Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

'ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ' ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία σε βάρος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για να διαπιστωθεί αν χρηματοδοτήθηκε παράνομα, όπως κατήγγειλε πρώην λογίστρια της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας και κληρονόμου της αυτοκρατορίας καλλυντικών L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ...
Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η λογίστρια, η ίδια είχε εμπλακεί στη διοχεύτεση 150.000 ευρώ στην προεδρική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007 μέσω του τότε ταμία της εκστρατείας και νυν υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ. Ο γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για εκστρατεία σπίλωσης ενώ ο Βερτ απέρριψε τα αιτήματα για παραίτησή του. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, έκανε λόγο για «πολιτικό σχέδιο που ενορχηστρώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα».
Ο Νικολά Σαρκοζί, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει στο 26%, στο χαμηλότερο επίπεδο από την ανάληψη της προεδρίας το 2007.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν απέκλεισε από την πλευρά του κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης εξαιτίας του σκανδάλου Μπετανκούρ. 
«Η πολιτική μας προτεραιότητα δεν είναι ο ανασχηματισμός», δήλωσε ο Φιγιόν στους βουλευτές του κόμματός του. «Δεν θα προσθέσουμε στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση μία πολιτική κρίση», πρόσθεσε.
Η αντιπολίτευση, αλλά και κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, έχουν ζητήσει να γίνει ανασχηματισμός. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ έκανε επίσης έκκληση για έναν «ανασχηματισμό εκ βαθέων» και «μία αλλαγή μεθόδου» προκειμένου να «μπορέσει η κυβέρνηση να είναι και πάλι σε θέση να κυβερνήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου