Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή στις 31/08/2012 και λήγει την Δευτέρα στις 10/09/2012 και ώρες 08.00 π.μ. – 14.30 μ.μ.

στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, οδός Κοραή αρ. 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 183 45, Μοσχάτο, προς το Γραφείο Προσωπικού


Χωρίς μετρό αύριο το πρωί

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν αύριο, Σάββατο, από τις 05.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, οι συρμοί του μετρό, καθώς το σωματείο των εργαζομένων προχωρεί σε κινητοποιήσεις.

Οι υπάλληλοι του μετρό προγραμματίζουν συνέλευση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά την οποία θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις για τα ζητήματα του κλάδου τους.


Παράλληλα, θα συζητήσουν για τις μετέπειτα κινητοποιήσεις τους, καθώς διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν υποστεί στους μισθούς τους.

Ανδρέας Σαμαλτάνος : "Ζούμε την Δύση της Κοινωνίας μας;"

Η πλειοψηφία των εθελοντών θέλουμε και επιδιώκουμε να είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ, σε μια κοινωνία «Ενεργών Πολιτών» και όχι ΙΔΙΩΤΕΣ σε μια «κοινωνία των ιδιωτών».*

    Βέβαια και στον εθελοντικό κόσμο, πάντα θα υπάρχουν τα «μαύρα» πρόβατα που ασχολούνται ώστε να πετύχουν προσωπικούς στόχους (να γίνουν πχ Δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Βουλευτές ακόμα και Πολιτικοί Αρχηγοί), αυτούς όμως σύντομα τους αντιλαμβάνεται η κοινωνία και τους τιμωρεί με τον τρόπο της.

    Σήμερα οι κοινωνικές δομές, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, απλά καταρρέουν.

    Σήμερα η κοινωνία χρειάζεται όσο ποτέ έναν Οργανωμένο Δυνατό Εθελοντισμό και αυτό για να μπορέσει να υπάρξει αυτοοργάνωση, Υποστήριξη, κοινωνική συνοχή, αλλά ακόμα και για να υποστηριχθεί ψυχολογικά το μεγάλο μέρος των Ελλήνων που λόγω ανεργίας έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ την τηλεόραση.

    Αυτές τις ημέρες οι ΟΤΑ σε όλη την χώρα, διαμαρτύρονται, οργανωμένα, με απεργίες και πορείες, για την επικείμενη όπως την περιγράφουν, οικονομική καταστροφή τους.
Οικονομική καταστροφή που θα φέρει την αποδιοργάνωση των λειτουργιών τους, αυτό την στιγμή που με τον Καλλικράτη 1 πέρασαν στους ΟΤΑ αρμοδιότητες όπως τα σχολεία, αυτό την στιγμή που ετοιμάζουν να τους παραδώσουν την ασφάλεια ακόμα και την υγεία μέσω του Καλλικράτη 2.

    Και όταν έρθει αυτή η καταστροφή τι θα γίνει;

    Οι τοπικές κοινωνίες που όλα αυτά τα χρόνια γαλούχησαν τον εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο θα σταθούν γρηγορότερα όρθιες, διότι οι πολίτες τους θα αυτοοργανωθούν γρηγορότερα οι υπόλοιποιτι θα απογίνουν;

    Αντιλαμβάνομαι πως όλα αυτά μοιάζουν αόριστες καταστροφολογίες. Ελπίζω να είναι έτσι και εύχομαι πραγματικά να κάνω λάθος, εύχομαι απλά να παρασύρθηκα σήμερα από την απαισιοδοξία που έχει κυριεύει την ψυχή κάθε Έλληνα Πολίτη.

Εύχομαι … και δρω.




* Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ο πολίτης είναι ο ελεύθερος πολίτης της αρχαίας πόλης
κράτους που συμμετέχει στα κοινά ενεργά, ενώ ο ιδιώτης είναι ο ελεύθερος πολίτης της
αρχαίας πόλης κράτους που ενώ έχει δικαιώματα αποφεύγει να συμμετέχει στα κοινά (Δήμο).
Από την λέξη Ιδιώτης προέρχεται και η Αγγλική λέξη Idiot – Ηλίθιος

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σχολικό παζάρι στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου 6-7 Σεπτεμβρίου: 12:00 με 20:00

ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ- Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος (Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων)-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ 30/8/7 ΕΩΣ 14/9/2012


τηλ. 210 3459531-Δωρεάν Πάρκινγκ
Ταινίες Α΄προβολής: 5 €
παιδικό: 3 € 


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 




Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης:Δελτίο Τύπου- Έφθασε στην Αθήνα το πολυμελές κλιμάκιο του Stanford Summer Theatre του Stanford University (Καλιφόρνια) 2ο στη φετινή Παγκόσμια Λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων για την προετοιμασία τόσο του Σεμιναρίου και των Εργαστηρίων με Θέμα «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» , όσο και της παράστασης "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα" σε σκηνοθεσία του Καθηγητή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του SST, Ρας Ρεμ, που επισκέπτεται με συγκίνηση τη χώρα μας μετά από 36 χρόνια




Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίο είχε ασχοληθεί επισταμένα και ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Πρόγραμμα ξεκινά με την πρόσκληση στην Αθήνα από το ΙΜΚ, του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών,  στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν Σεμινάριο και Εργαστήρια, όπως και η Θεατρική Παράσταση "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα", βασισμένη στο Έπος του Ομήρου σε σκηνοθεσία Ρας Ρεμ  (12-15 Σεπτεμβρίου 2012).

Για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΙΜΚ, κατατέθηκαν  104 αιτήσεις συμμετοχής και επιλέγηκαν  80 ενδιαφερόμενοι, που θα παρακολουθήσουν το κεντρικό Σεμινάριο,  από τους οποίους οι 32  θα πάρουν μέρος και στα 4 εξειδικευμένα Εργαστήρια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, την Πέμπτη 13/9/2012, στις 15:00, θα γίνει παρουσίαση από τους συμμετέχοντες. Στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα διδάξουν Καθηγητές του Στάνφορντ, η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ, ήδη από τις αρχές Αυγούστου,  διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες πολυσέλιδο έντυπο υλικό προετοιμασίας (273 σελίδες) οι οποίοι θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που έγινε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ανάμεσα στη συντονιστική ομάδα του προγράμματος, τον Rush Rem, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Stanford Summer Theatre και Καθηγητή Δράματος και Κλασικών Σπουδών του Stanford University και την Κατερίνα Ζαχαρία, Καθηγήτρια Κλασικών σπουδών στο Loyola Marymount στο L.A.,  ο Ρας  Ρεμ αναφέρθηκε πολλές φορές στην αγάπη του προς της Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη τιμή που του έκανε το ΙΜΚ με την εν λόγω συνεργασία. Επανειλημμένα  τόνισε ότι τόσο το Πανεπιστήμιο Stanford, (το οποίο σημειώνουμε ότι  καλύπτει μέρος των δαπανών της συμμετοχής του)  όσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπερνικώντας οποιεσδήποτε οικονομικές ή άλλου είδους αντιξοότητες. Προσδοκούν να μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το δικό τους  τρόπο προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και να εγκαινιάσουν έναν ανοικτό διάλογο με έλληνες συναδέλφους τους για την παραπέρα επεξεργασία αυτών των πολύ σημαντικών θεμάτων.
Επιπλέον, για  τα στελέχη του Stanford, διδακτικό προσωπικό και επαγγελματίες καλλιτέχνες,  αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση και έχει ιδιαίτερη σημασία  το γεγονός ότι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μία παράστασή τους στη χώρα που γέννησε το Αρχαίο Δράμα και τα Ομηρικά Έπη. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Stanford Summer Theater
του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford

παρουσιάζει την παράσταση
Wanderings of Odysseus / Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα
Βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου
Μετάφραση: Oliver Taplin
Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Rush Rehm
 12 - 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 
Τιμή εισιτηρίων:    10€, Κανονικό
                                  5€, Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                                  (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /  Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/                               Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας                              ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65

                      Ελεύθερη Είσοδος: Μαθητές/ Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Φοιτητές                 Θεατρολογίας / Φοιτητές Τμημάτων και Σχολών Κλασικής και                                        Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης / Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επί των διαθέσιμων θέσεων - Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579)

*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μεσοποταμία:Σαββάτο 01/09 προβολή της ταινίας το ΧΑΟΣ των αδελφών Ταβιάνι.

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Προγραμματισμένες Διακοπές της ΔΕΗ στον Ταύρο την Πέμπτη (30-8-12) και την Δευτέρα (3-9-12)

H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
30/8/2012 7:30:00 πμ 30/8/2012 5:30:00 μμ ΤΑΥΡΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ απο κάθετο: ΛΕΓΑΚΗ έως κάθετο: ΕΙΡΗΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 05:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΥΔΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 05:30 μμ Κατασκευές
3/9/2012 7:30:00 πμ 3/9/2012 4:30:00 μμ ΤΑΥΡΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΓ.ΑΝΝΗΣ απο κάθετο: ΑΝ.ΛΕΓΑΚΗ έως κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΔΕΛΦΩΝ απο κάθετο: ΟΔ.ΕΛΥΤΗ έως κάθετο: ΑΓ.ΑΝΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΔΙΣΤΟΜΟΥ απο κάθετο: ΟΔ.ΕΛΥΤΗ έως κάθετο: ΑΓ.ΑΝΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΟΔ.ΕΛΥΤΗ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΗΡΩΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΘΑΝΑΤΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:Α ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Λειτουργί

Μήνυμα Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση. Κλείσιμο των Δήμων 29 & 30 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Η Tοπική Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση
Κλείσιμο των Δήμων 29 & 30 Αυγούστου 2012


Α ν ο ι κ τ ή    ε π ι σ τ ο λ ή    Δ η μ ά ρ χ ο υ


Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου,
Περνάμε όλοι μια πολύ κρίσιμη περίοδο και ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται ακόμη περισσότερο. Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση διέρχεται  τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της καθώς το κεντρικό κράτος αφαιρεί  σημαντικούς θεσμοθετημένους πόρους που αποτελούν υποχρέωσή του. Τα βάρη  της κρίσης που  έχει, ήδη,  επωμισθεί η Αυτοδιοίκηση είναι πολύ μεγάλα και δυσανά- λογα  σε σχέση  με εκείνα που  έχει αναλάβει το κεντρικό  κράτος  και οι άλλοι Δημόσιοι φο- ρείς. Σε αυτή  την κατάσταση  οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών που  εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα.


Η σημερινή οικονομική κατάσταση  των Δήμων της χώρας είναι πλέον απελπιστική:
• Το 2011 η μηνιαία επιχορήγηση των Δήμων από το κεντρικό  κράτος  ανερχόταν στα 168 εκ. ευρώ.
• Τον Ιούνιο του 2012 μειώθηκαν στα 135 εκ. ευρώ
• Σήμερα με τις νέες περικοπές φθάνουν τα 96 εκ. ευρώ,
• Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μειωθούν στα 72 εκ. ευρώ.


Η χρηματοδότηση αυτή δεν καλύπτει πλέον ούτε τις βασικές λειτουργίες των Δήμων και η κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης είναι βέβαιη.  Άμεση  συνέπεια θα είναι η διάλυση των κοινωνικών δομών και λειτουργιών που  είναι απαραίτητες σε κάθε τοπική κοινω- νία. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η πρόσφατη μείωση κατά 53.000 θέσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς λόγω της έλλειψης κρατικής χρημα- τοδότησης. Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι γνωστό ότι κοινωνική πολιτική ασκείται, κυ- ρίως,  από  την  Αυτοδιοίκηση  και  η  κατάρρευσή  της  θα  σημάνει  και  την  πλήρη αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού, οι δε επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας θα είναι τεράστιες.


Στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου, ως νέα Δημοτική  Αρχή από το 2011,  κάνουμε μια ση- μαντική προσπάθεια παρ΄ ότι η τακτική επιχορήγηση από το κράτος είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Πιο συγκεκριμένα:
• Το 2009 εισπράξαμε κρατική επιχορήγηση 9.257.620 € ενώ μέχρι τέλους  του 2012 θα εισπράξουμε μάξιμουμ 4.617.000 €, δηλαδή ποσοστό μείωσης που  υπερβαίνει το 50%.
• Τη φετινή χρονιά  δεν έχουμε εισπράξει  ούτε ένα ευρώ  για τις χρηματοδοτήσεις των έργων, ούτε ένα ευρώ  για τις συντηρήσεις των σχολείων.
Παρά  το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η οικονομική κατάσταση  του  Δήμου μας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο:
• Ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ίδιους  πόρους και πόρους από το ΕΣΠΑ και άλλα  προγράμματα.
• Συνεχίζουμε τον εξορθολογισμό των δαπανών και έχουμε καταφέρει μεγάλες μειώσεις όπως  την υψηλή μείωση  στις δαπάνες για τα «Αναλώσιμα»
που  ξεπερνά το 47%.
• Καλύπτουμε τις βασικές υποχρεώσεις σε μισθούς, εισφορές, δάνεια  κλπ ενώ ταυτόχρονα, εξοφλούμε τμηματικά το σημαντικό  χρέος  προς  τρίτους
που  παραλάβαμε.


Όμως, είναι βέβαιο  ότι αργά  ή γρήγορα οι δυσμενείς εξελίξεις στο θεσμό  της Αυτοδι- οίκησης θα επηρεάσουν άμεσα και τη λειτουργία του Δήμου μας. Κανείς Δήμος όσο  υγιής και αν είναι δεν θα μπορέσει να αντέξει και η κατάρρευση θα αφορά ολόκληρη την Αυ- τοδιοίκηση.


Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο η μόνη λύση  είναι να υπερασπιστούμε με κάθε πρό- σφορο μέσο τη συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου μας και συνολικά της Αυτοδιοίκησης και να εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση για να συνεχίσει  το κοινωνικό της έργο χρειάζεται  μαζί όλους τους πολίτες όπως  και όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους που  είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 40%.


Σε ένδειξη  διαμαρτυρίας για την οικονομική αφαίμαξη της Αυτοδιοίκησης και μετά την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) συμμετέχουμε, με από- φαση  του Δημοτικού Συμβουλίου μας, στο διήμερο κλείσιμο  των Δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 11 το πρωί.


Καλούμε όλους τους φορείς  και τους πολίτες  του Δήμου μας να σταθούν αποφασι- στικά στο πλευρό μας γιατί προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου προασπίζουν τα δικά τους συμφέροντα.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μείνει όρθια
για να παραμείνει ζωντανή και η κοινωνία.


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου


Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

pdf  Ανοικτή Επιστολή Δημάρχου

pdf Απόφαση Δ.Σ.


pdf  Αφίσα

pdf  Έντυπο ΚΕΔΕ



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τέλος στην αγωνία των 116.173 υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δόθηκε με την ανακοίνωση των βάσεων. Oι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.

Τα αποτελέσματα απεστάλησαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας
http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο). Επίσης, μπορείτε να δείτε τις βάσεις αναλυτικά στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.


περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/greece/article/anakinononte-i-vasis-se-ai-ke-ti 

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

''Πολιτιστική Γέφυρα'' Μοσχάτου -Διστόμου :"Τελικά τον πόλεμο νικά η ανθρωπιά και η ελευθερία"

'Τελικά τον πόλεμο νικά η ανθρωπιά και η ελευθερία.Καμιά αντίσταση δεν μπορεί να πάει χαμένη και μόνη ελπίδα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι η αντίσταση'' ήταν το μήνυμα που έστειλε με το  ζεστό, πατριωτικό και ανθρώπινο μήνυμά του ο Διστομίτης στην καταγωγή, Δήμαρχου Μοσχάτου- Τάυρου, Κ. Ανδρέας Ευθυμίου, προλογίζοντας την παράσταση της θεατρική ομάδας του Δήμου του χθες το βράδυ στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο στο λόφο του Μαυσωλείου στο Δίστομο. 
 
Η παράσταση του θεατρικού Εγασηρίου του Δήμου Μοσχάτου- Τάυρου έγινε στο πλαίσου του 2ου Πανελληνίου Φεστιβ'άλ Ερασιτεχνικόυ Θεατρου που διοργανώνει στο Δίστομο η θεατρική ομάδα Διστόμου "Θεατροφρένεια". Το Φεστιβάλ σήμερα Σάββατο συνεχίζεται με το έργο "Δέκα μικροί Ινδιάνοι" της Αγκάθα Κρίστι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιτωλικού.  


Συγκινημένος - και καταχειροκροτούμενος από τους 500 θεατές της παράστασης - ο κ. Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε στην ομιλία του: 

"Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το Δ.Σ., την Οργανωτική ΕΠιτροπή και τους απλούς πολίτες για την πρόσκληση και την φιλοξενία. 


Στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πλήττεται ιδιίατερα, πρέπει να κρατηθούμε όρθιοι. Ο πολιτισμός είναι ο τομέας εκείνος που μπορεί να ενώσει ανθρώπους και κοινωνίες και να δώσει μήνυμα αντίστασης και οτι ο τόπος αυτός μπορεί να κρατηθεί όρθιος και να πάει μπροστά.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί βρίσκομαι στην πατρίδα του πατέρα μου, το Μαρτυρικό Δίστομο, και η θυσία των ανθρώπων του πρέπει να μείνει άσβεστη στην μνήμη όλων μας γιατί δείχνει οτι μπορεί οι βάρβαροι με τα όπλα να ξεκλήρισαν χωριά, πόλεις και ανθρώπους όμως δεν μπορούν να ξεριζώσουν την ψυχή του ανθρώπου που δημιουργεί και ζητά κοινωνική δικαιοσύνη,ελευθερία και προκοπή. Ο χώρος αυτός Πολιτισμού, το θέατρο,δίπλα στο Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων, δείχνει οτι τελικά νικά η ανθρωπιά και η Ελευθερία.Καμιά αντίσταση δεν μπορεί να πάει χαμένη και μόνη ελπίδα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι η αντίσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω τις θεατρικές ομάδες και την οργανωτική επιτροπή, να τους συγχαρώ και ιδιαίτερα την θεατρική ομάδα του Δήμου μας, την Σοφία Φουστέρη και τον σκηνοθέτη Παν Ναρλή, όπως και όλα τα παιδιά που μόνοι τους όχι μόνο υποδύονται τους ρόλους αλλά είναι και εργάτες στο όλο στήσιμο της παράστασης .
 Το έργο που παρουσιάζουν - Του Κουτρούλη ο Γάμος - είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και θα σας διασκεδάσει αλλά και προβληματίσει.
 Δεσμεύομαι για το κάλεσμα της ''Θεατροφρένειας'' στον Δήμο μας όπως και για κάθε συνεργασία. Επίσης σχεδιάζουμε εκδήλωση για την Σφαγή του Διστόμου στο Μοσχάτο -Ταύρο γιατί πρέπει οι νέοι και όλοι μας να μάθουν την ιστορία τους και να παραδειγματίζονται. Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε καλό σε όλους σας.''
 

Tελειώνει η αγωνία των υποψηφίων

Έπειτα από πολλές εβδομάδες γεμάτες άγχος και ανυπομονησία, χιλιάδες μαθητές, που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, θα πληροφορηθούν μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας τελειώνει η αγωνία των 110.000 υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου
http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

 περισσότερα στο