Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

 

Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 15:34
Αμέσως μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων ενώ ήδη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φτάσει στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και η σχετική εγκύκλιος.
Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών που φέρουν το Κίνημα να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία μόλις εβδομάδα και θα στηριχθεί στις προτάσεις ή αυτοπροτάσεις των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την Ιπποκράτους, πρώτοι θα κόψουν το νήμα τις επιλογής το αμέσως επόμενο διάστημα οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Βασικό κριτήριο για την επίσημη στήριξη του κόμματος αναμένεται να αποτελέσει η αναγνωρισιμότητα των ενδιαφερομένων, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής τους αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς τους, καθώς επίσης και η εμπειρία τους, μιας και θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα όπως το ΕΣΠΑ, οι νέες επενδύσεις και τα έργα.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους, στους δήμους που δεν αλλάζουν τα διοικητικά όρια και ο νυν δήμαρχος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι κατοχυρώνει την εκ νέου υποψηφιότητα του στο νέο θεσμό.

Στις περιπτώσεις συνενούμενων δήμων (στους περισσότερους δηλαδή), που επίσης οι νυν δήμαρχοι τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα θα ανοίξει διαδικασίες αξιολόγησης, είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με αποφάσεις των οργάνων περιφερειακά και κεντρικά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ειδικές αποφάσεις αναμένονται για τους Δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη συνεργασία του Συνασπισμού.

Το «Ξεσκαρτάρισμα» κάθε αίτησης θα αναλάβει επιτροπή αξιολόγησης την ευθύνη της οποίας θα έχει ο Βουλευτής Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτσαλη, Δημήτρης Στεφάνου και Σωκράτης Ξυνίδης.

«Οι διαδικασίες θα προχωρήσουν είτε με προκριματικές, είτε με σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους οργάνων του κόμματος και στη συνέχεια θα επικυρωθούν από τα κεντρικά», επισημαίνει σχετικά ο Γιώργος Σιδέρης ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα έχουν βγει πριν από τις 30 Ιουνίου.
 diavima.gr
http://www.amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/1760---30-------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου