Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :Ανοιχτή συζήτηση για τον Προαστιακό Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013 στις 16.30 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στον Ταύρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019612 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
2/7/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανοιχτή συζήτηση για τον Προαστιακό
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013 στις 16.30
στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στον Ταύρο


       Ανοιχτή δημόσια συζήτηση και συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “η σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού: Αφορμή για την Ολοκληρωμένη Πολεοδομική Ανάπλαση του Ταύρου”, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, από τις 16.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στον Ταύρο (Πειραιώς 206).
       Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έχει επισημάνει σε προηγούμενη ενημέρωσή του προς τους κατοίκους τη σπουδαιότητα αυτής της συζήτησης και συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, στην ατζέντα της ανοιχτής συζήτησης θα υπάρξει ενημέρωση επί του θέματος, τοποθέτηση από τον Δήμαρχο και θα παρουσιαστεί το ιστορικό και το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο του τ. Δήμου Ταύρου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι επιλογές ΟΣΕ & ΕΡΓΟΣΕ για τον προαστιακό μέσα στην πόλη και θα υπάρξει ενημέρωση από τον μελετητή του έργου, ενώ θα υπάρξει τοποθέτηση του μελετητή τόσο επί της αρχικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όσο και επί της επικαιροποιημένης μελέτης.  Η παρουσίαση θα κλείσει με τις εναλλακτικές δυνατότητες του προαστιακού μέσα στην πόλη, με τα υπερτοπικά δίκτυα και τη βιώσιμη κινητικότητα και την τοποθέτηση των εκπροσώπων φορέων δημοτών, για να ξεκινήσει στις 21.00 η ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
       Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου τονίζει ξανά ότι “παραμένουμε στη σταθερή μας θέση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής των πολιτών και της μη τριχοτόμησης του Ταύρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη συζήτηση να ακουστεί και η άποψη των κατοίκων, γι αυτό καλώ όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ενημέρωση, να λάβουν υπόψη τους τις μελέτες και να δηλώσουν τις δικές τους απόψεις επί του θέματος.”
      

      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου