Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΗΜ .ΚΟΙΝ. ΤΑΥΡΟΥ

Ταύρος 12-9-2012

Προς: 1) Δήμαρχο Ταύρου κ.Ευθυμίου
2)Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Δημητρίου
3) Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Ταύρου κ.Καραφωτιά

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΗΜ .

ΚΟΙΝ. ΤΑΥΡΟΥ
Κύριε Δήμαρχε, σας κοινοποιούμε διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής Αγ.Σοφίας της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου με την οποία οι κάτοικοι διαμαρτύρονται :
• Για την ελλειπή καθαριότητα των κάδων της περιοχής με αποτέλεσμα έντονη δυσοσμία
• Τον μη ψεκασμό των φρεατίων με αποτέλεσμα τρωκτικά και έντομα να κυκλοφορούν στις αυλές και τα πεζοδρόμια της περιοχής
• Λιμνάζοντα νερά λόγω κακοτεχνίας στη ρύση των οδοστρωμάτων στις οδούς Αγ.Σοφίας και Πατ.Ιωακείμ (μόνιμα στάσιμα νερά ,εστία μόλυνσης μπροστά στην Παιδική χαρά) και στις κάθετες οδούς της Γρηγ.Λαμπράκη από την οδό Κλειούς έως την Αγ.Σοφίας
• Την ιδιαίτερα έντονη δυσοσμία των φρεατίων στη συμβολή των οδών
• Την τοποθέτηση δένδρων και κολωνών παρεμπόδισης της στάθμευσης στην παιδική χαρά της οδού Αγ.Σοφίας γιατί καταστρέφονται συστηματικά προκειμένου να σταθμεύουν στοπεζοδρόμιο μηχανές και αυτοκίνητα. Παρακαλούμε για το συγκεκριμένο θέμα να ασχοληθεί και η δημοτική αστυνομία γιατί αφορά ασφάλεια ζωής των παιδιών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για τα θέματα καθαριότητας των κάδων και απολυμάνσεων έχει γίνει δύο φορές αναφορά από την πλευρά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει ληφθεί καμιά μέριμνα από την πλευρά σας για το θέμα αυτό στον Ταύρο.

Ακολουθούν σαράντα (56) υπογραφές κατοίκων της περιοχής και η διαδικασία συνεχίζεται.

Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τη δημιουργία δικτύου ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα προωθεί η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποθαρρυνθεί...
η χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, έχει ήδη υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης ποδηλάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης από πλευράς του δήμου και φορέων της πόλης των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.


http://fimotro.blogspot.com/2012/09/blog-post_8177.html 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου Α' Συνεδρίαση Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, Ώρα: 19.00 - Πολιτιστικό Κέντρο......Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου Β' Συνεδρίαση Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, Ώρα: 19.30 - Πολιτιστικό Κέντρο

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις

                                                                                                                       13 / 9/ 2012

∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο τύπου graftip.mt@gmail.com>
τηλ.: 21320919612

                                                                            ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                              Θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις



Εν όψει των θρησκευτικών εορτών του Τιµίου Σταυρού και της Αγίας Σοφίας ο ∆ήµαρχος

Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυµίου έκανε την παρακάτω δήλωση- κάλεσµα:

«Τούτες τις ηµέρες πριν από 90 χρόνια η περιοχή µας  δέχθηκε πρόσφυγες από τη Μ. Ασία που ρίζωσαν στον τόπο και δηµιούργησαν. Τούτες τις ηµέρες ο ∆ήµος Μοσχάτου- Ταύρου γιορτάζει  την  εορτή  του  Εσταυρωµένου και  τη  χάρη  της  Αγίας  Σοφίας.  Καλούµε τους συνδηµότες µας και κάθε πολίτη της ευρύτερης περιοχής να συµµετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις διακηρύσσοντας το µήνυµα της αγάπης και της αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που περνά η κοινωνία και κάθε συνάνθρωπος µας.»


Από το Γραφείο Τύπου


Δελτίο Τύπου-Συνεχίζεται η λειτουργία της ∆ΟΥ στο ΜΟΣΧΑΤΟ

∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο τύπου
graftip.mt@gmail.com
τηλ.: 21320919612

                                                               ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                             13 / 9/ 2012


                                       Συνεχίζεται η λειτουργία της ∆ΟΥ στο ΜΟΣΧΑΤΟ



Σύµφωνα µε ενηµέρωση που έλαβε η ∆ηµοτική Αρχή από αρµόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονοµικών, η ∆ΟΥ Μοσχάτου δεν συµπεριλαµβάνεται τελικά στις ∆ΟΥ που διακόπτεται η λειτουργία τους την 1η Οκτωβρίου. Έτσι, οι πολίτες του Μοσχάτου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από την   ∆ΟΥ της περιοχής όπως έκαναν όλα τα προηγούµενα χρόνια.    Το  θέµα  της  αποµάκρυνσης της    ∆ΟΥ  έχει  δει  το  φως  της δηµοσιότητας από τα τέλη του προηγούµενου χρόνου και η ∆ηµοτική αρχή είχε θέσει το θέµα στους αρµόδιους υπουργούς πριν και µετά τις εθνικές εκλογές, όπως και στους
αρχηγούς των κοµµάτων και τους βουλευτές της Β΄ Αθήνας.

Το θέµα επανήλθε µετά από δηµοσιεύµατα και για το λόγο αυτό ο  ∆ήµαρχος Μοσχάτου  -  Ταύρου  Ανδρέα  Ευθυµίου  µε  νεώτερη  επιστολή  του  αυτή  τη  φορά αναλύοντας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονοµικών Χρήστο Σταϊκούρα τα σηµαντικά δεδοµένα που στοιχειοθετούν το αίτηµα του ∆ήµου για τη µη αποµάκρυνση.
Ο  ∆ήµαρχος  µεταξύ  άλλων  τόνισε  ότι  «η  ∆ΟΥ  Μοσχάτου  αποτελεί  µία  από  τις

µεγαλύτερες εφορίες στην Ελλάδα και ένας Καλλικρατικός ∆ήµος, όπως ο ∆ήµος µας, µε περισσότερους από 55.000 κατοίκους και ένα πλήθος επιχειρήσεων, δεν µπορεί να µην διαθέτει ∆ΟΥ εντός των διοικητικών του ορίων».
Κλείνοντας την επιστολή του ο ∆ήµαρχος ανέφερε: «Η ύπαρξη και λειτουργία δηµόσιων οργανισµών και υπηρεσιών σε µία πόλη δεν προσφέρει µόνο άµεση, εύκολη και αποτελεσµατική εξυπηρέτηση στους πολίτες της αλλά συνεισφέρει στην αυτοτέλειά της και συµβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Για όλους τους παραπάνω λόγους είµαι σίγουρος ότι θα εξετάσετε αυτό το θέµα που αποτελεί αίτηµα όλης της πόλης.»


Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα θετική και φυσικά η ∆ηµοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι σε ετοιµότητα για τη λειτουργία των ∆ηµοσίων υπηρεσιών στο ∆ήµο µας.


Από το Γραφείο Τύπου


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

O ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ στα πλαίσια της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλεί στην παράσταση “Τhe Wanderings of Odysseus” η οποία είναι βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων.

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μοσχάτου Ταύρου

Για επικοινωνία με την Ομάδα μας
τηλ
212 213 0112,
Fax: 212 213 0113, gsm: 697 26 11 087.
------------------------------------------------------------------
RSF HELLAS Τ.Θ.93571 Τ.Κ. 18310 ΜΟΣΧΑΤΟ.
και το email μας: info (παπάκι) rsfhellas.org
www.rsfhellas.org

 http://ethelontesppmoschatoytavrou.blogspot.gr/

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 To Startup Weekend University για πρώτη φορά στην Αθήνα!




Είσαι φοιτητής; Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα; Θες να βρεθείς σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα; Στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια συνεργάζονται, δημιουργούν, καινοτομούν στο πλαίσιο του πρώτου Startup Weekend University.


Το Start-up Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 800 συναντήσεις σε 100 χώρες τα δυο τελευταία χρόνια.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Το Startup Weekend University θα ακολουθήσει το ίδιο βασικό μοντέλο οργάνωσης. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα προσπαθήσουν μέσα σε δύο ημέρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους επαγγελματίες από το χώρο των επιχειρήσεων και των startups και να τους συμβουλευτούν σε σχέση με το project τους.

Για εγγραφές και το αναλυτικό πρόγραμμα:
********
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr