Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ--ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- “Ο εκφοβισμός στη σχολική και καθημερινή ζωή των παιδιών”



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
29/5/2013



        Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνουν οι δράσεις του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης και Παραβατικότητας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Η πρόσφατή του ημερίδα με θέμα “ ο εκφοβισμός στη σχολική και καθημερινή ζωή των παιδιών” με συντονιστή τον κ. Ιάκωβο Φαρσεδάκη, Ομότιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας, βρήκε μεγάλη απήχηση από το κοινό της πόλης.
        Στην ημερίδα το κυρίως θέμα ανέπτυξε ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος της Μ.Κ.Ο “Χαμόγελο του Παιδιού”, με μία εξαιρετικά πρωτότυπη προσέγγιση, παρουσιάζοντας στοιχεία μέσα από το κλινικό-θεραπευτικό έργο που επιτελείται στο “Χαμόγελο”. Κατά την έναρξη της ημερίδας για το ρόλο των τοπικών συμβουλίων πρόληψης και παραβατικότητας μίλησαν ο Κ. Ευστάθιος Καραβασέλας, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο Κ. Γιώργος Χλούπης, διακεκριμένος νομικός, εγκληματολόγος και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, παραβρέθηκε στην ημερίδα και ανέφερε μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό του: “Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις και έχουμε πραγματοποιήσει ομιλίες σχετικά με τη σχολική βία, όμως μόνο οργανωμένα, με τη βοήθεια των ειδικών και των εκπαιδευτικών μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της παραβατικότητας. Η καθοδήγηση με τη γνώση των ειδικών θα σταθούν πολύτιμοι οδηγοί μας. Όποιο περιστατικό τυχόν υποδηλώνει εκφοβισμό και βία στην καθημερινότητα των παιδιών μας και πέφτει στην αντίληψή μας,  πρέπει να αντιμετωπίζεται οργανωμένα και έγκαιρα, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοιες καταστάσεις. Ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε όλη αυτή την προσπάθεια”.

                                                             
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου