Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση του Βουλευτού Ιωάννη Μιχελάκη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με Θέμα : «Η ανάγκη παραμονής των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου»Κύριε Υπουργέ,
         
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία λειτουργούν σήμερα στις Δημοτικές Κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου.
Η ανωτέρω διαμαρτυρία κρίνεται ως απολύτως εύλογη και δικαιολογημένη, δεδομένου ότι δεν νοείται η απουσία ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από τα διοικητικά όρια ενός τόσο μεγάλου και πολυπληθούς Δήμου, που αριθμεί  60.000 κατοίκους.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση μεταφοράς των ιατρείων οι κάτοικοι του Μοσχάτου και του Ταύρου θα υποχρεώνονται σε χρονοβόρες και δαπανηρές μετακινήσεις, προκειμένου να μεταβούν στα ιατρεία άλλων περιοχών.
Όμως η πλειονότητα των κατοίκων της εν λόγω περιοχής ανήκει στα λαϊκά στρώματα και ήδη δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, γεγονός που επιβάλλει την έμπρακτη και ουσιαστική συμπαράσταση της πολιτείας, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. 
Επιπρόσθετα τυχόν απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ θα υποβάλλει τους ασθενείς σε μεγάλη ταλαιπωρία, με ορατό τον κίνδυνο  επιβάρυνσης της ήδη κλονισμένης τους υγείας.  
Οι κάτοικοι του Μοσχάτου και του Ταύρου ζητούν αφ’ ενός την παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Δήμο τους και αφ’ ετέρου την πλήρη στελέχωσή τους με το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επειδή στο βωμό της περικοπής των λειτουργικών δαπανών του κράτους δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να θυσιαστεί το θεμελιώδες αγαθό της δημόσιας υγείας,

Επειδή οι κάτοικοι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας της κρίσης και δεν δύνανται να επωμιστούν πρόσθετα βάρη και να υποβληθούν σε νέες ταλαιπωρίες,   

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

Ποια είναι η θέση σας για το παραπάνω ζήτημα ;

Ποια μέτρα θα λάβετε για την πληρέστερη δυνατή κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου -  Ταύρου ;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης ΜιχελάκηςΤο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Μοσχάτου&Ταύρουκαι βιβλία

Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού 2013
Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου


Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και βιβλία (σε καλή κατάσταση) για το ΕΠΑΛ του νησιού της Ίου.

Η συγκέντρωση γίνεται καθημερινά 19.30-21.30, Αγ.Κωνσταντίνου 7, Μοσχάτο, 210.4834210.


 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:30- " Piaf "- Μουσική Παράσταση- Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Μαλισσόβας- Στο ρόλο της Εντίθ Πιάφ η Μίλλη Καραλή- Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Λαβράνος.
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ, φιλοξενεί τη μουσική παράσταση "Piaf", την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30, στο Θέατρο,  στην οδό Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Edith Piaf. Μια ζωή στην άκρη. Στην άκρη της επιτυχίας... στην άκρη της καταστροφής.
Τα τραγούδια, οι άνδρες που τη σημάδεψαν και η τραγικότητα της ζωής της, παρουσιάζονται σε μια μοναδική και πρωτότυπη παράσταση, για το «σπουργίτι» με τη «θεϊκή» φωνή, που έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στις εξαρτήσεις, έχοντας μοναδικούς συμμάχους το τραγούδι και την ψυχή της.

Ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνουν την ιδιαίτερη και συγκινητική αυτή παράσταση ως ένα μήνυμα αγώνα για τη ζωή, για την ύπαρξη, τη δημιουργία, σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές.

Στο ρόλο της Εντίθ Πιάφ η Μίλλη Καραλή
Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Μαλισσόβας
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Λαβράνος
Κοστούμια: Miltos
Φωτισμοί: Θανάσης Λεφάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Καρασαββίδης

Στα video με τους άντρες της ζωής της Piaf oι:
Γιώργος Καραμίχος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Όθωνας Μεταξάς, Πάνος Μπρατάκος, Κωστής Τζανοκωστάκης

Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Αλέξανδρος Μακρής,
Ακορντεόν: Φραγκίσκος Κοντορούσης
Κιθάρα: Άγγελος Γαβριήλ,
Μπάσο: Δημήτρης Σουρμαίδης,
Ντραμς: Νίκος Λαβράνος

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις  20:30
" Piaf "
Μουσική Παράσταση
Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Μαλισσόβας
Στο ρόλο της Εντίθ Πιάφ η Μίλλη Καραλή
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Λαβράνος

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120΄
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3418759, Δευ - Παρ 11:00 - 14:00, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η διοργάνωση της παράστασης είναι ευγενική προσφορά του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, της κας Μίλλης Καραλή, του κου Δημήτρη Μαλισσόβα και του κου Νίκου Λαβράνου.
Το έργο ‘Piaf’ παίζεται στο χώρο "Αγγέλων Βήμα", Σατωβριάνδου 46,
κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.00
********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr