alte Oper, Benesse Museum in Naoshima, Amsterdam Concertgebouw, Purcell Room, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Forbidden City Concert Hall-(Beijing), Auditorio Nacional de Musica (Madrid), Clarice Smith Performing Arts Center (Maryland), Piccolo Teatro (Milano), Guarnerius Art Center (Belgrade), Ωδείο Ηρώδου Αττικού , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων: Biennale di Venezia,  1985 European Year of Music, Semaines Musicales Internationales d' Orleans, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Φεστιβάλ Αθηνών (2005, 2006, 2009), World Music Days Festival: 1987 (Germany), 1988 (Hong Kong), 1990 (Oslo), Frankfurt Feste, Conferenza Musicale Mediterranea, Nieuwe Muziek Middelburg Festival, Lecce Festival, Ypres Guitar Festival Βέλγιο 2002, Luigi Legnani Festival 2002, Tage für Neue Musik (Zürich), Dundee Guitar Festival 2002, New Musica, 11o Festival Internazionale della Chitara citta di Mottola 2002, Aix en Provence Festival, Présences 1992 και 2004 (Radio France), Δημήτρια Θεσσαλονίκης 2007, Cultural Year of Greece in China 2007-2008, 2008 XIX Festival Forfest Czech Republic, 2008 Electromedia Works Festival, 2009 Milano Incontra La Grecia, etc.

Έργα του Γιώργου Κουμεντάκη έχουν παρουσιαστεί από σημαντικά μουσικά σύνολα, όπως: Beijing Symphony Orchestra, Accademia Musicale Siciliana, Accentus/Axe 21 chamber choir, Arraymusik Ensemble, BT Scottish Ensemble, Composers Ensemble, Dissonart Ensemble, Divertimento Ensemble, Ensemble Intercontemporain, European Community Youth Orchestra, Hong Kong Ensemble, Kronos Quartet, Leonardo Quartet, Nash Ensemble,  Odessa Camerata,  Orchestre des Jeunes de la Mediterranée, Oslo Sinfonietta, Russian State Symphony Orchesra Young Russia, Sentieri Selvaggi Ensemble, Tangos a Cuatro, The City of Oxford Orchestra, Ορχήστρα Χρωμάτων, Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων.

Μουσική του έχουν διευθύνει μεταξύ άλλων οι: Mathias Bamert, Martin Brabbins, Gaetano Colajanni, Olivier Cuendet, Christian Eggen, Henri Gallois, Sandro Gorli, Christopher Warren-Green, James Judd, Henry Kucharzyk, Tan Lihua, Diego Masson, Ingo Metzmacher, Peter Wiegold, Igor Savrouk, Gunther Schuller, Stefan Skold,  Arturo Tamayo, Μύρων Μιχαηλίδης, Μίλτος Λογιάδης, Αλέξανδρος Μυράτ, Μάριος Παπαδόπουλος,  Νίκος Τσούχλος και 'Αλκης Μπαλτάς.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 9 CDs με μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη σε ελληνικές και ξένες δισκογραφικές εταιρίες.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Συνόλου «Ν. Σκαλκώτας» κατά την περίοδο 1999-2001. Διετέλεσε επίσης, Μουσικός Διευθυντής, Συνθέτης και Δημιουργός Μουσικού Σεναρίου των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Νίκος Κυπουργός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε θεωρητικά της Μουσικής και σύγχρονες τεχνικές με τον Γιάννη A. Παπαϊωάννου και παράλληλα Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Παρίσι (1979-83) με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση, στο Κονσερβατουάρ, καθώς και δίπλα στους Mαξ Nτόυτς, Iάννη Ξενάκη, κ.ά. Μελέτησε επίσης Εθνομουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική.
Την πενταετία 1983-88 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική εκπαίδευση, συμμετέχοντας στη σύνταξη ενός σύγχρονου ελληνικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος, και παράλληλα με την διδασκαλία σε ωδεία της Αθήνας και της Καλαμάτας καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει γράψει φωνητική μουσική (το έργο του KNOTS για 16 φωνές τιμήθηκε με το A΄ Βραβείο στο Διεθνές Βήμα Συνθετών της UNESCO το 1979), ορχηστρική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική χορού, τραγούδια, μιούζικαλ.
Στενός συνεργάτης του Mάνου Xατζιδάκι (Τρίτο Πρόγραμμα, Σείριος, Αγώνες Τραγουδιού κ.ά.) και ενορχηστρωτής σημαντικών έργων του.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική για το θέατρο, συνεργαζόμενος με το Εθνικό Θέατρο, το KΘBE, το Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο, το Ανοιχτό Θέατρο, τη Νέα Σκηνή, τις Μορφές, το Θέατρο του Νότου, κ.α.
Ασχολήθηκε όμως και με τη μουσική για τον κινηματογράφο, για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο του YΠΠO (Rom, 1990 -- Tο Πεθαμένο Λικέρ, 1993 --- Μεταίχμιο, 1994 -- Ελεύθερη Κατάδυση, 1995), καθώς και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Aenigmα est, 1990 -- O Δραπέτης, 1991 --Το Πεθαμένο Λικέρ, 1992 -- Μεταίχμιο και 'Ύποπτος Πολίτης, 1994). H μουσική του για το Πεθαμένο Λικέρ τιμήθηκε και με το Βραβείο Μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλένθια (1993) ενώ το Four Corners of Suburbia με το βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Avignon (2006)
Τα τελευταία 8 χρόνια ζει και εργάζεται στη Σύρο όπου δημιούργησε και την Ορχήστρα των Κυκλάδων, ένα πολυμελές σχήμα που αποτελείται αποκλειστικά από μουσικούς των Κυκλάδων και έχε ως σκοπό την αξιοποίηση των νέων δυνάμεων των Κυκλάδων στη μουσική και το τραγούδι.

Αλέξανδρος Μούζας

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Χάρη Ξανθουδάκη, ηλεκτρονική μουσική και τεχνικές στούντιο με τον Δημήτρη Καμαρωτό,  ενορχήστρωση με τον Κώστα Κλάββα και σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου. Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει δεχθεί παραγγελίες έργων από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Asma Asmaton, 2008/ Πετροτσουλούφης, 2004/Η Τρίσα δεν έφυγε από το σπίτι, 1999), την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα,  την ορχήστρα «Alea III» της Βοστόνης, το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας), ενώ έργα του παίχτηκαν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα , το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Ορχήστρα Πατρών κ.ά..

-Από το 1988 και μετά, συνεργάστηκε συστηματικά ως συνθέτης πρωτότυπης μουσικής για μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών σειρών (ΕΤ-1, ΕΤ-2, Mega, Ant1, Alpha), ντοκιμαντέρ και διαφημίσεων.
- Δέχτηκε παραγγελία από τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» για τη σύνθεση μεγάλης σειράς μουσικών θεμάτων για διαφημιστικά «βίντεο» των Ολυμπιακών Αγώνων.
-Την περίοδο 1998-2002 συνεργάστηκε με τον χορογράφο Κωνσταντίνο Μίχο και την ομάδα Λάθος Κίνηση και πρόσφατα με την ομάδα «Αίρεσις» του Γ. Μπαγουρδή.

-Υπήρξε διευθυντής παραγωγής στην έκδοση 12 CD της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας («Αντίς για όνειρο» - δύο αιώνες ελληνικής μουσικής), και 4 CD συμφωνικής μουσικής Ελλήνων συνθετών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
- Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ελληνικού τμήματος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους καλλιτέχνες και νέες τεχνολογίες (New Media Edge).                   
- Είναι παραγωγός σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου.

Είναι manager του Ergon Ensemble και έχει δικιά του εταιρία παραγωγής ANAX-Cultural Projects

Από το 2009, με το έργο του Cam-Media συνεργάζεται με την Καμεράτα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ορχήστρας στα Γυμνάσια της Αττικής .Το Cam-Media προβλέπει την συμμετοχή, σε κάθε συναυλία, μεγάλου αριθμού μαθητών από κάθε σχολείο χρησιμοποιώντας πληθώρα υλικών, κατασκευών, ηχητικών πηγών και συσκευών σε ένα ιδιαίτερα δημιουργικό διαδραστικό περιβάλλον. Το έργο ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD.

Διδάσκει σε σχολές της Αθήνας Μουσική Τεχνολογία και Μουσική Κινηματογράφου.
Άρθρα του για μουσική, κινηματογράφο και τεχνολογία έχουν δημοσιευτεί στην Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία, στο περιοδικό Πολύτονο και στο www.classicalmusic.gr.
Έργα για ορχήστρα έχουν εκδοθεί από την εταιρία NAXOS στη σειρά “GREEK CLASSICS”
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

QUILOMBO

Το QUILOMBO Centro Cultural είναι ένα σωματείο με δεκάδες μέλη που  ιδρύθηκε και  λειτουργεί από το 2004. Ξεκίνησε από έναν πυρήνα ανθρώπων με αγάπη για την Αφροβραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.
Η πρώτη επαφή με τους ρυθμούς της samba έγινε αρκετά χρόνια πριν από την ίδρυση του σωματείου. Πρώτος δάσκαλός, ο Ravi Magnifique, Ινδός ντράμερ και περκασιονίστας που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.΄Εχοντας μια πολύχρονη εμπειρία και συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς της διεθνούς jazz σκηνής, ο  Ravi ασχολήθηκε με την Batucada και ίδρυσε Escolas de Samba σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και τη Batuca στην Ελλάδα. Η ομάδα αυτή υπήρξε το έναυσμα για τη δημιουργία του Quilombo.
Έπειτα από ένα διάστημα φιλοξενίας στο χώρο του Πολυτεχνείου, το 2004 το Quilombo πήρε τη μορφή σωματείου και απέκτησε έδρα στην οδό Παραμυθίας 23 όπου και λειτούργησε ως χώρος για πρόβες, μαθήματα μουσικής και χορού και σεμινάρια από Βραζιλιάνους δασκάλους που οδήγησαν στην ανανέωση, αφομοίωση και καλύτερη εκτέλεση μουσικού και χορευτικού υλικού από διάφορα μέρη της Βραζιλίας. Οι δραστηριότητες του Quilombo άρχισαν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Show, live music events, parties, συμμετοχή σε ημερίδες, φεστιβάλ και ακτιβιστικές δράσεις, φιλοξενία άλλων μουσικών χορευτικών και θεατρικών σχημάτων, percussion & dance camps, παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικούς χώρους όπως Σχολεία, Σχολές και Πανεπιστήμια.

Φίλιππος Τσαλαχούρης 

 Σπούδασε φλάουτο και ανώτερα θεωρητικά Εθνικό Ωδείο με υποτροφία. Τα πτυχία του συνοδεύονται από διακρίσεις κ.α.
Ανάμεσα στα εβδομήντα και πλέον έργα του ξεχωρίζουν τέσσερεις Συμφωνίες, μονόπρακτες όπερες, το Κοντσερτίνο για βιόλα, το Κοντσερτίνο για κοντραμπάσο, το Κοντσέρτο για πιάνο, η ελεγεία «Σμύρνη, η πόλη που ταξίδευε στον ουρανό» για βιολί και ορχήστρα, οι τρεις Λειτουργίες, η Σονάτα για βιολί & πιάνο, τα τέσσερα Κουαρτέτα εγχόρδων, οι 24 Ελληνικοί Χοροί για το Μουσείο Μπενάκη κ.ά.
 Έργα του παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Ουρουγουάη, την Ιταλία, την Τουρκία, την Κίνα, την Ουκρανία και τη Γερμανία από συγκροτήματα όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Χορωδία δωματίου της Ραδιοφωνίας της Μόσχας, η Χορωδία της Ακαδημίας Λιστ, η Συμφωνική ορχήστρα του Πάζαρτζικ, Φιλαρμονική «Μιχαήλ Ζόρα» του Bacau, οι Σολίστες της Πράγας, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina, η συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Dokuz της Σμύρνης, η Κλασική Ορχήστρα του Κιέβου κ.α.
Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας συνθέτοντας τη μουσική για περισσότερα από σαράντα έργα. Βασικός μουσικός συνεργάτης του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», από το 1991 μέχρι το 2005. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο Κodaly. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του το 2008.

Άννα Στερεοπούλου

Η Άννα Στερεοπούλου δημιουργεί πάνω σε ένα είδος μουσικής, που συνδυάζει τα ελληνικά / μεσογειακά της ερεθίσματα με τα σύγχρονα ρεύματα της Ευρώπης. Κύριος στόχος στις συνθέσεις της είναι η ένωση–παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες, όπως το Θέατρο, η Ποίηση, ο Κινηματογράφος, η Αρχιτεκτονική, ο Χορός, καθώς και η διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών. Έχει γράψει μουσική για Ορχήστρες (Βασιλική Ναυτική Ορχήστρα του Portsmouth, Feminarte), αλλά και μουσικά σύνολα, Φεστιβάλ, Θέατρο, Κινηματογράφο, Χορό κ.α. Μουσική της, έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα [Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Σύμης, Φεστιβάλ Αμαρουσίου, 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου (Ι.Μ.Κ.), κ.α.] και στο εξωτερικό [Portello River Festival & River Film Festival (Πάδοβα) -συνεργασία ως Μουσικός Σύμβουλος /Προγραμματισμός-, Inspirational Arts Festival, Thames Festival (Λονδίνο), Οικουμενικό Πατριαρχείο (Κωνσταντινούπολη), Sun-Yat-Sen University (Ταϊβάν), Congresso Astrofisico (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια) και Centro Culturale di Varese (Ιταλία)]. Επίσης, μουσική για Θέατρο [Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Άλμα (2011-2012), Θέατρο Φούρνος], Χορό [Royal Academy of Dance (Λονδίνο), ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο (Αθήνα)] και Κινηματογράφο [Bundes Film Festival (Βερολίνο, 2ο Βραβείο), Synch Festival, BBC «Homegrown Hollywood», London National Film Theatre, 'Yakumo Koizumi' Museum (Ματσούε-Ιαπωνία)]. Έχοντας ήδη στην δισκογραφία της την πρώτη ηχογραφημένη συλλογή της, «DANCE WITH ME» (Μουσική για Χορό/Χοροθέατρο – Βιβλιοπωλεία IANOS), η Άννα Στερεοπούλου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της album. Το project της “...ονειρογράφος...v.5.spindle  παρουσιάστηκε στο 6o Portello River Festival (Πάντοβα – Ιταλία) και στο Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αθήνα), ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.


Θύμιος Ατζακάς
music-village.gr/udopia

O Θύμιος Ατζακάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1971. Eίναι απόφοιτος του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, της Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας και της Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Από το 1998 ως το 2004 έζησε στο Βερολίνο. Κύρια ενασχόληση του είναι η ερμηνεία και εξερεύνηση διαφόρων νυκτών εγχόρδων. Πυρήνας της ενασχόλησης αυτής είναι το ευρύ τεχνικό και αισθητικό πεδίο που γεννάει το δίπολο ούτι – κιθάρα. Παράλληλα, και σε άμεση συνάφεια με τα παραπάνω, δραστηριοποιείται στη συγγραφή μουσικής και τον αυτοσχεδιασμό. Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας ή μέλος μουσικών συνόλων, σε διεθνή φεστιβάλ και projects σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Aγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Μαρόκκο και Συρία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte και το BBC. Ερμηνεύει και δισκογραφεί με σημαντικούς μουσικούς από ετερόκλητους χώρους, ενώ παράλληλα έχει ιδρύσει μουσικά σχήματα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett Berlin, και, μαζί με τον Αντώνη Ανισέγκο, το ΣΩΜΑ. Aπό το 2005 διδάσκει ούτι και συντονίζει μουσικά σύνολα στην κατεύθυνση ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη). Από το 2006, μαζί με τον Κώστα και τον Γιώργο, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς διοργάνωσης ‘Μουσικό Χωριό’ που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
Σινόπουλος Σωκράτης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα και παράλληλα βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι αρχικά στην σχολή του Σ.Καρά και στη συνέχεια στη σχολή των εκπαιδευτηρίων Ι.Τσιαμούλη. Το 1988 ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και ένα χρόνο αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός του «Λαβύρινθος». Σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της πολίτικης λύρας διεθνώς, ενώ έχει συμβάλλει σημαντικά στην διάδοση και την εξέλιξη του οργάνου, ειδικά στο ρεπερτόριο λόγιας και λαϊκής μουσικής της Μικράς Ασίας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε διάφορα μουσικά σχήματα, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες.  Το 2000 τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών: «Μελίνα Μερκούρη». Είναι Λέκτορας του  Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


H ορχήστρα των Κυκλάδων
Είναι μία πολύ «νέα» ορχήστρα που γεννήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με ιδρυτή και ανάδοχό της τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό. Είναι ένα  πολυμελές σύνολο, τα μέλη του οποίου είναι όλα κάτοικοι του νησιού – επαγγελματίες μουσικοί και μη - και βασίζεται στην ιδέα αξιοποίησης της δεξιοτεχνίας τους σε μια μεγάλη ποικιλία οργάνων.

Η «Ορχήστρα των Κυκλάδων», συγκροτήθηκε με σκοπό να απλωθεί στο υλικό όλο και περισσότερων δημιουργών και να συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες και καλλιτέχνες αξιοποιώντας την πολυφωνία της και το ταλέντο των μελών της.

Η ορχήστρα έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί το ρεπερτόριό της που περιλαμβάνει μουσική παραδοσιακή και έντεχνη από την Ελλάδα και τον κόσμο.


Ergon Ensemble
Το ERGON ENSEMBLE πρωτοεμφανίστηκε το 2004 σαν άτυπο μουσικό σύνολο του Φεστιβάλ Παξών. Έχει πάρει την σημερινή μορφή του από το 2008. Απαρτίζεται από ταλαντούχους μουσικούς που έχουν συμμετάσχει, όλα αυτά τα χρόνια, στο International Ensemble Modern Academy στους  Παξούς. 

Το ERGON ENSEMBLE στηρίζεται σε ένα βασικό πυρήνα μουσικών και υποστηρίζεται, ανάλογα με το project, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, που ειδικεύονται στη νέα μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο σχήμα.

Σκοπός του συνόλου είναι η προώθηση των αριστουργημάτων της σύγχρονης μουσικής και του πρόσφατου διεθνούς ελληνικού ρεπερτορίου και η παρουσίασή του στο μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο. Οι προσπάθειές του στοχεύουν στην εξερεύνηση και ανάδειξη της μουσικής του καιρού μας, μέσα από υψηλού επιπέδου εκτελέσεις και ακρίβεια ερμηνείας, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση της ύπαρξής του. Ως ελληνικό μουσικό σύνολο, με συγκριτικό πλεονέκτημα την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην ελληνική σύγχρονη εργογραφία, αποβλέπει στην προώθηση της ελληνική μουσικής δημιουργίας στην διεθνή σκηνή.

Έχει ήδη εμφανιστεί, με πλήθος συναυλιών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλους χώρους, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, κυρίως για την αρτιότητα των εκτελέσεών του.

Οι προτεραιότητες του συνόλου, πέραν των συναυλιών, περιλαμβάνουν: δισκογραφία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παραγωγές που συνδυάζουν άλλες μορφές τέχνης, όπως ο Χορός, το Μουσικό Θέατρο και τα Πολυμέσα.

Το ERGON ENSEMBLE έχει την καλλιτεχνική υποστήριξη του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης και οδηγό την πολύχρονη πείρα του