Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Απόλυτη κυριαρχία της Ασίας στην ταχύτητα του Internet

Τα τελευταία στοιχεία του διαδικτυακού γίγαντα AKAMAIεπιβεβαιώνουν την πρωτοκαθεδρία των ασιατικώνχωρών σε ό,τι έχει να κάνει με την ταχύτητα του Internet. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet είναι μόλις 1.7Mbps, παρά τα βήματα προόδου σε υποδομές και υπηρεσίες αρκετών χωρών. Η Ανατολική
Ασία, πάντως, βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό το μέσο όρο.


Ως συνήθως, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με μέση ταχύτητα 12Mbps. Ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία, ενώ η Ευρώπη εκπροσωπείται στην τέταρτη θέση από τη Ρουμανία, με μέση ταχύτητα 6.3Mbps. Όσο για τις πόλεις, οι 20 ταχύτερες στον κόσμο βρίσκονται στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, με μόνη εξαίρεση τη σουηδική Umea στη θέση 18.

Επιπλέον, η AKAMAI μέτρησε τις πραγματικές ταχύτητες 109 παρόχων φορητού Internet και βρήκε ταχύτητες από 105kbps μέχρι 7.2kbps. Παραδόξως, και τα δύο άκρα της κλίμακας εντοπίστηκαν στη Σλοβακία.

Τέλος, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τις εκτιμήσεις της για τηνκακόβουλη κίνηση, δηλαδή την αποστολή δεδομένων phishing και spamming. Ο καθόλου τιμητικός τίτλος ανήκει στη Ρωσία, με το 12% της παγκόσμιας κακόβουλης κίνησης να προέρχεται από τη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου.


Πηγή: BBC
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/internet.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου