Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η πρώτη γυναίκα αξιωματικός υπασπιστής πάει στην ΑΝΥΠΕΘΑ Φ. Γεννηματά

Πλωτάρχης Υγειονομικός και αυτοδύτης με ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική

Γυναίκα υπασπιστή, μία πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, έχει από σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά, υλοποιώντας έτσι μία από τις πρώτες δηλώσεις-επιδιώξεις από τότε που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα. Η γυναίκα αυτή αξιωματικός είναι... η πρώτη που αναλαμβάνει επίσημα παρόμοια καθήκοντα «σπάζοντας» ένα ακόμα αντρικό οχυρό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό, και επειδή οι υπασπιστές του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε ο πρώην ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας δεν μπορούσαν τυπικά να φύγουν, γιατί είχαν αναλάβει σχετικά πρόσφατα τα καθήκοντά τους αυτά, ζητήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται από τους υποβρύχιους καταστροφείς του ΠΝ, να της βρει μια γυναίκα υπασπιστή.

Ο Αρχηγός έψαξε και βρήκε ένα – σύμφωνα με τις πληροφορίες - «αστέρι»! Την Πλωτάρχη (ΥΝ) Πηνελόπη Πουλή ΠΝ, η οποία είναι Αξιωματικός Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτη της ΜΥΚ, ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική, ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ενώ και από εδώ στην Ελλάδα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε ενώ ήταν κανονικά στην Υπηρεσία. Τέλος η Πλωτάρχης είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα «Πολιτικές Υγείας στα κράτη-μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ». Μέχρι σήμερα υπηρετούσε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και συγχαρητήρια στην Φ. Γεννηματά, όχι γιατί επέλεξε γυναίκα, αλλά γιατί διάλεξε το συγκεκριμένο τρόπο επιλογής, μέσω του Αρχηγού του οικείου Κλάδου.




(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)


 http://staratalogia.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8788.html