Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Από "κόσκινο" θα περάσουν οι συντάξεις μαϊμού Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι 100.000 άτομα λαμβάνουν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται

Από "κόσκινο" θα περάσουν τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι 100.000 άτομα λαμβάνουν συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται.
Μάλιστα, πρόσφατος έλεγχος στα αρχεία των ταμείων έδειξε ότι παίρνουν σύνταξη περισσότεροι από 8.900 συμπολίτες μας, η ηλικία των οποίων ξεπερνά τα 100 χρόνια, όταν η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, είχε βρει στην τελευταία καταμέτρηση, ότι οι Έλληνες που είναι μεγαλύτεροι των 100 χρόνων, δεν ξεπερνούσαν τους 1.742. Στο επίκεντρο των ελέγχων των ασφαλιστικών ταμείων θα βρεθούν περίπου 25.000 ηλικιωμένα άτομα για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται εν ζωή ή τις συντάξεις τους τις λαμβάνουν συγγενείς τους αρκετό καιρό μετά το θάνατό τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ότι είτε δεν έχουν μηχανογραφικό σύστημα ή αυτά που έχουν δεν λειτουργεί.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται και αυτό γιατί έχουν αλλάξει κλίμακα χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί το σύστημα του ασφαλιστικού τους ταμείου. Στην ίδια κατηγορία είναι και άλλοι 20.000 περίπου διπλοσυνταξιούχοι ή και συνταξιούχοι που παίρνουν τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες συντάξεις υπερβαίνοντας το πλαφόν που έχει οριστεί στα 3.620 ευρώ. Μάλιστα, η Λίτσα Λυμπεροπούλου, τέως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι εκτιμάται πως στον ΟΑΕΕ ο αριθμός των συνταξιούχων που πιθανότατα δεν δικαιούται συντάξεων είναι γύρω στις 15.000. 
Ο Σάββας Ρομπόλης επιστημονικός διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τόνισε από την πλευρά του ότι τα προβλήματα κυρίως παρατηρούνται στα μεγάλα ταμεία, καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος.
Όμως, το ερώτημα που γεννάται μετά την εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για ξεκαθάρισμα των μητρώων τους είναι ποιος θα διενεργήσει τους ελέγχους, αφού τα περισσότερα ταμεία, εννέα μήνες μετά τις εκλογές, παραμένουν χωρίς διοίκηση. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΚΑ που το Διοικητικό του Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει από τον Οκτώβριο λόγω έλλειψης διοικητή.πηγη:http://www.skai.gr/ 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/07/100000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου