Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σαφάρι της οικονομικής αστυνομίας σε καταστήματα και του Μοσχάτου - Ταύρου.

Διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίστηκαν το προηγούμενο διήμερο, οι στοχευμένοι έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως στους Αμπελόκηπους, τον Ταύρο, το Μοσχάτο, το Αιγάλεω, τον Πειραιά κ.α. Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις εξής περιπτώσεις:

• Σε επιχείρηση - εργαστήριο παρασκευής τροφίμων, μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών

• Σε κατάστημα – κυλικείο, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια, η μη υποβολή δήλωσης έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη θεώρηση και μη τήρηση βιβλίων και στοιχείων και η μη χρήση φορολογικού μηχανισμού για την έκδοση αποδείξεων

• Σε κατάστημα καφέ – σνακ – μπαρ, η μη έκδοση έξι Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών

• Σε κατάστημα – ψητοπωλείο, η μη έκδοση Απόδειξης Λιανικών Συναλλαγών και η απασχόληση δύο ατόμων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

• Σε κατάστημα – οβελιστήριο, η μη έκδοση δύο Αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ θα ενημερωθούν και οι κατά τόπους Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων. 
Πηγή
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/589298/safari-tis-oikonomikis-astunomias-se-katastimata-stin-attiki/